Pedagog

Bir an kendimizi gördüm sizin yazınızda, oğlumuzun vurma durumu yoktu ama gelişimsel süreçlerinde herkes gibi zorlandık, meraklandık, endişelendik, sabırsızlandık, tahammül sınırlarını zorladık ve tüm bunlar devam da ediyor Sanırım ilk 1. Yaştan itibaren çocuk psikiyatrisine gittim ( oğlumuzun gelişimine katkı sağlamak için ebeveyn davranışlarını öğrenme - ne yapıyoruz - ne yapabiliriz - ne yapmasak daha iyi )
Gittiğim hocalarımdan öğrendigim ve deneyimlediklerimden çikarımlarım;
- görüşme ücretleri ciddi pahalı ( seans: 650- 2000 tl )
- ilk ücretsiz görüşme olmadıği için zaten 1. Görüşmeler neredeyse ne oldu ki şimdi diyerek geçiyor sadece kredi kartından cekilen rakamı göruyorsunuz
- Genellikle bir oda icerisinde, çocuk için bir kaç oyuncak olan yer alanı oluyor. Doktor ve biz oluyorduk. Doktor hem cocuğu gözlemliyor hem formu doldurup, arada bize soru soruyor. Gorüsme bu sekilde geçip gidiyor. Ama görüşme sonrasında normal diyerek çıkiyor 3 ay sonra tekrar görüselum diyor mesela ( bu gittiģm doktor videolarda uzun uzun anlatan, unlü bir kişiydi o sebeple gitmistim:) ama neden görüşelim, bu dönem nasıl olur, bizi neler bekliyor, nasıl davranmali, nelere dikkat edelim vs hicbir bilgi aktarımı olmadı, sorduğumuz soruların cevabı da olmamıştı maalesef.

Başka bir doktora gittiğimizde (konumda eklemiştim) daha net bir sekilde yapmam gerekenleri söylemişti. Simdi oğlum 2.5 yaşında, o büyüyor onunla biz de büyüyor biz de deneyimliyoruz. Çok arastırdım, çok paralar doktüm, çok soruşturdum. Ve benim fikrimce ciddi bir problem yoksa online kaynaklardan, videolardan, uzerine çalısmalar yapılmış kitaplardan ilerlemek çok fayda sağlıyor ama tabi ne olursa olsun iyi bir doktor bulursanız düzenli danışma ve bilgi alma için gidin, anne için özellikle, çocuğuna yaklaşimına faydası oluyor.

Geçecek biliyorum biraz zaman lazım ama en önemlisi sabır . Kendim olayı hazmedip sakin kalmaya başladığım zaman herşey iyi olacak inşallah teşekkür ederim

İlk gittiğiniz doktor ne kadar garipmiş ya benim bebe şuan o ünlü sendromda mı

Uyumadan önce bez değişirken çok sevdiği kremi aldı sürmeye başladı tabi haydi uyku vakti dedik elindeki kremi benim yüzüme vurdu yanağım morarmış . Eşim kızdı tabi neyse ağladı sakinleştirdik emzirdim kalktı haydi uyku saatimiz geçiyor uyuyalım dedim 5 dk kesintisiz ağladı sonra emdi uykuya geçti o an çok sakin kaldım . İçimden susacak sakin ol diye diye telkin ettim .

Merhaba
Bir arkadaş yazmış oyun oynama sanatı kitabını kesinlikle tavsiye ederim.
Online danışmanlık için instagramdan Oya çanak ı bir inceleyin derim. Hem çocuğun gelişimini değerlendiriyor önce bir sürü soru sorup sonra hem bu sorularınız için fikir verir hem emzirmeyi sonlandırmadan bahsetmişsiniz sanırım onun için de yol gösterecektir. 2 arkadaşım onunla emzirmeyi sonlandırdı bir arkadaşım uyku konusunda yardım aldı ve süreçleri çok kolay geçti ve davranışlar konusunda da sorularını cevapladı yönlendirdi hep.

Öyle tepki verdiği zaman anne baba çocuğa nasıl yaklaşmalı mesela
Görmezden gelin. Yapmasını istemediğiniz davranışın sönmesi için önce neden yapılmaması gerektiğini anlatın. Anlamaz diye düşünmeyin kısaca basit cümlelerle anlatın. Hala devam ederse görmezden gelin. Kendi işinizi yapın. Bir kere hayır dedikten sonra istediğinii yerine getirmeyiin kararlı olun

Aynı süreçten geçtik. Normal çocuk doktoruna götürdük. Çocuk gelişimine yönlendirdi. Ordan aldığımız bilgilerle aylardır çılgın atan çocuğumuzu biir haftada böyle yola getirdik

Bir de vurmak istediğinde ellerini tutup hayır vurmak yok diyoruz. Bu vurma davranışında görmezden gelme yok tuce_tuce

valla o dönemlerinde vurma sorunu aşılamamış bir çocuk 4,5 yaşındaki bacak kadar hali ile hafta sonu bir restoranda annesini tokat manyağı etti.
ne yapın ne edin önlem alın.

Benim ayni ayda oglum var vurma ihtiyaci var vuruyor buni engelleyemezsiniz. Gelip bize yada cama vs vurdugunda her seferinde hayir bize vuramazsin vurmak istiyorsan şu yastiga vurabilirsin sekilde alternaiof gosteriyoruz Artik hep yastiga vuruyor. direk hayir demeniz ters teper
Bu dönemde jandarma deseniz jandaracaaam diye agliyorlar neticede.

Hemen bakıyorum bu dedikleriniz bizim ev için çok önemli teşekkür ederim

Anlamaz diye düşünmüyorum asla aşırı anlıyor bilmediği anlamadığı 5 vakit namaz tövbe tövbe ya sizin marjlarınızı okumuştum daha önce teşekkür ediyorum

Davranışsal bozuklukları oyun terapisti veya bir pedagog ile çözebilirsiniz . Erken diye sakın ertelemeyin lütfen

Mesajlarin tamamini okuyamadim, dogru yoldasiniz. Sendromda bile olsa vurmak benim icin kabul edilebilir bir sey degil ve benimkiler vurmadi hic kimseye. Neyi nasil yoneteceginizi bilmiyorsaniz pedagog en dogru ve en normal cozum.
Zaten buyuyunce baskalarina kafa atmasina engel olabilmek icin goturmeleri gerek. Vurmak hicbir yasta normal degil

Asla temas istemiyor ağlayıp ağlayıp kendi kendine susup anneee diye çağırıyor . Birkaç gündür bunu gözlemledim . Ama bu yanlış mı acaba aramızdaki bağı etkiler mi diye korktum
Hayır etkilemez
Bakin kendini yerlere attığında yanında oturun annecim sakinleşince konuşalım ben burdayım deyin..
Bırakın o ağlasin atsın sinirini
Sizi cagirmasi -artik konuşmaya ve şefkate açığım demek
Aynı sakınlık ve kararlılıkla konuşun tatlı tatlı kucağınızda

Bugün buradan aldığım taktiklerle bir güne başladık fena gitmiyor yaaa sanki umarım tabi ama 2 yaş sendromu ile ilgili konuşup izlemeye de başladım evet benim oğlum girmiş artık emzirdime işine de yol verdim . Dün gece uyandı ağlıyor emzirdim ama ağzında uyumak istiyor . Bende bebeğim bak meme artık üf olmuş sütte bitti hadi kapatalım dedim kendi baktı okşadı ve kapattı yattı bende pış pış yaptım uyudu . Gün içinde de memeye veda ile ilgili konuşmalara başladım. Sevdiği bir kitap karakteri var dev memo . Diyorum ki oğlum bak sen dev memo kadar kocaman büyüdün dev gibi bir çocuk oldun bebek değilsin . Artık memeye hiç ihtiyacın yok zaten meme de hastalanmış doktor Kaan meme emmesin büyüdü diyor dedim . Böyle böyle hemen kendimi hem onu hazırlayıp haftaya pazartesi emzirmeyi bırakma çalışmasına başlıyorum

iyi ki varlar ya..
Bu arada mesajınızın birinde gördüm henüz tam konuşamıyor yazmışsınız
Benim de 25 aylık bebeğim var ve konusmuyor bir kaç kelime harici..
Umarım bülbül gibi sakidiklarini görürüz

Evet kelime sayısı az ama kafamıza takmıyoruz çünkü ilgileniyoruz ve tv hiç yok rahatım o bakımdan

Merhaba canım nasılsın hatırladn mı beni :))

Youtube da instagramda bu konularla ilgili güzel paylaşım yapanlar var onları takip etmeni öneririm. Bir de çocukların davranışlarını yoksaymamak gerektiğini okumuştum.

Ağlıyorsa ağlama demeyip onu anladığını anlatıp seni rahatlatacaksa ağla rahatla demek gerekliymiş. Tabii bi de dikkatini başka bir şeye yönlendirmeyin aaa bak şurda ne var aaa bak hadi bunu yapalım gibi diyorlar. Bırakın anı yaşasın duygusunu yaşasın diyorlar

Merhaba canım iyiyim sen nasılsın bende videolar izlemeye başladım aynen

Çocuğa ellerimiz vurmak için demek doğru mu sizce ellerimiz sevmek için desel daha doğru olmaz mı, vurmak resmen şiddete yöneltmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…