Gelin kız konu açmalı asıl kv evime çaya arkadas çağırıyor diyeAynen...böyle insanlar misafirden soğutur
Rahatsız edici olan ne biliyor musun?
Onun hayatı onun seçimi olmaması.
Bu bir taklit, Moda. Kişiliği oturmamış genç bir kadının hayattaki tek başarısına sarılması...
Konuya yorum yazmadım, haz etmiyorum hatta kişi hedefi göstermeyip dalga geçtiğimde oluyor.
Eğer dediğin gibi zevk meselesi ise ben saygı duyuyorum...
Benim evime gelen de bekar erkek-ofis tarzı arasında gidip geliyordu çocuklardan önce.
Bu da zevksiz bulunabilir. Sevmeyen olabilir, eleştiren olabilir vs.
Ama konu bu degil bence
Bu tarzın kabulleniş yaygınlığı.
Ay bilemedim.
Kimsenin evine kusacagım vs demem, beni rahatsız eden tek o oldu.
Onun dışında zil düğmesini bile pembeyle değiştirmek sağlıklı bir ruhun eseri olamaz diye düşünüyorum :)
Market arabasini ben de reyonda gordum anlamadim once ne oldugunu.Ben kimsenin ev düzeniyle ilgilenmiyorum evimi çok sade krem kremit tonlarda dizdim ama evime gelenler yeni gelin evine benzetemiyor niye çünkü pembe yeşil mor değil. Beni rahatsız eden tek kısım bu sadece bunlar yüzünden diğerlerinin eleştirilir hale gelmesi. Onlar çoktan normalleşmiş çünkü. Market arabasının minyatüründe leblebi yememek için arkadaşıma gidesim gelmiyor resmen birşeyde denmiyor. Abartmasak keşke bazı şeyleri. Dış kapı zili az kalmış kapıyı da pembe yapmalıydı
O kocanın pespembe evde oturmaktan mutlu olduğunu düşünüyor musun gerçektenŞurada hem "pembik gelinleri" dediklerinizi ve hamileleri "hamiş" olarak asaglamayi biraksalar keşke artık. Herkesin hayatı kendine ya. Bende her şeyin toz pembe olmasını sevmem, ama başkası mutlu ise ne mutlu. Allah kv ve gelinin arasını da bozmasın
İnternette "pembik geberikler" diye bir tabir var. İnanın ne evler görürsünüz mideniz kaldırmaz. Sanki doğduğundan beri gelin olmayı beklermiş de en büyük hayallerine sonunda kavusmuslarcasina Allah pembe ne verdiyse toplayıp ev yapmışlar. O kapasitede bir kadınla bir iletişimim olamaz sanırım. Hayır o evde bir de erkek yaşıyor, o kocayı da ben anlamıyorum kafamda anlamlandiramiyorum. Ben öyle ev döşesem eşim eve uğramazGeçen arkadaşın biri yeni evlendirmiş olduğu oğlunun evine çaya çağırdı bizi
4 arkadaş hediyelerimizi aldık gittik
Kapı ziline bastığımız düğme pembe ile değiştirilmiş katta 9 dairenin içinden
Ben yeni gelin evinin zil düğmesiyim diyor
Ayşe neden pembe diyorum
Sus kız bas zile bu daha başlangıç
Kapıda büyük bir çelenk diyorum süs demeye dilim varmıyor
Karşıladı bizi
Kapı önündeki paspas bile pembe
Haydin zile bastık
Kapının açılmasıyla meyve kokulu farfümlerden şöyle bir sersemledik
Yahu ayşe girmesek mi
Beni parfüm tutar kusar musarım rezil olmayak
İçeri girişimizde efsane
Pembik 36 numara terlikler bekliyordu bizi
Koca ayaklarla ne işiniz var burada gibi
Ben yırttım ayağım 37 darda olsa giydim
Zavallım ayşe 40 numara yayaklarla pembiklri giyemedi zaten kapalı terlikleri sevmem diyebildi
Salona geçtik koltuklara neredeyse siz oturun biz böyle iyiyiz diyecektik
Salon pembik ve beyaz başka bir renk ne olursun diye bağıtır insanı bir süre sonra
İğne oyaları her yerde de kapı üzerindeki vazifesini anlamış değilim dahada
Çay gelecek mutfakta gelin kv uğraşır
Ayşe fincanlarda pembe olursa kusarım dedim
Ana da fican dahi pembe
Kv ile gelin arası canciğer kuzu sarma
Yani en azından bize öyle yansıttılar
Yalan değil buradaki kv gelinler geldi aklıma
Çaylar içildi
Bizlere hiç talep olmadığı halde ev gezdirildi
Geniş bir zamanda anlatırım isterseniz evin geri kalanını
Banyo ayrıntısı çok dikkat çekiciydi ama
İlgilisine duyrulur banyoda tablet vardı
Oraya özelmiydi onuda bilmiyorum
Sormaya da cesaret edemedim işin doğrusu
Evimize döndük
Benim açımda tamamen görüntü kirliliği gerçeklikten uzak bir izlenim oldu
Kızlara diyorum pembik eşya edavat ne varsa bakıyoruz topluyoruz
Bugün başlarsak 30 yıla anca toplarız
Yahu bu abartma neden ne gerek var
Başkası görsün taktir etsin diye mi masraflar çabalar
Şunu belirtmek isterim konudaki kastım gereksiz dayatmaların toplumumuza şekil verdiği
Bunun zevkle istemek ile alakalı omadığıdır
Bu toplumun çarpık yaklaşımlarını tiye alarak aileme arkadaşlarıma fırsat bulduğum herkese konuşurum
Bunu bilin eğer bunu yapıyorsanız çevrenizde benim gibi birileri vardır
Konuşabilirler
Evet diyebiliyorlarPembiş gelin savunulmaya geçmiş te cidden çokoprens'e,biskrem'e kurdelayla fiyonk yapma anormalliğine de bu onun tercihi diyebiliyor musunuz ?
O kocanın pespembe evde oturmaktan mutlu olduğunu düşünüyor musun gerçekten
Ya birde denizde plajda kitabıyla foto cekenler varya. Soklardan soklara giriyorum. Tam bir budala.Bilemiyorum,benim gordugum hep kenar mahallelerde bu tarzevler var,bir tanesinde inan kutuphane gormedim,varsin okumamis olsun,varsin kitabim kahvem diye paylassin sonra kitabi kenara atsin. Valla bu son donemin ozenti moda akimlari kadar rahatsiz etmez beni,belki bir baskasini rahatsiz eder o ayri.
Soylemeden gecemiyorum inan o pembik gelinler de bizi elestiriyordur,ben hic kizmiyorum. Elestirsin,hatta agzina geleni de soylesin alinmam. Ben genel olarak alinmiyorum. Alti bos cumlelerle bana yaklasiyorsa zaten uzun sure devam edemiyor,ben cevaplari verdikce patliyor belli bir noktadan sonra.
Kendi zevkiyse basimin uzerinde tasirim. Ama pembe zil kimin zevkidir ayol? Gorgusuzlukten baska bir sey degil. Seven yapsin ama gorgusuz diyene de kizmasin.
40 no ayak kismina cok guldum ama ben,konu sahibi de cok guzel anlatmis sen de cok guzel anlatmissin. Valla ayagim 38. Bana genelde erkek terligi getiriyorlar aklima o geldi. Kimsenin evinde 38-39 no terlige denk gelmedim ,cumle kibar kadinlar tas catlasa 36 giyiyor zaar
Kısmen doğrusunuz katiliyorum ama pembe ev döşemeyi baskalarinin gözüne girmek için yaptıklarını sanmıyorum. Gerçekten matah birşey yaptıklarını sanarak, tüm çirkin zevklerini sergiliyorlar. Dedikodu başka şey elbette, insan ilişkilerine, kişiliklerine laf edilirse ben de hoşlanmam. Ama toplum olarak bu zevksizligin çığ gibi büyümesini istemiyorum. Böyle bir ülke olmasak keşke daha oturmuş, kültürlü olgun bireylerden oluşsakOnun kocasının mutlu olup olmadığını bana dert edecek gerekce var mı? Kendi aralarında halledecekler. Dedikodusunu yapmak da bana düşmüyor. Baskalarin evine girerken bir göz kör, bir kulak sağır ve dilsiz girer çıkarım. Başkasının bana anlattıklarıni da o evden çıkartıp başka eve tasimamaya özen gösteririm. Cünkü tüm o baskalarin gözüne girme çabaları bu dedikoduculari da susturmak icin. Yani igneyi bi nevi de kendimize batirmamiz lazım ilk.
Evet diyebiliyorlar
Kimse demiyor ki bunlari tvden gorduk,yavas yavas zehirlendik,o ona bakti aldi,bu buna bakti aldi,almayanlari kinadik diyen gormedim. Ayni tuketim cilginligi cocuklar uzerinde de gecerli. Avmlerde tum 4-6 yas kiz cocuklari masmavi elsa olmus. Elsa olmayani dovuyorlar.
Okulun ilk gunuydu bugun,bir suru elsa anaokuluna basladidenk geldim izledim. Bunlarin ogretmenlerinin yerinde olsam soylerim bu ne hal diye misal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?