Pazar günü dışarı çıkmak istemeyen eş

Seni çok iyi anliyorm kaç senedir gurbette olup asla dışarı çıkmayan birisyle zor...
O öyle gider maleseff

Bende cumartesı severım pazar evımde olmak ısterım .Kuçüklukten gelıo bence

İşi size göre ağır olmayabilir ama ona göre ağırdır belki. Bir izin gününde evde oturmak istemesi bana garip gelmedi. Belki yazın farklı olur bilemiyorum, ben gezmeyi tozmayı çok severim mesela ama şu an hayatta çıkmam, soğuk her yer üşüyorum Size tavsiyem bütün meşguliyetiniz eşiniz olmasın. Kendinize başka aktiviteler bulun, arkadaş edinin, sosyalleşin.

Siz de işe başlayın. O zaman siz de haftaiçi yorgunluğundan dolayı haftasonu dinlenmek istersiniz. Hele pazar kalabalığına hiç gelemezsiniz. Empati bedava.

Hatırlatmanız için sağolun. Kış vakti saat dokuzda eve gelen bir insan var ve saat ondan sonra yaşamın durduğu küçük bi şehir var bu denklemde istekler sağlanmıyor.
Şartlar size uymuyorsa sizin şartlara uyum saglamaniz gerekmiyor mu ?

Çalışıyorum öğretmen olduğum için yarım gün çalışıyorum

Belki eşiniz size göre daha çok yoruluyordur. Masa başında oturuyor ne yapıyor ki dememek lazım, bazen kafa yorgunluğu, iş stresi, çevreden gelen negatif elektrik, varsa eğer mobbinge maruz kalmak vb insanın üzerinden tır geçmiş gibi yapabiliyor. Hiçbişey olmasa bile tüm günü iş yerinde geçirdiği için haftasonu da evde oturmak isteyebilir. Evcil karakteri vardır. Bazı hafta sonları çıkıp bazı haftasonları da çıkmayarak denge kurabilirsiniz. Eğer eşinizle sorun olmayacaksa bi hafta siz kendi arkadaşlarınızla çıkın bi hafta eşinizle çıkın, böylece her hafta çıkmış olursunuz.

Gurbet geliniyim derken yurtdışını mi kastediyorsunuz? Eğer bir Avrupa ülkesinden bahsediyorsanız; yaz-kış pazar günleri sokaklarda in cin top oynar. Pazar aile günüdür ve mutlaka ailece evde olurlar veya bir restorana giderler. Ya da önceden plan yapıp gezerler. Orman, dağ, göl yürüyüşü gibi. Mağazalar, dükkanlar, avm ler kapalıdır hatta rezervasyonunuz yoksa rastgele bir restorana girip yemek bile yiyemeyebilirsiniz.

Alışkanlık konusuna gelince, hep önceden planlamaniz lazim. Boş sokaklarda amaçsız gezmek yerine, şehirdeki gezilecek yerlere odaklanin. -10 -15 derecelerde bile insanlar gezilere katilirlar. Trenle her yere gidebilirsiniz. Mesela atiyorum yarım saat 1saat uzakta tarihi bir mekanda yemek rezervasyonu yapabilirsiniz. Ana tren istasyonunda yerli yabancı turistler için şehir rehberleri olur. Alın inceleyin size uygun gelenleri. Pahali seylerden bahsetmiyorum. Bizdeki gibi aman turistik, fahis fiyat gecirelim durumu olmaz. Bütün aktiviteler zengin fakir ayrimi olmadan toplumun geneli tarafindan rahatlikla yapilabilir. Ama yok benim esim böyle seylere gelmez, her seferinde de zorlayamam onu diyorsaniz arada bir kendiniz tek gezin.

Yurtdışı değil de burada başka şehre gurbete geldim diyorsanız seçenek daha fazla. Bizde her yer her gün açık ama diğer üyelerin dediği gibi ben de olsam kalabalık nedeniyle pazar günü dışarı adım atmazdım.

kendi eşimden biliyorum, masraf çıkacak diye, fazla para harcayacağız falan diye çıkmak istemez, amaaa masrafsız bi plan oldu mu ve bütün gün değil de gün içindeki küçük bi zaman diliminde oldu mu bu etkinlik o zaman itiraz etmez. Ben orta yolu bulmaya çalışıyorum. o çalıştığı için yorgun, ben evde olduğum için bıkkın. dolayısıyla ne onu yoracak, ne masraf yaptıracak ne de beni pazar günü de eve kapatmış olmayacak bir etkinlik yaratmaya çalışıyorum.

Şu havalarda degil ama havaların daha ılıman olduğu zamanlarda bende cumartesi çıkmayı teklif ederim genelde.
Pazar evde durmak yarına hazırlık daha mantıklı geliyor.
İki gün üst üste evde durmak bana da fazla geliyor.
Hafta içi isteyim ne kadar yorgun da olsam haftasonu bir gün çıkmak iyi geliyor zaten dışarda yersin icersin o gün daha eglenceli geçiyor.
Siz de cumartesi teklif edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…