Pembe kazak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İnsanları sınıflandırmaya karşı değilim. Ama bu sınıflandırma dinine, diline, milletine veya giyimine göre olmamalı. Sadece iki şekilde olmalı. İyi insanlar ve kötü insanlar.

+1

Araba kullanamadiginiz sehir bursa miydi? Halbuki cok rahat kullanirsiniz. Bir istanbul degiliz yogunlukta.
Suriyelileri bilemem de bahsettiginiz yerler onlar tarafindan surekli isgal edilen yerlerden sanirim. Altiparmak darmstad carsamba yildirim bolgeleri. Maalesef care nilufere tasinmak. Biz oyle yaptik kurtulduk. Alisveris icin de avm kullanin. Kenar mahalle dukkani tercih etmeyin. Carsafli konusunda size katilmakla beraber bursa hicbir zaman nefes alinabilir bir sehir degildi 1950 oncesi haric. Kucuk bir koydur bursa. Ve de birilerinin kalesi gozbebegi. Guzelim sehre yazik olmus.

siz çok başka bir açıdan bakıyorsunuz. Sizin bakış açınızı siyasi topiclerde konuşabiliriz elbet.

Ama konu sahibi direk olarak giyimden kuşamdan dem vurmuş. Bu yüzden çok eleştirildi. Ki ben önce insan olmak önemlidir derim hep.

Ben de banlanırsam banlanayım.

Irkçılığını falan geçiyorum ne salak bir kızsın sen ya? Amacın provokasyon belli de az mantıklı bir konu açsaydın bari. Ezberlemiş gelmiş ırkçı cümleleri, az mantık süzgecinden geçirseydin de böyle süzme salak bir görüntü vermeseydin.

Hey allahım çok sinirlendim ya, haddini hududunu bilmez saçma salak insanlarla doldu ortalık. Benim banlanmam da gerçeği değiştirmeyecek

Noyduu, veymediley mi sana pembiş kazağı, kıyamammmm.

Lafımın arkasındayım. O suriyeliler ülkelerinde olsalardı ölmezlerdi.

Karaçarşaf neden, maksat kapanmak mı yoksa kimliği gizlemek mi belli değil. Ne kadar düzgün giyinen tesettürlüler var...

Almanlar Türkleri kendileri çağırdı, beğenmedikleri işleri yaptırmak için hatırlarsın. Hatta dişlerine kadar baktılar, beğendiklerini aldılar. Bize ise ipini koparan, arsız, hırsız, dilenciler geldi..

Konu sahibinin konusunun giyim kuşamla alakası yok aslında. Sadece konunun başlangıç noktası olmuş.

Tamm anladım ama konu sahibi ben değilim herkes rahatsız olabilir ben de olabilirim vs vs. Neyse konu sahibi okur inşaAllah yorumunuzu.

Çok suriyeli konusuna girip polemik yapmıcam .
Ne kadar düzgün giyinmeyen tesettürlümüzde var.
Ne kadarrrr düzgün giyinmeyen açık bayanımızda var .
Ben karşııyım insanların giyimlerine karışmalarına .

Herkes istediğini giysin . Bize ne ?
Haberlerde gördüğünüz karaçarşaflı örneği çok uç .
Kafasını no mal tesetüürlü bişekilde kapatıp kötü işlet yapanda var .
Amaç emredilen bir öğe yi ayaklar altına almak.

Suriyeliler ülkelerinde kalsaydı ölmezdi derken? Doğru en azından bombalanarak ölürlerdi, tecavüze uğrayıp kafaları taşla ezilerek değil.

Bazı insanların kötücül düşünme yetenekleri kanımı donduruyor.

Ben de Hatay’da falansınız diye düşündüm önce.Bursa’da da çok Suriyeli var doğru ama mahalle kapatacak kadar nerde hangi semtte merak ettim?
Ailem orda,annem de onları çok eleştiriyor,sanki biz mülteciyiz diyor ama yapacak birşey yok ,onlar da birkaç seneye kadar bizim gibi günlük hayatlarını yaşayan insanlardı .. Yermük mülteci kampında yaşananları biliyor musunuz bilmiyorum..Orda kalsalardı ölmezlerdi demek biraz insafsızca olmuş açıkçası..
Umarım ülkelerindeki iç savaş biter ve sistematik şekilde gönderilirler..

Son düzenleme:
Ben asla döneceklerine inanmıyorum izmirdeyim burda da çok var savaş bitip sınır dışı edilirlerse belki

Benim fikrim bu tür konulara yorum yazip konu sahibinin isteğini gerceklestirmemek gerek

Pembe kazakmis..

Güya ırkçılıkdan dem vuruyorsunuz ama en alasini siz yapiyorsunuz kara çarşaf arapca...

Begenmiyorsaniz yasamayin kardesim ülkemin her şehrinde. .

Ayrıca bu söylediğiniz güzel giyimli bir kadin geçiyor bilmem kimler bi şekilde bakiyor..

Her irkta dinde nasil mükemmel insanlar varsa bu turler de var

Olmasi gereken zaten birbirimize saygi duymak

Ve saygı duyulmasini istiyorsaniz önce siz saygi duyun
Ne aşağılamissiniz...

Emredilen öğe yazmış
Sanıyor ki son derece güzel, mantık hatasız cümle kurdu.

Bu kadar ateşli savunanlar, ve beğenenler nasıl da siyasi kimliklerini belli ediyor.
Hümanizm falan değil bu.
Kılına zarar gelse bakalım tanır mı Suriye’sini çarşafını, öğe möge

ben almanyada yasiyorum ve inanirmisin burda da senin anlattigin gibiler, yüksek sesle hatta bagirmali konusmalar, sokagin ortasinda kavga etmeler, kadinlarin arkasindan bakmalar, laf etmeler, ben belediyede sosyal hizmetler bölümde calisirken bi mülteci gelip bana kahve icelim mi diye teklif etti, güzel kizsin felan dedi...yahu ben belediye calisaniyim bu ne cesaret? herkes belli bi mesafe ile karsina cikiyor adam senle bu sekil konusuyor.
otobüse binecem, adam bana yol veriyor öncelik taniyor "aa diyorum ne iyi adam", birden popomda bi el hissediyorum, döndügümde yüzüme pis pis gülüyor, meger amaci buymus adamin!!! hepsi degil tabi ki de ama cogunluk cidden cok igrenc insanlar, ac insanlar. maalesef.
savastan kacmis olabilirler ama keske devletlerin verdigi yardimlara ve yasadiklari ortama biraz saygili olsalar, kendilerini biraz entegre etseler keske hersey daha kolay olurdu.
böyle yaptiklari icin de insanlar onlara hastalikmis veya onlarda bulasici hastalik varmis gözüyle bakiyor. kimse yanasmiyor, kimse konusmuyor, herseyin disinda kaliyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…