Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

merhaba canım yuvarlanması çok güzel. benim kızım çok geç yuvarlandı...
canım zamanla neyi ne zaman yaptıklarını unutuyor insan ama yanlış hatırlamıyorsam benim kızım 13 aylıkken falan oturmaya başladı, belki de 15 tir net hatırlayamıyorum... ama 18 aylıkken emeklemeye başladı onu not almıştım

bizde herhangi bir gelişme yok maalesef... olmuyor algısı ne yapsam ilerlemiyor... hafıza süper herşeyi ezberliyor... yasim suresinin 2 sayfasını ezberlemiş kendi kendine okuyor ama bizi hiç anlamıyor algı hiç yok... psikiyatriye götüreceğim bakalım otistik de var galiba...
rabbim bütün hastalara şifa versin inşallah... bebeklerimizin güzel haberlerini bekliyorum..

selam..maıbeyaz canım gııtıgın yerler ne dıyor otızm ıse caresı yok degıl bılıyorum ıns ıyı olucak annesı ezberı ıyı ıse mutlaka bıyerlerden baslıcak ıns..fızık nasıl yenı afo yapoptırduınızmı bende arastırıyorum benımde fızyoterapıstımız kucuk gelıyo yenı dafo yapalım dedı ama ben afo veya dafo ıstemıyorum dedım kızımda gıymek ıstemıyıor arastırdım bot seklınde afolar var bota uyarnmıs cok guzel fırma ıle konuscam ıns dafolar cok kaba ve uzerıne uc numara buyuk ayakkabı gıyıyor yavrım ne zor ya ıns bı bakıcam bu sekıl daha guzel ınternetten bot afo dıye yazıcada cıkıyor...germe hareketlerı cok onemlı kızım cok ıyı su an cok sukur yuruyo azda olsa sadece cok kucuk oldugu ıcın cogu komutları anlamıyo kalcayı ık dızlerı ıt gıbı ama alıscak ıns ..optum bebeklerınızı

canım gittiğimiz merkezdeki eğitimci çok tecrübeli aslında benim kız izin verse ben açarım onun diyor ama benim kız onu görünce ağlamaya başlıyor hiç kabul etmiyor onun derslerini... bakalım yeni eğitimci gelecek otizm üzerinde çok başarılıymış inşallah onu sever de faydası olur...

bizde dafo var ama dafolar hiç kaba değil aksine afoya göre daha kibar... 1 numara büyük ayakkabı giydiriyorum ben... adidasın star koleksiyonundan aldık...
bot gibi afo dediğin uzunlar sanırım bizim eski cihazlar ondandı ama o sadece ayağın şeklini koruyor... dafolar ise ayağın altından uyarı veriyormuş..
konuş bakalım fizyoterapist ne dicek.. biz bu gün merkezdeydik yine benim kız ağladı bütün ders boyunca... 2 aydır böyle sürekli ağlıyo... haliyle ders yapamıyorlar...
bakalım zaman ne göstericek...

selam...ben afo botu aldım kullanıyoruz ..seklı korumak onemlı bızım ıcın...ama artık daha ıyı yuruyoe kızım darısı bekleyenlere ıns...fızık ıyı gelıyor kızıma..kımler napıyo gelısmelerı yazın ...maıbeyaz kzına acık sıfa ıns canım..rabbıme emanet olun

selam kızlar niye kimse bişi yazmıyor...
benim bu gün moralim çok bozuk...
bu gün kızımın doğumgünü... 3 yaşına girdi...
ama hala bi gelişme değişme yok...
algılaması gelişmediği sürece hiç bir şey değişmeyecek... bunu kabullensem iyi olacak sanırım artık...

herkese merhaba
bende kimse yazmıyor diye uzun zamandır girmiyordum, bütün bebişlere şifa dilerim. benim bebeğim şuan düzeltilmiş 16 aylık ama hala desteksiz oturamıyor sol el be bacağında spasite var , fizik tedaviden pek umutlu değilim açıkçası. yürür diyorlar ama kimse zaman vermiyor
izmirin narlıdere bölgesinde oturuyorum ve daha iyi bir yerde bulamadım yakınlarda
iyi haberlerinizi bekliyorum ...

merhaba dr lar ne diyor bilemiyorum ama umudunu kaybetme sadece biraz daha zamana ihtiyacınız var ,uzun bir süreç sabretmekten başka çaremiz yok.

maıbeyaz canım kızının dıogum gunu kutlu olsun benımkılerınde kasımda..ablamız saylılır ..umutsuz olma canım aslında bıde ıstanbulda gostersen nasıl olur fıkır alırdın...rabbım umutsuz komasın ıns...yasmın mutlaka fızıge devam et cok farkedıyo kızın desteksız oturanmıyo derken dız ustu oturuyomu..yada kanapenın ucuna ayakları sarkık koyunca oturabılıyomu..yere basabılıyomu parmak ucumu basıyo...afo verıldımı botoks onerldımı..cok sordum ..ama bunlar onemlı..benım kızım da onaltı atydan sonra fızıkle gelısmeler basladı cok farkedıyo su an cok daha ıyı..ama tabı gıtıgım fızık tedavı merkezı cok ıyı....ıyıkı buldum burayı...sekız aya cok seyler farkettı...ama yınede yolumuz cok uzun rabbım yardım etsın bıze...bıde zeytınyagıyla masaj yap mutlaka her gun

Merhaba, benim kızım da 22 aylık, henüz desteksiz oturamıyor ama dizlerinin üzerinde desteksiz çok güzel oturuyor oynuyor vs. taburede de desteksiz oturuyor ama yerde ayaklarını öne uzatarak oturamıyor geriye düşüyor 2 ay önce botoks oldu, dafomuz var, sadece ayakta çalıştığımız hareketlerde giymesini istiyor terapistimiz. Bize de yürür diyorlar ama ne zaman bilemiyoruz, dizlerinin üzerinde desteksiz oturabilmesi neden önemli dediniz merak ettim bu yollardan bizden önce geçmiş bir anne olarak beni biraz bilgilendirir misiniz :)

tamam canım anladım aynı benım kızım ....dızlerının ustune oturması hıv-c oturmuyo anlamına gelmıyo cunku bacaklardakı serllık öle oturmasını engellıyo...merak etme ıns ıyı bı merkezle bu yolu asarsın nerdeısn bılmıyorum..ben su an kızım ıkı bucujk yasında adım atmaya basladı yuruyoı desteksız öle oturması yıne zor ama calısıyor ..dızllerını uzerıne w seklınde asla oturdma mutlaka uygun alcak bı koluga otusun mutlaka w seklı oturma kalca yapısını boızyı cok ugrasıyoruz alıskanlık cok zor hep kızıyorum alıscaklar...o yuzden yerde oyunlar az oyna koltukta otursun verılen egzersızlerı mutlaka yapın germe cok onemlı...dafoları calısırken gıymelı ayak yapısını koruyo botokstan sonra neredeyse hergun sıkı fızık gerek yoksa etrkısı uzun olmuyor...uygun zaman olsa hareketlerı ıyıce anlatırdım....fızıkcınıızn yaptıkların kaydet evde bolbol ızle bve yap ...zet-ytınyagından vazgecme canım ...sıkı sık masag yap............sıfalar olsun ıns..............
gecenız hayırı olsun arkadaslar...........

merhaba
benim oğlum şantlı , mama sandalyesinde oturuyor , dizlerinin üstunde durması için fiziktedavici çalışıyor ama çalışırken hareket etmek istiyor ama sol kolunu hareket fazla ettiremediği için düşüyor, oturdugu yerden bacakalrını kollarını rahat oynatıyor ama sol eli ile emziğini ağzında bırakamıyor, bize kimse afo dafo alın demedi henüz parmak uçlarına tutnca basıyor o yüzden parmak ucuna bastığı için fizik tedavicmiz bastırmayın henüz hazır değil dedi
siz hangi merkeze gidiyordunuz
zeytinyagı masajı gerçekten faydalımı, ben evde pilates topu üstunde bazı hareketleri yaptırmaya çalışıyorum

Merhaba,istanbuldayım haftada 1 kere terapistimiz kızımı görüyor ve yeni ödevlerimizi veriyor. W şeklinde oturmasını engellemeye çalışıyoruz ama inat ediyor bu sefer taburede de oturmak istemiyor. çünkü tek rahat edip bağımsız hareket edebildiği pozisyon bu o yüzden başka şekilde durmak istemiyor. Dafoları giyiyor ayakta ayna karşınında hareketleri var. bacaklarını germe esnetme hareketleri var. ayak bileği için hareketimiz var, bunun gibi birsürü şey yapıyoruz yapmaya çalışıyoruz. Ayağa kalktığı günü görecek miyim acaba? sanki o gün hiç gelmeyecekmiş gibi.. siz de böyle hissediyor muydunuz? yürümeye başlaması nasıl oldu yani birden mi kalktı? sevgiler..

allahım sizlere ve bebeklerinize yardım etsin..hiç umudunuzu yitirmeyin olurmu..

ıatanbulda nerdesın canım..ben anadolu yakasındayım..fızık merkezıne neden ıtmıyosun rapor aldınmı...ıstemedese oyunla mutlaka yap buınları valla üç ay onxcesıne kadar asla yurumıcek amelıyat olması gerek dedı gııtıgım fızyoterapıst ..ama ben merkez degıstırdım cok arastırdım...gıttıgım yerde ıkıncı ay kzıım adım atmaya basladı asla umudum yoktu dafolarla daha ıyı yruyo ..ortopedıst kıme gıttın..bunları yazarsan ıyı olur ..ben yedıtepeye faık beye gıttım..vazgecmeyın sakın fızıkten hareket cok onemlı parka sıksık goturun merdınven cukardın kaysın bolbol salıncak sallansın bunlar gelısım ıvcınde cok onemlı evede plates topu uzerındekı calısmalarda cok ıyı..verılen hareketlerı evde yapmak gerek bana cok zor oluyo cunku benımkıler üçüz....kızım artık yuruyor ama dızlerını bukerek sımdı amac dız ve kalça kaslarını guclendırmek...sevgıler

doğumgününüz kutlu olsun Allah mucize gibi bir hayat nasip etsin kızımıza sağlıkla mutlulukla dolu....ruhumuz umudun gidip gelmesinden yorgun yüreğimiz dayanamıyor yavrularımıza...haklıyız da böyle olmak da ama...onların umudu biziz aslında...doktorlar anlattı fizyoterapistler de...bu yol uzun...sabret ve yılma...yaşına kadar nesnelere uzanmasını bekledik biz...yaptı...eliyle bay bay yapmasını 14.ayda gördük...daha neler neler...hala oturamıyor ama aniden bizim tutmamızla adımlama sevdası geldi...bu ciddi ve inşallah mükafatı büyük bir imtihan ve Allah ölümden başka her hastalağın çaresini vermiş bize bildirdiğine göre...Rasulullah sav şöyle buyuruyor:Rabbim gecenin son üçte biri göğe iner ve yok mu isteyen vereyim der.Rabden isteyelim sabır ve namazla sessizce Allaha yalvararak...kızımızın algıyla ilgigi sorunu tespit edilince yani teşhis otizm vs ne ise belli olduğunda ona göre bir program başlatılıp eminin işe yarayacaktır...daha çok minik ve hiç geç değil...

merhaba el muallim ben kızım ıcın ıyı bır cocuk fızyoterapisti arıyorum bu bır merkezde olabılır.tecrubenıze dayanarak sızden yardım ıstıyorum.bende ıstanbul anadolu yakasında cekmekoyde oturuyorum

yakın sayılırsın canım..kızının nesı vardı kac aylık yazarsan sevınırım benım gıttıgınm yere gelmenı ısterım cok ıyı bı merkez ama ıucretlı...ama su an metın sabancıda ucretsız olmus bılgın olsun...orayada gıt ön muayene oluyo zaten ve senı yonlendırıyolar orasıda cok ıyı..evde nler yapıyosun ....ayakları nasıl ...ıns hersey ıyı olur

benim oğlumda 2yaşında cp hastası afo kullanıyoruz botoks önerdiler sabırsızlıkla bekliyorum parmak ucuna basıyo dizlerinin üstündd duruyo normal oturamıyo fiziğe 7aydır gidiyoruz biraz gelişme var yürür inşallahbotokstan sonrz yürüdü demişiniz inşallah benim oğlumda yürür

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar iyiki varsınız...
bizim fazla bi hareketimiz yok artık çünkü Zeynep hilalin hiç spasitesi yok...
oturma kalkma, ve elinden tutup yürüme çalışıyoruz sadece.. okulda ayaklarına kum torbası başlayıp yürütüyolar...
bi arkadaşmın tavsiyesiyel evdede yapmaya başladım...
bi de banyoyo kocaman havuz aldık... hergün ona katıyorum... çok seviyo suda oynamayı...inşallah faydası olur...
haftada 3 seans eğitim alacak inşallah algıya faydası olur...Zeynep hilal koltulara vs biyere tutunup yürüyebiliyor, koltuk yatak vs kendi inip çıkıyor...
şimdi pepenin şarkısını ezberlemiş 10 10 20
20 e 10 ekle 30 şarkısını söylüyor... 10 10 50 ye kadar sayıyor...
bu kadar ezberi kuvvetli şarkıları ezgileri anlayan çocuk beni neden anlamıyor anlamıyorum...
yeni eğitimcimiz otistik üzerinde çok deneyimli çok başarılı bi öğretmen bakalım inşallah faydası olur...
rabbim hepimizin kuzularına yardım etsin şifa versin inşallah...
güzel haberlerinizi bekliyorummmm

Ben de anadolu yakasındayım, çalışıyorum ben hareketleri hafta için bakıcısı yaptırıyor, annem de tepelerinde dikiliyor :) 2 terapistimiz var, biri birkaç ayda bir görüp değerlendirme yapıyor, diğerine haftada bir gidiyoruz, terapistimizden çok memnunuz, haftalık ödevler halinde ilerliyoruz. Rapor almayı düşünmüyorum, zaten bu durum hepimiz için yeterince zor,kabullenmekte zorlandığım birşey için tasdikname almaya niyetim yok. Fizik merkezine de gittim ama memnun kalmadım pek, hem kalabalık oluyor çocuğun dikkati dağılıyor hem de moralimiz bozuluyor. Onun yerine çok iyi bir ekiple çalışarak her alanda tedavisini sürdürmeye gayret ediyoruz. Bizim botoksu da Yeditepe'den Faik Bey yaptı. O da yürür diyor artık allah yardımcımız olsun. Parka gidiyoruz ikiz kardeşi koşuyor hopluyor benim kısmetsiz kızım yerde benimle oturuyor, salıncağa koyuyoruz düzgün oturamadığı için iyice kasılıp çarpılıyor, bizim moraller daha da beter oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…