Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

teşekkür ederim.ama bize burada prof.fizik doktorumuz,prof.nöroloji doktorumuz ve 3 ayrı fizyoerapist çalışmalarımızın içerisine özellikle koydular yürüme çalışmalarını.bu bizim için şu anda gerekli ve faydalıymış.ben de kendiliğimden sizin bu ilettiklerinizi onlara iletmiştim hiçbirisi kabul etmedi zararsız olup faydalı olduğunu tıbbi olarak açıkkladılar.gerçekten artık daha dik yürüyor,ellerini bacaklarından bağımsız hareket ettiriyor ,daha sağlam basıyor ve alçak basamakları rahatlıkla çıkmaya başladı.zaten bu çocukta bir çalışma bile değil karşı konulamaz bir güdü.bu doğal süreç kasların bölgesel durumlarına göre çocuktan çocuğa değişiklik gösteriyor.zorlama ise asla değil…bizden de sevgiler…Allah yardımcımız olsun…

selamlar arkadaşlar ramazan ayı hepimize mübarek olsun.Allaha şükürler olsun bu ayı bize verdiği için...Allah layığıyla geçirip bağışlananlardan kılsın bizi...dualarımızı hayırlısıyla kabul etsin....Amin...

amın canım herkese guzel ıftarlar berekerluı sahurlar....kızıma fızık devam daha ıyı ıns zamanla toparlıcak herkese saglıklı gunler olsun kızlarımız ogullarımız saglıkla buyusun rabbım acıl sıfalar versın ıns

selam kızlar... herkese hayırlı ramazanlar..
bize kesin otistik teşhisi konuldu...
bizi anlamaması da zeka geriliğinden değilmiş, otistikten dolayı iletişim kurmuyormuş..
bu iyi bişey mi kötü bişey mi bilmiyorum..

el muallim resmini değişsene artık kız kocaman oldu...

selamlar maibeyaz bence zeka geriliğindense otistiğin tedavisi çok daha etkili olabiliyor ,ben gittiğimiz okulda otistik bir oğlumuzu biliyorum ben 6 aydır orada olmama rağmen çocukta ciddi değişimler gördüm şimdilerde biraz sesli oldukça da eylemle iletişim kuruyor istediği şeylerde.geçen gün bayadır gelemeyen bir veli vardı o gelince gitti sarıldı ona.çok büyük yol katedebiliyoruz otizimde demişti öğretmeni bir keresinde.Allahın içine şifasını koymadığı hastalık yokmuş bu mübarek günlerde Rabbim tam şifa versin hepimizin evlatlarına.kızına öpücükler,herkese sevgiler...

Son düzenleme:
maıbeyaz bencede otıstık tedavısı olan bı hastaklık ıns rabbım ıns sıfasını verecek sabır gerek bızlere bu guzel gunler hurmetıne...herkese ıyı sahurlar ..yatayım hemen bende...resmı degıstıremedım ya ama deneyeyım bakalım..optum herkesı

sağolasın canım benim... inşallah bakalım benim inatçı kızım eğitimlerde ağlamayı keserse biz de iyileşiriz...

benim eski gittiğim merkezde çok fazla otistik vardı ama maalesef hiç hayatını tek başına sürdürecek kadar iyi değillerdi..
hayırlısı bakalım daha öğretmenlerle konuşmadım... bakalım onlar ne diyecekler...
maşallah canım kızlarına kocaman olmuşlar... bıcır bıcır 3 kız çocuğu... kızlar ayrı bi tatlı oluyor yaa...
konuşuyor mu canım senin kızın...

Son düzenleyen: Moderatör:
el muallim maşallah kızların ne kadar büyümüş elhamdülillah çok tatlılar...darası başımıza...ela hangisi?

kızlar hep bebeklerimizden bahsediyoruz... birazda kendimizden bahsedelim..
yaşımız kaç, mesleğimiz nedir... kaç bebeğimiz var...

ben 24 yaşındayım, 2 bebeğim var, ev hanımıyım...

bahar sagol canımazda olsa buyuduk fızık goren kızım ortadakı dıla..bastakı seda esmer olan ela....ay cok kucuksun maıbeyaz 24 yas yaw bwn solwmım hıc oof bak yaslıyım ıste..tam yarı katınım tammmm....onsekıze gırecek bır oğlum var ve uç yasa gırecek üç bıcır kızım calısıyordum sımdı bıraktım ara verdım desem ıyı olucak evdeyım kafayı yemek uzreyım oruc zor gecıyo cok suıcak ıns bı hafta sonra samsuna memleketıme gıdıcem baayrama ordayım.....aksama mısafır var fırımna tatlı attım azcık oturayınm dedım ..neyse herkese ıyı ıftarlar cok optum

hımm ben kızımızın adını ela sanmışım biran.maşallah oturuş duruş kardeşleriyle aynı hamdolsun.Allah hepsini hayırlı kılsın...sen daha gençsin ki 4o genç bir yaş,hele 3 miniği olanbir anne için herşey yeni başlıyor :)demek samsunlusunuz benim de babam sinoplu.oralar daha serindir rahatlarsınız inşallah.hayırlı bereketli sahurlar...

Son düzenleme:
kızlar hep bebeklerimizden bahsediyoruz... birazda kendimizden bahsedelim..
yaşımız kaç, mesleğimiz nedir... kaç bebeğimiz var...

ben 24 yaşındayım, 2 bebeğim var, ev hanımıyım...

ben 33 yaşındayım maibeyaz,birtek bildiğiniz kızım var işte 6 sene sonra 3.tüp bebek tedavisiyle ikiziyle birlikte gelen...ben tarih okudum ama mesleğimi hiç icra edemedim...şimdi de zaten kızım mesleğim oldu,dolaylı olarak tüp bebek doktoru,fizyoterapist ve nöroloji uzmanı oldum bir de kendim için psikiyatri olabilsem...ama hiç vakit yok...birbirimizi tanımak ben de çok isterdim konuyu açtığın iyi olmuş...sen baya gençmişsin ne güzel bu yaşta 2 çocuk sahibi olmak hamdolsun....bir de oğlun vardı de mi...

ooo maşallah delikanlı oğlun varmış, elin ayağın olmuştur artık senin darısı bizim başımıza inşallah...hiç de yaşlı değilsin yaa hem insan hissettiği yaştadır...
samsunlu musun sen... Allah izin verirse ben de bayramdan sonra gidicem annemlerin yanına bodruma...

di mi çocuklarımız sayesinde bir çok alanda bilgimiz oldu... çok zor 2 çocuk ve araları çok az benimkilerin... yardımcı falan da olmayınca bütün işler bana bakıyo...
evet diğer oğlan benim allah bağışlasın...

kızlar benim kızım gece gündüz ağlıyor... uyku nedir unuttuk vallahi... her ramazan aynı şeyi yapıyor... neden acaba... ayın hareketleriyle bi ilgisi olabilir mi...

eee nerdesiniz kızlar...
bizim kız eğitimlerde ağlamalarını artırınca öğretmen parkta yapmaya başladı dersi...
okulun ilerisinde park var bu sıcakta oraya götürüyor...
salıncağa bindiriyor, gezdiriyor...
vallahi çok utanıyorum bu sıcakta oruçlu oruçlu çok uğraşıyor...
ama elimden de bişey gelmiyor işte...

selam maibeyaz aynen bizim de uykular tamamen gitti düzen gitti hergün başka uyku saatleri...hergün birbirinden bambaşka...ramazanın ilk gününden itibaren ...bizimki aydan değil de davulcudan çok etkilendi:18:davulcuları çok severdim çocukluğumdan beri gece balkondan seyrederdim bu sene aşağıya inip adamın ümüğünü sıkasım geliyoo güzel ramazannedeniyle böyle olduk ama olsun değer napalım bizimki biraz önce uyudu mesela alakasız bi saat te ,bakalım kaçta kalkacak şimdi, belli ki bu gece sahurda bereaberiz küçük hanımla...ben de bu düzensizlik ve yoğunlukla yazamadım kaç gündür...sizin öğretmene maşallah ne güzel böyle çözümler bulmuş çok hoşuma gitti hem hayatın içinde ders daha etkili olur bence.üzülme napalım hepimizinki ağlıyor, alışkındır onlar hem meslekleri seve seve uğraşıyorlardır...bizimki biraz daha dik oturuyor artık desteksiz şükürler olsun...daha oturduğu ya da yattığı yerden tutunup kalkamıyor hiç,buna çok üzülüyorum ama önce tamamen desteksiz oturuup sonra onları yapabilirmiş...yapsın da sonunda...ama ya yapamazsa diye korkuyorum işte...

canım sırayla hepsi olacak inşallah...
benim kızım da geç oturdu oturmayacak oturmayacak derken bir gün bi baktım kendisi oturuyor...
sonra emekleme telaşı başladı emeklemeyecek diye düşünürken bir gün bi baktım kendiliğinden emekledi gitti ileriye...
şimdi yürümesini bekliyoruz... inşallah o da olacak bakalım...
sen de korkma hiç hepsi olacak inşallah... boynunu tutmasında sorun yok dimi....

el muallim nerdesin canım yaa.. niye yazmıyosun..

sağolasın canım inşallah dediğin gibi olur.boynunu güzel tutuyor çok şükür hem de 3-4aylıkken başladı tutmaya.sadece bebek arabasında hep bir yana bırakıyor başını nedense?ama diğierleri çok yavaş ilerliyor.ama dediğin gibi inşallah sırayla yaparlarmış önce oturmak sonra emeklemek sonra tutunup kalkmaya çalışmak...6 aya önceye baktığımda çok yol katettiğini görüyorum da aslında ama zaman ağır işliyor da o korkutuyor herhalde beni...herşey çok ama çok yavaş ,çok sabır gerekiyor çok...umutsuzluğa kapılmamak çok zor bazen...biraz önce yatağında kalkmaya çalışma hareketleri yaptı ilk defa tabii başaramadı hiç ama ben sevincimden hıçkıra hıçkıra ağladım... 17 aylık kızım yerinden kalkmaya çalışıyor ...sevinçten ağladığım için de ayrıca ağlıyorum...böyle geçecek işte zaman inşallah sonunda bunları gülümseyerek okuyacağız...senin kızın hani koltuklara çıkıp inebiliyor ya bu çk güzel bir beceri yürümeye az kaldı demek ki inşallah...hem zaten sizde spastisite de yok daha kolay olacak inşallah...siz afolara ne zaman başladınız?

Son düzenleme:

maşallah canım kızına... bi gün kalkacak allahın izniyle denemeye başlamış cesaret gelmiş demekki...
benim kızım 3 yaşında canım arada 1,5 yaş fark var...
senin kızın ozamana yürür belki de.. algıda sorun yoktu sanırım... bizim fiziksel sorunumuz kalmadı artık... yürümesine engel bi durum yok fiziksel olarak sadece algıdan dolayı yürüyemiyor işte.... sabırla bekliyoruz bakalım inşallah o da olacaktır...
afoları 16 aylıkken kullanmaya başladık...
şimdi 3 aydır falan kısa dafo kullanıyoruz... dafo da daha çok rahat ettim ben... hem kısa olması hem kibar olması yönünden daha rahat oldu bizim için...
tabi çocuğun ihtiyacına göre değişiyor bunlar...

selam herkese....maı beyaz kızın ıns asacak sıkıntıları emınım ama sabır gerek...hocası guzel yapmıs dısarda daha ıyı neden utandınkı onlar bızım ozel kızlarımız hep kolay talebe olmıcak karsımızda napalım ama ıyı yapmıs sagolsun....ben haftaya samsuna gııdıcem kızlarımla ve oğlumla ıns o yuzden hazırlık yapmaya basladım gırmmedım merak etmısısınız sagolun canlarım ıns rahat gıder gelırım orda net yok yazamam ıns donunce..dılanın derslerıde kalıcak hocamız tembıh ettı valla gelınce dıla gerlemıs olmasın dıye ıns dedım ama masaj ve hareket ıstemıyo ısım zor bakalım ..ben uzun dafo kullanıyorum ama dla sevmıyo bıze gerek cunku dızlerını yuksek dafo ıle daha ıyı ıttırıyo w swklı oturması daha az oluyor..ama cok sukur yurumeyı ıyıce gelıstırdı sadece dızlerımız tam dık yapma sıkıntımız var oda guclendıkce olucak bu aarada ben cevız yapragı suyunu ve cevız yagını cok faydalı old buldum sımdı zeytınyagıyla cevızyagını karıstırp yıne her sabah masaj ve germe hareketlerı yapıyorum cok faydalıymıs kemık yapısı ve gelısımıne...ıcıne bıde yumurta beyazı karıstırmka ıyı oluyo ben bazen yapıyrum yum beyazı yapısyapıs oluyo cumnku ıns samsunda denız kenarında gunese koyucam bacakalrını daha ıyı toparlıcak ıns ...maı beyaz algılaması azda gelısse ıyı olucak napmak gerek ne söluyolar ....bahar senınkınede masallah sakın acele etme yavas yavas oluyo ıanan onlar cıok gucluler rabbım yardımcımız olsun nerde varsa evlatla mtıhan cok zorcok optum sızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…