- 7 Ağustos 2007
- 389
- 8
-
- Konu Sahibi winx perisi
KUZU COK RAHATLATTIN BENI BENDE COK KORKUYORUM OLMASSA DIYE DIGER TOPIKLERDE GRMEDIYSEN GRURSUN MUTLAKA SUREKLI ARASTIRIYORUM OTLAR FALAN SOGAN SUYU DENEDIM BILGIN VARMI,DOGUMLA BIRLIKTE TEMIZLENIYO DIYOLAR:dance:HER SEFER BOLE OLMAYINCA SANKI HIC OLMAYACAKMIS GBI GELIYOR
TATLIM BIDE ADETLERIN NE DURUMDAYDI VE KILON KACTI KILOLARIMI COK KAFAMA TAKIYORUM 66 OLDUM 3 KILO ALDIM YANI ENGELLERMI DIYE
süper moral oluyor böyle hikayeler. allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. bana da hiçbirşey yapılmadı. sadece polikistik over görüntüsü var dediler o kadar. ama endişelemeye başladım işte. senin nasıl teşhis kondu. hangi belirtiler vardı?
arkadaşlar bende pko hastasıyım.3 yıllık evliyim bende 1,5 yıl hamile kalamadım eşimdede sorun vardı.ama çok şükür şimdi doğal yoldan ikizlerime hamieyim.
arkadaşlar bende pko hastasıyım.3 yıllık evliyim bende 1,5 yıl hamile kalamadım eşimdede sorun vardı.ama çok şükür şimdi doğal yoldan ikizlerime hamieyim.
canımcım bende hiç bir belirti yoktu. Ama sonradan anlıyorum ki bende bir kaç sene öncesine kadar çok sivilce çıkıyordu. demekki ondanmış diyorum. sonra çok kuvvetli bir ilaç kullandım, sivilcelerim geçti.
her neyse, pcolu olduğumu söyle öğrendim. eşimle bebek sahibi olmaya karar vermiştik. Acaba herşeyim normalmi, kan değerlerim, aşılarım, hormonlarım falan düzenli mi diye, gebelik öncesi muayeneye gidelim dedim. Ben güle oynaya nede olsa herşey normaldir diye gittim, ancak hayatımda ilk defa duyduğum pco sendromu olduğumu öğrendim. TAbi günlerce netten araştırmalar, üzülmeler, kahırlanmalar, hiç çocuk sahibi olamayacağımı düşünmeler. Derken sonunda bir baktım ki çift çizgi karşımda duruyor. Yani güzelim pko mko hepsi boş. Tabiki dr. un söylediği tedaviyi harfiyen uygulamak lazım ama demek istediğim, vakti saati geldiği zaman rabbim bir bir gönderiyor meleklerimizi. O yüzden kötü düşünceleri kafanızdan atın, anne olacağınız günü hayal edin, kendinizi iyi şekilde motive edin, hayata hep pozitif bakın. İnşallah çooook kısa zamanda bebişiniz içinizde, sonrada kollarınızda olur.
winx perisi, sende başka hiçbir belirti yok galiba. doğru mu anlamışım? benim adetlerim düzenli. sadece kafayı taktığım aylar gecikme oluyor. tüy problemi de bilemiyorum ki, karşılaştıramadığım için kimseyle. :) biraz var ama sanki. kilom 50-52 arası yıllardır aynı. sivilce problemi falanda yok.ara sıra çıkar kaybolur sonra. senin nasıl böyle şikayetlerin var mı?
ayrıca doktorları da anlamıyorum. ne diye tedaylı muayene edip doğru düzgün bilgi vermiyorlarsa. ki ben 4 ayrı doktora gittim. burdaki en iyi dörtlü ama ilki sende pcos var dedi. 2. yok dedi. 3. pcos görünümü var dedi.4. ne dedi ben de hatırlamıyom. onun dışında rahim ağzı yarası var bende. iyileşmiyor. gebeliğe engel olmaz dediler ama bilemiyorum.
arkadaşlaar,izninizle pcoyla ilgili başka bi dala atlayacağım ben.nedense aratmama rağmen başka pco başlığı bulamadım,bukadar pcolu hatunu bulmuşken sorayım dedim açıkçası sırnaşık şey bende de pco var,doktor önce ultrasonla baktı daha sonra kan değerlerime falan bakıldı.en son gittiğimde doktor tekrar çağırmıştı ama doğum kontrol hapı falan yazacaktı onu da ben kullanmak istemiyorum.zaten hasta olmakta öyle aylarca derdim olmuyo,kısa süreli gecikmeler oluyo oluyosa da..neyse uzatmayayım,beni asıl dertlendiren bu gıcık hastalık abuksabuk tüylenmeler yaptı bende.zaman geçtikçe de çoğalıp kalınlaşıyolar.aranızda böyle etki yaratanlar ne yaptı öğrenebilir miyim?acaba lazer epilasyona gitsek son bulur mu.ben ilk gittiğimde doktorla yanında çalışan hemşire okadar belli değil demişlerdi ama şimdi ilerledi daha belli oluyolar.çok rahatsız oluyosan epilasyon yaptır demişti doktor.iyi de pcolu olmamıza rağmen çözüm olur mu?yeniden kıl kökü oluşmaz mı?aranızda böyle bi sorun yaşayıp da kurtulan var mı.yeter çok konuşmuşum sustum sırnaşık şey he bi de bende yakında soğan kürüne başlayacağım,1-2kez denedim iğrenç geldi tadı kafamçokkarıştı ama mecburen yakında başlayacağım inş
asabıyecımm ben 14 gun yaptımmm bana okadarda kotu gelmedı tadı alısıyosun sonradan hatta lahanaya bbenzettım ben aynı famılyadanmıs:1shok:
BEHARCIM BENDE SIVILCE TUYLENME YAGLANMA VEYA KILO KONTROLUNU SAGLAYAMAMA BASTIRILMAYAN ACLIK HISSI FALAN YOK SADECE ULTRASONDA PCO OLDUGU GORULDU AZ YEDIGIM ZAMAN VE EGZERSIZ YAPTIGIM ZAMAN KOLAY KILO VERIYORUM DOKTORLARI BENDE ANLAMIYORUM DOGRU DURUST ACIKLAMA BILE YAPMIYOLAR BELKIDE ENDISELENMEMEIZ ICIN AMA NETTEN ARASTIRIP YALAN YANLIS BILGILERI OKUYUNCA DA DAHA COK ENDISELENIYORUZ BENDEDE VARDI RAHIM AGZI YARASI AYRICA MANTARDA VE ENFEKSIYONDA VARDI TEMIZLIGINE DIKKAT ETTIGIN SURECE GECIYOR CANIM BENIM KI ILAC KULLANMADAN GECTI KENDILIGINDEN COK SUKUR İNŞALLAH EN YAKIN ZAMANDA HAMIS KALIRIZa.s.
aa onu bilmiyodum bak..! teşekkür ederiimm a.s.
buarada konuyu daha sonradan okuyacak olan arkadaşlar,pco'dan dolayı tüylenme probleminiz varsa bana da cevap yazar mısınız?görüşmek üzeree :enbuyukkk:
yok canım nerdee :1no2: benim de aksine yüzümde falan çıkmıyo ama vücudumda abuksabuk yerlerde çıkıyo.oyüzden iğneli yaptıramam yani..:çok üzgünüm:asabiye, canım yüzünde mi var bu sorun.
ben de yüzümde yok. kalıcı yöntem hiçbişey denemedim. bilgim yok yani. ama kız kardeşim iğne epilasyon yaptırdı yüzüne. onda da pcos olduğu söylenmişti. kesin sonuç aldı.
netten araştırıp yalan yanlış kendimizi en kötüsü sanarak moralimizi bozduğumuz konusunda kesinlikle katılıyorum.
doktorlar bu noktada belki endişelendirmemek için ama hata yapıyorlar. detaylı muayene edip doğru düzgün bilgi verseler ciddi bişeyse ona göre tedbirimizi alırız. ben bir yıl hapla korundum. eğer olmayacaksa boşuna içmişim.ya da şansımı o bir yılda da denemeliymişim.