- 19 Ağustos 2016
- 726
- 685
- 103
- 36
Milana22 gayet guzel ozetlemis durumu..
Ben de sevmiyorum; birbirileriyle tamamen ayni evler olusturmalari, evlendim diye delirmeleri, dunyadaki tek basarinin evlenmek oldugunu dusunmeleri vs, acıyorum hatta bazen.. Kendi zevkiniz, hayat anlayisiniz yok mu, bu mudur yani diyorum mesela kendi kendime..
Ama mevzu bu degil, konu sahibi bunu hic de boyle ifade etmedi..
Burda aksi yorum yapanlarin mutlaka pembik olmasi gerekmiyor yani 1 1907 , insanlar üsluptan da rahatsiz olabilir, cumlelerden de..
Bunu ifade etmenin bin türlü yolu var.Eğer sıkıntısı kadınlara dayatılan ''evlenin,her şeyin en mükemmelini aldırın kocalarınıza,binlerce lira borç olsa bile düğününüzü eksik etmeyin'' zihniyetiyse bunu çok farklı şekilde de açabilirdi.Bir olayı yaşamasına gerek bile yok,direk gelip yazabilirdi.
Konu sahibi misafir olarak gittiği yerden dedikodu yapmış sadece,kendince komik bana göre çok düşündürücü,yani bir insan iyi ağırlandığı yerden ( kadının bir saygısızlığını yazmamış öyle farz ediyorum ) neden alay ederek döner ? Bu kadar pembe estetik gelmemişse geline bile söyleyebilirdi,sıkıntısı buysa.Çünkü konunun başı ev,ortası ev ve sürpriz sonu yine ev.
Konuda en beğendiğim yorum bu oldu,benim söylemek istediklerimi de daha iyi açıklıyor.
Ağzından böyle bişey mi çıktı? hizmetinde kusur mu vardı pembiş gelinin? ben 26 yaşındayım ve yeni evleri gezerim. kendi evimde sadece yatak odam ve oturma odam var, hiç bi şekilde kıskanmam karşı tarafı. ha beğenmemişimdir bu benim zevkim, zaten o evde ben yaşamıyorum ve burda konu açacak kadar dert etmem. çok beğendiğim evler var hiç bi şekilde evimde değişime gitmem. demek istediğimi umarım anlamışsınızdır. lütfen biz yeni gelinleri rahat bırakın, ilk defa evleniyoruz ve evimizi istediğimiz gibi döşeriz..
bunlar dediğiniz gibi bir özentilik de değil, kız çocukları küçüklükten pembe sevdalısıdır, erkekler mavi..
Ben de ona cok sasirdim :) Hayır mekan zaten dedikodunun giybetin mekani. Tek dedikodu yapan sanki konu sahibi gibi yazmislar bi de :) cok degisikler gercektenartik zevk meselesi falan olmaktan cikti olay yarisa gosterise döndü.. kendi zevki icin ev doseyen insan neden milyonlara gosterme ihtiyaci duyar evini, pembis mutfagini... ev english home dukkani mi ev mi belli degil..
modasi da cok sukur geciyor yavas yavas...
birde son olarak sanki burda herkes birbirinin arkasindan yazmiyor gibi neden baskasinin dedikodusunu yapiyorsunuz diyenler olmus ona ayri güldüm..
canim benim burda olma amacimiz o degil mi zaten.. :)))))
Nalaka ya gösteriş budalasıymış. Bi kere yeni gelin evine gitmek gidince evini gezmek adettir. Kız iyi niyetle çaya çağırmış suç olmuş. Ben sizi hiç iyi niyetli görmedimPeki bizi çaya çağırarak hiç talep olmadığı halde gelininin evini gezdirerek ne umuyor
Böyle gösteriş budalalığı inanın ben olmasam bile karşılığını bulur
Valla ben de ilk kez evlendim cogu insan gibi ama evimin zilini pembe yapmadim. Kapi zili olayi bi bana mi komik geldi ? :) Mavi renge bayilirim ayrica salonum mavi. Pembe renkten de sogumamin sebebi gercekten bu konudaki gibi pembis gelinler. Masal evi gibi cok sacma. Cocuklugunu yasamamis da evcilik oynuyor gibi :) bence gayet esprili yazmis konu sahibi bu kadar kizilmayi haketmemis. Esprili bi dille aci gercekleri dile getirmis kadin. :) Ben sana katiliyorum valla artik bezdirdiler. S su-doku
Rahatsız edici bir anlatım, derdiniz tam olarak nedir?
Zevk meselesi bunlar ve muhtemelen zekasına kadar zevki üzerinden yerilmedik yeri kalmamıştır garibim kadıncağızın, sayfalara bakmadım ama tahmini güç değil. Beğenmeyebilirsiniz ki ben de hazzetmem; bir evcilik oyununun içine sıkışmak gibi gelir bu tarz evleri görmek. Ama "Onun hayatı-tercihi, saygı duy" diyerek savunulan pek çok şeye bakıyorum da, bazı düşüncelerin nasıl ikiyüzlü işlediğini görmek zor olmuyor.
Siz bu insanları aşağılıyorsunuz, inkar edilemez bir yerden.
Bence diğer türlüsü daha kötü. Erkek annelerinin bir kısmı sınır tanımadığı için, düşünsene pembe evlerden hoşlanmayan gelinin evine pembe örtüler, pembe eşyalar getirip kullan bunu dayatmaları yaptığınıO degil de
Simdinin bu pembik gelinleri yarin bizim oglanlarin pembik kaynanalari olacak
Ne fena ya dusuncesi bile
Konu sahibi bir ornek uzerinden geneli elestiriyor,ki elestirebilir yani. Kapitalizmin insanlara abuksubuk seyleri moda adi altinda dayatmasindan sikayetci. Ki yerinde bir sikayet.Rahatsız edici olan ne biliyor musun?
Onun hayatı onun seçimi olmaması.
Bu bir taklit, Moda. Kişiliği oturmamış genç bir kadının hayattaki tek başarısına sarılması...
Konuya yorum yazmadım, haz etmiyorum hatta kişi hedefi göstermeyip dalga geçtiğimde oluyor.
Eğer dediğin gibi zevk meselesi ise ben saygı duyuyorum...
Benim evime gelen de bekar erkek-ofis tarzı arasında gidip geliyordu çocuklardan önce.
Bu da zevksiz bulunabilir. Sevmeyen olabilir, eleştiren olabilir vs.
Ama konu bu degil bence
Bu tarzın kabulleniş yaygınlığı.
Ay bilemedim.
Kimsenin evine kusacagım vs demem, beni rahatsız eden tek o oldu.
Onun dışında zil düğmesini bile pembeyle değiştirmek sağlıklı bir ruhun eseri olamaz diye düşünüyorum :)
O degil de
Simdinin bu pembik gelinleri yarin bizim oglanlarin pembik kaynanalari olacak
Ne fena ya dusuncesi bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?