Hastalandıktan sonra epey huy değiştiriyor minik insanlar bu bir gerçek. Hele doktor,iğne vs stresi yaşadıysa vay halimize diyorum. Kızım aşırı değişiyordu hastalandiktan sonra,normalde de zor bir karakterken iyice zıvanadan çıkıyordu.
Tabi ki destek alabilirsiniz ama bence online verim alamazsınız.
Kriz anlarinda sakin kalmaya çabalayın,kendine yada size zarar vermiyorsa şayet ilgilenmemek,üzerine o an düşmemek işe yarıyor. Sakinleşince üzüldüğünü biliyorum seni anlıyorum, yanındayım minvalinde konuşma yapmak işinize yarayabilir.
Ağlarken,sinirliyken konuşmak,sakinleştirmeye çalışmak işe yaramıyor.
Oğlum 3 yaşında,dün uykudan uyandı ağla ağla mahvoldu,kucağıma aldım,şsss dedim sırtını sıvazladim,şşş yapma anne dedi,sağa sola sallandım kucağımda sırtını severek,istemiyorum anne dedi ,yoruldum oturayım dedim oturma anne dedi,ne yapmaya meyletsem tersinde ısrar etti. Konuşmadım o an,sakinleşmesini bekledim,ağlamasına izin verdim,susturmaya çalısmadim. En nihayetinde sustu,sohbet ettik geçtik. Anlık çözümlerle idare ediyorum şahsen. Kızımda acemiydim,niye ağlıyor bir yeri mi ağrıyor,hasta mı olacak vs bir dolu düşünce geçerdi aklımdan,bir gün sormuştum niye ağladın annecim diye sakinleşince,canım ağlamak istedi anne demişti. Şimdi oğlum sebepsiz ağlayınca bildiğim bariz bir sebebi yoksa canı ağlamak istiyor herhalde diyebiliyorum.
Kolaylıklar dilerim