• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pembe idrar

Bu sonuca göre bi sıkıntı yok ama manuel yazılmış cihazi tam otomatik değil miydi hastanenin ilçede misiniz..

Istanbulda yasiyorum
Gittigim hastane iyi bir hastane ama kani hemsire doktorun odasinda aldi
Idrari da hemsireye teslim ettim
Laboratuvari ve cihazlarini hic gormedim.
Sonuclara doktor kendi ekranindan bakti
Ben cikarken vezneden ciktisini istedim
Yazicidan cikarip verdiler.

Cnm ben idrar yolları enfeksiyonu 3 kere gecirdim. Yarin git aile hekimine baktır idrarina tekrar.
Ama gönderdiğin kâğıtta lökosit ve eritrosit değerlerin yok.

Mikroskopik onceleme kisminda yaziyor
1-2 lokosit 2-3 eritrosit 2-3 epitel diye.

Mikroskopik onceleme kisminda yaziyor
1-2 lokosit 2-3 eritrosit 2-3 epitel diye.
Benim sonuç böyle çıkıyor ve doktor antibiyotik tedavisi uyguluyor. Anlamadım ya. Herkese göre değişiklik mi gösteriyor bu enfeksiyon acaba?

Lökosit ve eritrositte sıkıntı yok. Yani kan değil pembeliğin sebebi. Diğerler değerler normal. Kanında pembe yazması şaka gibi labdakiler gülmüştür buna :) kum döküyorsanız onunla ilgili olabilir

Benim sonuç böyle çıkıyor ve doktor antibiyotik tedavisi uyguluyor. Anlamadım ya. Herkese göre değişiklik mi gösteriyor bu enfeksiyon acaba?
Evet gösterir. Bu sadece fikir edilmek için yapılan bir hızlı test. Normalde 5-10 a kadar lökosit çok önemli değil ama kişiye göre değerlendirilir her tit sonucu.

Konum cok kisa da olsa bir sure tasinmaz ise sevinirim.

Arkadaslar dun aksam bu saatlerde tuvalete gittim idrarim pembeydi.
Once bir sasirdim sonra sevimli geldi esime seslendim ben mi yanlis goruyorum noluyor diye :d gulduk falan ama netten bakinca tedirgin olmaya basladim.
Sabaha kadar surekli tuvalete gittim her baktigimda pembeydi.

Sabah hemen ozel bir hastanenin aciline gittim
Idrar ve kan tahlili verdim hic bir sorun gorunmuyor.
Muayenede safra, karaciger herhangi bir sorun gorunmuyor dediler. Bastilar falan karnimin heryerine,bagirsaklara. Agri sizi hic bir sey yok.
Ama bir sorun olmasa bu idrarin rengi niye degissin degil mi?
Birde hafif gecmeyen bir mide bulantim da var.
Kizlar boyle birsey duydunuz mu daha once.
Acil doktoru bir kac gun takip et yedigin birseyden olmus olabilir gecmez ise dahiliyeye gorun dedi.

Aramizda doktor uyeler de var yorum yaparsaniz sevinirim. Beklim mi 3-5 gun yarin hemen mi gideyim.

Cok tedirginim.

Pancar mi yediniz?
Ben dun yedim kocaman iki tane kirmizi pancar ve dun aksamdan beri idrar rengim kipkirmizi.
Yarin gecer hep boyle oluyorum ama yarin iki tane daha yicem:kk77:
Yediklerinizi bi dusunun.
Ben fazla mandalina yesem idrarim turuncu oluyor, bi garibim bukalemun gibi renk degistiriyorum:bicak: hic takmadim acikcasi

Istanbulda yasiyorum
Gittigim hastane iyi bir hastane ama kani hemsire doktorun odasinda aldi
Idrari da hemsireye teslim ettim
Laboratuvari ve cihazlarini hic gormedim.
Sonuclara doktor kendi ekranindan bakti
Ben cikarken vezneden ciktisini istedim
Yazicidan cikarip verdiler.
Manuel falan değil onu nereden çıkardıklarını anlamadım, cihaz sonucu bu manuel tit mi kaldı :KK48:

Lökosit ve eritrositte sıkıntı yok. Yani kan değil pembeliğin sebebi. Diğerler değerler normal. Kanında pembe yazması şaka gibi labdakiler gülmüştür buna :) kum döküyorsanız onunla ilgili olabilir

Hemsireye idrari verdim biliyosunuz seffaf oluyor o kaplar
Diger idrarlarin oldugu cantaya koydu
Butun idrarlar sari benimki aralarinda pembe :D
Hemsire bana bakti tebessum etti kadin direk gulemiyorda napsin :d

Bence yine de birndoktora gorun benim icim rahat etmezdi. Acil doktorlari cok biliyor her seye. Her seye bir yorumlari var sirf bastan savmak icin yapiyorlar.

Evet gösterir. Bu sadece fikir edilmek için yapılan bir hızlı test. Normalde 5-10 a kadar lökosit çok önemli değil ama kişiye göre değerlendirilir her tit sonucu.
Benim sürekli çıkıyor. İğne tedavisi bile oldum yine geçmedi hep aynı çıkıyor. Günde 3,5 litre de su içiyorum. Herkese göre neden değerlendiriliyor? Tahlil sonucu aralığı enfeksiyon olduğunu gösteriyor zaten. Şimdiye kadar en az 20 doktora gittim bu yüzden maalesef.

Birde inanmayin acil drlarina dedemi 3 defa goturduk bir sorun yok dediler ertesi gun univ hast gittik kalp krizi geciriyormus :(

Benim sürekli çıkıyor. İğne tedavisi bile oldum yine geçmedi hep aynı çıkıyor. Günde 3,5 litre de su içiyorum. Herkese göre neden değerlendiriliyor? Tahlil sonucu aralığı enfeksiyon olduğunu gösteriyor zaten.
O iş öyle değil işte :) her hasta ayrı değerlendirilir bu aralıklar geneli yansıtır ama kadında, çocukta, erkekte farklı farklı durumları da göz önünde bulundurmak gerekir. Altın standart kültürdür. Kültürünüzde üreme varsa ve tek bakteri ürediyse tit önemsenmez. Bunun gibi birçok ayrıntısı var bu işin. Ama doktor gereksiz vermiş de olabilir o da bir ihtimal. Kültür yaptılar mı sizden hiç?

Konum cok kisa da olsa bir sure tasinmaz ise sevinirim.

Arkadaslar dun aksam bu saatlerde tuvalete gittim idrarim pembeydi.
Once bir sasirdim sonra sevimli geldi esime seslendim ben mi yanlis goruyorum noluyor diye :d gulduk falan ama netten bakinca tedirgin olmaya basladim.
Sabaha kadar surekli tuvalete gittim her baktigimda pembeydi.

Sabah hemen ozel bir hastanenin aciline gittim
Idrar ve kan tahlili verdim hic bir sorun gorunmuyor.
Muayenede safra, karaciger herhangi bir sorun gorunmuyor dediler. Bastilar falan karnimin heryerine,bagirsaklara. Agri sizi hic bir sey yok.
Ama bir sorun olmasa bu idrarin rengi niye degissin degil mi?
Birde hafif gecmeyen bir mide bulantim da var.
Kizlar boyle birsey duydunuz mu daha once.
Acil doktoru bir kac gun takip et yedigin birseyden olmus olabilir gecmez ise dahiliyeye gorun dedi.

Aramizda doktor uyeler de var yorum yaparsaniz sevinirim. Beklim mi 3-5 gun yarin hemen mi gideyim.

Cok tedirginim.

böbreklerine baktılar mı birde böbrek üstü bölümü var adı aklıma gelmedi oraya git geçmezse.
su az mı içiyorsun?
bebelerde de demir eksikliği böyle pembe yapıyor.

bütün bunların dışında benim idrarımda hep kanlı. ciddi derecede kan var. ilkinde her haltıma bakıldı hiçbir şey çıkmadı. bundan 5 sene önceden falan bahsediyorum. geçen kadın doğumcuya gitmiştim kadın idrar testide istemişti sonucu görünce panik oldu mutlaka şuna baktır buna baktır. dedim baktırdım ben onlara birşey yok hala da yaşıyorum:))

Back