Pembik gelinler

Katiliyorum her kelimesine
Sonra sikayet ediyoruz eee Ahmet ev isine yemege yardim etmiyor diye.
Niye etsin? Salak mi adam? Sen tabela astin mutfaga Ahmet getirecek sen pisireceksin diye. Noldu?
Ne saniyordun ki evin dekorasyonunda tek kelime sormadin Ahmete,o da anasinin evinde yaptigi seyi yapti iste,senin o cicekli berjerinin uzerine geldi,ayagini uzatip karnini kasiya kasiya ayagindaki kirli corabi cikarip cicekli halinin uzerine birakti. O corabi yarin sabah sen gelip alip makineye koyacaksin

Kenar mahallelerin ceyizcilerine git bak hepsi pembe. Neden? Cunku orada yasayanlar gelin evi programi izliyor. Birinde olmazsa olmuyor,mutsuzluk sebebi. Kesinlikle topluma zararli. Zaten az bir aklimiz vardi onu da bu programlarla bezelye buyuklugune cektiler.

Ben bildiğin eleştiriden ötesini gördüm, kadının davranışlarına kadar bir irdeleme. "Evi gezdirdi"(Gösteriş meraklısı),"Terlikler 36 numaraydı"(40 numara ayaklı bir kadın olabileceğini düşünemeyecek kadar kalıp bir kadın) ... Kadını şahsında yermiş.
Kimin neyi nasıl düşünüp de uyguladığını sormak niçin zor? "Kapalı terlik tercih etmiyorum" demek yerine, diğer kadın niye "Kızım yahu 40 numara ayaklarımla nasıl gireyim o terliğe, niye misafir terliklerinin hepsini 36 numara aldın yav?" diyememiş de düşüncesine bir farklı düşünce eklememiş?? Ya da "Ben gezmek istemiyorum canım be, evinin benzerinin 8392463284 çeşidini nette görüyoruz zaten" deyip reddederek eleştiriyi vurmamış? Sadece üzerini kapamışlar ve ardından başlıyorlar evi süzüp yermeye. Yüzüne niçin değil?
Burada şahsa karşı bir fesatlığı görmemem mümkün değil, instada şurada burada karşılaştıkları o resim evlerden birini gerçekten görüp, sessizce incelemeye koyulunmuş işte.

Kütüphane gördüğün bir evi düşün Dark, o kitapların gerçekten okunduğunu girer girmez anlayabilir misin? Belki o kişi de "Kitap okuyorum, kahvem, kitabım, pencere önüm" modasına uyduğu için sadece göstermelik bir kitaplık iliştirmiştir köşeye? Yok mu böyleleri? :) Her şey moda, her şey kapitalizm.
Gerçekten okuyan insan ayrı.
Bu pembe evlerin içinde de gerçekten aradığı bu olan ve kendini yemekte-sunumda-tarifte geliştiren kişiler yok mu? Oraya buraya kurdele bağlamanın ötesinde, ben şahsen bazı noktalarda sanat da görüyorum o evlerde; haşlanmış yumurtadan fare yapmış kadın ya? Bu salt tüketim mi? Bu, kendi tarzınca bir yeteneğin üretimi. Bunu bir aşçı, fuarda yapsa takdir görür atıyorum, ama kadın evde salt kendi ailesine yapıyor. Bomboş bir şey mi bu?

Hani genellemeyin ya diyoruz ya çoğu konuda; bence bu durum da çok genellenip küçümseniyor.
Bomboş insan, pembik evde de otursa bomboş, kütüphaneli evde otursa da bomboş.
Ha evet, bu "Pembik gelin" tarzına uyum sağlayanlar hakkında bir fikrimiz oluyor illaki demiştim; aynen, çılgınca gereksiz tüketimde biri fikri bende de oluyor... Ama bunu sadece bu tarz insanlar yapmıyor. Ondan neden burada takılıp kalıyoruz diyorum. Kendilerince mutlular, salla geç yani.

şöyle bir ev canlandı gözümde bende hic sevmem pembe yi çocukların odasında bile kullanasim yok :)

Bende pembe yi çok severim evimde fazla yoktur hatta hiç yok ama çoğu kıyafetim pembe dır hatta o kadar seviyorum ki bir kızım olsunda ona herseyini pembe alicam inşallah

Açıkçası bende pembik evlerle dalga geciyorum ... bir zuccaciyeye giriyorum ya pembe ya lila yada su yeşili ... başka renk yokmu diyorum ama gelip buraya dert diye yazilacak bir konu degil onun evi ne yapalim topluca link mi edelim özentilik hat safhada bu ülkede takilan altin yaristirılir ... ben dugun bile istemiyorum çok saçma geliyor ... yakin kişilerle bir yemek biraz muzikle eglenme bitti ne abartiliyor şu evlilik işi ..artik ceyrek altinda gelmez

Bunu dert mi ettiniz
Bize ne ki
Herkes evini istediği şekilde dekore eder

Ben de renk sevmem nefret ederim kendi evimde tercih etmem ancak bize ne?

Bilemiyorum,benim gordugum hep kenar mahallelerde bu tarzevler var,bir tanesinde inan kutuphane gormedim,varsin okumamis olsun,varsin kitabim kahvem diye paylassin sonra kitabi kenara atsin. Valla bu son donemin ozenti moda akimlari kadar rahatsiz etmez beni,belki bir baskasini rahatsiz eder o ayri.

Soylemeden gecemiyorum inan o pembik gelinler de bizi elestiriyordur,ben hic kizmiyorum. Elestirsin,hatta agzina geleni de soylesin alinmam. Ben genel olarak alinmiyorum. Alti bos cumlelerle bana yaklasiyorsa zaten uzun sure devam edemiyor,ben cevaplari verdikce patliyor belli bir noktadan sonra.

Kendi zevkiyse basimin uzerinde tasirim. Ama pembe zil kimin zevkidir ayol? Gorgusuzlukten baska bir sey degil. Seven yapsin ama gorgusuz diyene de kizmasin.

40 no ayak kismina cok guldum ama ben,konu sahibi de cok guzel anlatmis sen de cok guzel anlatmissin. Valla ayagim 38. Bana genelde erkek terligi getiriyorlar aklima o geldi. Kimsenin evinde 38-39 no terlige denk gelmedim ,cumle kibar kadinlar tas catlasa 36 giyiyor zaar

Dun bi konuda "kendince dert olan seyleri esprili dille anlatmak modasi"ndan dem vurmustum.. Ayni yorumu yapmak istemedim..
Ben de bundan sikayetciyim. Kusacagim artik boyle "bakin ben nasil da guzel yaziyorum" alt temali konulardan. Millet derdini anlatmak icin degil, metin denemelerini paylasmak icin yaziyor. Bu akimin da pembik gelin akimindan hic bir farki yok.

Peki bizi çaya çağırarak hiç talep olmadığı halde gelininin evini gezdirerek ne umuyor
Böyle gösteriş budalalığı inanın ben olmasam bile karşılığını bulur
Ne kadar ayıp, insan evine misafir dahi çağıramayacak sizin gibiler icin.
Cok cok uzuldum o kizcaginizin adina.
Evini o sekil begenmis o sekilde dizayn etmis birilerini agirlamak belki misafir sevabi almak istemis ama yanlis kisileri secmis.

Fazla önyargılısın bence.
Pembe bir evde "Erkek nasıl rahat eder ya, erkeğin izi yok" derken sadece kadını evin içinde düşünen zihniyeti vurgularken, aynı evin içinde kadının sözünün geçebildiği kısmı gözünüzden kaçıyor bence. (Yorumlarda genelde gördüm bunu genel yazdım)
Katılıyorum ki "Kadının yeri sadece evidir" güzellemeli bir akım, haklısın. Ama öyle olmayan birini pembik gelinliğe özendiremezsin. Ben geri sarsam, 14 yaşımı düşünsem; tvde dönüyor olsa bu pembik gelinler; diyeceğim şey "Iyy" olurdu sadece. Çünkü tarzım-ilgi alanımın tamamen dışında.
Ama onların tarzı da o.
Ayşe pişirir Ahmet yer; nolmuş? Evlerindeki fantezi bu. Önlükte yazanın 7-24 öyle yapıldığına dair ispat?
Ve hatta ".... Kadınları görüyorum", zararsızlar mı gerçekten diyorsun ya; görebiliyorsun, ya göremeseydin? Bence zararsızlar. Çünkü görünürler. :)

Ve yineliyorum, fazlaca irdelenip tartışılıyor üzerine; basit bir moda ve bir ev dizaynından full insanın zihninin nasıl işlediği-nereden fark atacağı, aynı şekil devam edip etmeyeceğini bilemezsiniz.

Son düzenleme:
Ben de bundan sikayetciyim. Kusacagim artik boyle "bakin ben nasil da guzel yaziyorum" alt temali konulardan. Millet derdini anlatmak icin degil, metin denemelerini paylasmak icin yaziyor. Bu akimin da pembik gelin akimindan hic bir farki yok.
Komik olduklarini dusunup komik olmamalari daha komik

Pembeyi severim . İstersem Donuma kadar pembe giyerim bundan kimene ..

Evimde hem pembe , hem kırmızı , hem siyah - gri odalarım vardır. Neyı seversem kendıme göre dizdim . İşim gücümde var çalışıyorum . Hayattaki tek başarım pembe evım ve kocam değil yanı ..

Rahat bırakın Allah aşkına insanları herkes istediğini yapsın . isteidğini giysin. Azcık görüşlere saygı . Ozaman daha mutlu olursunuz.

Deme öyle ya, basit bir heves. :))
Valla bilmiyorum burada biraz pembik gelin savunucusu bir pembik gelin gibi görünmüş olabilirim ama evimdeki tek pembe şey, güneşte yanan ben şu an. Ben bire bir şahit olmadım çevremde, pembe bir eve girip görmedim. İşte tvde bi tuhaf an olacak da o yarışmalardan birinde, nete düşecek goygoyu dönecek, oradan göreceğim hani, bakarsam da aklıma gelmişken birkaç sayfa gezeceğim yeni gelin evleri diye. Fazla gereksiz eleştirildiklerini düşünüyorum ne bileyim.

Konuya yeni gelip son sayfadan devam edenler şu yorumu okusun lutfen, arada kaynasin istemem..

Cok tatlisin sen yaaa pembik gangsta senin fikirlerini zaten biliyoruz. Bir an bile onlardan oldugunu dusunmemistim zaten.
Sakasi bir yana onemli olan fikir paylasimini guzelce yapmak, sen sakin hatunsun,sana kolay kolay bir sey rahatsizlik vermez bence,konu sahibi senden daha hareketli ve daha kolay yukselen bir insan. Surada okuduklarima gore tabii

Burdan benzer arkadaslara sesleniyorum..
-Komik degilsiniz..
-Bazen cok uzatiyorsunuz, yapmayiniz..
-Burasi Bdv, lütfen kendinizi köşe yazarı/blogger zannederek yazmayiniz..
Son 2 madde Bdv kurallarına eklensin
Bu yorumun da imzami atarim altina. Bence de bdv kurallarina eklenmeli. Imza kampanyasi baslatalim gerekirse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…