Çok doğru bir yaklaşım bence yaptığınız. Kesinlikle uzman biri ile konuşup yavruya ona göre yaklaşım göstermek çok faydalı olacaktır. Pedagog tavsiyem yok malesef ama gerek yok mesajlarını okuyunca ben de yazmak istedim.Nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmek istiyoruz . Mesela elinden birşeyi aldık kendini yere attı ağlıyor tamam o an ne yapmam lazım sakinleştirmeye çalışmak mı yoksa görmezden gelmek mi vs vs 1 seans konuşsak yaptığımız davranışlarda hata var mı öğrensek iyi olur
Cumartesi doktora bir soracağım bakayım ne diyecekDevamli takibini yapan doktorunuz varsa önce onunla paylasin bence. Pedagog ihtiyaci olup olmadigini en azindan...
Ben kac defa goturduysem sendrom dönemlerine bagladilar
Kitabı kaydettim şuan koşulsuz ebeveynliği okuyorum baya yavaş gidiyor bitsin hemen bakayım çok teşekkür ediyorumEllerimiz vurmak için diyebilirsiniz, vurabilecegi şeylere buraya vurabilirsin şeklinde yönlendirebilirsiniz. Yastık savaşı gibi oyunlarla öfkesini yansıtmasina izin verebilirsiniz. (Daha fazlası için aletha solter in oyun oynama sanatı kitabını tavsiye ederim)
Çok fazla engellemeyin. Müthiş bir keşif duyguları var. Büyümek zaten zor. Tehlikeli durumlar ve sizin aileniz icin kesinlikle kabul edilemez şeyler için hayır deyip engellemeyin. En önemli şey her zaman aradaki bağ. İçgüdülerinize güvenin. Şefkat ve sevgi ile sarin. Koşulsuz kabul edin
Yaşadığımız şehirde ne yazıkki hiç pedagog yok görev nedeni ile güneydoğudayız . O yüzden online diye düşündüm . Teşekkür ediyorumDüzenli gittiğiniz çocuk doktoru varsa ondan tavsiye alabilirsiniz. Online yerine yüz yüze daha etkili olur. İnanın çok faydasını göreceksiniz
Hastalandıktan sonra epey huy değiştiriyor minik insanlar bu bir gerçek. Hele doktor,iğne vs stresi yaşadıysa vay halimize diyorum. Kızım aşırı değişiyordu hastalandiktan sonra,normalde de zor bir karakterken iyice zıvanadan çıkıyordu.2 hafta önce ailemizin yanındaydık 3 köpek dişi çıkarttı o arada bir gecede 2 tane çıkartmış hastalandı . Geri dönüşte 750 km yolu 39 derece ateşle geldik sabaha doktoru serum taktı antibiyotik başladık devreleri yandı resmen . Sürekli emme isteği halinde gece daha yoğun şekilde ağzında meme ile uyumak istiyor . Bisikletine veya bebek arabasına tamamen karşı olmuş dışarı çıktık kucağa gelmiyor araç kullanmıyor el tutmuyor perişan şekilde yoruluyorlcw de bir kazağı eline aldı bıraktırmak için baya çabaladık kendini yerlere attı delirdi ilacı bitmek üzere doktoru ile görüşüp emzirmeyi bırakmaya karar verdim şuan kendimi psikolojik açıdan hazırlamaya çalışıyorum Korkuyorum
Birşey için tutturup istediği olmadığı zaman hırçınlaşıyor elinde birşey varsa atıyor veya bana babasına vuruyor . Ben sakinleştirmek için konuşsam da etkili olmuyor daha fazla ağlıyor sanırım sakince beklemek en doğru davranış . Online verim alamayacağımı biliyorum aslında kendimi rahatlatmak istiyorum sadeceHastalandıktan sonra epey huy değiştiriyor minik insanlar bu bir gerçek. Hele doktor,iğne vs stresi yaşadıysa vay halimize diyorum. Kızım aşırı değişiyordu hastalandiktan sonra,normalde de zor bir karakterken iyice zıvanadan çıkıyordu.
Tabi ki destek alabilirsiniz ama bence online verim alamazsınız.
Kriz anlarinda sakin kalmaya çabalayın,kendine yada size zarar vermiyorsa şayet ilgilenmemek,üzerine o an düşmemek işe yarıyor. Sakinleşince üzüldüğünü biliyorum seni anlıyorum, yanındayım minvalinde konuşma yapmak işinize yarayabilir.
Ağlarken,sinirliyken konuşmak,sakinleştirmeye çalışmak işe yaramıyor.
Oğlum 3 yaşında,dün uykudan uyandı ağla ağla mahvoldu,kucağıma aldım,şsss dedim sırtını sıvazladim,şşş yapma anne dedi,sağa sola sallandım kucağımda sırtını severek,istemiyorum anne dedi ,yoruldum oturayım dedim oturma anne dedi,ne yapmaya meyletsem tersinde ısrar etti. Konuşmadım o an,sakinleşmesini bekledim,ağlamasına izin verdim,susturmaya çalısmadim. En nihayetinde sustu,sohbet ettik geçtik. Anlık çözümlerle idare ediyorum şahsen. Kızımda acemiydim,niye ağlıyor bir yeri mi ağrıyor,hasta mı olacak vs bir dolu düşünce geçerdi aklımdan,bir gün sormuştum niye ağladın annecim diye sakinleşince,canım ağlamak istedi anne demişti. Şimdi oğlum sebepsiz ağlayınca bildiğim bariz bir sebebi yoksa canı ağlamak istiyor herhalde diyebiliyorum.
Kolaylıklar dilerim
Her çocuğun tepkileri, duygu ve düşüncelerini gösterme biçimi farklı bence biraz gözlem yapın aşırı hırçın davranıyorsa gittikçe artıyorsa bir uzmana sorun tabi ama bana 2 kızımdan yola çıkarak deniyor gibi geldi. Mesela büyük kızım çok naif bir bebekti sakindi ama o bile 20li aylara geldiğinde kafasını duvara vurmaya başlamıştı. Böyle bir tuhaf başını vurup baya ağlıyor kendisini yere atıyordu ben hep tepkisiz durdum sadece sorununu anlamadığımı bana güzelce anlatırsa anlatabileceğim söyledim 2 ay sonra geçti çünkü bu numara tutmadıküçük kızımda şuan öyle istediği olmayınca vuruyor bağırıp kendisini yere atıyor hatta nerden duydu ise eşeeekkk diyor bana Ben yine sakince 'doğru değil, böyle konuşmayız, bu bir iletişim değil' gibi kelimeler kullanıyorum hiç pedagog yardımı almayı düşünmedim çünkü şuan o da deniyor hangisini yaparsam istediğim olur diye deniyor
Konuşmuyor yani belirli Kelimeleri var ama yetersizKonuşabiliyor mu peki? Yani konuşamıyor ise kendini ifade edemediği için bunları yapıyor muhtemelen. Her defasında sabırla sakince karşılamak lazım. Vurma atma dedikçe de devam edecek bu arada. Bunun yerine vurduğunda canımı acıtıyorsun, kendine zarar verebilirsin diyerek davranışın sonuçlarını açıklamak gerekiyor. Oyuncaklarla da bu davranışları anlatabilirsiniz.
Bugün elindeki krem kutusunu yüzüme vurdu morarttı 2 gündür abartmaya başladı gibi hissettik .Pedegogun zararı değil faydası olur. Bir problem olmasa bile ben düzenli olarak pedegoga gitme taraftarıyım, çocuğun en iyi en doğru yetiştirilmesi, çocuğu anlamak, hep bir adım öne taşımak için farkında olmadığımız yanlışları görmemiz doğru davranışlarımızı geliştirmemiz tahammülümüzün öngörümüzün artması açısından çok faydalı
Uzmanlar vurma atma yere yatıp tepinip ağlama gibi davranışların bir kez açık net kesin bir dille en sade en kısa şekilde yanlış olduğunun anlatılması sonrasında aynı davranışlar olduğunda görmezden gelinmesini öneriyor
Benim oğlum bir kez bana vurup kendini yere atıp tepindi hatta beni de düşürdü yanına direk arkamı dönüp gittim ciyakladı bağırdı tepindi baktı ben dönüp bakmıyorum bile geldi yanıma çekiştirdi yine bakmıyorum annecim ne oldu filan dedi dönüp anlattım ve yine gittim yanından birkaç saat sonra özür diledi bir daha da olmadı hiç
Biraz ondan sanırım. Eğitimciyim aynı zamanda çocukları tanıyorum belki de ondan sakin de davrandım. 2. Lisansüstü oldu2. Çocuk ya tecrübe de var tabi sende .
Tabi yani bak sende durum parlakmışBiraz ondan sanırım. Eğitimciyim aynı zamanda çocukları tanıyorum belki de ondan sakin de davrandım. 2. Lisansüstü oldu
Üst tarafta yazdıklarınız için danışmak istiyorum iştePedegogun zararı değil faydası olur. Bir problem olmasa bile ben düzenli olarak pedegoga gitme taraftarıyım, çocuğun en iyi en doğru yetiştirilmesi, çocuğu anlamak, hep bir adım öne taşımak için farkında olmadığımız yanlışları görmemiz doğru davranışlarımızı geliştirmemiz tahammülümüzün öngörümüzün artması açısından çok faydalı
Uzmanlar vurma atma yere yatıp tepinip ağlama gibi davranışların bir kez açık net kesin bir dille en sade en kısa şekilde yanlış olduğunun anlatılması sonrasında aynı davranışlar olduğunda görmezden gelinmesini öneriyor
Benim oğlum bir kez bana vurup kendini yere atıp tepindi hatta beni de düşürdü yanına direk arkamı dönüp gittim ciyakladı bağırdı tepindi baktı ben dönüp bakmıyorum bile geldi yanıma çekiştirdi yine bakmıyorum annecim ne oldu filan dedi dönüp anlattım ve yine gittim yanından birkaç saat sonra özür diledi bir daha da olmadı hiç
Kriz anında eğer kendine zarar vermiyorsa konuşmaya çalışmayın. Size veya babasına vurmaya yeltenip elini kaldırınca da elini tutup"bana vurmanı istemiyorum,izin vermiyorum"diyin sakin ama kararlı olsun tavrınız. Kızarakta söylemeyin bunu zamanla bırakıyorlar. Oğlumda uyguladım bunu şu an denemiyor bile vurmayı. Tabi ki oyuncakları atıyor,başka şeyler yapabiliyor ama zarar verecek bir eylem yapacağında benim tavrım durdurmak oluyor bu şekilde,eğilip onun hizasında durup gözünün icine bakarak kurduğum bana vurmana izin vermiyorum cümlesi ilk seferde işe yaramasada zamanla anlıyor.Birşey için tutturup istediği olmadığı zaman hırçınlaşıyor elinde birşey varsa atıyor veya bana babasına vuruyor . Ben sakinleştirmek için konuşsam da etkili olmuyor daha fazla ağlıyor sanırım sakince beklemek en doğru davranış . Online verim alamayacağımı biliyorum aslında kendimi rahatlatmak istiyorum sadece
Mesela bi sorunuzun cevabı siz de saklı..Nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmek istiyoruz . Mesela elinden birşeyi aldık kendini yere attı ağlıyor tamam o an ne yapmam lazım sakinleştirmeye çalışmak mı yoksa görmezden gelmek mi vs vs 1 seans konuşsak yaptığımız davranışlarda hata var mı öğrensek iyi olur
Asla temas istemiyor ağlayıp ağlayıp kendi kendine susup anneee diye çağırıyor . Birkaç gündür bunu gözlemledim . Ama bu yanlış mı acaba aramızdaki bağı etkiler mi diye korktumMesela bi sorunuzun cevabı siz de saklı..
Bazu çocuklar ebeveynler sakinlesmeni bekliyorum dedikten sonra görmezden gelince ağlar aglar ve yaklaşık 10-15 dk. içinde -neden bakmıyorlar ya diye merak edip- annelere diye seslenmeye baslar ki.bu sakinleşmeye başladığının ve artık sizin devreye girmeniz gerektiğinin işaretidir.
Bazi çocuklarsa tam aksine kendini yere atıp ağlamaya başladığında anne-baba şefkati ister. Gider sarılirsiniz burdayım bebeğim sakinleşince konuşacağız dersiniz ve sarılarak geçirilen bir süreden sonra konuşacak sakinliğe ulaşılır.
Ama her ikisinde de tutarlı ve kararlı bir şekilde -konuşmak için sakinleşme mesajı- vermelisiniz.
Sizce sizin çocuğunuz bunlardan hangisi?
yok etiklemez,Asla temas istemiyor ağlayıp ağlayıp kendi kendine susup anneee diye çağırıyor . Birkaç gündür bunu gözlemledim . Ama bu yanlış mı acaba aramızdaki bağı etkiler mi diye korktum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?