Hahaha benimki de o çocuk gibi olmasın diye erken önlem alayım demiştimBu yaştaki çocuk vuruyor ya da kendini yere atıp ağlıyor diye direk pedagog yardımı düşünmezdim ben. Dediğiniz gibi 2 yaş sendromu olması muhtemel. Bilinçli davranarak (konuyla ilgili nette bir sürü bilgi var) bu dönemi yönetebilirsiniz.
Bu ara daha bugün oğlumun sınıfında bir çocuk bir kaç çocuğa sebepsiz dalmış. Oğluma da kafa atmış. Annesi velilerden özür diledi. Evde de hep böyle engel olamıyoruz demiş. Keşke o götürse pedagoga.
Sendrom döneminde uzman yardımı almak pek fayda sağlamayacaktır çünkü adı üstünde sendrom bu.Hahaha benimki de o çocuk gibi olmasın diye erken önlem alayım demiştim
Nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmek istiyoruz . Mesela elinden birşeyi aldık kendini yere attı ağlıyor tamam o an ne yapmam lazım sakinleştirmeye çalışmak mı yoksa görmezden gelmek mi vs vs 1 seans konuşsak yaptığımız davranışlarda hata var mı öğrensek iyi olurVurma ve kendini yerlere atma her cocugun yaptığı davranislar degilki yarin krese gonderirsiniz sorun yasarsiniz nekadar erken onlem alirsaniz okadar iyi bence destek alin pedagoga biz oglumu goturuyoruz cok fayda goruyoruz bizim baska meselelerimiz var tabi
Sendroma girdi mi çözemedim kiSendrom döneminde uzman yardımı almak pek fayda sağlamayacaktır çünkü adı üstünde sendrom bu.
Hem de online olarak çok verim alacağınızı düşünmüyorum şahsen.
Uzmanların birkaç kaynaklarını edinip okumak, karşıt görüşleri belirleyip içlerinden hangi yolu izleyeceğinize karar vermek daha mantıklı gibi.
3 yaş deseniz neyse de 21 aylık yahu.
Ne görseler ‘normal’ diyorlar
Girmiş girmiş oSendroma girdi mi çözemedim ki
Ellerimiz vurmak için diyebilirsiniz, vurabilecegi şeylere buraya vurabilirsin şeklinde yönlendirebilirsiniz. Yastık savaşı gibi oyunlarla öfkesini yansıtmasina izin verebilirsiniz. (Daha fazlası için aletha solter in oyun oynama sanatı kitabını tavsiye ederim)Herkese iyi akşamlar kızlar
Oğlum 21 aylık ve bazı davranışları ile ilgili pedagog desteği almak istiyoruz . Ne yazıkki vurma davranışı sergilemeye başladı 2 yaş sendromu da başladı galiba ( tam emin değilim danışmak istiyorum) elinden birşeyi alındı diyelim kendini yere atıp saatlerce ağlıyor vs vs . Yaptığı yanlış davranışlar karşısında nasıl tepki vermemiz gerektiğine dair bilinçli değiliz . Bu yüzden profesyonel yardım almak istiyoruz . Online olarak yardımcı olacak iyi bir pedagog ismi arıyorum şimdiden teşekkür ederim
2 hafta önce ailemizin yanındaydık 3 köpek dişi çıkarttı o arada bir gecede 2 tane çıkartmış hastalandı . Geri dönüşte 750 km yolu 39 derece ateşle geldik sabaha doktoru serum taktı antibiyotik başladık devreleri yandı resmen . Sürekli emme isteği halinde gece daha yoğun şekilde ağzında meme ile uyumak istiyor . Bisikletine veya bebek arabasına tamamen karşı olmuş dışarı çıktık kucağa gelmiyor araç kullanmıyor el tutmuyor perişan şekilde yoruluyorGirmiş girmiş o
Yaşadığı her şey hayat memat meselesi haline gelip ‘ben ben’ diyor müdahaleye kapalıysa girmiştir.
3 yaş sendromu daha farklı mesela, onda gözlemenen durumlar 2 ye göre çok başka.
21 aylık daha. Böyle duyarlı olmanız güzel ama evham yapmayın. Sendromdur oHahaha benimki de o çocuk gibi olmasın diye erken önlem alayım demiştim
Birde o dönemde elinden oyuncak aldı mı öyle tepki vermesi anormal mi kiSendrom döneminde uzman yardımı almak pek fayda sağlamayacaktır çünkü adı üstünde sendrom bu.
Hem de online olarak çok verim alacağınızı düşünmüyorum şahsen.
Uzmanların birkaç kaynaklarını edinip okumak, karşıt görüşleri belirleyip içlerinden hangi yolu izleyeceğinize karar vermek daha mantıklı gibi.
3 yaş deseniz neyse de 21 aylık yahu.
Ne görseler ‘normal’ diyorlar
Öyle tepki verdiği zaman anne baba çocuğa nasıl yaklaşmalı meselaBirde o dönemde elinden oyuncak aldı mı öyle tepki vermesi anormal mi ki
Ben yeğenimden hatırlıyorum nerdeyse her çocuk o donemde yapar onu
Ohh ohh tamam olmuş o annesi2 hafta önce ailemizin yanındaydık 3 köpek dişi çıkarttı o arada bir gecede 2 tane çıkartmış hastalandı . Geri dönüşte 750 km yolu 39 derece ateşle geldik sabaha doktoru serum taktı antibiyotik başladık devreleri yandı resmen . Sürekli emme isteği halinde gece daha yoğun şekilde ağzında meme ile uyumak istiyor . Bisikletine veya bebek arabasına tamamen karşı olmuş dışarı çıktık kucağa gelmiyor araç kullanmıyor el tutmuyor perişan şekilde yoruluyorlcw de bir kazağı eline aldı bıraktırmak için baya çabaladık kendini yerlere attı delirdi ilacı bitmek üzere doktoru ile görüşüp emzirmeyi bırakmaya karar verdim şuan kendimi psikolojik açıdan hazırlamaya çalışıyorum Korkuyorum
Evet, gelişimsel olarak doğru bir süreç aslında.Birde o dönemde elinden oyuncak aldı mı öyle tepki vermesi anormal mi ki
Ben yeğenimden hatırlıyorum nerdeyse her çocuk o donemde yapar onu
Görmezden gelme sonmesine neden olabilir tabi kafasını vuracağı yeri sağlama alarakÖyle tepki verdiği zaman anne baba çocuğa nasıl yaklaşmalı mesela
Vay beeee bende sendrom gelmeden emzirmeyi bırakayım diyordum ama o tren kaçmışOhh ohh tamam olmuş o annesi
Tam bir sendrom bebesi.
Bu konuda birkaç farklı yol öneriliyor, en güzeli kendinizin okuyup neyi seçeceğinizi benimsemeniz bana kalırsa.
Mesela ben çocuğa hayır demeden ilgisini başka yöne çekmeyi doğru bulmuyorum çünkü mesele kapanmıyor, sorunlar ertelenmiş oluyor.
Ha zaten ilgisi başka yöne çekilebilecek evlatlarım da yok da işte, olsaydı bile yapmazdım.
yere atinca istedigini yapmayion, yaninda durun ama baska bir seyle ugrasin. aglamasini bitirip normal durunca daha cok ilgilenin, aferin deyin. kotu davranislara ilgi az, iyi davranisa ilgi cok. bir sure sonra duzelir.Herkese iyi akşamlar kızlar
Oğlum 21 aylık ve bazı davranışları ile ilgili pedagog desteği almak istiyoruz . Ne yazıkki vurma davranışı sergilemeye başladı 2 yaş sendromu da başladı galiba ( tam emin değilim danışmak istiyorum) elinden birşeyi alındı diyelim kendini yere atıp saatlerce ağlıyor vs vs . Yaptığı yanlış davranışlar karşısında nasıl tepki vermemiz gerektiğine dair bilinçli değiliz . Bu yüzden profesyonel yardım almak istiyoruz . Online olarak yardımcı olacak iyi bir pedagog ismi arıyorum şimdiden teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?