Merhaba, benim kızım da sizinki gibi, 22 aylık şuanda, terapistleriniz sizi bilgilendiriyordur ama ben de bana söylenenleri iletmek istedim. Koltuk altlarından tutup yürütüyorum çok hoşuna gidiyor, fizik çalışmalarında ağlıyor diyorsunuz ya, aslında yürütmemeniz gerekiyor. Çünkü yürümeye gelene kadar henüz diğer yetileri kazanmış durumda değil, öncelikle desteksiz oturma, tutunup kalkma, yanyan sıralama bunları yapmanız, bunların üzerinde çalışıp geliştirmeniz gerekiyor. Çocuk hazır olmadığı için hatalı yaptığı hareketler onun zararına oluyor, makaslama yürüyüş, parmak ucu basış hep kasılmasını arttırıyor. Ayrıca terapistlerimiz eğer yürütürseniz bunun tadını alacağı için yerde yapılması gereken fizik hareketlerini yapmayı reddedecektir diyorlar. Biz demin saydığım desteksiz oturma, hareketleri birbirinden bağımsızlaştırmak yani tek ayağını oynatmak, tek eliyle bir yere dayanırken diğerini kullanmak, dafolar ile ayakta sabit durup kolları ile kendini ittirmek gibi kol ve bacak kaslarını kuvvetlendirecek hareketler yapıyoruz. Emeklemesini düzeltmek için de yukarı tırmanma ve geri geri inme hareketleri var. Lütfen siz de bebeğinizi zorlamayın, zamanı geldiğinde inşallah yürüyecekler önemli olan hareketlerinin kaliteli olarak gelişmesi, geç olsun da güç olmasın.. sevgiler..
selamlar maibeyaz bence zeka geriliğindense otistiğin tedavisi çok daha etkili olabiliyor ,ben gittiğimiz okulda otistik bir oğlumuzu biliyorum ben 6 aydır orada olmama rağmen çocukta ciddi değişimler gördüm şimdilerde biraz sesli oldukça da eylemle iletişim kuruyor istediği şeylerde.geçen gün bayadır gelemeyen bir veli vardı o gelince gitti sarıldı ona.çok büyük yol katedebiliyoruz otizimde demişti öğretmeni bir keresinde.Allahın içine şifasını koymadığı hastalık yokmuş bu mübarek günlerde Rabbim tam şifa versin hepimizin evlatlarına.kızına öpücükler,herkese sevgiler...
maıbeyaz bencede otıstık tedavısı olan bı hastaklık ıns rabbım ıns sıfasını verecek sabır gerek bızlere bu guzel gunler hurmetıne...herkese ıyı sahurlar ..yatayım hemen bende...resmı degıstıremedım ya ama deneyeyım bakalım..optum herkesı
bahar sagol canımazda olsa buyuduk fızık goren kızım ortadakı dıla..bastakı seda esmer olan ela....ay cok kucuksun maıbeyaz 24 yas yaw bwn solwmım hıc oof bak yaslıyım ıste..tam yarı katınım tammmm....onsekıze gırecek bır oğlum var ve uç yasa gırecek üç bıcır kızım calısıyordum sımdı bıraktım ara verdım desem ıyı olucak evdeyım kafayı yemek uzreyım oruc zor gecıyo cok suıcak ıns bı hafta sonra samsuna memleketıme gıdıcem baayrama ordayım.....aksama mısafır var fırımna tatlı attım azcık oturayınm dedım ..neyse herkese ıyı ıftarlar cok optum
kızlar hep bebeklerimizden bahsediyoruz... birazda kendimizden bahsedelim..
yaşımız kaç, mesleğimiz nedir... kaç bebeğimiz var...
ben 24 yaşındayım, 2 bebeğim var, ev hanımıyım...
bahar sagol canımazda olsa buyuduk fızık goren kızım ortadakı dıla..bastakı seda esmer olan ela....ay cok kucuksun maıbeyaz 24 yas yaw bwn solwmım hıc oof bak yaslıyım ıste..tam yarı katınım tammmm....onsekıze gırecek bır oğlum var ve uç yasa gırecek üç bıcır kızım calısıyordum sımdı bıraktım ara verdım desem ıyı olucak evdeyım kafayı yemek uzreyım oruc zor gecıyo cok suıcak ıns bı hafta sonra samsuna memleketıme gıdıcem baayrama ordayım.....aksama mısafır var fırımna tatlı attım azcık oturayınm dedım ..neyse herkese ıyı ıftarlar cok optum
ben 33 yaşındayım maibeyaz,birtek bildiğiniz kızım var işte 6 sene sonra 3.tüp bebek tedavisiyle ikiziyle birlikte gelen...ben tarih okudum ama mesleğimi hiç icra edemedim...şimdi de zaten kızım mesleğim oldu,dolaylı olarak tüp bebek doktoru,fizyoterapist ve nöroloji uzmanı oldumbir de kendim için psikiyatri olabilsem...ama hiç vakit yok... birbirimizi tanımak ben de çok isterdim konuyu açtığın iyi olmuş...sen baya gençmişsin ne güzel bu yaşta 2 çocuk sahibi olmak hamdolsun....bir de oğlun vardı de mi...
eee nerdesiniz kızlar...
bizim kız eğitimlerde ağlamalarını artırınca öğretmen parkta yapmaya başladı dersi...
okulun ilerisinde park var bu sıcakta oraya götürüyor...
salıncağa bindiriyor, gezdiriyor...
vallahi çok utanıyorum bu sıcakta oruçlu oruçlu çok uğraşıyor...
ama elimden de bişey gelmiyor işte...
selam maibeyaz aynen bizim de uykular tamamen gitti düzen gitti hergün başka uyku saatleri...hergün birbirinden bambaşka...ramazanın ilk gününden itibaren ...bizimki aydan değil de davulcudan çok etkilendi:18:davulcuları çok severdim çocukluğumdan beri gece balkondan seyrederdim bu sene aşağıya inip adamın ümüğünü sıkasım geliyoogüzel ramazannedeniyle böyle olduk ama olsun değer napalım bizimki biraz önce uyudu mesela alakasız bi saat te ,bakalım kaçta kalkacak şimdi, belli ki bu gece sahurda bereaberiz küçük hanımla... ben de bu düzensizlik ve yoğunlukla yazamadım kaç gündür...sizin öğretmene maşallah ne güzel böyle çözümler bulmuş çok hoşuma gitti hem hayatın içinde ders daha etkili olur bence.üzülme napalım hepimizinki ağlıyor, alışkındır onlar hem meslekleri seve seve uğraşıyorlardır...bizimki biraz daha dik oturuyor artık desteksiz şükürler olsun...daha oturduğu ya da yattığı yerden tutunup kalkamıyor hiç,buna çok üzülüyorum ama önce tamamen desteksiz oturuup sonra onları yapabilirmiş...yapsın da sonunda...ama ya yapamazsa diye korkuyorum işte...
sağolasın canım inşallah dediğin gibi olur.boynunu güzel tutuyor çok şükür hem de 3-4aylıkken başladı tutmaya.sadece bebek arabasında hep bir yana bırakıyor başını nedense?ama diğierleri çok yavaş ilerliyor.ama dediğin gibi inşallah sırayla yaparlarmış önce oturmak sonra emeklemek sonra tutunup kalkmaya çalışmak...6 aya önceye baktığımda çok yol katettiğini görüyorum da aslında ama zaman ağır işliyor da o korkutuyor herhalde beni...herşey çok ama çok yavaş ,çok sabır gerekiyor çok...umutsuzluğa kapılmamak çok zor bazen...biraz önce yatağında kalkmaya çalışma hareketleri yaptı ilk defa tabii başaramadı hiç ama ben sevincimden hıçkıra hıçkıra ağladım... 17 aylık kızım yerinden kalkmaya çalışıyor ...sevinçten ağladığım için de ayrıca ağlıyorum...böyle geçecek işte zaman inşallah sonunda bunları gülümseyerek okuyacağız...senin kızın hani koltuklara çıkıp inebiliyor ya bu çk güzel bir beceri yürümeye az kaldı demek ki inşallah...hem zaten sizde spastisite de yok daha kolay olacak inşallah...siz afolara ne zaman başladınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?