Pedagog

🤭 Bir an kendimizi gördüm sizin yazınızda, oğlumuzun vurma durumu yoktu ama gelişimsel süreçlerinde herkes gibi zorlandık, meraklandık, endişelendik, sabırsızlandık, tahammül sınırlarını zorladık ve tüm bunlar devam da ediyor🤭 Sanırım ilk 1. Yaştan itibaren çocuk psikiyatrisine gittim ( oğlumuzun gelişimine katkı sağlamak için ebeveyn davranışlarını öğrenme - ne yapıyoruz - ne yapabiliriz - ne yapmasak daha iyi )
Gittiğim hocalarımdan öğrendigim ve deneyimlediklerimden çikarımlarım;
- görüşme ücretleri ciddi pahalı ( seans: 650- 2000 tl )
- ilk ücretsiz görüşme olmadıği için zaten 1. Görüşmeler neredeyse ne oldu ki şimdi diyerek geçiyor sadece kredi kartından cekilen rakamı göruyorsunuz🤪
- Genellikle bir oda icerisinde, çocuk için bir kaç oyuncak olan yer alanı oluyor. Doktor ve biz oluyorduk. Doktor hem cocuğu gözlemliyor hem formu doldurup, arada bize soru soruyor. Gorüsme bu sekilde geçip gidiyor. Ama görüşme sonrasında normal diyerek çıkiyor 3 ay sonra tekrar görüselum diyor mesela ( bu gittiģm doktor videolarda uzun uzun anlatan, unlü bir kişiydi o sebeple gitmistim:) ama neden görüşelim, bu dönem nasıl olur, bizi neler bekliyor, nasıl davranmali, nelere dikkat edelim vs hicbir bilgi aktarımı olmadı, sorduğumuz soruların cevabı da olmamıştı maalesef.

Başka bir doktora gittiğimizde (konumda eklemiştim) daha net bir sekilde yapmam gerekenleri söylemişti. Simdi oğlum 2.5 yaşında, o büyüyor onunla biz de büyüyor biz de deneyimliyoruz. Çok arastırdım, çok paralar doktüm, çok soruşturdum. Ve benim fikrimce ciddi bir problem yoksa online kaynaklardan, videolardan, uzerine çalısmalar yapılmış kitaplardan ilerlemek çok fayda sağlıyor ama tabi ne olursa olsun iyi bir doktor bulursanız düzenli danışma ve bilgi alma için gidin, anne için özellikle, çocuğuna yaklaşimına faydası oluyor.

Kriz anında eğer kendine zarar vermiyorsa konuşmaya çalışmayın. Size veya babasına vurmaya yeltenip elini kaldırınca da elini tutup"bana vurmanı istemiyorum,izin vermiyorum"diyin sakin ama kararlı olsun tavrınız. Kızarakta söylemeyin bunu zamanla bırakıyorlar. Oğlumda uyguladım bunu şu an denemiyor bile vurmayı. Tabi ki oyuncakları atıyor,başka şeyler yapabiliyor ama zarar verecek bir eylem yapacağında benim tavrım durdurmak oluyor bu şekilde,eğilip onun hizasında durup gözünün icine bakarak kurduğum bana vurmana izin vermiyorum cümlesi ilk seferde işe yaramasada zamanla anlıyor.
Sakinleşince de bana vurduğunda canım yanıyor,bu sebeple vurmamalısın gibi kısa cümlelerle nedenini anlatmak , anlaması açısından önemli. mesela kazak diye tutturma vardı yukarıda bir yerde ağlarken değil ama sakinleşince(sussun diye tutturduğu şeyi yapmıyorum biliyorum ki hayatımın hatası olur,kızımda yaşadım) "o kazağı sana küçük/büyük vs olduğu için almadık ,ama bak bu sana daha uygun"vs diyerek uygun olan seçeneği göstermek doğru olur. Yada almayacaksanız /almadıysanız "şu an bu oyuncak /eşya icin paramız yok vs"diyebilirsiniz.

Hepsi süreç bunların inanın ,her anne /baba geçiyor bu yollardan. Belli bir yaşa gelene kadar ki bence minimum 4 yaş bu, zira anaokulunda öğretmen otoritesi,gruba uyma vb sebeplerle daha sakinleşiyor,daha anlaşılabilir,uyumlu hale geliyorlar.
Önemli olan en az hasarla atlatmak.
Sokakta da ,evde de kim ne der diye düşünmeden kararlı bir duruşunuz olsun. Bir an bile tereddüt yaşarsanız onu dibine kadar kullanır çocuğunuz. Benim kızım 9 yaşına girdi mesela o olayı çözdü artık farklı yöntemler deniyor, ergenlik dönemi yakın genç kız olacak diye ben katakulliye getirildiğimi anladığım halde incitmemek adına gerekli görürsem,absürt değilse alıyorum istediklerini. Ama 3 yaş ogluma bugün bu oyuncak arabayı alamam,bunun icin param yok diyebiliyorum hala zira onu alıştırırsam önünü kesemem biliyorum. Ha evde olmayan farklı faydalı olabilecek bir şeyse belki alınabilir ama her dısarı adım attiğimda minik bu ya ucuz ne olacak diye istediği şeyi almıyorum. Alamayacağımdan değil,alıştırmak istemediğimden almıyorum. Her istediği hemen olmayacak bunu bilmesini anlamasını istediğimden almıyorum.
Doyumsuz,mutsuz olsun istemiyorum zira sonu yok,her zaman aldıgımız herşeyin daha yenisi,renklisi,güzeli vs çıkıyor,sonu yok ,sınırı yok. Elindekinin değerini bilsin,onu bulamayan,ona ulasamayan çocuklarda var.
Geçecek biliyorum biraz zaman lazım ama en önemlisi sabır . Kendim olayı hazmedip sakin kalmaya başladığım zaman herşey iyi olacak inşallah teşekkür ederim 😍💐

🤭 Bir an kendimizi gördüm sizin yazınızda, oğlumuzun vurma durumu yoktu ama gelişimsel süreçlerinde herkes gibi zorlandık, meraklandık, endişelendik, sabırsızlandık, tahammül sınırlarını zorladık ve tüm bunlar devam da ediyor🤭 Sanırım ilk 1. Yaştan itibaren çocuk psikiyatrisine gittim ( oğlumuzun gelişimine katkı sağlamak için ebeveyn davranışlarını öğrenme - ne yapıyoruz - ne yapabiliriz - ne yapmasak daha iyi )
Gittiğim hocalarımdan öğrendigim ve deneyimlediklerimden çikarımlarım;
- görüşme ücretleri ciddi pahalı ( seans: 650- 2000 tl )
- ilk ücretsiz görüşme olmadıği için zaten 1. Görüşmeler neredeyse ne oldu ki şimdi diyerek geçiyor sadece kredi kartından cekilen rakamı göruyorsunuz🤪
- Genellikle bir oda icerisinde, çocuk için bir kaç oyuncak olan yer alanı oluyor. Doktor ve biz oluyorduk. Doktor hem cocuğu gözlemliyor hem formu doldurup, arada bize soru soruyor. Gorüsme bu sekilde geçip gidiyor. Ama görüşme sonrasında normal diyerek çıkiyor 3 ay sonra tekrar görüselum diyor mesela ( bu gittiģm doktor videolarda uzun uzun anlatan, unlü bir kişiydi o sebeple gitmistim:) ama neden görüşelim, bu dönem nasıl olur, bizi neler bekliyor, nasıl davranmali, nelere dikkat edelim vs hicbir bilgi aktarımı olmadı, sorduğumuz soruların cevabı da olmamıştı maalesef.

Başka bir doktora gittiğimizde (konumda eklemiştim) daha net bir sekilde yapmam gerekenleri söylemişti. Simdi oğlum 2.5 yaşında, o büyüyor onunla biz de büyüyor biz de deneyimliyoruz. Çok arastırdım, çok paralar doktüm, çok soruşturdum. Ve benim fikrimce ciddi bir problem yoksa online kaynaklardan, videolardan, uzerine çalısmalar yapılmış kitaplardan ilerlemek çok fayda sağlıyor ama tabi ne olursa olsun iyi bir doktor bulursanız düzenli danışma ve bilgi alma için gidin, anne için özellikle, çocuğuna yaklaşimına faydası oluyor.
İlk gittiğiniz doktor ne kadar garipmiş ya 😃 benim bebe şuan o ünlü sendromda mı 🤦🏻‍♀️😃

yok etiklemez,

baglanma oyle cocugun aglamasindan kizmasindan etkilenmez. ciddi ihmalkarliklarin olmasi gerekir, yemegini vermemek, saatlerce alti kirli oturmasi vs eger temas istemiyorsa yaninda sakince durun, bir sure sonra aglamaktan yorulur sakinlesir.
Uyumadan önce bez değişirken çok sevdiği kremi aldı sürmeye başladı tabi haydi uyku vakti dedik elindeki kremi benim yüzüme vurdu yanağım morarmış . Eşim kızdı tabi neyse ağladı sakinleştirdik emzirdim kalktı haydi uyku saatimiz geçiyor uyuyalım dedim 5 dk kesintisiz ağladı sonra emdi uykuya geçti o an çok sakin kaldım . İçimden susacak sakin ol diye diye telkin ettim .

Merhaba
Bir arkadaş yazmış oyun oynama sanatı kitabını kesinlikle tavsiye ederim.
Online danışmanlık için instagramdan Oya çanak ı bir inceleyin derim. Hem çocuğun gelişimini değerlendiriyor önce bir sürü soru sorup sonra hem bu sorularınız için fikir verir hem emzirmeyi sonlandırmadan bahsetmişsiniz sanırım onun için de yol gösterecektir. 2 arkadaşım onunla emzirmeyi sonlandırdı bir arkadaşım uyku konusunda yardım aldı ve süreçleri çok kolay geçti ve davranışlar konusunda da sorularını cevapladı yönlendirdi hep.

Öyle tepki verdiği zaman anne baba çocuğa nasıl yaklaşmalı mesela
Görmezden gelin. Yapmasını istemediğiniz davranışın sönmesi için önce neden yapılmaması gerektiğini anlatın. Anlamaz diye düşünmeyin kısaca basit cümlelerle anlatın. Hala devam ederse görmezden gelin. Kendi işinizi yapın. Bir kere hayır dedikten sonra istediğinii yerine getirmeyiin kararlı olun

Aynı süreçten geçtik. Normal çocuk doktoruna götürdük. Çocuk gelişimine yönlendirdi. Ordan aldığımız bilgilerle aylardır çılgın atan çocuğumuzu biir haftada böyle yola getirdik:halay:

Bir de vurmak istediğinde ellerini tutup hayır vurmak yok diyoruz. Bu vurma davranışında görmezden gelme yok tuce_tuce tuce_tuce

valla o dönemlerinde vurma sorunu aşılamamış bir çocuk 4,5 yaşındaki bacak kadar hali ile hafta sonu bir restoranda annesini tokat manyağı etti.
ne yapın ne edin önlem alın.

Benim ayni ayda oglum var vurma ihtiyaci var vuruyor buni engelleyemezsiniz. Gelip bize yada cama vs vurdugunda her seferinde hayir bize vuramazsin vurmak istiyorsan şu yastiga vurabilirsin sekilde alternaiof gosteriyoruz Artik hep yastiga vuruyor. direk hayir demeniz ters teper
Bu dönemde jandarma deseniz jandaracaaam diye agliyorlar neticede.

Merhaba
Bir arkadaş yazmış oyun oynama sanatı kitabını kesinlikle tavsiye ederim.
Online danışmanlık için instagramdan Oya çanak ı bir inceleyin derim. Hem çocuğun gelişimini değerlendiriyor önce bir sürü soru sorup sonra hem bu sorularınız için fikir verir hem emzirmeyi sonlandırmadan bahsetmişsiniz sanırım onun için de yol gösterecektir. 2 arkadaşım onunla emzirmeyi sonlandırdı bir arkadaşım uyku konusunda yardım aldı ve süreçleri çok kolay geçti ve davranışlar konusunda da sorularını cevapladı yönlendirdi hep.
Hemen bakıyorum bu dedikleriniz bizim ev için çok önemli teşekkür ederim

Görmezden gelin. Yapmasını istemediğiniz davranışın sönmesi için önce neden yapılmaması gerektiğini anlatın. Anlamaz diye düşünmeyin kısaca basit cümlelerle anlatın. Hala devam ederse görmezden gelin. Kendi işinizi yapın. Bir kere hayır dedikten sonra istediğinii yerine getirmeyiin kararlı olun

Aynı süreçten geçtik. Normal çocuk doktoruna götürdük. Çocuk gelişimine yönlendirdi. Ordan aldığımız bilgilerle aylardır çılgın atan çocuğumuzu biir haftada böyle yola getirdik:halay:
Anlamaz diye düşünmüyorum asla aşırı anlıyor bilmediği anlamadığı 5 vakit namaz tövbe tövbe ya 🤦🏻‍♀️😃 sizin marjlarınızı okumuştum daha önce teşekkür ediyorum

Davranışsal bozuklukları oyun terapisti veya bir pedagog ile çözebilirsiniz . Erken diye sakın ertelemeyin lütfen

Herkese iyi akşamlar kızlar
Oğlum 21 aylık ve bazı davranışları ile ilgili pedagog desteği almak istiyoruz . Ne yazıkki vurma davranışı sergilemeye başladı 2 yaş sendromu da başladı galiba ( tam emin değilim danışmak istiyorum) elinden birşeyi alındı diyelim kendini yere atıp saatlerce ağlıyor vs vs . Yaptığı yanlış davranışlar karşısında nasıl tepki vermemiz gerektiğine dair bilinçli değiliz . Bu yüzden profesyonel yardım almak istiyoruz . Online olarak yardımcı olacak iyi bir pedagog ismi arıyorum şimdiden teşekkür ederim
Mesajlarin tamamini okuyamadim, dogru yoldasiniz. Sendromda bile olsa vurmak benim icin kabul edilebilir bir sey degil ve benimkiler vurmadi hic kimseye. Neyi nasil yoneteceginizi bilmiyorsaniz pedagog en dogru ve en normal cozum.
Bu yaştaki çocuk vuruyor ya da kendini yere atıp ağlıyor diye direk pedagog yardımı düşünmezdim ben. Dediğiniz gibi 2 yaş sendromu olması muhtemel. Bilinçli davranarak (konuyla ilgili nette bir sürü bilgi var) bu dönemi yönetebilirsiniz.

Bu ara daha bugün oğlumun sınıfında bir çocuk bir kaç çocuğa sebepsiz dalmış. Oğluma da kafa atmış. Annesi velilerden özür diledi. Evde de hep böyle engel olamıyoruz demiş. Keşke o götürse pedagoga.
Zaten buyuyunce baskalarina kafa atmasina engel olabilmek icin goturmeleri gerek. Vurmak hicbir yasta normal degil

Asla temas istemiyor ağlayıp ağlayıp kendi kendine susup anneee diye çağırıyor . Birkaç gündür bunu gözlemledim . Ama bu yanlış mı acaba aramızdaki bağı etkiler mi diye korktum
Hayır etkilemez
Bakin kendini yerlere attığında yanında oturun annecim sakinleşince konuşalım ben burdayım deyin..
Bırakın o ağlasin atsın sinirini
Sizi cagirmasi -artik konuşmaya ve şefkate açığım demek
Aynı sakınlık ve kararlılıkla konuşun tatlı tatlı kucağınızda 😊

Hayır etkilemez
Bakin kendini yerlere attığında yanında oturun annecim sakinleşince konuşalım ben burdayım deyin..
Bırakın o ağlasin atsın sinirini
Sizi cagirmasi -artik konuşmaya ve şefkate açığım demek
Aynı sakınlık ve kararlılıkla konuşun tatlı tatlı kucağınızda 😊
Bugün buradan aldığım taktiklerle bir güne başladık 😃 fena gitmiyor yaaa sanki umarım tabi 😬 ama 2 yaş sendromu ile ilgili konuşup izlemeye de başladım evet benim oğlum girmiş 😱 artık emzirdime işine de yol verdim . Dün gece uyandı ağlıyor emzirdim ama ağzında uyumak istiyor . Bende bebeğim bak meme artık üf olmuş sütte bitti hadi kapatalım dedim kendi baktı okşadı ve kapattı yattı bende pış pış yaptım uyudu . Gün içinde de memeye veda ile ilgili konuşmalara başladım. Sevdiği bir kitap karakteri var dev memo . Diyorum ki oğlum bak sen dev memo kadar kocaman büyüdün dev gibi bir çocuk oldun bebek değilsin . Artık memeye hiç ihtiyacın yok zaten meme de hastalanmış doktor Kaan meme emmesin büyüdü diyor dedim . Böyle böyle hemen kendimi hem onu hazırlayıp haftaya pazartesi emzirmeyi bırakma çalışmasına başlıyorum

Bugün buradan aldığım taktiklerle bir güne başladık 😃 fena gitmiyor yaaa sanki umarım tabi 😬 ama 2 yaş sendromu ile ilgili konuşup izlemeye de başladım evet benim oğlum girmiş 😱 artık emzirdime işine de yol verdim . Dün gece uyandı ağlıyor emzirdim ama ağzında uyumak istiyor . Bende bebeğim bak meme artık üf olmuş sütte bitti hadi kapatalım dedim kendi baktı okşadı ve kapattı yattı bende pış pış yaptım uyudu . Gün içinde de memeye veda ile ilgili konuşmalara başladım. Sevdiği bir kitap karakteri var dev memo . Diyorum ki oğlum bak sen dev memo kadar kocaman büyüdün dev gibi bir çocuk oldun bebek değilsin . Artık memeye hiç ihtiyacın yok zaten meme de hastalanmış doktor Kaan meme emmesin büyüdü diyor dedim . Böyle böyle hemen kendimi hem onu hazırlayıp haftaya pazartesi emzirmeyi bırakma çalışmasına başlıyorum
😊 iyi ki varlar ya..
Bu arada mesajınızın birinde gördüm henüz tam konuşamıyor yazmışsınız
Benim de 25 aylık bebeğim var ve konusmuyor bir kaç kelime harici..
Umarım bülbül gibi sakidiklarini görürüz 😊

😊 iyi ki varlar ya..
Bu arada mesajınızın birinde gördüm henüz tam konuşamıyor yazmışsınız
Benim de 25 aylık bebeğim var ve konusmuyor bir kaç kelime harici..
Umarım bülbül gibi sakidiklarini görürüz 😊
Evet kelime sayısı az 🥲 ama kafamıza takmıyoruz çünkü ilgileniyoruz ve tv hiç yok rahatım o bakımdan

Nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmek istiyoruz . Mesela elinden birşeyi aldık kendini yere attı ağlıyor tamam o an ne yapmam lazım sakinleştirmeye çalışmak mı yoksa görmezden gelmek mi vs vs 1 seans konuşsak yaptığımız davranışlarda hata var mı öğrensek iyi olur
Merhaba canım nasılsın hatırladn mı beni :))

Youtube da instagramda bu konularla ilgili güzel paylaşım yapanlar var onları takip etmeni öneririm. Bir de çocukların davranışlarını yoksaymamak gerektiğini okumuştum.

Ağlıyorsa ağlama demeyip onu anladığını anlatıp seni rahatlatacaksa ağla rahatla demek gerekliymiş. Tabii bi de dikkatini başka bir şeye yönlendirmeyin aaa bak şurda ne var aaa bak hadi bunu yapalım gibi diyorlar. Bırakın anı yaşasın duygusunu yaşasın diyorlar

Merhaba canım nasılsın hatırladn mı beni :))

Youtube da instagramda bu konularla ilgili güzel paylaşım yapanlar var onları takip etmeni öneririm. Bir de çocukların davranışlarını yoksaymamak gerektiğini okumuştum.

Ağlıyorsa ağlama demeyip onu anladığını anlatıp seni rahatlatacaksa ağla rahatla demek gerekliymiş. Tabii bi de dikkatini başka bir şeye yönlendirmeyin aaa bak şurda ne var aaa bak hadi bunu yapalım gibi diyorlar. Bırakın anı yaşasın duygusunu yaşasın diyorlar
Merhaba canım iyiyim sen nasılsın 🙃 bende videolar izlemeye başladım aynen

Ellerimiz vurmak için diyebilirsiniz, vurabilecegi şeylere buraya vurabilirsin şeklinde yönlendirebilirsiniz. Yastık savaşı gibi oyunlarla öfkesini yansıtmasina izin verebilirsiniz. (Daha fazlası için aletha solter in oyun oynama sanatı kitabını tavsiye ederim)
Çok fazla engellemeyin. Müthiş bir keşif duyguları var. Büyümek zaten zor. Tehlikeli durumlar ve sizin aileniz icin kesinlikle kabul edilemez şeyler için hayır deyip engellemeyin. En önemli şey her zaman aradaki bağ. İçgüdülerinize güvenin. Şefkat ve sevgi ile sarin. Koşulsuz kabul edin
Çocuğa ellerimiz vurmak için demek doğru mu sizce ellerimiz sevmek için desel daha doğru olmaz mı, vurmak resmen şiddete yöneltmek

Back