Patavatsız kuzenime karşı nasıl bir tavır sergilemeliyim?

Bence kuzeniniz samimi olmadığı için rahatsız oldunuz.iyi niyetli biri olsaydı bu kadar takılmazdiniz.zamanında iyi izlenimler bırakmamış.konu ne olursa olsun karşınızdaki insanın niyetine bağlı.bende bu süreçte bu tarz konuşmalar yaşadım samimyet vardı takılmıyordum.benimde bir kuzenim var bana iyilik yapınca kötü oluyorum. Çok kıskanç,sırf annem üzülmesin diye sabrettim.baktım olmuyor hayatımdan tamamen cikartim aynı ortamda bulunsak bile görmezlikten geliyorum.iletişimi iyi olmadımi aile bağıda yetmiyor.

Bir annenin en temel görevi bebeğini beslemektir. Bunu ister anne sütü ister mamayla yapar kimseyi ilgilendirmez.

Ama toplum mama konusunda anneye öyle baskı uyguluyorki anne kendini eksik kötü hissediyor. Gerçekten yazık.

Emin olun sadece kuzeninizin değil başka insanların da bu tarz söylemleri olur. Lütfen bunları kafaya takmayın. Her birine cevap yetiştirmeye çalışmayın. He deyip geçin. Sonuçta kimse sizin yaşadığınızı bilemez ve kimse sizin çocuğunuzu sizden fazla düşünemez.

Ben sizin yerinizde olsam kuzen muzen demem hayatimdan cikartirim. Millet ezik egosunu tatmin edecek diye kimseyi cekmeyin. Herkes her konuda cok biliyor. Bebeginizi saglikla, mutlulukla buyutun kimseyi takmayin.

İkinci bebiş için hayırlı olsun
Kuzenin empati yoksunu bir salatalık. Hayatından tamamen çıkarmak zor olabilir ama bence biraz dişini gösterip mesafe koy.
Bir dahaki sefere sana sinirini bozan bir şey söylediğinde soruya cevap vermek yerine direkt ; X hayatın yolunda mı? Seni üzen rahatsız eden bir şey mi var diye sor. Önce bir duraksayip sonra yooo nereden çıkarttın diyecek. Sen de; neyse canım biraz isim var sonra konuşuruz deyip konuşmayı sonlandir. Sonra da yeniden arar veya yazarsa cevap bile verme. Bu şekilde davranınca aslında, sen kendi hayatına bak, mutsuzluktan bize sariyorsun demis oluyorsun ve bu taktik hep işe yarıyor.

Kizim 4.5 emdi sadece mamayla büyüdü.
Kreşe gidene kadar hiç hastalanmamisti:)
3.5 yaşında gitti kreşe

Sağlıkla büyüsün inşallah
Birbirimize çok yakın zamanda doğum yapmışız. Ben yurtdışındayım valla Türkiye’deki meme baskısı ne sevimsiz birşey yaaa. Sütüm yeterli gelmedi bebeğimin kan şekeri düştü kilo kaybı sıkıntılı boyuta ulaştı ve hastane acil mama desteği dedi. Çok üzüldüm hatta ağladım, dilimi bilmeyen yabancı hemşireler teselli etti senin bir suçun yok kimi kadının az olur kiminin çok diye. Mama da kötü birşey değil sonuçta çocuğa zararlı birşey değil tıp ın kabul ettiği ikinci en iyi alternatif diye. Hemen atlattım. Bebeğimi geldiği kadar sütümle yetmediği noktada mamayla besliyorum. Sırf meme verip bıraksam açlıktan çığrınıyor yavrum. Amaaaaa Türkiyeden arayan eş dost akraba arkadaş niye mama veriyorsun mamayı kes aman emdikçe çoğalır. Türkiye’deki bu güruh azıcık sütümü de kesecek Hııı, emdikçe çoğalır mi ben bilmiyordum diyip geçiyorum

Bebeğinizi güle güle büyütün. Kuzeninizin tavrını iyi niyetli bulmadim, patavatsizlik degil de kiskanclik hadsizlik vs olabilir, siz daha iyi tanırsınız. Size iyi gelmeyen insanlara mesafe koyun, rahat edin. Bile isteye can sıkan, insanin enerjisini emen insanları hayatımdan cikariyorum had bildirmek icin bile yormam kendimi.

Bokum ya, vitaminsize bak. Hayatim insanlara hakettigi cevabi vereceksin. Sana ne mesela ? Sonra kendilerini bir halt saniyor bu insanlar.

Bana da süt sorusu Cok geldi hele Ilk dogumdan sonra . Size ne arkadasim mememden Benim. Ayrica emzirmek zorunda miyim? Ilk üc gün zaten travma. Sütüm gelmedigine kimseyi inandiramadim kizim uc gun ac gezdi olmayan memeden süt emmeye calisti. Kocam ve annem dahil kizginligim yeni yeni geciyor. Sütüm olsun diye bir tek takla atmadigim kaldi. Olmuyorsa olmuyor yapacak bisey yok.

Ben Anne sütü ile kardesim mama ile buyudu. Ben 160 o 185 boyunda :)))

Saglicakla büyüt yavrularini melegim

Çıkarın tabiki. Fesatlık kokusu buraya kadar geldi. Hiçbir anneye kaldı ki lohusaymışsınız bu şekilde üzecek bir şey yazılmamalı.
Böyle insanlar enerji vampirleri. Modunuzu düşürür, keyfinizi kaçırır kendinizi kötü hissettirmekten başka işe yaramazlar. İletişimi kesin gitsin. Köstek değil destek olacak insanlar lazım hayatlarımıza

Abartmayın ayol sen doğur dibine kadar emzir de geç

Bende oğlumu emzirmedim maşşalahı var tosun gibi

Kuzum iki buçuk sene emdi iliğimi kuruttu genede hasta oluyor geçen kusmadıgı yer kalmadı mesela

Saçmalık ya

Zaten sorumluluğunuz çok, yükünüz ağır böyle tiplere prim vermeyin lütfen. Bakın biz dört kardeşiz annem hiç birimizi emzirmedi, hiç olmamış sütü hepimiz milupa çocuğuz aslan gibi de büyüdük. Çocuk için en büyük en büyük güzellik sevgi dolu bir anne ve huzurlu bir ortam gerisi fasarya, üzmeyin kendinizi

Çok afedersin de ağız dolusu g**izekalı diyesim geldi. Kafasız mahluk lohusa kadına denecek laf mı bu. Senin yerinde olsam bir daha asla görüşmezdim bu düşüncesiz kıskanç yaratıkla.

Böylelerini ciddiye almayın lütfen konu sahibi. Elinizden geldiği kadar mesafenizi korumaya çalışın. Oğlum yeni dogdugunda bebek gormeye gelen akrabalarım olmuştu. Sutumun yetmediğini öğrendiklerinde kendilerinden sütun nasıl fiskira fiskira geldiğini anlatmaya başladılar. Bazı insanlar gerçekten empatiden yoksun.

Hamileyken ve emzirirken sigara icen kadin gelip de sut edebiyati yapmasin bir zahmet ya
Bunlar ne kafalar yasiyorlar cok merak ediyorum acikcasi
Annemlerin bi komşusu var karı koca uyuzluk akan tipler, kadın hamileyken annemle diğer bir komşu arasında geçen “pazar da bu hafta zamlanmış “ temalı konuşmaya “biz çocuklarımıza böyle pazardan almıyoruz manavdan organik alıyoruzz” diye laf atmıştı. Aynı kadın pöfür pöfür paket paket apartman boşluğunda hamilelik dahil sigarayı elinden düşürmedi

Sanane cok guzel bir cevap. Kullanin bolca. Misal ornek veriyorum.

Ayy insallah hasta olmaz cocuk
Sanane hastalansa senmi basini bekleyeceksin isine bek sen düdük.

Ayy teyzeme bisey al o kiyafet olmus mu
Sanane? Sana mi kaldi ustu basi pasa gonlu nasil isterse oyle giyer isine bak sen ibibik.

Gibi...

Çok pislik bir insanmış enerjisini emer insanın bu tipler. Söylediği şey o kadar çirkin ki. Hiçbir iyi niyet kırıntısı yok. Senin çocuğunu falan düşündüğü yok. Tek düşündüğü senin anneliğin üstünden kendi anneliğini övmek.
Mamalı bebeğin direnci düşmez aksine benim farkettiğim bayağı kuvvetli oluyor mamada çeşit çeşit vitamin var besin içeriğinden eminsin. Kilosunu da alır. Sen de iki bebekle yorulmazsın boşver.
Bebeğimi 15 ay emzirdim.
Arkadaşımın bebeği hiç anne sütü almadı.
2 yaşında 6 kez antibiyotik kullandı.
Arkadaşımınkinin burnu akmadı daha.
Sen böyle şeylere canını sıkma.
Çok düşünen mesaj atacağına yardıma gelir.

İyi niyet kötü niyet anlamam ben!!!

Ana babanın evladını nasıl büyüteceğine karışmasınlar!!!

Karışanlara da cevabını ver!

Allahım yavrularını bağışlasın inşallah arkadaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…