Pembe kazak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Emredilen öğe yazmış :bicak:
Sanıyor ki son derece güzel, mantık hatasız cümle kurdu.

Bu kadar ateşli savunanlar, ve beğenenler nasıl da siyasi kimliklerini belli ediyor.
Hümanizm falan değil bu.
Kılına zarar gelse bakalım tanır mı Suriye’sini çarşafını, öğe möge
Burada insanlar birbirleriyle siyasi kimliklerini, memleketini bir kenara koyup konuşamayacak mı? Bu kadar mı iletişim yoksunuyuz yani? Bu kadar mı “sen şusun sen busun” olduk? Neden birinin hümanist olabileceğine inanılamıyor? Bu kadar mı kötü insanlar? Ben değilim. Ben yahudi katliamı içinde ağlıyorum, Filistin içinde ağlıyorum. Müslümanım, mükemmel cümleler kurmak için değil, emredileni yaşamak için varım.

Kimse kılına zarar gelince susmuyor. Ama potansiyel katil, tecavüzcü, pislik muamelesi göstermek nedir ya suriyelilere? Yabancı bir kadın vardı. Dünya barışı diye otostopla il il gezdi Türkiye’de. Sonuç? Tecavüz ve ölüm. Suriyeli miydi yapan? Bu kadar sığ olmayalım artık ya. İnsan insandır. Tek kimliği vardır: İyi ve kötü.

Burada insanlar birbirleriyle siyasi kimliklerini, memleketini bir kenara koyup konuşamayacak mı? Bu kadar mı iletişim yoksunuyuz yani? Bu kadar mı “sen şusun sen busun” olduk? Neden birinin hümanist olabileceğine inanılamıyor? Bu kadar mı kötü insanlar? Ben değilim. Ben yahudi katliamı içinde ağlıyorum, Filistin içinde ağlıyorum. Müslümanım, mükemmel cümleler kurmak için değil, emredileni yaşamak için varım.

Kimse kılına zarar gelince susmuyor. Ama potansiyel katil, tecavüzcü, pislik muamelesi göstermek nedir ya suriyelilere? Yabancı bir kadın vardı. Dünya barışı diye otostopla il il gezdi Türkiye’de. Sonuç? Tecavüz ve ölüm. Suriyeli miydi yapan? Bu kadar sığ olmayalım artık ya. İnsan insandır. Tek kimliği vardır: İyi ve kötü.
Hatun kişi
Etnik kökenden söz etmedim, okuduğunuzu anladığınıza emin misiniz?
Siyasi kimlik etnik kökenden bağımsız.
Of Hale bak ya

Kimse kusura bakmasın ama ben de suriyeli görmekten sıkıldım her yerde. Gitsinler ülkelerine artık.

Bir de sabah haberlerde gördüm iki yabancı erkek karaçarşafla kuyumcuyu soymaya gidip adamcağızı öldürmüşler. Bir Türkü niye elin yabancısı kendi vatanında öldürüyor? Karaçarşafla kimin ne olduğu belli değil, ne kadar tesettür çeşidi varken karaçarşaf da ne?

Gidecek ülkeleri varmı acaba.??
Biraz olsun kıyaslama yapsanız savaştan kaçıp gelmiş insanlar evet içlerinde kötüler de var ama unutmayın türkiye de de kötüler var nasıl türkiye de farklı şehirler den farkı din dil ırklar dan insanlar varsa zengin fakir varsa suriye de o şekildir dünyanın her yani öyledir sırf bir kaç kişi kötü diye genelleme yapamazsınız kaldı ki konu sahibi buram buram ırkçılık kokan bir paylaşım da bulunmuş ben su an türkiye ile gurur duyuyorum savaştan kaçan mağdur insanlara yardımcı oluyor diye.

Suriyeliler ülkelerinde kalsaydı ölmezdi derken? Doğru en azından bombalanarak ölürlerdi, tecavüze uğrayıp kafaları taşla ezilerek değil.

Bazı insanların kötücül düşünme yetenekleri kanımı donduruyor.
Ülkelerine bayramlaşmaya gidebildiklerine göre gayet de huzurlu bir ülke haline gelmişler. Kötü bir insan değilim, hatta hümanisttim eskiden. İnsanları tanıdıkça değiştim. Maalesef artık herkesin insan olamadığını öğrendim...

İnsanları dillerine, giyimlerine ve ırklarına göre ayırmıyorum. Burası benim vatanım sonuna kadar da öyle.
Ama o mağazadan o pembe kazağı denemeden çıkmazdım. Asla o kazağı almazdım ama o kazak vitrinde kalmazdı.

Hatun kişi
Etnik kökenden söz etmedim, okuduğunuzu anladığınıza emin misiniz?
Siyasi kimlik etnik kökenden bağımsız.
Of Hale bak ya
Kimlere laf anlatmaya çalışıyoruz kısmını niye düzenlediniz? Fikirlerinin arkasında duramayan insanların anlattıklarını anlamasaka olur. Bi eksiğimiz olmuyor çok şükür.

Ben bir ara ülkede iki Bursa var sandım

Ben işim gereği en karışık yerlerden birindeyim ama bu kasar şikayet edilecek Suriyeli görmedim

Hatta mağazada çalışan hiç görmedim
Laf olsun diye açmış zaten konuyu..
Vallahi ben ilk okuyunca başka ülkede yaşıyor sandım...

Amacı milleti birbirine düşürmek..
Konuyu açtı direkt tüydü...

Suriyelilerin de bir zamanlar Iraktan gelen halki aşagiladigi icin bu halde oldugunu soyluyorlar biliyor musunuz? Bende memnun degilim her kirmizi isikta lak diye karsima cikmalarindan.. Lakin ulkelerinin durumu belli.. Kim ister kendi ulkesini kendi milletini birakip kendini hic anlamayan insanlarin yanina gelmek? Her milletin iyiside var kotusude.. Gecen gun carsiya giderken 2 tane adam birbirleriyle konusuyorlar kulak misafiri oldum .. Biri digerine diyor ki "Lan dun benim kariyi bi dovdum bi dovdum" digeride ona "Lan karinin kafaya vura vura salak edicen kariyi" diyor.. Bunu soyleyen benim guzel ulkemin Guzel vatandaslari.. Suriyeli 9 aylik hamile kadina tecavuz edip hem kadini hemdr 11 aylik bebegini olduren Bu ulkenin bir vatandasi.. Bazi seyleri cok cabuk baskasina yukleyip siyrilabiliyoruz isin icinden ama oyle degil ilk once igneyi kendimize batirmaliyiz.

Ben bir ara ülkede iki Bursa var sandım

Ben işim gereği en karışık yerlerden birindeyim ama bu kasar şikayet edilecek Suriyeli görmedim

Hatta mağazada çalışan hiç görmedim

Kesinlikle katılıyorum ben hiç çarşaflı Suriyeli de görmedim birçoğu gayet süslü , streç pantolonlu takma kirpikli bakımlılar..En tesettürlüsü de ferace giyiyor eğer kara çarşaf diye onu kastediyorsa..
Çarşaf görmek bazı bünyelerde soğuk duş etkisi yapıyor doğru ama mültecilerle ülke sınırlarında gerçekleşen kılık kıyafet devrimi arasında nasıl bir ilişki kurabildi konu sahibi kesinlikle anlamış değilim..

Çok suriyeli konusuna girip polemik yapmıcam .
Ne kadar düzgün giyinmeyen tesettürlümüzde var.
Ne kadarrrr düzgün giyinmeyen açık bayanımızda var .
Ben karşııyım insanların giyimlerine karışmalarına .

Herkes istediğini giysin . Bize ne ?
Haberlerde gördüğünüz karaçarşaflı örneği çok uç .
Kafasını no mal tesetüürlü bişekilde kapatıp kötü işlet yapanda var .
Amaç emredilen bir öğe yi ayaklar altına almak.
Katılmıyorum. Kötülüğün kıyafetle neden alakası olsun. Hadi kafamı kapatayım da hırsızlık yapayım örtüyü ayaklar altına alayım şeklinde bi kafa düşünmek çok hayal oldu. Emredilen öğe demişsin ama bu sana göre emredilen öğe. Bi başkasına göre olmayabilir.

Ayrıca konu adına; Fikrimi belirtmek istedim. Yani şunu demek istemiştim aslında Bu konuya yazarken, din dil ırk tüm ayrımlara karşıyım. Bunu belirtmek istemiştim

pembe ırkçılık yapma çabanıza hayran kalamadım..
o çarşaflı camdan çöp atan agzının suyunu akıtan benim ülkeminde meşhur edep ahlakı olmayan ınsanlarına benziyor..
siz merak etmeyin vatanı olsa bizim agız kokumuzu çekmezler..
nerde kaldı Atatürk ün devri savaş ahlakı vatansız kaldı diye kapımızı sonuna kadar açıp üstelik ırkçılık yapmadan yazılan tarihimiz
Allah tan tarihde yer almayacak bir yazınız var silinip gidecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X