- 1 Ağustos 2015
- 43
- 12
- 3
- 32
Günaydın Canlar ..
Benim dünden beri üzülüp,ağladığım bir konu var.. Aslında epey güçlü bir kızımdır ama haksızlık olunca bir de elimden bir şey gelmeyince n'apim sulugöz oluveriyorum
Epey maddi zorlukla lisans eğitimimi tamamladım 6 yıldır da iş hayatında olunca insan emeğinin karşılığını almak istiyor. Şimdi biraz parasal mevzulardan bahsedeceğim kusura bakmayın.
4 yıldır özel bir kauçuk üreten şirkette çalışıyorum ama epeyce büyük bir holding. Şirketimizde epeyce çalışan var huzurluyum da Allah var yani karışanım edenim yok..
Ben işe başladığımda benle aynı anda farklı departmanlarda 3 kişi işe başladı..
Ben 1100 TL ile Yavuz 1500 TL ile Buse 1600 TL Sema diye bir kız var onla aynı pozisyonda gibi bir şeyiz oda 1200TL ile işi başlamış.
Neyse ilk yıl geçti zamlar yapıldı fena değildi ilk yılım olunca kendimi kanıtlama derdindeydim sevindim zammıma.. Bu 1 yıl boyunca ne iş verdilerse yaptım bir sürü belge peşinde koştum görev tanımımda olmadığı halde ses etmedim ilgilendim çözüme kavuşturdum dosyalarda bugüne kadar olmayan bir düzen oluşturdum ama bir görseniz aşkla çalışıyorum ilk işimde değildi daha önce 2 yıllık tecrübem vardı.. Hala yeni mezun gibi aşkla şevkle çalışıyordum.
Neyse uzattım kızlar kusura bakmayın 2.yılımızın sonunda bana 60 TL zam yapıldı diğer arkadaşlara pozisyon verildi ve maaşları 1.000 TL arttı. Ben bunu duyunca epey ağladım üzüldüm..
Şuan 4 yıldır buradayım maaşım 1300TL beni işten çıkarıp birini alsalar en az 1500 başlayacak ki asgari ücret 1300 olacak biliyorsunuz. Üstelik lisans mezunuyum.6yıldır iş hayatındayım tüm bunlar göz önüne alınınca benim 1500-1600 TL almayı hak etmiyor muyum sizce ?Kimin ne kadar aldığı çokta umurumda değil sadece şirketin nasıl bir şirket olduğunu anlamanız adına yazdım bunları...
Pazartesi günü müdürümün yanına çıkıp zam istemeyi (ocakta yapılacak) düşünüyorum .Kimseyi küçümsemiyorum ama lise mezunu çaycı ablayla aynı maaşı alıyorum ben hatta o mesaiye kalıyor mesai parası olduğu için benden fazla alıyor bazı aylar...
Müdürümün yanına gittiğimde nasıl konuşmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim çok canım yanıyor cidden sonuçta ailelerimiz ne emeklerle okutup büyüttü, meslek sahibi olduk derken böyle haksızlıklar olunca canım ona yanıyor yoksa binlerce kez aldığım ettiğim her kuruşa şükürler olsun Allah içimi biliyor elim ayağım tutuyor işime gidip gelebiliyorum bu bile binlerce kez şükür sebebi ama hakkınızı isteyin demiş Rabbimiz..
Tecrübeli arkadaşlardan bekliyorum yorumlarını çok sağ olun ..
Canım ben git konuş derim tabikide verilecek miktara göre ve işin yoğunluğuna göre bakarsın. Ama gitmeden keşke önce patronunla konussaydin. Eğer yukseltmicekse degerlendirirdin. Küçük olabilir ama önemli olan sana verilen değer(maaş) ve calistigin pozisyon. Burada kendini değersiz hossediyorsun belliki. Uzman noktasında da arkadaşlara katılıyorum. Yıl olarak tecrübeye bakıyorlar. Meslek lisesi mezunu olup yıllarca bi işi yapanlar var. Hakkında hayırlısı.Yorumlarınızı çok merak ediyorummm güncel bir durum vaar kıslarr :)
Canım ben git konuş derim tabikide verilecek miktara göre ve işin yoğunluğuna göre bakarsın. Ama gitmeden keşke önce patronunla konussaydin. Eğer yukseltmicekse degerlendirirdin. Küçük olabilir ama önemli olan sana verilen değer(maaş) ve calistigin pozisyon. Burada kendini değersiz hossediyorsun belliki. Uzman noktasında da arkadaşlara katılıyorum. Yıl olarak tecrübeye bakıyorlar. Meslek lisesi mezunu olup yıllarca bi işi yapanlar var. Hakkında hayırlısı.
Canım seni çok iyi anlıyorum bende aynı durumdayım ... Ben işten çıkıcağım diye konuşmuyoorum ...kesinlikle haksızlık bu bende çaycı ablayla aynı parayı alıyorum danışmadaki arkadaş benden fazla alıyor ben muhasebede olduğum halde .O Daha önceden bağlantılı şirkette çalışıyomuş filan ... lise mezunları, çaycı bizden fazla alıyo...ben evlenip çıkıcam dayanamıyorum evlendikten sonra böyle stres çekip bu maaşa çalışılmaz yani ...bence hiç durma konuş gerçi konuşsanda sana diyeceği zaten zam yapılacak asgari ücrete diycek ... konuş kesinlikle ezdirme kendini ağlamayan bebeğe süt vermezler bu böyle
Lisans mezunu olman yetmez ki.Günaydın Canlar ..
Benim dünden beri üzülüp,ağladığım bir konu var.. Aslında epey güçlü bir kızımdır ama haksızlık olunca bir de elimden bir şey gelmeyince n'apim sulugöz oluveriyorum
Epey maddi zorlukla lisans eğitimimi tamamladım 6 yıldır da iş hayatında olunca insan emeğinin karşılığını almak istiyor. Şimdi biraz parasal mevzulardan bahsedeceğim kusura bakmayın.
4 yıldır özel bir kauçuk üreten şirkette çalışıyorum ama epeyce büyük bir holding. Şirketimizde epeyce çalışan var huzurluyum da Allah var yani karışanım edenim yok..
Ben 1100 TL ile Yavuz 1500 TL ile Buse 1600 TL Sema diye bir kız var onla aynı pozisyonda gibi bir şeyiz oda 1200TL ile işi başlamış.
Neyse ilk yıl geçti zamlar yapıldı fena değildi ilk yılım olunca kendimi kanıtlama derdindeydim sevindim zammıma.. Bu 1 yıl boyunca ne iş verdilerse yaptım bir sürü belge peşinde koştum görev tanımımda olmadığı halde ses etmedim ilgilendim çözüme kavuşturdum dosyalarda bugüne kadar olmayan bir düzen oluşturdum ama bir görseniz aşkla çalışıyorum ilk işimde değildi daha önce 2 yıllık tecrübem vardı.. Hala yeni mezun gibi aşkla şevkle çalışıyordum.
Neyse uzattım kızlar kusura bakmayın 2.yılımızın sonunda bana 60 TL zam yapıldı diğer arkadaşlara pozisyon verildi ve maaşları 1.000 TL arttı. Ben bunu duyunca epey ağladım üzüldüm..
Şuan 4 yıldır buradayım maaşım 1300TL beni işten çıkarıp birini alsalar en az 1500 başlayacak ki asgari ücret 1300 olacak biliyorsunuz. Üstelik lisans mezunuyum.6yıldır iş hayatındayım tüm bunlar göz önüne alınınca benim 1500-1600 TL almayı hak etmiyor muyum sizce ?Kimin ne kadar aldığı çokta umurumda değil sadece şirketin nasıl bir şirket olduğunu anlamanız adına yazdım bunları...
Pazartesi günü müdürümün yanına çıkıp zam istemeyi (ocakta yapılacak) düşünüyorum .Kimseyi küçümsemiyorum ama lise mezunu çaycı ablayla aynı maaşı alıyorum ben hatta o mesaiye kalıyor mesai parası olduğu için benden fazla alıyor bazı aylar...
Müdürümün yanına gittiğimde nasıl konuşmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim çok canım yanıyor cidden sonuçta ailelerimiz ne emeklerle okutup büyüttü, meslek sahibi olduk derken böyle haksızlıklar olunca canım ona yanıyor yoksa binlerce kez aldığım ettiğim her kuruşa şükürler olsun Allah içimi biliyor elim ayağım tutuyor işime gidip gelebiliyorum bu bile binlerce kez şükür sebebi ama hakkınızı isteyin demiş Rabbimiz..
Valla ballı maaş verseler pazar bile çalışırdım :)Canım sorun değil yine konuşurum patronumla yeter ki su firmadan net bi maaş öğreneyim de iksiini değerlendiririm artık cumartesi de çalışılıyormuş bu firmadaaaa
bence git yerinde gör görüş canım ortama bak en fazla yarım gnünü alır. ki maaşı yüksek söyler ama ortam güzel değildir olmaz sonraTabiii vardır canım onlara bi lafım yok ama...Sonuçta kriteri liseden başlıyor adamın.
,
Canım bir konuda görüşlerinize ihtiyacım vaaaaar ...
Az önce bir firmadan iş görüşmesi için teklif geldi inceledim epeyce küçük bir firma ama uzman pozisyonunda eleman arıyorlar fakat çelişki şu ki uzman (aranan eğitim seviyesi lise, yüksek okul , lisans mezunu) yazıyor eğitim seviyesi bende bundan dolayı acaba iş yerinde izin alıp gitsem mi gitmesem mi karar veremedim çünkü hem uzman hem lise mezunu saçma geldi...Ona göre de maaş teklif edeceklerdir.. Şimdi ben Muhasebe müdürüydü beni arayan sizce arayıp müdürü af edersiniz eğitim seviyesinde lise mezunu olabileceğini belirtmişsiniz maaş politikanızda ona göredir eğer maaş politikanız benim standartlarıma uymuyorsa boşuna sizin de vaktinizi almak istemem desem çok mu amatörce olur ????
Canım kusura bakma ancak görüyorum mesajını geç kalmış olsam da yazmak istedim. Öncelikle o çelişkili kısma takılma internetteki çoğu ilanda öyle şeyler olabiliyor (internetten gördün bu ilanı sanıyorum sende?) mesela sana örnek vereyim dikkat edende olmuş olabilir, başvuru yapacak adayların yaş aralığına 18-35 arası yazıyorlar ilanlarda, sonra da altında koca harflerle 3 yıl tecrübe, 5 yıl tecrübe yazıyorlar. Yani 18 yaşındaki biri için bu mümkün müdür Allah aşkına 13 yaşında başlaması gerekiyor o zaman iş hayatına e bu iş ilanları da sekreterlik, muhasebe falan işte : ) Bir git görüş derim ben bünyesi küçük ama büyük imkanlar vadeden bir yer olabilir belki bilemezsin. Maaşı sormanda amatörce olmaz bana göre ama bunları yüz yüze konuşmak kesinlikle daha iyi olur ve görüşme sağlarsan eğer son çalıştığın yerdeki maaşının ne kadar olduğunu sorabilirler ona göre fiyat politikası belirlemek için bunlara dikkat et ona göre kafanda bir fiyat belirle. Ayrıca sakın çekingen davranma yapın nasıl bilmiyorum ama ben yine de tavsiye vermek istedim uyanık ol, özgüvenli davran ve etkileyici konuşmaya çalış (iş konusunda tabiki). Ben kardeşimle kardeşimin mülakatına girmiştim geçenlerde adam kardeşim yerine beni alıyordu ciddiyimCanım bir konuda görüşlerinize ihtiyacım vaaaaar ...
Az önce bir firmadan iş görüşmesi için teklif geldi inceledim epeyce küçük bir firma ama uzman pozisyonunda eleman arıyorlar fakat çelişki şu ki uzman (aranan eğitim seviyesi lise, yüksek okul , lisans mezunu) yazıyor eğitim seviyesi bende bundan dolayı acaba iş yerinde izin alıp gitsem mi gitmesem mi karar veremedim çünkü hem uzman hem lise mezunu saçma geldi...Ona göre de maaş teklif edeceklerdir.. Şimdi ben Muhasebe müdürüydü beni arayan sizce arayıp müdürü af edersiniz eğitim seviyesinde lise mezunu olabileceğini belirtmişsiniz maaş politikanızda ona göredir eğer maaş politikanız benim standartlarıma uymuyorsa boşuna sizin de vaktinizi almak istemem desem çok mu amatörce olur ????
Canım bir konuda görüşlerinize ihtiyacım vaaaaar ...
ben de bir iş görüşmesine çağrılmıştım, aynı zamanda çalışıyordum. ik dan bir bayan aramıştı, bende dedim ki maaş politikanız nasıldır, benim için ilk kriter maaş , eğer uyuşmayacaksak sizin de vaktinizden çalmayayım. kadın bana görüşmeye gelince konuşuruz dedi. birkaç saat sonra da aradı o pozisyona birini aldık gelmenize gerek yok dedi, bende dedim yani nasıl olur iş görüşmelerini bitirmeden mi seçim yaptınız, kadın da siz telefonda maaş sorunca baştan elendiniz zaten dedi sinir oldum. birkaç ay sonra bir yakınımla laf açıldı o firmadan, anlattım böyle böyle oldu. yakınım da firma sahibini tanıyormuş, ona anlatmış durumu. beni o kadınla yüzleştirdiler, kadın inkar etti söylediklerini görüşmeye ben gitmediğim için elenmişim sözde, sonra sanırım işten çıkarılmış falan olaylar büyüdü maalesefHayır neden amatörce olsun ben bir çok defa bu şekilde konuştum iş görüşmesi için aradıklarında ve hic olumsuz bir tepki almadım. Bende ik mezunuyum kısa bir süre bu pozisyonda çalıştım da bizim yaptığımız görüşmelerde telefonda her konuyu özellikle soran kendi kriterlerini belirten kişiler hep ne istediğini bilen kişiler olarak algılanırdizaten hiç sevmem herşeyden bi haber laylaylom görüşmeye gelen tipleri
Günaydın Canlar ..
Canım benim dier yorumların bir kısmını okudum elbette konuş sen lisans mezunu bir bayansın ki bahsettiğin pozisyon için küçücük şirketler bile 2000-2500 tlden aşağı vermiyor.
Bizim şirket fazla büyük bir şirket değil muhasebeyi dışarıda bir bayana tutturuyoruz haftada birkez ofise geliyor 2500 tl alıyor aylık.
Ben idari sekreter olarak girdim ingilizcem var iş yoğunluğum yok denecek kadar az sabah 9 akşam 6 çalışıyorum haftasonu çalışmıyorum genelde ofiste yalnız oluyorum, haftada 2-3 gün 4 en fazla 5te çıkıyorum işten ve 1900 tl maaş alıyorum. Lise mezunuyum ama 3 yıllık iş tecrübem var.
Bence biraz da adamına göre muamele ediyorlar, ihtiyacın olduğunu sezmişlerse nasılsa çalışacağını bildikleri için hakkını yiyip az maaş veriyorlar.
İnşallah sorununu çözersin, Allah gönlüne göre versin.
ben de bir iş görüşmesine çağrılmıştım, aynı zamanda çalışıyordum. ik dan bir bayan aramıştı, bende dedim ki maaş politikanız nasıldır, benim için ilk kriter maaş , eğer uyuşmayacaksak sizin de vaktinizden çalmayayım. kadın bana görüşmeye gelince konuşuruz dedi. birkaç saat sonra da aradı o pozisyona birini aldık gelmenize gerek yok dedi, bende dedim yani nasıl olur iş görüşmelerini bitirmeden mi seçim yaptınız, kadın da siz telefonda maaş sorunca baştan elendiniz zaten dedi sinir oldum. birkaç ay sonra bir yakınımla laf açıldı o firmadan, anlattım böyle böyle oldu. yakınım da firma sahibini tanıyormuş, ona anlatmış durumu. beni o kadınla yüzleştirdiler, kadın inkar etti söylediklerini görüşmeye ben gitmediğim için elenmişim sözde, sonra sanırım işten çıkarılmış falan olaylar büyüdü maalesef
Bana da özelde çalışan bir arkadaşım şunu demişti.Özelde maaşını sen belirlersin her şeyi çok iyi yaparım çok iyi bilirim diyerek işe girersin.yaparsın da ama belli aralıklarla zam istemeye alışman lazım demişti.özelde kimse kimseye durup dururken zam yapmıyor sen kendi maaşını kendin belirliyorsun,kendi değerini unutma demişti.
Size de aynısını yazmak istedim..:)
O kadar yıl emeğe yazık çok kızdırır insanı tabi ki ... Bencd hakkın olanı al devlete yönel ya da ne bileyim başka iş bul o kadar okuyup ezdirme kendini ... Kurtar bi an önce ...
bu yüzsüzlük değil hakkını istemekBiraz yüzsüz olmak gerek haklsıın... Ama karşındaki müdür senden daha baskınsa olmuyor malewsef istesende bir bahane buluyorlar canım deniyeceğim bakalım ama hayırlısı artık.kkk
bu yüzsüzlük değil hakkını istemek
hakkını istemekten utanma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?