• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
yakın sayılırsın canım..kızının nesı vardı kac aylık yazarsan sevınırım benım gıttıgınm yere gelmenı ısterım cok ıyı bı merkez ama ıucretlı...ama su an metın sabancıda ucretsız olmus bılgın olsun...orayada gıt ön muayene oluyo zaten ve senı yonlendırıyolar orasıda cok ıyı..evde nler yapıyosun ....ayakları nasıl ...ıns hersey ıyı olur

kızım dogum sırasında oksıjensız kaldı emme yutma refleksı yok.goz takıbı cok az.ebrızmı tanıyosundur onunla aynı selerı yasıyoruz.ayda bır fızık tedavıcı bı kadın gelıyo onun gosterdıgı hareketlerı yapıyorum ama bana yeterlı gelmıyo sankı.bı merkeze goturup onlardan bılgı alıp onlar tarafından yonlendırılmek ıstıyorum.daha sekız aylık ama uc ay yogun bakımda kaldı oyuzden 5 aylık bebek gıbı dusunecegımızı soledıler.kollarından tutup kaldırdıgımda ayaklarının ustune basabılıyor.agız ustu koydugumda kafasını 15-20 sn ye tutabılıyo.para kısmı onemlı degıl merkezın afı neydı solermısın

cıok gecmıs olsun canım ayda bır cokck az ya...ıns bnım yerı gel enazından fıkır verırler daha ıyı onunu gorursun canım ıns acıl sıfalar...ozele yazıcammmmmm

selam herkes nasıl gelısmeler varmı..yasmın ızmırı bılemıcem canım ama ınternetten arstır ...benım gıttıgım yere her yerden gelıyolar ozellıkle yazın ızmır erzurum gıbı yerlerden yaz donemı gelen cok..bı gelsen fıkır alırdın ıyı olurdu ıns bulursun...

mrb kızlar sizlere sormak istediğim bişey var bu hastalık anne karnında farkediliyomu acaba ?

selam hayır canım anne karnında bellı olmuyo bu genelde erken dogum gec dogum dogum esnasındassında oksıjensızlık gıbı olaylarda ortauya cıkıyor..saglıklı dogumlar sana..

selam kızlar...
biz yeniden eğitime başladık ama benim kızım eğitimde aşırı ağlıyor...
fizikte gayet mutlu ama eğitimde çok huysuz....
napsak fikri olan var mı...

canım selam...fızık ıyı olmus egıtımde ıns ıyı gelecek kuzuna...aglaması olucak sabır bendce benımkıde hala aglıyor...verıyorum ıcerı cıkıyorum neysekı bes dakka sonra susuyor ama benı gorse ıcerı gırsem yıne susmaz asla calısmaz....zamankla alıscaklar ıns amac ıyı olmaları..ecde nasıl calıstırabılıyomusun..

selam kızlar...
biz yeniden eğitime başladık ama benim kızım eğitimde aşırı ağlıyor...
fizikte gayet mutlu ama eğitimde çok huysuz....
napsak fikri olan var mı...[/QUOTE benimki de tam tersi.fizikte yırtıyor kendini 45 dakika hiç susmuyor.ben müzik çok dikkatini çekiyor isterseniz bi deneyin dedim geçenlerde denediler işe yaradı biraz.sizin de böyle müzik gibi değişik hayvan sesleri gibi dikkatini çeken sesler varsa cd sini götürüp bi deneseniz?ya da mesela benim kızım örtü takanları çok seviyo gezmeğe gidecek zannediyor sizde de yemeni,şapka,gözlük gibi dikkatini çeken onu çok mutlu edip bi şekilde öğretmene susarak bakmasını sağlayabilecek bir metaryel var mı öğretmen onu kullansın?ya da sevdiği bir meyve muz,havuç,su dolu bir su şişesi...ya da içi su dolu bir kap ellerini içine sokup şap şap ses çıkartsın,içine renkli minik oyuncaklar atıp yakalasın...tabii bunlar eğitimi engellemeyecek şeylerse deneseniz?mesela rüzgar çok hoşuna gidiyor bizimkinin vantiratörle yemek yediriyorum bazen...yasin suresini ezberledi demiştin eğitime engel değilse bir yandan kurandan yasin ya da başka sureler kısık sesle çalsa tanıdık gelir ve ona güven verir belki.

canım selam...fızık ıyı olmus egıtımde ıns ıyı gelecek kuzuna...aglaması olucak sabır bendce benımkıde hala aglıyor...verıyorum ıcerı cıkıyorum neysekı bes dakka sonra susuyor ama benı gorse ıcerı gırsem yıne susmaz asla calısmaz....zamankla alıscaklar ıns amac ıyı olmaları..ecde nasıl calıstırabılıyomusun..

benimki de tam tersi.fizikte yırtıyor kendini 45 dakika hiç susmuyor.ben müzik çok dikkatini çekiyor isterseniz bi deneyin dedim geçenlerde denediler işe yaradı biraz.sizin de böyle müzik gibi değişik hayvan sesleri gibi dikkatini çeken sesler varsa cd sini götürüp bi deneseniz?ya da mesela benim kızım örtü takanları çok seviyo gezmeğe gidecek zannediyor sizde de yemeni,şapka,gözlük gibi dikkatini çeken onu çok mutlu edip bi şekilde öğretmene susarak bakmasını sağlayabilecek bir metaryel var mı öğretmen onu kullansın?ya da sevdiği bir meyve muz,havuç,su dolu bir su şişesi...ya da içi su dolu bir kap ellerini içine sokup şap şap ses çıkartsın,içine renkli minik oyuncaklar atıp yakalasın...tabii bunlar eğitimi engellemeyecek şeylerse deneseniz?mesela rüzgar çok hoşuna gidiyor bizimkinin vantiratörle yemek yediriyorum bazen...yasin suresini ezberledi demiştin eğitime engel değilse bir yandan kurandan yasin ya da başka sureler kısık sesle çalsa tanıdık gelir ve ona güven verir belki.

sağolun kızlar cevaplarınız için ama bizimkinin tek dikkatini çeken şey müzik... sadece müzik dinleyince susuyor...
ama müzik dinlemesi de yasak... çünkü müziği duyduğu zaman dış dünyaya tamamen kapatıyor kendini, kendi dünyasına geçiyor:50:...
bu gün yine ağladı 45 dk boyunca tabi eğitimde yorulduğu için fiziği de zor geçti..zamanla alışıp susacak diyorlar... 7 ay ağlayan çocuklar varmış bakalım bizimki de susacaktır inşallah...:50:
sizinkiler ne durumda var mı sevindirici gelişlemeler...

slm kızlar benimde 32 haftalık doğan 40 gün küvözde kalan düzeltilmiş 14 aylık bir meleğim var...bizde hasan tekgüle gidiyoruz bizimde sol kolda ve ayaklarda hafif etkilenmeler varmış henüz oturamıyor emeklemiyor...çok ükür ki algıları çok güzel..bizde fizyoterapi yapıyoruz ben zaten bol bol yaptırıyorum aynı zamanda eve gelen bir ostoopatımız var...ostoopat beyinden uyarı gönderimi ve parmaklarla iç organ tedavisi diye geçiyor çok memnunum ostoopatımızdan..fakat diğer günler içinde rapor alıp bi kuruma gitsemmi diye düünüyorum....3 yaş gibi yürümesi bekleniyor ama ben ona nasıl ve daha daha neler yaptırmalıyım araştırıyorum önerileriniz varmı arkadaşlar.....allahım hepimizizn yardımcısı olsun

selam maıbeyaz ıns alıscak canım zamanla yetrkı ıyı olsun..........burmen gecmıs olsun..sanrım dedıgın sey bıraz reflexsolojıye benzuıyor...gercejkten bende faydasınıngordum kızımda ..ama sen ne kadar yaosanda mutlaka bı merkeze gıt rapor cıkar hakkın vat-r haftada ıkı saat kullan mutlaka...uç yas bekleme neden erken yurumesın ıste benım kızım ıkı bucuk yurumeye basladı ne kadar erken olurdsa o kadar ıyı.....oturması ve emeklemesı ıcın calısır sıksık fızıkte ..herkese selam

slm kızlar benimde 32 haftalık doğan 40 gün küvözde kalan düzeltilmiş 14 aylık bir meleğim var...bizde hasan tekgüle gidiyoruz bizimde sol kolda ve ayaklarda hafif etkilenmeler varmış henüz oturamıyor emeklemiyor...çok ükür ki algıları çok güzel..bizde fizyoterapi yapıyoruz ben zaten bol bol yaptırıyorum aynı zamanda eve gelen bir ostoopatımız var...ostoopat beyinden uyarı gönderimi ve parmaklarla iç organ tedavisi diye geçiyor çok memnunum ostoopatımızdan..fakat diğer günler içinde rapor alıp bi kuruma gitsemmi diye düünüyorum....3 yaş gibi yürümesi bekleniyor ama ben ona nasıl ve daha daha neler yaptırmalıyım araştırıyorum önerileriniz varmı arkadaşlar.....allahım hepimizizn yardımcısı olsun

merhaba burmen geçmiş olsun.sizinle bizim durumumuz çok benziyor biz de 33te doğduk düzeltilmiş 14 ,normalde 16 aylığız,tam oturamıyor emekleyemiyoruz,sol kol ve iki ayak +1derece etkilenmiş...doktorumuz da aynı...Allah şifalar versin cümlesine...size ostoopatı hasan bey mi önerdi ilk kez duydum ben de araştırayım inşallah.hasan hoca bizi fizik tedavi rehabilitasyon merkezlerine yönlendirdi biz 6 aydır alsancakta pembe bağcığa gidiiyoruz fizyoterapistimizden memnunuz hoca da memnun orayı önerebilirim size.bir debiz fizik doktoru prof dr elif akalına gidiyoruz o bizi prenses otelin oradaki kaya termale gönderdi oradan da güzel hareket ve bilgiler öğrendik ama benimki ağlama krizine girip tıkandığı için tedaviyi yürütemediler beni eğittiler sizinki ağlamıyorsa orayı da öneririm.bir de hergün ılık zeytinyağı ile boyundan başlayıp el ve ayak içlerine kadar yapılan masajın çok faydasını gördüm ve de havuz ya da küvette koltukaltlarına kadar suya sokup ayakta tutmak simit te takıp o da faydalı oluyor.germe hareketleri malum çok faydalı..bize de doktorumuz 2buçuk civarı yürüme dedi ama şimdiden koltukaltında tutup tam anatomik ayakkabılarla yürütüyoruz buna bayılıyor ama bazen makaslama adımlıyor inşallah geçer...sizin yürüme çalışmalarınız var mı ve nasıl?sol kol nasıl biraz da olsa kullanabiliyor mu?bizimki kullanmaya çalışıyor ama küçük şeyleri zorlukla tutup ters bir şekilde taşıyor.mesela iki eliyle biberon tutamıyor yavrum...ama kullanımı aylar geçtikçe biraz daha ilerliyor iyileşiyor doktor dedi ki bu rahatsızlık çocuk büyüdükçe geride kalır...Allah büyüktür yardımcımız olsun...

sağolun kızlar cevaplarınız için ama bizimkinin tek dikkatini çeken şey müzik... sadece müzik dinleyince susuyor...
ama müzik dinlemesi de yasak... çünkü müziği duyduğu zaman dış dünyaya tamamen kapatıyor kendini, kendi dünyasına geçiyor:50:...
bu gün yine ağladı 45 dk boyunca tabi eğitimde yorulduğu için fiziği de zor geçti..zamanla alışıp susacak diyorlar... 7 ay ağlayan çocuklar varmış bakalım bizimki de susacaktır inşallah...:50:
sizinkiler ne durumda var mı sevindirici gelişlemeler...

selamlar...bizde son zamanda var biraz güzel gelişmeler elhamdülillah...desteksiz kısa süreli oturmaya başladı,ellerini ya da tek elini yanlara dayayıp belini daha dik tutarak oturabiliyor biraz .geçenlerde ders boyunca oturtmuş fizikçimiz...bilişsel eğitimde eskisi kadar ağlamıyor ama fizikte ağlamaya devam...zayıflamıştı biraz toparlandı şükür immuzinc diye bir şurup var bağışıklık güçlendirici aynı zamanda tat duyusunu artırıyormuş bir hemşire arkadaş önerdi ona da başladık balık yağı haricinde faydası olacak gibi...artık tam bir yürüme delisi oldu parka götürüyorum ben koltukaltlarından tutuyorum gözü birşey görmüyor hızlı hızlı koşuyor gibi yapıyor tabii heyecanla elini daha çok arkaya doğru kıvırıyor bacakları birbirine dolanıyor herkes uzaylı görmüş gibi bize bakıyor.ben zaten iki büklüm belim kırılmış kan ter içindeyim bir de insanların kızıma bakışı beni mahvediyor...ondan küçük bebekler tek başına koşturuyor ama biz...yavrum dünyanın farkında değil Allahtan...bu dünya onu ne zaman incitmeye başlayacak bilmiyorum ama onun sağlam bir psikolojisi olması için de çalışıcaz çok...zaman geçtikçe herşey yerine oturuyor sanki ...sanki ağır ağır kabulleniyor insan...içindeki ateş hızını alıp kora dönüyor...yorgunlukla susakalıyorum sanki...oysa ki doktorlar memnun ve çok umutlu ,gelişmeler güzel ve devamlı...elhamdülillah deyip tekrar ayağa kalkıyorum...çok beklediğim anneliğin en ağır halini yaşıyorum...

Son düzenleme:
evet baharcım durumlarımız çok benziyor...bizde sadece balık yağı kullanıyoruz..ama bugün zeytinyağına başladım bende..yok bizim terapistimiz eve geliyor tesadüfen bulduk kendisini o da fizyoterapistliğin üzerine ostoopati eğitimi almış ve memnunuz şuan evet sende bi araştır.siz rapor aldınızmı ben almadım o yüzden fizyoterapi merkezlerine gitmedik hiç.benim kızım da biberonu tutamıyor sağ el daha iyi ama sol elde biraz sıkıntısı var genel anlamda kullanmaya başladı ama küçük nesneleri tutamıyor çok fazla. dengede duramıyor ama o da ayakta durmak için deliriyor bende koltuk altlarından tuttuğum zaman pıtı pıtı yürüyor ama parmak ucunda o yüzden bastırmak istemiyorum allahım yardım etsin hepimize onların koşturup oynaması tek dileğimiz.birde bilişşel ders derken neler yapıyorlar.benimki anne demeye başladı.çoğu objeyi öğrendi ne sorsam gözlerinle gösteriyor etrafımızdaki herkesin adını sorduğumda kimi sormuşsam ona dönüp bakıyor bu tarzdamı bir ders bahsettiğin..biz turgutluda yaşıyoruz ama sizinle irtibata geçmeyi çok isterim birbirimizden öğreneceğimiz çok var diye düşünüyorum...sevgiler bu arada benim kızımda ellerini yere koyup oturuyor ama ellerini kaldırdığında devriliyor kuzucuk hasan bey bacaklarından dolayı oturamadığını söylemişti..

selam maıbeyaz ıns alıscak canım zamanla yetrkı ıyı olsun..........burmen gecmıs olsun..sanrım dedıgın sey bıraz reflexsolojıye benzuıyor...gercejkten bende faydasınıngordum kızımda ..ama sen ne kadar yaosanda mutlaka bı merkeze gıt rapor cıkar hakkın vat-r haftada ıkı saat kullan mutlaka...uç yas bekleme neden erken yurumesın ıste benım kızım ıkı bucuk yurumeye basladı ne kadar erken olurdsa o kadar ıyı.....oturması ve emeklemesı ıcın calısır sıksık fızıkte ..herkese selam

sağol el muallim..yok refleksiyoloji değil hatta terapistimiz hiç önermiyor daha önce gitsemmi diye sormuştum bu daha çok beyinden uyarılar göndermek evet bi merkeze gitmem çok mantıklı hiç istemiyordum ama herşey kızım için şuan senin kızın kaç yaşında allahım yardım etsin hepimiz yavrularına sevgiler...

evet baharcım durumlarımız çok benziyor...bizde sadece balık yağı kullanıyoruz..ama bugün zeytinyağına başladım bende..yok bizim terapistimiz eve geliyor tesadüfen bulduk kendisini o da fizyoterapistliğin üzerine ostoopati eğitimi almış ve memnunuz şuan evet sende bi araştır.siz rapor aldınızmı ben almadım o yüzden fizyoterapi merkezlerine gitmedik hiç.benim kızım da biberonu tutamıyor sağ el daha iyi ama sol elde biraz sıkıntısı var genel anlamda kullanmaya başladı ama küçük nesneleri tutamıyor çok fazla. dengede duramıyor ama o da ayakta durmak için deliriyor bende koltuk altlarından tuttuğum zaman pıtı pıtı yürüyor ama parmak ucunda o yüzden bastırmak istemiyorum allahım yardım etsin hepimize onların koşturup oynaması tek dileğimiz.birde bilişşel ders derken neler yapıyorlar.benimki anne demeye başladı.çoğu objeyi öğrendi ne sorsam gözlerinle gösteriyor etrafımızdaki herkesin adını sorduğumda kimi sormuşsam ona dönüp bakıyor bu tarzdamı bir ders bahsettiğin..biz turgutluda yaşıyoruz ama sizinle irtibata geçmeyi çok isterim birbirimizden öğreneceğimiz çok var diye düşünüyorum...sevgiler bu arada benim kızımda ellerini yere koyup oturuyor ama ellerini kaldırdığında devriliyor kuzucuk hasan bey bacaklarından dolayı oturamadığını söylemişti..

inan ki çok şaşırıyorum yazdıklarına çünkü aynı benim kızımı tarif ediyorsun herşey aynı...pıtı pıtı parmak ucu yürüme,sol el aktivitesi ve algı durumu...parmak ucu yürüme yürüme çalıçmalarına engel değilmiş sakın bırakma yürüt sorun değil diyor bana doktor ve terapistler istersen sen yine bir sor ama her zaman için faydalıymış yürümesi .parmak ucu sorunu zamanla ve ayakkabı veya afolarla geçecekmiş inşallah ve de germelerle...bizde de elhamdülillah isimlere dönüp bakma,karşılklı basit oyun oynama söylenenlerin büyük kısmını anlama ve ona göre tepki verme var dediğin gibi,bazı kelime ve fiiler de var bazen söylediği aba bak,aç,ver,ne,hadi baba ve sadece ağlarken aneeeee....:)ama yine de her ihtimale karşı zihinsel bir etkilenme varsa ya da zor öğrenme,yavaş öğrenme meselelerine karşı bilişsel yani zihinsel,algısal ders alıyoruz okulumuzda.mesela al-ver,kitapçık inceleme,nesneleri doğru yerlerine yerleştirme gibi...hasan hoca sizi bu konuda doğru yönlendirir mutlaka...ben raporu 9.ayda behçet uz çocuk hastanesinden binbir zorlukla ağlayıp yalvara yakara çıkarttım ,yaşından önce zor veriyorlar.hasan hoca size bir epikriz verecek onunla gideceksiniz başvuracaksınız ...bence al değerlendir hakkınız var devletten destek almaya.inşallah faydası olacaktır...irtibata her zaman hazırım...ama mesaj sayım 100ü geçmediği için ben özelden yazamıyorum seninki geçtiyse bana özelden mailini ve ye telini ,istediğin bir adresini yazarsan oraya dönerim ben de...olmazsa 100e gelesiye kadar sadece buradan irtibat kurarız inşallah.şimdi yatsı namazımı kılacağım ve hepimiz için dua edeceğim.Allahım dualarımızı bu mübarek günlerin arefesinde kabul etsin....sonunda seviçli haberlerimizi yazalım inşallah...herkese selamlar...

selamlar...bizde son zamanda var biraz güzel gelişmeler elhamdülillah...desteksiz kısa süreli oturmaya başladı,ellerini ya da tek elini yanlara dayayıp belini daha dik tutarak oturabiliyor biraz .geçenlerde ders boyunca oturtmuş fizikçimiz...bilişsel eğitimde eskisi kadar ağlamıyor ama fizikte ağlamaya devam...zayıflamıştı biraz toparlandı şükür immuzinc diye bir şurup var bağışıklık güçlendirici aynı zamanda tat duyusunu artırıyormuş bir hemşire arkadaş önerdi ona da başladık balık yağı haricinde faydası olacak gibi...artık tam bir yürüme delisi oldu parka götürüyorum ben koltukaltlarından tutuyorum gözü birşey görmüyor hızlı hızlı koşuyor gibi yapıyor tabii heyecanla elini daha çok arkaya doğru kıvırıyor bacakları birbirine dolanıyor herkes uzaylı görmüş gibi bize bakıyor.ben zaten iki büklüm belim kırılmış kan ter içindeyim bir de insanların kızıma bakışı beni mahvediyor...ondan küçük bebekler tek başına koşturuyor ama biz...yavrum dünyanın farkında değil Allahtan...bu dünya onu ne zaman incitmeye başlayacak bilmiyorum ama onun sağlam bir psikolojisi olması için de çalışıcaz çok...zaman geçtikçe herşey yerine oturuyor sanki ...sanki ağır ağır kabulleniyor insan...içindeki ateş hızını alıp kora dönüyor...yorgunlukla susakalıyorum sanki...oysa ki doktorlar memnun ve çok umutlu ,gelişmeler güzel ve devamlı...elhamdülillah deyip tekrar ayağa kalkıyorum...çok beklediğim anneliğin en ağır halini yaşıyorum...

Merhaba, benim kızım da sizinki gibi, 22 aylık şuanda, terapistleriniz sizi bilgilendiriyordur ama ben de bana söylenenleri iletmek istedim. Koltuk altlarından tutup yürütüyorum çok hoşuna gidiyor, fizik çalışmalarında ağlıyor diyorsunuz ya, aslında yürütmemeniz gerekiyor. Çünkü yürümeye gelene kadar henüz diğer yetileri kazanmış durumda değil, öncelikle desteksiz oturma, tutunup kalkma, yanyan sıralama bunları yapmanız, bunların üzerinde çalışıp geliştirmeniz gerekiyor. Çocuk hazır olmadığı için hatalı yaptığı hareketler onun zararına oluyor, makaslama yürüyüş, parmak ucu basış hep kasılmasını arttırıyor. Ayrıca terapistlerimiz eğer yürütürseniz bunun tadını alacağı için yerde yapılması gereken fizik hareketlerini yapmayı reddedecektir diyorlar. Biz demin saydığım desteksiz oturma, hareketleri birbirinden bağımsızlaştırmak yani tek ayağını oynatmak, tek eliyle bir yere dayanırken diğerini kullanmak, dafolar ile ayakta sabit durup kolları ile kendini ittirmek gibi kol ve bacak kaslarını kuvvetlendirecek hareketler yapıyoruz. Emeklemesini düzeltmek için de yukarı tırmanma ve geri geri inme hareketleri var. Lütfen siz de bebeğinizi zorlamayın, zamanı geldiğinde inşallah yürüyecekler önemli olan hareketlerinin kaliteli olarak gelişmesi, geç olsun da güç olmasın.. sevgiler..

Back