• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pembe idrar

Konum cok kisa da olsa bir sure tasinmaz ise sevinirim.

Arkadaslar dun aksam bu saatlerde tuvalete gittim idrarim pembeydi.
Once bir sasirdim sonra sevimli geldi esime seslendim ben mi yanlis goruyorum noluyor diye :d gulduk falan ama netten bakinca tedirgin olmaya basladim.

Pardon da pembe idrarin neresi sevimli geldi.
Yasasin pembe işiyorum diye sevindiniz mi?

Benim eşimde aynı durum oldu geçen sene. Kırmızı falan değil resmen şeker pembesi gibi renk. Sok oldu, beni çağırdı. Kalktık acile gittik bir şey çıkmadı, dahiliye ye gittik. Kum döküyormus, ultrasonla anladık. Normalde ağrılı olan bu süreç sırf kendisi normalde çok su tükettiği için ağrısız geçmiş o yüzden anlamadık.

Benimde aynisi sanirim.
Doktor bana da sordu kum doktun mu daha once boyle bir sorunun var mi diye.
Bende cok su tuketiyorum
Benimkide acaba bu sebeple mi agrisiz geciyor.
Yok benim yarin kesin gitmem lazim.

Biz karadut şurubu içtiğimizde idrarımız pembeydi şok olmuştuk eşimle ama sadece bir kere gelmişti.
Kum dökerseniz idrar tahlilinde çıkar. Bazı tahliller hatalı da olabiliyor. Muhakkak gidin baktırın.

Benimde aynisi sanirim.
Doktor bana da sordu kum doktun mu daha once boyle bir sorunun var mi diye.
Bende cok su tuketiyorum
Benimkide acaba bu sebeple mi agrisiz geciyor.
Yok benim yarin kesin gitmem lazim.
Bekletmeyin, mutlaka gidin. O renk kumun mesane de ciziklere sebep olması. İltihap oluşumunu önleyen bir ilaç verecek doktor, bir de iltihap ile uğraşmayın sonra.
Bir de evlisiniz yaşınızı da bilmiyorum, gebelik ihtimaliniz var mı? Mutlaka baktırın.
Kum bulantı, ilerisi olursa kusmaya kadar devam ediyor birebir uyuyor durum. Doktor görsün, içimiz rahat etsin.

Bekletmeyin, mutlaka gidin. O renk kumun mesane de ciziklere sebep olması. İltihap oluşumunu önleyen bir ilaç verecek doktor, bir de iltihap ile uğraşmayın sonra.
Bir de evlisiniz yaşınızı da bilmiyorum, gebelik ihtimaliniz var mı? Mutlaka baktırın.
Kum bulantı, ilerisi olursa kusmaya kadar devam ediyor birebir uyuyor durum. Doktor görsün, içimiz rahat etsin.

Ya bende hafif bulanti var
Simdi hatirladim dun aksam biraz cikardim da galiba yediklerimi.
Ben cok yedim diye dusundum.

Ne oldugu hakkinda bir fikrim yok ama tahlillerin temizse korkulacak bir sey de yoktur insallah shapee’im coook gecmisler olsun..

Ondan once en son ne zmn tuvalete gitmistiniz? Ictiginiz su miktari ile orantilimi gidiyorsunuz yoksa azmi?
Ben bobrekler ile kalbin baglantili oldugunu duymustum korkutmak icin deil arastirin diye yaziyorum insallah en kisa zamanda sifa bulursunuz

Ilac kullanmiyorum
Oyle farkli bir seyde tuketmedim son zamanlarda.
Acil doktoruda 3-5 gun bekle devam ederse dahiliyeye gorun dedi.

Peki acil doktoru kum falan doktun mu diye sordu daha oncd hayir dedim.
Idrar tahlilinde olsaydi boyle birsey cikar miydi?
İdrar tahlilinde çıkardı enfeksiyon olsaydı da çıkardı aklıma az su içtiğiniz için olacağı geldi ama koyu değil pembe diyorsunuz tuhaf kötü birşey değildir umarım

Evet dun aksam 21.00 civari basladi
Hala devam..
Sabah bakicam yine pembe olursa direk giderim sanirim dahiliyeye.
Basina daha once gelen oldu mu merak ettim
Onun icin konu acip sormak istedim
Tedirginim baya.

Iyi yapmışsınız. Ihmal etmeyin böbrekler cok onemli

Biz karadut şurubu içtiğimizde idrarımız pembeydi şok olmuştuk eşimle ama sadece bir kere gelmişti.
Kum dökerseniz idrar tahlilinde çıkar. Bazı tahliller hatalı da olabiliyor. Muhakkak gidin baktırın.

Idrar tahlilinde birsey cikmadi.
Farkli renk degistirecek bir gida da tuketmedim.
Hayirlisi artik bakalim ne cikacak.

Konum cok kisa da olsa bir sure tasinmaz ise sevinirim.

Arkadaslar dun aksam bu saatlerde tuvalete gittim idrarim pembeydi.
Once bir sasirdim sonra sevimli geldi esime seslendim ben mi yanlis goruyorum noluyor diye :d gulduk falan ama netten bakinca tedirgin olmaya basladim.
Sabaha kadar surekli tuvalete gittim her baktigimda pembeydi.

Sabah hemen ozel bir hastanenin aciline gittim
Idrar ve kan tahlili verdim hic bir sorun gorunmuyor.
Muayenede safra, karaciger herhangi bir sorun gorunmuyor dediler. Bastilar falan karnimin heryerine,bagirsaklara. Agri sizi hic bir sey yok.
Ama bir sorun olmasa bu idrarin rengi niye degissin degil mi?
Birde hafif gecmeyen bir mide bulantim da var.
Kizlar boyle birsey duydunuz mu daha once.
Acil doktoru bir kac gun takip et yedigin birseyden olmus olabilir gecmez ise dahiliyeye gorun dedi.

Aramizda doktor uyeler de var yorum yaparsaniz sevinirim. Beklim mi 3-5 gun yarin hemen mi gideyim.

Cok tedirginim.
İdrarindaki Lökosit ve eritlosit değerlerin ne kadar? Eger bu iki deger yüksekse idrar yollari enfeksiyonu vardır.

İdrarindaki Lökosit ve eritlosit değerlerin ne kadar? Eger bu iki deger yüksekse idrar yollari enfeksiyonu vardır.

Doktor birsey yok dedi ama.

20171105_222017-01.jpeg

Back