Perişan oldum nolur okuyun geçecek diyin lütfen

Kanguru yada sling bu işi çözer. İlk aylarda sürekli ten teması istiyorlar ne yazık ki. Çok normal yani yaşadığınız ve geçecek elbette.
Benim oğlum da benzerdi. Ben evde bebek arabasıyla uyuturdum gündüzleri. Bazen kanguruyla iş yaparken uyurdu.

İlk kızım böyleydi kolikti sürekli ağlardı bende ağlardım.naparsak yapalım nefesi kesilene kadar aralıksız ağlardı.altinci aydan sonra düzeldi en azından ağlamaları geçti.sana vereceğim tek tavsiye bol bol sabır dile Allah'tan.kolik bebeklere napsan da fayda etmiyor sürekli ağlardım delirmiş gibiydim.korkudan 8 yıl ara verdim bebek yapmadim.altinci aydan sonra yavaş yavaş düzeldi ve bir yaşında çok akıllı bı kız oldu. Herkes hala parmakla gösterir kızın çok uslu diyesende o günlerin geleceğini düşünerek sakin olmaya çalış.kendini suçlama sen çok iyi bı annesin eminim

Herkesin bebegi akilli bir tek benim ki böyle saniyordum bir daha doguramam keske dogumda rahmimi de komple cikarin atin deseydim bilemezdim bu kadar zor bi bebek olacağını
Emin olun kolay bebek yok hepsinin kendine göre zorluğu var. Ben ana kucağının her çeşidini o uyku arkadaşlarını buzzy miydi adı neydi hepsini aldım. Bebek arabasını evin içinde gezdirdim yok yani. Kızımın tek sevdiği ana kucağı benimkiydi. O yüzden ailemden yardım aldım .en azından evde sırayla gezdiriyorduk. Bi şekilde bitti gitti ı süreç

Geriye dört ay mi var ağlıyorum zaten nolur hızlı gecsin zaman nolur ya hic akillanmazsa diye cok korkuyorum cooook

Bizim komsular annem vs ama herkeisn de kendine göre hayati var isi var evimi bekleyemezler ki

Kolik bebek büyüttüm ve psikolojik olarak anneyi nasıl bitirdiğini iyi bilirim. Çaresizlikten oturup hüngür hüngür ağlardım, dudakları morarırdı nefesi kesik kesik çekene kadar kendini sıkarak ağlardı. Öldü ölecek diye hop oturur hop kalkardım. Annem yardıma gelirdi, nefes almak için dışarı çıksam suçluluk duyardım. Bir bebeği bile susturamıyorsun, evladına yetemiyorsun, sen anne olmayı hak etmiyorsun daha bebeğinin dilinden anlamıyorsun diye kendime etmediğim eziyet kalmadı. Şimdiki aklım olsaydı, daha relaks geçirirdim o zamanları.
Tavsiyelerime gelince, sizin stresli halinizi alıyor çocuk, hissediyor. Sizin paniğiniz-şaşkınlığınız ve kontrolü kaçırmanız onun da paniği haline geliyor. Öncelikle sakin. Bebektir, ağlayacak. Herhangi bir sağlık sorunu olmadığından eminseniz (Doktor kontrollerinden geçtiyseniz), bebek tenine uygun, doktorunuzun önerdiği yağlarla masaj yapacak (Daha kolay gaz çıkarması için), ten temasınızı arttıracaksınız. Biraz kucağınızda geziverecek ama geçecek bu dönem. Slinglerden edinin sarın koynunuza açın teninizi, tanıdık sesler duysun, kalp atışınızın sesini, kokunuzu alsın. Uyku için beyaz gürültüden faydalanabilirsiniz, fön makinesinin sesi bizim için kurtarıcıydı. Aspiratör, elektrikli süpürge vb sesler ana rahminde duyulan seslere yakındır, deneyebilirsiniz.

Ve lütfen rahat kalmaya çalışın, geçecek.

Son düzenleme:
Bizim komsular annem vs ama herkeisn de kendine göre hayati var isi var evimi bekleyemezler ki
Eğer inanıyorsanız İnşirah süresi beni çok rahatlattı gece ve gündüz dinliyordum ruhuma sakinlik veriyordu. Zaten bundan bahseder .
Ne güzel anneniz oradaymış benim ailem ve eşimin ailesi uzaktaydı tek akrabam yoktu yardım edecek ve geçti gitti . İnsan geçip gidecek . Bu bir demdir gelir geçer inan bana evet delip geçiyor ama geçecek .

Geriye dört ay mi var ağlıyorum zaten nolur hızlı gecsin zaman nolur ya hic akillanmazsa diye cok korkuyorum cooook
Korkma geçer benim gibi bı deli bunu söylüyorben deli gibiydim gerçekten kafayı sıyırmıştim.biri hamileyim diyince nefret ediyordum o kişidenbak şimdi ikinci kızım altı aylık ve sanki Allah mükâfatını vermiş gibi aşırı uslu

Inanin durduramıyorum kendimi aglamaktan yetemiyorum yavruma artik ne fiziksel ne dw ruhsal gücüm kalmadi uyanacak ağlayacak diye panik atak geçiriyorum

AYY YOO ikinci mi tövbe rahmimi aldirmayi düşünüyorum korunmak kesmez beni

Inanin durduramıyorum kendimi aglamaktan yetemiyorum yavruma artik ne fiziksel ne dw ruhsal gücüm kalmadi uyanacak ağlayacak diye panik atak geçiriyorum

Affedersiniz rahatça tuvalet ihtiyacımı gideremezdim her an ağlayacak bölüneceğim, ağlamasına yetişeyim diye. Duşa girmeye korkar hale gelmiştim. Anlıyorum. Bebeğim büyüdü, geçti kolik halleri ama belki iki sene önce üzerimden attım bebek ağlaması duyunca gerilme halimi.(Oğlum şu an 8 yaşında) O kadar iz etmiş ve ikinci çocuk düşünmüyorum. Tövbeliyim, ikinci de kolik çıkarsa diye. Öyle korktum, yıldım. Ama geçiyor. Geçecek. Biraz sabır, biraz relaks...

Herseyi cok normal kucakta sürekli gezince hicbirseyi yok
kızacaksıniz ama malesef gaz ve kolik
Bebeklerde yanlis hatiirlamiyorsam 21.gunden sonra bagirsak hareketleri tam olarak başlar.
kucaginizda gezdirdiginizde vs susmasi ondan sallandikca gaz dagiliyor yatirdiginiz an tekrar batma yapmaya basliyor.
Gaz damlaları vs kolik cocukta pek işe yaramiyor gibi en azindan kizimda öyleydi.
şu elektrikli ana kucagiydi sanirim adı o baya işe yarıyor sallama konusunda.
birde youtubede ayse ebe gaz sancisi videoları var onlara bakin. instada falanda baya video var bu konuyla ilgili allah yardimciniz olsun kolik benim ikinci çocuğa hayır deme sebeplerimin en başında geliyo

İnan bunu da aldik hamak besik tepeden asma salıncak evimiz ideal sıcaklıkta merkezi sistem kilo alimi cok iyi sütüm zaten çok fazla akiyor fazlasını da sağlıyorum ama durmuyor
4 moms mamaro alın hem müzikleri uyku sesleri var hem güzel dalgalar şeklinde sallanıyor. 3 çocuğumda bunda uykuyu öğrendi diyebilirim. Kesinlikle ikinci el vs varsa alın derim. İnanın oh be diyeceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…