• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Perişan oldum nolur okuyun geçecek diyin lütfen

Kuzusum bak ben ebeyim gazı yok diye düşünme bir cikarmayla olmuyor o gaz. Gaz damlani degistir bu 1.
Kademeli ana kucağı var babybjornun muadilleri onlarda biraz rahat duruyorlar bu iki.seninde kaygıyı bıraz azaltman lazım gün içinde bol bol ten tene temas yapin. Üzerindeki giydiğin bir kıyafeti uyurkn yanına koyabilirsin.Birde kundak yap öyle uyutmayi dene. Beslenmesi nasıl neyle besleniyor birde

Sakin.
Benim ilk çocuğum aynı böyleydi.
Neler denedim neler.
kolda tutmaktan kolum sakatlanmıştı o derece zordu.
Ben çözümü hamak alarak buldum.
gece gündüz onlamuyudu 14 aylık olana kadar.
Ağlama krizleri 4.ayda bitmeye başladı.
Bebeğiniz kolik muhtemelen.
Allah sabır versin merak etmeyin geçiyor

2 aylik bebegim var ve durmadan agliyor gaz sancisi falan degil nolur gitmediğim doktor kalmadi bebegin karni rahat gaz problemi vardi damla kullanıyoruz çözdük lütfen gaz demeyin artik kafayi bozucam lütfen ya surekli kucakta gezmek istiyor etrafa bakmak istiyor uyumak istemiyor oturduğumuz an bağırıyor susmuyor sallamaya karsiydim ama ayakta salladik olmuyor beşik aldik salliyoruz uyumuyor battaniyenin arasinda sallayip beşiğe koyuyoruz sürekli sallanmak istiyor durdugu an uyanip agliyor ilk çocuğum ve kafayi bozucam esim ise gittikten sonra çocuk agladikca bende agliyorum cagresiz kaldim tükendim bittim aglayarak yaziyorum lütfen yardım edin nolur geçecek diyin çok cagresizim artik çoook yemin ederim iki ayda tükendim bittimmm bittimmm
Bu dönem küme saatleri olur . Özellikle akşam 5 ten gece 12 ye kadar bebek huzursuz olup sürekli ağlayabilir . Kucak ve meme ister . O teması esirgemeyin.
Gündüz de anne karnı hissini devam ettirmek istiyorlar. İlk 3 ay bebek anne karnında sanıyor kendini hala. Telefondan beyaz gürültü açın çok yüksek ses olmasın. Bir silingle kucağınıza bağlayın ve yürüyün koridorda . Çoğu bebekte olan bir süreç 4. Ay civarında bitiyor

2 aylik bebegim var ve durmadan agliyor gaz sancisi falan degil nolur gitmediğim doktor kalmadi bebegin karni rahat gaz problemi vardi damla kullanıyoruz çözdük lütfen gaz demeyin artik kafayi bozucam lütfen ya surekli kucakta gezmek istiyor etrafa bakmak istiyor uyumak istemiyor oturduğumuz an bağırıyor susmuyor sallamaya karsiydim ama ayakta salladik olmuyor beşik aldik salliyoruz uyumuyor battaniyenin arasinda sallayip beşiğe koyuyoruz sürekli sallanmak istiyor durdugu an uyanip agliyor ilk çocuğum ve kafayi bozucam esim ise gittikten sonra çocuk agladikca bende agliyorum cagresiz kaldim tükendim bittim aglayarak yaziyorum lütfen yardım edin nolur geçecek diyin çok cagresizim artik çoook yemin ederim iki ayda tükendim bittimmm bittimmm
sze tavsiyem sling kullanın hem gezmiş oluyo hemde içinde çok rahat uyuyorlar benim 4 ayımı sling kurtardı sizde deneyin lutfen

Sakin.
Benim ilk çocuğum aynı böyleydi.
Neler denedim neler.
kolda tutmaktan kolum sakatlanmıştı o derece zordu.
Ben çözümü hamak alarak buldum.
gece gündüz onlamuyudu 14 aylık olana kadar.
Ağlama krizleri 4.ayda bitmeye başladı.
Bebeğiniz kolik muhtemelen.
Allah sabır versin merak etmeyin geçiyor
Hamak da aldım durmuyor malesef

Kuzusum bak ben ebeyim gazı yok diye düşünme bir cikarmayla olmuyor o gaz. Gaz damlani degistir bu 1.
Kademeli ana kucağı var babybjornun muadilleri onlarda biraz rahat duruyorlar bu iki.seninde kaygıyı bıraz azaltman lazım gün içinde bol bol ten tene temas yapin. Üzerindeki giydiğin bir kıyafeti uyurkn yanına koyabilirsin.Birde kundak yap öyle uyutmayi dene. Beslenmesi nasıl neyle besleniyor birde
Emiyor anne sütü sadece

Benim ablam üç çocuk doğurdu ilk bebeği tam 7-8 aylığa kadar tüm sülaleden korkuyordu 😂 bırak kucağa almayı odaya adım atar atmaz bas bas bağrıyordu. Sadece anne babaya düşkündü Hep kucakta geziyordu ablam nerde o orda okadar yapışık geziyorlardı. İkinci çocukta pek sorun olmadı ama şuan 3. Çocuk 6 aylık 7/24 saat kuçakta oturunca veya yatırınca ağlıyor kucakta gezince etrafı görebildiği sürece herşey güzel. Ama benim belim tutuluyor kollarım ağrıyor taşıyamıyorum 😂 Sizinde bebeğinizin Sağlık sağlık problemi yoksa çocuğun huyu yapacak birşey yok ablamda katlanıyor😂 Otamatik sallanan beşikler var kendi kendine sallanıyor onlardan alın deneyin umarım bu süreci çabuk atlatırsınız sabır diliyorum

Emiyor anne sütü sadece
Okuyunca seni o kadar iyi anladım ki. Bende bakardım dışarda bebekler bebek arabasında öylece duruyo etrafa bakıyor uyuyor ağzında bi emzik gık demez, bizimki pusete yatmazdı bile hep yaygara. Slingten tut sallanan beşiklere, beyaz gürültüden bebek sakinleştiren dualara ne var ne yok denemedik bırakmadık 😄 ay neler neler. Geçirecek tek şey var oda “zaman”. 3 ay dolsun görüşüde netleyince biraz salacak seni bi şeyler ilgisini çekmeye başlayacak. O yüzden hiç hırpalama kendini yardım almaktan çekinme, ev işi yemek salla atıştırın geçin pisliğe batacak değilsiniz ya. Geçiçi bi süreç gibi düşün, tadını çıkart diyemiyorum 🙈 ama geçiyor keyifli zamanlarda geliyor, hiç uyuyamayacak mıyım derken bi bakıyosun sabah olmuş ve gece kalkmamışsın o günlerde geliyor. Büyüdükce zorlaşıyor diyenlere kulaklarına kapat, onlar sakin bebeklerin anneleri asdfhja

Ay ilk cocugum boyleydi..ben de dr dr gezerdim. Dr huyu boyle diyordu.dogdu yanima getirdiler ,gozleri acik. Hic uyumuyor, agliyor. Alerjisimi var diye dr dr gezdim .yok cok zor gunlerdi ama 2. Yide dogurdum bir cesaret.
Simdi buyuduler ama o gunleri unutturdu, bu gunlerin zorlugu🤣

Benim bebegimde böyleydi sürekli kucakta gezmek isterdi
O kadar kucakta durdu ki emeklemesi ve yürümesi geç oldu ( ben kucakta durmasina bagladim artik geç yürümesini )
Ayrica gazı yok damla kullandik demeyin
Damla kullansaniz bile o gaz ağrısı ağlamasina sebep olabiliyor
Mecbur gezdireceksiniz durmuyorsa
Boyun düzleşmesi boyun agrilari yasiyorum bu kucakta taşımak yüzunden maalesef

Gaz 😃 Bunları tam 4 ay boyunca yaşadım. 4 ay boyunca doğru dürüst yemek bile yiyemedim, uyuyamadım. Günboyu sadece oğlumu kucağımda hoplatırdım. Hoplamaktan belim ağrırdı, ama durduğum an çığlığı koparırdı. Ayağımda veya beşikte sallanmayı asla kabul etmezdi. Sadece kucağımda dik vaziyette hoplarsam susardı. Günboyu bağırarak ağlardı.
Bunun çözümü yok. Zaman geçecek ve düzelecek. 4 ay bitti, oğlum bi anda duruldu.

Benim oğlum da gezmeyi gezerken uyumayı çok sever. Bir tek altını değiştirirken ya da dönencesiyle, oyun halısıyla oynarken yatar onun dışında yatmayı hiç sevmez uyanıkken. Ana kucağını çok seviyor o dik tuttuğu için. Elektrikli olan değil de şu manuel olan çocuğun büyüdükçe kendi kendini salladığı model. İş yaparken ona oturtuyorum beni izliyor nadiren kucak için ağlıyor. Hatta ana kucağını çok sevdiği için slingi boşuna almışım gibi hissediyorum bazen.
O tarz bi ana kucağı modeli deneyebilirsin.
Slingde durmuyorsa kanguru deneyebilirsin.
Bazı bebekler zor oluyorlar, yapacak bir şey yok 🥲 kolaylık diliyorum

Benim ilk bebegim öyleydi. Ayakta müzik açıp dolaninca susuyordu bende bütün gün öyleydim 3 bucuk aylık gibi düzeldi gayet rahat bir bebek oldu. İkinci bebegim öyle Ayakta gezdirmeklede susmayan bir bebek 3 gunlukken ağlamaya başladı 7 aylık hala ağlıyor gelen gideni aratirmis ya cidden öyle 😆 alerjisi olduğu için çok ağlıyordu uyumuyordu şimdi yavaş yavaş düzeldi ama şimdide yakamdan ayrılmıyor. İndirdiğim an kıyametleri koparıyor sadece beni istiyor ve hep kucağımda olmak istiyor. Bir yandan diger cocugum var o ihmal oluyor of of bu annelik hem cok guzel hem cok zor 🤦‍♀️En azından sallanırken ya da ayaktayken susuyormus bebeginiz buna şükredin biliyorum çok zor ben günlerce duş bile alamazdim tek başıma hiç bilmediğim bir sehirdeydim inanın hepsi geçti gitti. İleride keşke şimdi öyle küçük olsa kucağıma alıp gezsem diyeceksiniz emin olun geçici bir süreç. Umarım en kısa zamanda rahatlar.

Ya bu ben resmen. Hayır değiller inan benim kuzenimin ikizi var onlar da aynı düşün iki tane
Dediğiniz gibi bir de ben ekleyeyim.
İkizlerim var suan 8 aylıga doğru gitmekteler ama ilk dört-beş ay oturduğumuzu bilmem. Anca uyurlarken oda cogunlukla kucagımızda bıraktıgımız an yine uyanır aglar ve kucak isterlerdi insan yaşarken hiç geçmeyecek gibi hissediyor ama geçiyor yavas yavaş.
Sallanan zımbırtılar, ana kucagı, sling, bebek arabası, oto koltugu hiç birini mi benimsemezler, benimsemediler ve ciddi manada hep kucaktaydılar ve iki tane çok zor gerçekten ama geçiyor 🥲
bizim bask sıkıntılarımızda vardı prematüre doğdular gaz sıkıntıları reflüleri vardı doktorların önerilerini yapsak bile hiç biri gecmedi biyüdükçe geciyor. Sabrını gücünüz bitmesin.

Benim de bebeğim tam iki aylık ilk 1:30 ay aynı şeyleri yaşadım günde bir saatlik uykuyla duruyordum. ben bebeğe ek mama kullanıyorum mecburen, tesadüfen daha uygun diye başka bir mama denedim kullandığımın dışında ve bebeğim çok rahatladı, kabız sorunu yaşıyorduk o geçti ayrıca doktorun verdiği damlayı değiştirdik maflor damla yerine Başka bitkisel bir damla kullanmaya başladım Bir de bebeğin hareketi ile yaylanan ana kucağı aldım ve şu an bu dünyada cenneti yaşıyorum inan ki eğer ek mama kullanıyorsan mutlaka değiştirmeyi dene ben de bebeğimin gazi olmadığını düşünüyordum ama kazara kullandığım mamayı değiştirdikten sonra aslında bebeğimin Ağlak bir çocuk olmadığıni gerçekten sorunu olduğu için ağladığını anladım ve bu sorunu çözdükten sonra bebek hareketi ile yaylanan ana kucaginida alinca artik bebegim aglamadan uyanik bir sekilde gayet duruyor. Bunları yapana kadar sadece gün içinde neredeyse beslenmediği ve uyumadigi her an ağlıyordu.

Dediğiniz gibi bir de ben ekleyeyim.
İkizlerim var suan 8 aylıga doğru gitmekteler ama ilk dört-beş ay oturduğumuzu bilmem. Anca uyurlarken oda cogunlukla kucagımızda bıraktıgımız an yine uyanır ve kucak isterlerdi insan yaşarken hiç geçmeyecek gibi hissediyor ama geçiyor yavas yavaş.
Sallanan zımbırtılar, ana kucagı, sling, bebek arabası, oto koltugu hiç birini mi benimsemezler, benimsemediler ve ciddi manada hep kucaktaydılar ve iki tane çok zor gerçekten ama geçiyor 🥲
bizim bask sıkıntılarımızda vardı prematüre doğdular gaz sıkıntıları reflüleri vardı doktorların önerilerini yapsak bile hiç biri gecmedi biyüdükçe geciyor. Sabrını gücünüz bitmesin.
Allah yardımcınız olsun biz birisiyle deliriyoruz ama biraz daha büyüyünce çok güzel birbirlerini oyqlayacaklar iki yaşında ikiz olan arkadaşım var çok iyi

Merhabalar inanın benzer durumları yasadım ilk bebeğim olduğu için afallıyordum kac kere acıle veyahutta normal doktorumuza getirdim hiç bir sorunu olmadığı halde boyleydı ve gecelerı sabaha kadar kucagımızda evın ıcınde gezdırıyorduk bazen yorgunluktan düşürcek gibi oluyordum sabah ezanına kadar cok dolastığimız hatırlıyorum evın içinde😢 üstelik tedaviyle bebegım olmustu çok istedıgım bir seydi anne olmak ama gücüm hiç kalmamıştı 6 ay olunca normale dönmeye baslamıstı eve 3 tane besık aldık begenmıyor mu dıye dusunmustuk hatta elektrıkle calısan ana kucagı tarzı seyler de aldık olmadı ayakta sallamaya karsıyım onu bıle yaptım 🤷🏼‍♀️ ama bazı bebekler bızımkıler gıbı oluyor tek caremız sabırlı olmak gececgını bilmek ve mümkunse aıleden bırı sızınle kalıp yardımcı olsa? Bizim öyle bir secenegımız yoktu eşimle bu süreci birlikte geçirdik ama sonuc olarak gececek…🌸

İyi geceler.
Benim de oğlum 2 aylık bazen gece ağlıyor ama bizimki sadece gazdan .
Maflor diye damla var onu kullanıyoruz .
Faydasını gördük.
bizde şu üçüncü ayın gelmesini bekliyoruz.
4. Ay ile 5 . Ay gaz olmaz diyorlar..
Sizin bebeğin ki başka bir durum anladığıma göre
Umarım geçer.

Back