• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pembik gelinler

Bence diğer türlüsü daha kötü. Erkek annelerinin bir kısmı sınır tanımadığı için, düşünsene pembe evlerden hoşlanmayan gelinin evine pembe örtüler, pembe eşyalar getirip kullan bunu dayatmaları yaptığını:KK53:

Edit: sen en fazla pembe koltukta oturan oğlunun haline gülersin:KK70:
Simdi bende oglan var ya malum ;) kendime ceviriyorum isi ahahaha
Pembe bir kaynananin pembe kizina asik olursa moku yedik
Ayyh o da onun zevki diyemicem ben. O kadar olgun bir insan degilim.

Mutfak tabelalari favorim. Ama uzerindeki yazinin degismesi lazim

Ayse öldürür Ali ölür. Hemi de pembeden

O degil de
Simdinin bu pembik gelinleri yarin bizim oglanlarin pembik kaynanalari olacak
Ne fena ya dusuncesi bile

Hah hop diye geldik mi yabanci gelin fikrime :27: mis gibi yabanci gelin alacaksin, ne pembik, ne geberik, ne takisi, ne bohcasi kafa rahat arkadas.. Santa Barbara kumsalinda enfes bir nikah, mutlu azinlik, asgari harcama.. hayat bu yahu :27:

Konu sahibi bir ornek uzerinden geneli elestiriyor,ki elestirebilir yani. Kapitalizmin insanlara abuksubuk seyleri moda adi altinda dayatmasindan sikayetci. Ki yerinde bir sikayet.

Millet de gelmis dedikodu yapiyorsun cıkcıkcık diye kiniyor. Sanirsin burasi bilimsel arastirma platformu da biz o ulvi duzeye ulasamadik.

Tikiler vardı bir ara.
Hepsi aynı güneş gözlüğü, ugg yada şu inşaat amelesi botlarının marka desenli olanları vazgeçilmezleri idi.
Kimi onlardan oldu, kimi onlara özendi, kimi yine garipsedi :)
E Zaman değişti, bu tikiler azaldı, kayboldu, bir şey oldu neredeler bilmiyorum.
Şimdi pembik gelinlerin devri geldi.
İnanıyorum bir gün bu da bitecek :)
Bana garip gelen toplumda bunkadar hızlı kabul görmesi bunların. Hemen her şeyi hoooopp özümsüyoruz

:))
Ben beşik kertmesine karar verdim o yüzden.
Büyük için Amerikalı gelin seçtim. Çocukları da güzel olur onların.
Küçüğe de doktor kızı. Zaten anası yazık çalışmaktan bırak pembik gelin olmayı, kızına alışkanlıktan abisinin kıyafetlerini giydiriyor yada benzerlerini alıyor :))
Tabi henüz çocukların fikrini almadım.
Ama önemli değil bence. Eskilerden iyi mi bilecekler? Kızım olacak benim de. Oğlana hayatın müşterek olduğunu öğreteceksen onları da kertelim bitsin bu çile :KK70:
Hah ben de tam soracaktim kiz var mi sende die ;)

Valla yapalim o dedigini
Ben inan sadece hayatin musterekligini bilen cocuk yetistirmeye calisiyorum. Cocuk odalarinin ikea olmadigi,mutfaklarin ve yatak odalarinin english home subesi olmadigi normal bir ev kursunlar. Cabalasinlar. Anasinin parasiyla dugun yapmasin,kendi kazansin,kazandigini goreyim ben zaten yardim ederim. Ama gunumuz evlilikleri cidden bana gore degil,insanlar cigrindan cikti yahu evlilik programlariyla basladilar,gelin evi programlariyla da noktaladilar. Sirada bebek odalari var.

Siz evinizi döşediğinizde
Arkadaşlarınızı çaya çağırıp dur bide evi göstereyim mi dersiniz

Dememe kalmadı, direkt kendileri geziyorlar zaten adı üstünde yeni gelin evi.
Bundan gocunacak değilim zaten. Görmek istemeleri normal.
Abartmış olabilir, göze hoş gelmiyor olabilir. Herkes iç mimarla evini döşemiyor neticede.
Eğer sorarsa onun gözüyle tarzım olmasa bile '' şu çok fazla geldi ya da şunun yerine şu olsaymış daha iyi olurmuş '' derdim.
Evini pembik yapmış diye dalga geçmezdim.
3 yıl önce country, pembeler, çiçekler modaydı şimdi ise farklı tarzlar moda mesela aynalı dresuarlar, çizgili koltuklar, karo, çizgili desenli halılar hatta flamingo :)
Nasıl döşerseniz döşeyin, bir süre sonra sizin seçtiğiniz modeller de demode olacak, yerine yeni modeller gelecek..

Hah hop diye geldik mi yabanci gelin fikrime :KK53: mis gibi yabanci gelin alacaksin, ne pembik, ne geberik, ne takisi, ne bohcasi kafa rahat arkadas.. Santa Barbara kumsalinda enfes bir nikah, mutlu azinlik, asgari harcama.. hayat bu yahu :KK53:
:KK53:Vurur mu oyle piyango acaba
Ben pembik olamadim,insallah kendim gibi gelinim olur. Oglan beni arasin desin anne biz romada evlendik geliyoz diye valla nasil sevinirim anlatamam

milana
Eğer talep edip biz evini görmek isteseydik
Bu farklı olurdu ama bu gösterilmek istendi hiç talep olmadığı halde
Adetin yersizliğini gereksizliğini geçerek diyorum
Gitmek istemiyorsanız müsait değilim der gitmezdiniz
Gelin görme yapılıyor buyrun denmiştir sizde koşa koşa gitmissiniz neticede
Kimse sizi zorlamadi ki gidin diye

Vallahi ben konu sahibini destekliyorum.
Zevksiz buldugum insanlar var ve bu da o insnalardan biriymiş. Ha sana kim sordu diyebilirsiniz, deyin. Ben de derim ki sana ne. Bu benim fikrim :KK14:
Günümüzde artik insanlar tek düze, herkeste olani yuceltip farklılıkları en aza indirip kendilerini ve zevklerini herkesin zevklerine indirgeyip öyle mutlu oluyorlar. Ben olamam. Olanları da tahayyul edemiyorum.umarim benim beceriksizliğimdir..

Rahatsız edici olan ne biliyor musun?
Onun hayatı onun seçimi olmaması.
Bu bir taklit, Moda. Kişiliği oturmamış genç bir kadının hayattaki tek başarısına sarılması...

Konuya yorum yazmadım, haz etmiyorum hatta kişi hedefi göstermeyip dalga geçtiğimde oluyor.

Eğer dediğin gibi zevk meselesi ise ben saygı duyuyorum...
Benim evime gelen de bekar erkek-ofis tarzı arasında gidip geliyordu çocuklardan önce.
Bu da zevksiz bulunabilir. Sevmeyen olabilir, eleştiren olabilir vs.
Ama konu bu degil bence
Bu tarzın kabulleniş yaygınlığı.
Ay bilemedim.
Kimsenin evine kusacagım vs demem, beni rahatsız eden tek o oldu.
Onun dışında zil düğmesini bile pembeyle değiştirmek sağlıklı bir ruhun eseri olamaz diye düşünüyorum :)
--Dikkat, felsefe içerir :D--
Şu kırmızıladığım yer var ya turuncu, taklit/modanın da bir seçim olduğunu söyleyebilir bize. Orijinal olmamak da bir tercihtir. Gündelik hayatında karşılaştığın kaç kişi tam manasıyla orijinal, tamamen bir akımın dışında?
Bunu ev olarak düşünme, düşünce biçimleri de dahil tam bir yaşam tarzı ile; azınlık-çoğunluk olarak düşün. Azınlıkta kalanlar daha nadir rastlandığı için orijinal bulunuyor sadece. Gotik bir ev dizaynı ve yaşam biçimi görseydin de taklit bu der miydin ilk başta? Oysa, o da bir taklit-uyarlama, sadece bizim kültür içinde marjinal ve orijinal bulunacak o kadar.

Her şey taklit. Ve kişi, ne derece taklit etmek istediğini de kendi seçer.
Kişiliği oturmamış diyorsun da, ne derece eminsin? Bu akımı en başta kişiliği oturmamış biri kime-neye bakarak başlattı? İlk yapıldığı ana bakınca orijinaldi, neden bu orijinallik taktir edilmedi bir tarz olarak??

Beğenmedik, çünkü bu hayat stiline dahil insanların düşünce tarzlarına kadar tahmin ettiğimiz bir anti düşünce ile kalıplıyız. Çok da farklı değiliz yani. Biz niye kabullenip geçmiyoruz da hala bunu tartışıyoruz? "Bu insanlar böyle mutlu amaan, kimseye zararı yok" demek yerine ıcığını cıcığını irdeliyoruz hala inatla? "Bana ne?" demek neden bu kadar zor?

Bu akım, evcilik oyunlarından doğdu. Tıpkı pelerinli kahramanların çizgiromanlardan fırlayıp, onlara bayılan insanları her sene cosplay fuarlarında bir araya getirdiği gibi. Bu da kendi içinde basit bir moda; uyan insanlar hakkında bir miktar fikir sahibi olunur illaki zevkleri doğrultusunda. Ama bu insanlardan böylesine bir rahatsızlık duymanın mantığı nedir ben onu çözemiyorum.

O degil de
Simdinin bu pembik gelinleri yarin bizim oglanlarin pembik kaynanalari olacak
Ne fena ya dusuncesi bile

Bence diğer türlüsü daha kötü. Erkek annelerinin bir kısmı sınır tanımadığı için, düşünsene pembe evlerden hoşlanmayan gelinin evine pembe örtüler, pembe eşyalar getirip kullan bunu dayatmaları yaptığını:KK53:

Edit: sen en fazla pembe koltukta oturan oğlunun haline gülersin:KK70:

Hah hop diye geldik mi yabanci gelin fikrime :KK53: mis gibi yabanci gelin alacaksin, ne pembik, ne geberik, ne takisi, ne bohcasi kafa rahat arkadas.. Santa Barbara kumsalinda enfes bir nikah, mutlu azinlik, asgari harcama.. hayat bu yahu :KK53:

biriniz bir kız doğuramadınız ki kertelim kurtulalım:KK53:

Ama bu insanlardan böylesine bir rahatsızlık duymanın mantığı nedir ben onu çözemiyorum.
Yazdiklarina katiliyor olmakla beraber ben konu sahibinin ve o tarz insanlarin kapitalizmin bu moda dayatmalarindan rahatsiz oldugunu dusunuyorum. Mesele kisiden rahatsiz olmak degil. İnsanlar gereksiz luzumsuz seylere ne kadar cabuk alisiyorlar ona sasiriyorum. Sadece dis gorunuse nasil bu kadar onem verebiliyorlar onu anlamiyorum mesela. Bana bos kafali geliyor cogu. Bir evde de kutuphane gormuyorum,bir evde de muzik aleti gormuyorum. Onlar moda olsa ya,nefes alsak mesela. Ama yok,neyin ici bossa onu seviyoruz halk olarak. Ben konuyu okurken bunu anladim.

gerci dert edılcek bişey değil.kendı zevkı evvalaki kendı zevkı olması için diğer pempiş evlerden farklı olması gerek sankı.abartmaya bencede gerek yok.bazen kendı evıme bakıyorum bıde ınstegrama sunmuş olduğu pembık evlerı benm ev ne kadar pasaklıymış dıyorum..ne kadarda suslu evmiş dıyorum benım evde aksesuar yok çünkü temızlık zaten hummalı bıde oturup aksesuarların tozunu almak çok daha zor olur.

--Dikkat, felsefe içerir :KK70:--
Şu kırmızıladığım yer var ya turuncu, taklit/modanın da bir seçim olduğunu söyleyebilir bize. Orijinal olmamak da bir tercihtir. Gündelik hayatında karşılaştığın kaç kişi tam manasıyla orijinal, tamamen bir akımın dışında?
Bunu ev olarak düşünme, düşünce biçimleri de dahil tam bir yaşam tarzı ile; azınlık-çoğunluk olarak düşün. Azınlıkta kalanlar daha nadir rastlandığı için orijinal bulunuyor sadece. Gotik bir ev dizaynı ve yaşam biçimi görseydin de taklit bu der miydin ilk başta? Oysa, o da bir taklit-uyarlama, sadece bizim kültür içinde marjinal ve orijinal bulunacak o kadar.

Her şey taklit. Ve kişi, ne derece taklit etmek istediğini de kendi seçer.
Kişiliği oturmamış diyorsun da, ne derece eminsin? Bu akımı en başta kişiliği oturmamış biri kime-neye bakarak başlattı? İlk yapıldığı ana bakınca orijinaldi, neden bu orijinallik taktir edilmedi bir tarz olarak??

Beğenmedik, çünkü bu hayat stiline dahil insanların düşünce tarzlarına kadar tahmin ettiğimiz bir anti düşünce ile kalıplıyız. Çok da farklı değiliz yani. Biz niye kabullenip geçmiyoruz da hala bunu tartışıyoruz? "Bu insanlar böyle mutlu amaan, kimseye zararı yok" demek yerine ıcığını cıcığını irdeliyoruz hala inatla? "Bana ne?" demek neden bu kadar zor?

Bu akım, evcilik oyunlarından doğdu. Tıpkı pelerinli kahramanların çizgiromanlardan fırlayıp, onlara bayılan insanları her sene cosplay fuarlarında bir araya getirdiği gibi. Bu da kendi içinde basit bir moda; uyan insanlar hakkında bir miktar fikir sahibi olunur illaki zevkleri doğrultusunda. Ama bu insanlardan böylesine bir rahatsızlık duymanın mantığı nedir ben onu çözemiyorum.

Sanırım bu akımı kabullenen insanların ‘kimseye zararı olmaması’ konusunda emin olmadığımdan.

Bunu benimseyen insanlara uzaktan baktığımda gördüğüm karakteri kimseye faydası olmayan, işi gücü çoğunlukla eğitimi de olmayan, üretmeyen, evi gibi yapmacık tavırlı, hayattaki en büyük başarısı evlilik olan, kocası ve evi dışında ilgilendiği bir şeyi olmayan, çeyizi, bohçası takısı gibi dertlerden bir adım öteye gidemeyen Kadınlar görüyorum. Zararsızlar mı gerçekten?

Aynısının tersini düşün. Pipili de pipili diye ata erkil zihniyette yetiştirilen, kadının yeri evidir, işte ‘Ayşe pişirir Ahmet yer’ mutfak tablolarına konu olan Ahmet de en az Ayşe kadar rahatsız edici ve zararlı.
Bir kaç sene sonra bu Ahmet ile Ayşe’nin çocuğu çocuğunla aynı sınıfta olacak.
Sana ve tarzına uzaktan cık cıklayacak :)

Neyse ben bu meseleyi tarz ile seçim ile sınıflandırmıyorum sanırım yüklediğim anlam yüzünden bu kadar itici geliyor ve evet saygı duyamıyorum sanırım.
Biraz ben törpüleneyim :)

Benim kociş eğer pembe alırsan koltuğu hayatta oturmam demişti bak sımdı aklıma o geldi:halay: hatta pembe cay bardağıyla cay da içmem demişti. Demek o da bılıyor yeni gelın olayını neyseki benım evrimde hıc pembik yok

Yazdiklarina katiliyor olmakla beraber ben konu sahibinin ve o tarz insanlarin kapitalizmin bu moda dayatmalarindan rahatsiz oldugunu dusunuyorum. Mesele kisiden rahatsiz olmak degil. İnsanlar gereksiz luzumsuz seylere ne kadar cabuk alisiyorlar ona sasiriyorum. Sadece dis gorunuse nasil bu kadar onem verebiliyorlar onu anlamiyorum mesela. Bana bos kafali geliyor cogu. Bir evde de kutuphane gormuyorum,bir evde de muzik aleti gormuyorum. Onlar moda olsa ya,nefes alsak mesela. Ama yok,neyin ici bossa onu seviyoruz halk olarak. Ben konuyu okurken bunu anladim.

+1

Sanırım bu akımı kabullenen insanların ‘kimseye zararı olmaması’ konusunda emin olmadığımdan.

Bunu benimseyen insanlara uzaktan baktığımda gördüğüm karakteri kimseye faydası olmayan, işi gücü çoğunlukla eğitimi de olmayan, üretmeyen, evi gibi yapmacık tavırlı, hayattaki en büyük başarısı evlilik olan, kocası ve evi dışında ilgilendiği bir şeyi olmayan, çeyizi, bohçası takısı gibi dertlerden bir adım öteye gidemeyen Kadınlar görüyorum. Zararsızlar mı gerçekten?

Aynısının tersini düşün. Pipili de pipili diye ata erkil zihniyette yetiştirilen, kadının yeri evidir, işte ‘Ayşe pişirir Ahmet yer’ mutfak tablolarına konu olan Ahmet de en az Ayşe kadar rahatsız edici ve zararlı.
Bir kaç sene sonra bu Ahmet ile Ayşe’nin çocuğu çocuğunla aynı sınıfta olacak.
Sana ve tarzına uzaktan cık cıklayacak :)

Neyse ben bu meseleyi tarz ile seçim ile sınıflandırmıyorum sanırım yüklediğim anlam yüzünden bu kadar itici geliyor ve evet saygı duyamıyorum sanırım.
Biraz ben törpüleneyim :)

Özellikle koyu kisma +1

Keske bu konuyu sen acip bu uslupla anlatmis olsaydin :KK53: tepki yerine alkış alirdin..

Back