Ben işe başladığımda benle aynı anda farklı departmanlarda 3 kişi işe başladı..
Ben 1100 TL ile Yavuz 1500 TL ile Buse 1600 TL Sema diye bir kız var onla aynı pozisyonda gibi bir şeyiz oda 1200TL ile işi başlamış.
Umarım sizi bezdirme politikası değildir ..Allah yardımcınız olsun.. Bazen büyük şirketler 1 yılı aşan çalışanı işten çıkartmak yerine bezdirir tazminat istemesin diye.. Bencede konuşun ama ocak ayına kadar bekleyip bu arada başka iş te baksanız.. En azından tedbirli olursunuz..
aksaray gibi bir yerde holdingin olmasına şaşırmadım desem yalan olurşimdi bence yeni yılı bi bekleyin derim baktınız zam sizi tatmin etmedi o zaman konuşmayı deneyin..ayrıca aksarayda başka iş imkanı bulabilecek misiniz ki?
İs bulma siteleri var,onlara cv ekleyin,başvuru yapın başka firmalara, görüşmelere de gidin,olumlu cevap gelebilir başka bir firmadan,atıyorum 1.600TL teklif olabilir elinizde. Sonra gidip müdürünüzle konuşun,size elimden birşey gelmez vb minvalde konuşursa ,baska firmadan şu kadar teklif aldım,ayrılıyorum deyin ve ayrılın gerekiyorsa.
Pozisyonunuzu bilmiyorum ama böyle şevkle çalışan bir personelin hakkını vermeliler,4 yıl az bir süre değil.
Yada başka firmalara başvurdunuz,ama dönen olmadı diyelim,sizde konuştunuz müdürünüzle tatmin edici bir dönüş alamadınız ve ayrılmaya karar verdiniz diyelim,bu şartlarda işsizlik maaşından faydalanabilmek adına,işten çıkış talep edin,belki tazminat ve işsizlik maaşi alıp ayrılma şansınız olur,buda sizi iş bulana kadar idare eder diye düşünüyorum.
çok komik rakamlar bunlar.
cidden yazık!
1300 nedır ya. 2000 tl den aşagı maaş olmamalı bence.
Gec kaldim yazmaya ama, konustun mu?
Baska is bak derim.
Yaptigin ise gore alman gereken paranın yarisina calisiyorsun resmen.
Aynen komik rakamlar cidden ..Ben o komik rakamla koskoca 1 ay geçiniyorum canım yaaKendisi 7bin falan alıyo müdür onların tuzu kuru benim Bin TL ile geçinip geçinmediğime mi bakıcak sanki..
gerçekten özel sektörde hiç adalet yok.....
,Aynı departmandan bahsediyorsun çok büyük bi haksızlık iyi bile dayanmıssın
Yerinde olsam bu konuyla giriş yapar ücretlerin neye göre belirlendiğini sorar aldığım cevap doğrultusunda konuşmayı şekillendirirdim
Hiç tahammülüm yok böyle haksizliklara
Yani resmen göz göre göre hakkın yenmiş. 1500 te çok az bu arada bunun için konuşmayın en az 1700 lira paklar sizi hem 4 yıldır oradasınız hem de iş bölümünüz fazla. Patronla en kısa sürede konuşun ve çekinmeyin sakın, karşısına çıkınca da sessiz özgüvensiz durmayın (bunu kullanabilir ve sizi bastırmaya çalışabilir haklı durumdayken haksız duruma düşmenizi ve hissetmenizi sağlayacak bir konuşma yapabilir dikkat edin). Sesinizi çıkarın bu sizin hakkınız. Benzer nedenlerden dolayı bende 1 hafta önce yönetici asistanlığı işimi bıraktım ama ben zam falan istemedim direk çıktım çünkü motivasyonumu her anlamda dibe çeken bir yerdi ve kimseninde benden fazla çalışmadığı bir yerdi hakkım yeniyordu her anlamda. Bunu kısa sürede farkedip çıkışımı verdim zor bıraktılar diyebilirim çünkü aşırı memnunlardı benden kendileri dile getirdiler, hala da geri dönmemi bekliyorlar.
Yaptiginiz isi gercekten iyi yapiyorsaniz asla taviznvermeyin konusmazsaniz boyle gider haklisiniz usuluye karari bir sekilde soyleyin cok kizdim fazladanda is yaptiriyorlarmis hak verilmez alibir durumu bu konusun bir arkadasimada olmustu ondan sonra gelen personele daha fazla ucret vermisler cok icerlemisti duygusal davranmayin is yerinde iiyi olmuyor hadlerini asiyorlaar onuda yap bunuda yap ee karsligi?
Yaptiginiz isi gercekten iyi yapiyorsaniz asla taviznvermeyin konusmazsaniz boyle gider haklisiniz usuluye karari bir sekilde soyleyin cok kizdim fazladanda is yaptiriyorlarmis hak verilmez alibir durumu bu konusun bir arkadasimada olmustu ondan sonra gelen personele daha fazla ucret vermisler cok icerlemisti duygusal davranmayin is yerinde iiyi olmuyor hadlerini asiyorlaar onuda yap bunuda yap ee karsligi?
Bu maaşa da bubrahatlik normal yanı. Nihayetinde konfeksiyon da çalışmıyorsun ki seni harıl harıl çalıştırsinlar. Allah yardımcı olsun ne diyelim kararnamenin patronunun fitratini bilemeyiz. Konuşunca işinden olacaksan güzel bi iş bulana kadar devam et. Ayrıca hukuken de yasaklı bu 4 yılda 100 TL zam ne demek.
bence sorabilirsin canım ama liseden mezun olup da kendini bu işlerle ilgili senelerdir çalışıp uzmanlaştırmış insanlar da varCanım bir konuda görüşlerinize ihtiyacım vaaaaar ...
Az önce bir firmadan iş görüşmesi için teklif geldi inceledim epeyce küçük bir firma ama uzman pozisyonunda eleman arıyorlar fakat çelişki şu ki uzman (aranan eğitim seviyesi lise, yüksek okul , lisans mezunu) yazıyor eğitim seviyesi bende bundan dolayı acaba iş yerinde izin alıp gitsem mi gitmesem mi karar veremedim çünkü hem uzman hem lise mezunu saçma geldi...Ona göre de maaş teklif edeceklerdir.. Şimdi ben Muhasebe müdürüydü beni arayan sizce arayıp müdürü af edersiniz eğitim seviyesinde lise mezunu olabileceğini belirtmişsiniz maaş politikanızda ona göredir eğer maaş politikanız benim standartlarıma uymuyorsa boşuna sizin de vaktinizi almak istemem desem çok mu amatörce olur ????
telefonda bence rakam konuşulması hoş değil, gidin yüzyüze görüşünCanım bir konuda görüşlerinize ihtiyacım vaaaaar ...
Az önce bir firmadan iş görüşmesi için teklif geldi inceledim epeyce küçük bir firma ama uzman pozisyonunda eleman arıyorlar fakat çelişki şu ki uzman (aranan eğitim seviyesi lise, yüksek okul , lisans mezunu) yazıyor eğitim seviyesi bende bundan dolayı acaba iş yerinde izin alıp gitsem mi gitmesem mi karar veremedim çünkü hem uzman hem lise mezunu saçma geldi...Ona göre de maaş teklif edeceklerdir.. Şimdi ben Muhasebe müdürüydü beni arayan sizce arayıp müdürü af edersiniz eğitim seviyesinde lise mezunu olabileceğini belirtmişsiniz maaş politikanızda ona göredir eğer maaş politikanız benim standartlarıma uymuyorsa boşuna sizin de vaktinizi almak istemem desem çok mu amatörce olur ????
telefonda bence rakam konuşulması hoş değil, gidin yüzyüze görüşün
bence sorabilirsin canım ama liseden mezun olup da kendini bu işlerle ilgili senelerdir çalışıp uzmanlaştırmış insanlar da var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?