• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pembik gelinler

Ben de aciyorum bu evlerde yasayan adamlara. Hangi erkek cicekli berjer sever,cicekli hali begenir,dahasi komple pembe bir eve asla hayir demez ki? Hos dese de kadinlar dinlemiyordur. Yazik ya. Evleniyorlar ama soz haklari bile yok,hersey kadinlarin elinde
sonra gelsin kavgalar gitsin tartışmalar...

Anlamadığınız pembenin sadece fiziksel olduğuda değil
Pembe kalıplar pembe gelinler pembe davranış biçimi
Pembik hayat

Ee ? Size ne sonuç olarak ?
Aynı mekandan binlerce insan benzer fotoğrafları çekiyor,bu da onun gibi bir şey işte.Millet birbirinden görüp özeniyor,ama bu bir dert değil,bir sorun hiç değil.
Size dert gelen bir davranışı olduysa ev sahibinin onu yazabilirdiniz.Gördüğüm tek şey evdeki her şeyin pembe olmasının sizi boğması ( ki bu arkasından dedikodu yapmanızı normal kılmıyor ) ve evi gezdirmesi ( adet budur).

Kahakaha atarak okudum konuyu:D ozellikle zil kisminda koptum :D banyodaki tableti anlamadim ama bildigimiz elektronik tabletmiydi? Nerede duruyordu? Simdi benim aldigim ceyizler de pembe. Ceyiz seti aldim caydanligimin kulplari pembe, tencerelerimin kulplari pembe, banyo takimi aldim o da pembe :olamaz:

Herkesin zevki kendine. Dert diye gelip bu konuyu açmanız biraz gereksiz sonuçta burada da aynı zevke sahip üyelerimiz olabilir. Onlara da ayıp ediyorsunuz.
Evine gidip arkasından konuştuğunuz hanımefendi de gelip burada sizin evinizi eğlence konusu yapsa zevkinizle alay etse hoş mu:KK51:
Ediyorsa etsin
Bende de televizyon yok
Çoğu kişinin kınadığını bilirim

Geçen arkadaşın biri yeni evlendirmiş olduğu oğlunun evine çaya çağırdı bizi

4 arkadaş hediyelerimizi aldık gittik
Kapı ziline bastığımız düğme pembe ile değiştirilmiş katta 9 dairenin içinden

Ben yeni gelin evinin zil düğmesiyim diyor

Ayşe neden pembe diyorum

Sus kız bas zile bu daha başlangıç

Kapıda büyük bir çelenk diyorum süs demeye dilim varmıyor

Karşıladı bizi

Kapı önündeki paspas bile pembe

Haydin zile bastık

Kapının açılmasıyla meyve kokulu farfümlerden şöyle bir sersemledik

Yahu ayşe girmesek mi

Beni parfüm tutar kusar musarım rezil olmayak

İçeri girişimizde efsane

Pembik 36 numara terlikler bekliyordu bizi

Koca ayaklarla ne işiniz var burada gibi

Ben yırttım ayağım 37 darda olsa giydim

Zavallım ayşe 40 numara yayaklarla pembiklri giyemedi zaten kapalı terlikleri sevmem diyebildi

Salona geçtik koltuklara neredeyse siz oturun biz böyle iyiyiz diyecektik

Salon pembik ve beyaz başka bir renk ne olursun diye bağıtır insanı bir süre sonra

İğne oyaları her yerde de kapı üzerindeki vazifesini anlamış değilim dahada

Çay gelecek mutfakta gelin kv uğraşır

Ayşe fincanlarda pembe olursa kusarım dedim

Ana da fican dahi pembe

Kv ile gelin arası canciğer kuzu sarma

Yani en azından bize öyle yansıttılar

Yalan değil buradaki kv gelinler geldi aklıma

Çaylar içildi

Bizlere hiç talep olmadığı halde ev gezdirildi

Geniş bir zamanda anlatırım isterseniz evin geri kalanını

Banyo ayrıntısı çok dikkat çekiciydi ama

İlgilisine duyrulur banyoda tablet vardı

Oraya özelmiydi onuda bilmiyorum

Sormaya da cesaret edemedim işin doğrusu

Evimize döndük

Benim açımda tamamen görüntü kirliliği gerçeklikten uzak bir izlenim oldu

Kızlara diyorum pembik eşya edavat ne varsa bakıyoruz topluyoruz

Bugün başlarsak 30 yıla anca toplarız

Yahu bu abartma neden ne gerek var

Başkası görsün taktir etsin diye mi masraflar çabalar

Şunu belirtmek isterim konudaki kastım gereksiz dayatmaların toplumumuza şekil verdiği
Bunun zevkle istemek ile alakalı omadığıdır
Bu toplumun çarpık yaklaşımlarını tiye alarak aileme arkadaşlarıma fırsat bulduğum herkese konuşurum
Bunu bilin eğer bunu yapıyorsanız çevrenizde benim gibi birileri vardır
Konuşabilirler
O pembe pembe oturdu derdi size mi düştü ?
Evime biri gelse ay kusarım o kokudan dese kızarım dönseydiniz keşke o onun hayatı
evlenen herkesin reşit ve aklı dengesi yerinde olmalı bunlar tam sa irade tamsa isteyen herkes istediğini yapar siz öyle döşemezsiniz evinizi nolur biter.

Ee ? Size ne sonuç olarak ?
Aynı mekandan binlerce insan benzer fotoğrafları çekiyor,bu da onun gibi bir şey işte.Millet birbirinden görüp özeniyor,ama bu bir dert değil,bir sorun hiç değil.
Size dert gelen bir davranışı olduysa ev sahibinin onu yazabilirdiniz.Gördüğüm tek şey evdeki her şeyin pembe olmasının sizi boğması ( ki bu arkasından dedikodu yapmanızı normal kılmıyor ) ve evi gezdirmesi ( adet budur).
Tamam

O pembe pembe oturdu derdi size mi düştü ?
Evime biri gelse ay kusarım o kokudan dese kızarım dönseydiniz keşke o onun hayatı
evlenen herkesin reşit ve aklı dengesi yerinde olmalı bunlar tam sa irade tamsa isteyen herkes istediğini yapar siz öyle döşemezsiniz evinizi nolur biter.
Ay ama ne olusunuz eğer parfüm kullanıyorsanız abartmayın
Sizin içinde iyi değil
Ben yaptım böyle bir hata gittim ve konuyu buraya açtım
Banım ceptede
Bu kadarda olmaz

Benim kayınvalidemde zorla hiç tanımadığım komşularını evime çaya getirmişti. O gelinde farklı yansıtsa bile tanımadığı kişilere hizmet etmekten memnun kalmamıştır bence. Büyük ihtimalle karşılıklı yani memnuniyetsizliğiniz

İyi de konu sahibi özentilikten, abartidan bahsetmiş. Yani sizden birinin evi böyle ise, görgüsüz, sonradan görme olarak ifade edilmeniz muhtemel.
Pembeyi sevenler çok olabilir, ona birşey diyen de yok zaten de, herkesin kendi zevki diyip de geçilecek bir konu değil bu bence.
Yeni evlenecek genç kızlar hep özeniyorlar. Sunum bunum olsun, bunu da alayım.. Yahu pembe buzdolabını ne yapacaksın? Alsana beyazını. Pembe dolabı alma amacın zevk olamaz ya.. Resmen görgüsüzlük.
Evin içinde huzur istiyorsun, eşin seni sevsin istiyorsun. Fakat olmadık şeyleri talep edip, adamı masrafa, borca sokuyorsun.
Al sana huzur...

Yeni evliyim. Evimdeki tek pembe yatak başlığım o da biraz mecburiyetten oldu. 4-5 aya kaplatıcam onu da. Alırken beğendiğim model daha önce krem çalışıyormuş sonra herkes pembe istediği için pembeye çevirmişler. Allahtan gül kurusu bir pembe ama o bile bazen gözüme batıyor.

Beyaz mobilya diyince nedense onu sadece pembe veya maviyle kombinlemek geliyor yeni gelinlerin aklına. Bir de bu tv programlarının ve sosyal medyanın çol etkisi var.

Bazen o evde kocalarının nasıl barındığını düşünüyorum. Benim eşim girmezdi muhtemelen o eve. Pembe panter öldürülmüş gibi.

Benim kayınvalidemde zorla hiç tanımadığım komşularını evime çaya getirmişti. O gelinde farklı yansıtsa bile tanımadığı kişilere hizmet etmekten memnun kalmamıştır bende. Büyük ihtimalle karşılıklı yani memnuniyetsizliğiniz
Yani bilemiyorum olabilir

Yeni evliyim. Evimdeki tek pembe yatak başlığım o da biraz mecburiyetten oldu. 4-5 aya kaplatıcam onu da. Alırken beğendiğim model daha önce krem çalışıyormuş sonra herkes pembe istediği için pembeye çevirmişler. Allahtan gül kurusu bir pembe ama o bile bazen gözüme batıyor.

Beyaz mobilya diyince nedense onu sadece pembe veya maviyle kombinlemek geliyor yeni gelinlerin aklına. Bir de bu tv programlarının ve sosyal medyanın çol etkisi var.

Bazen o evde kocalarının nasıl barındığını düşünüyorum. Benim eşim girmezdi muhtemelen o eve. Pembe panter öldürülmüş gibi.
:D :D

Mutfagim ban ozel oldugu icin herseyi pembe ve ben cok seviyorum bana huzur veriyor.diger odalar normal renklerde mesela oturma grubum turkuaz.kac yildir kullaniyorum cok seviyorum o rengi.bana sade renkler cok bunaltici geliyor

Ay ama ne olusunuz eğer parfüm kullanıyorsanız abartmayın
Sizin içinde iyi değil
Ben yaptım böyle bir hata gittim ve konuyu buraya açtım
Banım ceptede
Bu kadarda olmaz
Cogumuzun ban'ı cepte şu an zaten :KK53:
Konuda senin yerine o yeni gelin linc edilseydi "bu kadar da olmaz" demezdin sanirim..

İyi de konu sahibi özentilikten, abartidan bahsetmiş. Yani sizden birinin evi böyle ise, görgüsüz, sonradan görme olarak ifade edilmeniz muhtemel.
Pembeyi sevenler çok olabilir, ona birşey diyen de yok zaten de, herkesin kendi zevki diyip de geçilecek bir konu değil bu bence.
Yeni evlenecek genç kızlar hep özeniyorlar. Sunum bunum olsun, bunu da alayım.. Yahu pembe buzdolabını ne yapacaksın? Alsana beyazını. Pembe dolabı alma amacın zevk olamaz ya.. Resmen görgüsüzlük.
Evin içinde huzur istiyorsun, eşin seni sevsin istiyorsun. Fakat olmadık şeyleri talep edip, adamı masrafa, borca sokuyorsun.
Al sana huzur...

Bunu ifade etmenin bin türlü yolu var.Eğer sıkıntısı kadınlara dayatılan ''evlenin,her şeyin en mükemmelini aldırın kocalarınıza,binlerce lira borç olsa bile düğününüzü eksik etmeyin'' zihniyetiyse bunu çok farklı şekilde de açabilirdi.Bir olayı yaşamasına gerek bile yok,direk gelip yazabilirdi.
Konu sahibi misafir olarak gittiği yerden dedikodu yapmış sadece,kendince komik bana göre çok düşündürücü,yani bir insan iyi ağırlandığı yerden ( kadının bir saygısızlığını yazmamış öyle farz ediyorum ) neden alay ederek döner ? Bu kadar pembe estetik gelmemişse geline bile söyleyebilirdi,sıkıntısı buysa.Çünkü konunun başı ev,ortası ev ve sürpriz sonu yine ev.

Eger derdiniz gunumuzdeki evliligi ozendirme ,kadinlara tek amac evlenmekmis , evlenin sizinde boyle barbie bebek evi gibi eviniz olsun yaklasimi ise konudaki anlatiminiz buna hic uygun degil , derdinizi de kimse anlamamis zaten
Bende toplumdaki bu evlenme merakina , kadinlarin sadece gelin olup eve yikilmasi olayina takigim ve cok karsiyim , ancak buraya gelip de bu sekilde acilmaz bu konu , sizinki tamamen alay , dedikodu , gittiginiz bir evi yerme olmus ve hos olmamis , o yuzden bu kadar tepki aliyorsunuz

Konuda en beğendiğim yorum bu oldu,benim söylemek istediklerimi de daha iyi açıklıyor.

Ben o eve girsem heralde depresyonla cikardim :deli:
Pembe rengi hic sevmem.
Kizlarimiz kocalarini hic düsünmüyor kendi hayalini gerceklestiriyor ki o ev ikisinin evi. Tabiki erkegin de söz hakki var! O da rahat etmesi gerekiyor o evde. Cok bencilce bence..

Misafir ağırlamadı inanın
Birilerini evine çağırıp gösteriş yaptı ve bunun övgüsünü almak ve birilerine anlatılmasını istedi
Bunun adı gösteriş budalalığıdır

Ağzından böyle bişey mi çıktı? hizmetinde kusur mu vardı pembiş gelinin? ben 26 yaşındayım ve yeni evleri gezerim. kendi evimde sadece yatak odam ve oturma odam var, hiç bi şekilde kıskanmam karşı tarafı. ha beğenmemişimdir bu benim zevkim, zaten o evde ben yaşamıyorum ve burda konu açacak kadar dert etmem. çok beğendiğim evler var hiç bi şekilde evimde değişime gitmem. demek istediğimi umarım anlamışsınızdır. lütfen biz yeni gelinleri rahat bırakın, ilk defa evleniyoruz ve evimizi istediğimiz gibi döşeriz..

bunlar dediğiniz gibi bir özentilik de değil, kız çocukları küçüklükten pembe sevdalısıdır, erkekler mavi..

Back