- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
-
- Konu Sahibi Sugargirl1990
Kara çarşafı bizim türk insanımzda kullanıyor.
Herkesin giyim tarzı kendıne ..
İsteyen etek giyer , isteyen kapanır , isteyen KARAÇARŞAF giyer .
Karışamayız ..
Dediğin haberi bnde izledim . Ölen kuyumcuya Allah rahmet eylesin..
hırsızlar , tecavüzcüler herşeyi kullanabilirler ..
evet hırsızlar suriyeliydi ama hatırlarsan 3 4 ay önde Suriyeli hamile bir bayanı öldüren 2 adet Şerefs**z TÜRKTÜ.
Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın. Ülkemizi her daim ayakta tutsun . Allah koruusn biz kucak açacak bir TÜRKİYE yok .
+1Kara çarşafı bizim türk insanımzda kullanıyor.
Karışamayız ..
evet hırsızlar suriyeliydi ama hatırlarsan 3 4 ay önde Suriyeli hamile bir bayanı öldüren 2 adet Şerefs**z TÜRKTÜ.
Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın. Ülkemizi her daim ayakta tutsun . Allah koruusn biz kucak açacak bir TÜRKİYE yok .
siz çok başka bir açıdan bakıyorsunuz. Sizin bakış açınızı siyasi topiclerde konuşabiliriz elbet.Tabelalarda yazan İngilizce, Fransızca vs o milletin vatandaşları için mi yazılıyor?
Hayır, Türkler için yazılıyor ama Batı’ya özentilikten yazılıyor.
Arapça yazılan tabelalar Ortadoğu’ya özendiğimiz için yazılmıyor ama...
Suriyeliler artık sığınmacı olmaktan çıktı bu ülkede. Ben de rahatsızım. Hem de çok rahatsızım...
Ben liseye gittiğim dönem, 80-90 yaşlarında bir amca görürdüm her gün mendil satan. Öyle yaşlı öyle acınacak haldeydi ki. O gün yemek yememeyi göze alıp harçlığımı vermek istedim defalarca. Ama kabul etmedi, mendil alacaksan al kızım derdi. Kar yağdığı günler dahi kaldırımda otururdu o yaşında.
Ekonomi bugünkünden daha mı kötüydü de devlet bu durumdaki insanlara sahip çıkmıyordu?
Şimdi ekonomimiz çok mu iyi de Suriyelileri doyuruyoruz?
Savaş diyorsanız, bu ülke de savaşlar gördü ve savaşlarla kuruldu zaten. Ama tası tarağı toplayıp kaçan olmadı...
Kadınları, çocukları, yaşlıları burada. Peki ya genç erkekler? Onlar da mı savunamıyor vatanlarını? Yoksa buradaki bedava hayat varken niye savaşayım mı diyorlar?
Emekliye, memura zam yapılacağı zaman bir türlü yetmeyen bütçemiz var. Ama Suriyeliler için kesenin ağzı her daim açık.
Bizim yaşlılarımız, dilencilik yapmaktan bile utanıyorken, bunların yaptığı dilencilikten daha beter. Dilenciye en azından isteyen veriyor, istemeyen vermiyor. Ama devlet, Suriyelileri beslemek istediği için bize sormadan bizim paramızı harcıyor.
Vicdansız da deseler, ırkçı da deseler, taş kalpli de deseler ben böyle düşünüyorum. Ve Suriyelilerin yanında, kendi ülkemde azınlık olarak yaşamayı kabul etmiyorum!
Kara çarşafı bizim türk insanımzda kullanıyor.
Karışamayız ..
yurt dışından bütün türkleri de türkiye ye göndersinler. niye mi? burda da türkler buranın vatandaşlarını öldürüyo. ya da en azından haberlere çıkıyo.
rahatsızlığı anlıyorum ama bi yandan gerçekten çok yanlış bi düşünce.
konuya dönecek olursam aşırı saçma.
Konu sahibinin konusunun giyim kuşamla alakası yok aslında. Sadece konunun başlangıç noktası olmuş.siz çok başka bir açıdan bakıyorsunuz. Sizin bakış açınızı siyasi topiclerde konuşabiliriz elbet.
Ama konu sahibi direk olarak giyimden kuşamdan dem vurmuş. Bu yüzden çok eleştirildi. Ki ben önce insan olmak önemlidir derim hep.
Tamm anladım ama konu sahibi ben değilim herkes rahatsız olabilir ben de olabilirim vs vs. Neyse konu sahibi okur inşaAllah yorumunuzu.Tabelalarda yazan İngilizce, Fransızca vs o milletin vatandaşları için mi yazılıyor?
Hayır, Türkler için yazılıyor ama Batı’ya özentilikten yazılıyor.
Arapça yazılan tabelalar Ortadoğu’ya özendiğimiz için yazılmıyor ama...
Suriyeliler artık sığınmacı olmaktan çıktı bu ülkede. Ben de rahatsızım. Hem de çok rahatsızım...
Ben liseye gittiğim dönem, 80-90 yaşlarında bir amca görürdüm her gün mendil satan. Öyle yaşlı öyle acınacak haldeydi ki. O gün yemek yememeyi göze alıp harçlığımı vermek istedim defalarca. Ama kabul etmedi, mendil alacaksan al kızım derdi. Kar yağdığı günler dahi kaldırımda otururdu o yaşında.
Ekonomi bugünkünden daha mı kötüydü de devlet bu durumdaki insanlara sahip çıkmıyordu?
Şimdi ekonomimiz çok mu iyi de Suriyelileri doyuruyoruz?
Savaş diyorsanız, bu ülke de savaşlar gördü ve savaşlarla kuruldu zaten. Ama tası tarağı toplayıp kaçan olmadı...
Kadınları, çocukları, yaşlıları burada. Peki ya genç erkekler? Onlar da mı savunamıyor vatanlarını? Yoksa buradaki bedava hayat varken niye savaşayım mı diyorlar?
Emekliye, memura zam yapılacağı zaman bir türlü yetmeyen bütçemiz var. Ama Suriyeliler için kesenin ağzı her daim açık.
Bizim yaşlılarımız, dilencilik yapmaktan bile utanıyorken, bunların yaptığı dilencilikten daha beter. Dilenciye en azından isteyen veriyor, istemeyen vermiyor. Ama devlet, Suriyelileri beslemek istediği için bize sormadan bizim paramızı harcıyor.
Vicdansız da deseler, ırkçı da deseler, taş kalpli de deseler ben böyle düşünüyorum. Ve Suriyelilerin yanında, kendi ülkemde azınlık olarak yaşamayı kabul etmiyorum!
Çok suriyeli konusuna girip polemik yapmıcam .Lafımın arkasındayım. O suriyeliler ülkelerinde olsalardı ölmezlerdi.
Karaçarşaf neden, maksat kapanmak mı yoksa kimliği gizlemek mi belli değil. Ne kadar düzgün giyinen tesettürlüler var...
Almanlar Türkleri kendileri çağırdı, beğenmedikleri işleri yaptırmak için hatırlarsın. Hatta dişlerine kadar baktılar, beğendiklerini aldılar. Bize ise ipini koparan, arsız, hırsız, dilenciler geldi..
Suriyeliler ülkelerinde kalsaydı ölmezdi derken? Doğru en azından bombalanarak ölürlerdi, tecavüze uğrayıp kafaları taşla ezilerek değil.Lafımın arkasındayım. O suriyeliler ülkelerinde olsalardı ölmezlerdi.
Karaçarşaf neden, maksat kapanmak mı yoksa kimliği gizlemek mi belli değil. Ne kadar düzgün giyinen tesettürlüler var...
Almanlar Türkleri kendileri çağırdı, beğenmedikleri işleri yaptırmak için hatırlarsın. Hatta dişlerine kadar baktılar, beğendiklerini aldılar. Bize ise ipini koparan, arsız, hırsız, dilenciler geldi..
Ben asla döneceklerine inanmıyorum izmirdeyim burda da çok var savaş bitip sınır dışı edilirlerse belkiBen de Hatay’da falansınız diye düşündüm önce.Bursa’da da çok Suriyeli var doğru ama mahalle kapatacak kadar nerde hangi semtte merak ettim?
Ailem orda,annem de onları çok eleştiriyor,sanki biz mülteciyiz diyor ama yapacak birşey yok , umarım ülkelerindeki iç savaş biter ve sistematik şekilde gönderilirler..
Emredilen öğe yazmışÇok suriyeli konusuna girip polemik yapmıcam .
Ne kadar düzgün giyinmeyen tesettürlümüzde var.
Ne kadarrrr düzgün giyinmeyen açık bayanımızda var .
Ben karşııyım insanların giyimlerine karışmalarına .
Herkes istediğini giysin . Bize ne ?
Haberlerde gördüğünüz karaçarşaflı örneği çok uç .
Kafasını no mal tesetüürlü bişekilde kapatıp kötü işlet yapanda var .
Amaç emredilen bir öğe yi ayaklar altına almak.