- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.289
- 598
sonra gelsin kavgalar gitsin tartışmalar...Ben de aciyorum bu evlerde yasayan adamlara. Hangi erkek cicekli berjer sever,cicekli hali begenir,dahasi komple pembe bir eve asla hayir demez ki? Hos dese de kadinlar dinlemiyordur. Yazik ya. Evleniyorlar ama soz haklari bile yok,hersey kadinlarin elinde
Anlamadığınız pembenin sadece fiziksel olduğuda değil
Pembe kalıplar pembe gelinler pembe davranış biçimi
Pembik hayat
Ediyorsa etsinHerkesin zevki kendine. Dert diye gelip bu konuyu açmanız biraz gereksiz sonuçta burada da aynı zevke sahip üyelerimiz olabilir. Onlara da ayıp ediyorsunuz.
Evine gidip arkasından konuştuğunuz hanımefendi de gelip burada sizin evinizi eğlence konusu yapsa zevkinizle alay etse hoş mu
O pembe pembe oturdu derdi size mi düştü ?Geçen arkadaşın biri yeni evlendirmiş olduğu oğlunun evine çaya çağırdı bizi
4 arkadaş hediyelerimizi aldık gittik
Kapı ziline bastığımız düğme pembe ile değiştirilmiş katta 9 dairenin içinden
Ben yeni gelin evinin zil düğmesiyim diyor
Ayşe neden pembe diyorum
Sus kız bas zile bu daha başlangıç
Kapıda büyük bir çelenk diyorum süs demeye dilim varmıyor
Karşıladı bizi
Kapı önündeki paspas bile pembe
Haydin zile bastık
Kapının açılmasıyla meyve kokulu farfümlerden şöyle bir sersemledik
Yahu ayşe girmesek mi
Beni parfüm tutar kusar musarım rezil olmayak
İçeri girişimizde efsane
Pembik 36 numara terlikler bekliyordu bizi
Koca ayaklarla ne işiniz var burada gibi
Ben yırttım ayağım 37 darda olsa giydim
Zavallım ayşe 40 numara yayaklarla pembiklri giyemedi zaten kapalı terlikleri sevmem diyebildi
Salona geçtik koltuklara neredeyse siz oturun biz böyle iyiyiz diyecektik
Salon pembik ve beyaz başka bir renk ne olursun diye bağıtır insanı bir süre sonra
İğne oyaları her yerde de kapı üzerindeki vazifesini anlamış değilim dahada
Çay gelecek mutfakta gelin kv uğraşır
Ayşe fincanlarda pembe olursa kusarım dedim
Ana da fican dahi pembe
Kv ile gelin arası canciğer kuzu sarma
Yani en azından bize öyle yansıttılar
Yalan değil buradaki kv gelinler geldi aklıma
Çaylar içildi
Bizlere hiç talep olmadığı halde ev gezdirildi
Geniş bir zamanda anlatırım isterseniz evin geri kalanını
Banyo ayrıntısı çok dikkat çekiciydi ama
İlgilisine duyrulur banyoda tablet vardı
Oraya özelmiydi onuda bilmiyorum
Sormaya da cesaret edemedim işin doğrusu
Evimize döndük
Benim açımda tamamen görüntü kirliliği gerçeklikten uzak bir izlenim oldu
Kızlara diyorum pembik eşya edavat ne varsa bakıyoruz topluyoruz
Bugün başlarsak 30 yıla anca toplarız
Yahu bu abartma neden ne gerek var
Başkası görsün taktir etsin diye mi masraflar çabalar
Şunu belirtmek isterim konudaki kastım gereksiz dayatmaların toplumumuza şekil verdiği
Bunun zevkle istemek ile alakalı omadığıdır
Bu toplumun çarpık yaklaşımlarını tiye alarak aileme arkadaşlarıma fırsat bulduğum herkese konuşurum
Bunu bilin eğer bunu yapıyorsanız çevrenizde benim gibi birileri vardır
Konuşabilirler
TamamEe ? Size ne sonuç olarak ?
Aynı mekandan binlerce insan benzer fotoğrafları çekiyor,bu da onun gibi bir şey işte.Millet birbirinden görüp özeniyor,ama bu bir dert değil,bir sorun hiç değil.
Size dert gelen bir davranışı olduysa ev sahibinin onu yazabilirdiniz.Gördüğüm tek şey evdeki her şeyin pembe olmasının sizi boğması ( ki bu arkasından dedikodu yapmanızı normal kılmıyor ) ve evi gezdirmesi ( adet budur).
Ay ama ne olusunuz eğer parfüm kullanıyorsanız abartmayınO pembe pembe oturdu derdi size mi düştü ?
Evime biri gelse ay kusarım o kokudan dese kızarım dönseydiniz keşke o onun hayatı
evlenen herkesin reşit ve aklı dengesi yerinde olmalı bunlar tam sa irade tamsa isteyen herkes istediğini yapar siz öyle döşemezsiniz evinizi nolur biter.
Yani bilemiyorum olabilirBenim kayınvalidemde zorla hiç tanımadığım komşularını evime çaya getirmişti. O gelinde farklı yansıtsa bile tanımadığı kişilere hizmet etmekten memnun kalmamıştır bende. Büyük ihtimalle karşılıklı yani memnuniyetsizliğiniz
Yeni evliyim. Evimdeki tek pembe yatak başlığım o da biraz mecburiyetten oldu. 4-5 aya kaplatıcam onu da. Alırken beğendiğim model daha önce krem çalışıyormuş sonra herkes pembe istediği için pembeye çevirmişler. Allahtan gül kurusu bir pembe ama o bile bazen gözüme batıyor.
Beyaz mobilya diyince nedense onu sadece pembe veya maviyle kombinlemek geliyor yeni gelinlerin aklına. Bir de bu tv programlarının ve sosyal medyanın çol etkisi var.
Bazen o evde kocalarının nasıl barındığını düşünüyorum. Benim eşim girmezdi muhtemelen o eve. Pembe panter öldürülmüş gibi.
Cogumuzun ban'ı cepte şu an zatenAy ama ne olusunuz eğer parfüm kullanıyorsanız abartmayın
Sizin içinde iyi değil
Ben yaptım böyle bir hata gittim ve konuyu buraya açtım
Banım ceptede
Bu kadarda olmaz
Bu kadarda olmaz derdim çünkü benim derdim klişeler ve yaptırımlarıyla ilgiliCogumuzun ban'ı cepte şu an zaten
Konuda senin yerine o yeni gelin linc edilseydi "bu kadar da olmaz" demezdin sanirim..
Emin olamadim..Bu kadarda olmaz derdim çünkü benim derdim klişeler ve yaptırımlarıyla ilgili
Eğer öyle olsaydı
Konu başlığı pembik gelin olrdu gelinler olmazdı
İyi de konu sahibi özentilikten, abartidan bahsetmiş. Yani sizden birinin evi böyle ise, görgüsüz, sonradan görme olarak ifade edilmeniz muhtemel.
Pembeyi sevenler çok olabilir, ona birşey diyen de yok zaten de, herkesin kendi zevki diyip de geçilecek bir konu değil bu bence.
Yeni evlenecek genç kızlar hep özeniyorlar. Sunum bunum olsun, bunu da alayım.. Yahu pembe buzdolabını ne yapacaksın? Alsana beyazını. Pembe dolabı alma amacın zevk olamaz ya.. Resmen görgüsüzlük.
Evin içinde huzur istiyorsun, eşin seni sevsin istiyorsun. Fakat olmadık şeyleri talep edip, adamı masrafa, borca sokuyorsun.
Al sana huzur...
Eger derdiniz gunumuzdeki evliligi ozendirme ,kadinlara tek amac evlenmekmis , evlenin sizinde boyle barbie bebek evi gibi eviniz olsun yaklasimi ise konudaki anlatiminiz buna hic uygun degil , derdinizi de kimse anlamamis zaten
Bende toplumdaki bu evlenme merakina , kadinlarin sadece gelin olup eve yikilmasi olayina takigim ve cok karsiyim , ancak buraya gelip de bu sekilde acilmaz bu konu , sizinki tamamen alay , dedikodu , gittiginiz bir evi yerme olmus ve hos olmamis , o yuzden bu kadar tepki aliyorsunuz
Siz bilirsinizEmin olamadim..
Her neyse..
Misafir ağırlamadı inanın
Birilerini evine çağırıp gösteriş yaptı ve bunun övgüsünü almak ve birilerine anlatılmasını istedi
Bunun adı gösteriş budalalığıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?