• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patavatsız kuzenime karşı nasıl bir tavır sergilemeliyim?

Nihal'ciğim bir çocuğu annesinden daha fazla kimse düşünemez.İnsanlar mamaya karşı neden bu kadar önyargılı bunu da hiç anlamıyorum.Ben ikisini de verdim ve çok şükür bağışıklıkları gayet kuvvetli.Lutfen bu tarz enerji emici insanlara karşı kulaklarını tıka ve haddini bildir.İster kuzenin olsun,ister baska biri oldun hic fark etmez.Sağlikla büyüsünler inşallah🙏.

Annelik yarıştırma🤓
Ben ilkokuldayken birkaç veli her gün okula gelir öğretmenlerle konuşur, bahçede kendi aralarında çocuklarının notlarını yarıştırırlardı. Yeni dönemin modası da annelik yarıştırmak😆

Herkes her şeyi biliyor, gluten verme, mama verme, şeker verme, o marka kıyafet kullanma, bu saatte uyutma, ekran izletme. E gel kendin bak madem😂
En komigi de bebegi olmayan insanin sanki bir bebegi varmis gibi cok bilip konusmasi :KK70:

Boyle konusanlar bir bebek yapsin da o zaman tekrar konusuruz😆

Kuzenim de dahil arkadaslarimin cogu dogurdu. Kim emziriyor kim mama veriyor hiç sormadim. Kendileri muhabbetini ettilerse oradan bilirim anca neden sunu yapiyorsun, neden bunu veriyorsun diye de sorgulamam. Banane yani ben mi emzirecegim cocugu emmiyorsa? 😁

Sacma sapan ayy yazik bebişe demek kotu niyet olmayabilir ama milletin bebegine aciyor gibi konuşmakta hoş degil, ac degil acikta degil annesi var basinda millete mi düşmüş acimak.

Hastaysa gecmis olsun dersin. 🤷

Evet girlin doğru hatırlıyorsun. En yakın arkadaşım oyun halısı aldığımız gün “bu saatte uyanık mı bu bebek. Yazık acıyorum” demişti. Daha sonra o arkadaşımla arama mesafe koydum. Aramızda her hangi bir konuşma geçmedi. Artık anneliğim hakkında yorum yapmıyor.
Ne zaman ki biri anneliğime laf ediyor, beni yetersiz hissettiyor o zaman gerçekten kendimi çok çaresiz, zavallı hissediyorum.
Ayy canım benim ya! Sen yorgun olduğun için böylelerine takilmissin. Sen izin verdiğin sürece bu yargılamaların sonu gelmez... Fitne insanlar ne yazık ki çok ne yaparsan yap hep bir şeyler bulurlar. Sen kapat kapını yüreğini dinle akışa bırak kendini ne demiş ünlü dusunur what can i do sometimes.

Benimki duzeltilmis 9 kronolojik 12 aylik gece uyumadan mamasini iciyor misil misil uyuyor🫠
Uyku egitimi de vermistim onun da etkisi var, ama gercekten tam anlamiyla doymayan bebek uyumuyor deneyimlendi..

Uyku eğitimini de veremedim uykudan nefret ediyor Uyuyacağını anladığı anda gözleri kapanırken parmağını gözüne sokuyor uyandırıyor 🙈🥺
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 💞

Biscuits motive edici mesajların için çok teşekkür ederim. 🙏🏻 Benim için şu an ne kadar anlam ifade ettiğini anlatamam.
Bebeginin saglam psikolojili bir anneye ihtiyaci var bunu unutma, sen iyi ol ki bebegin daha mutlu huzurlu olsun🥰
Kuzen arkadas farketmez boyle konusanlara agzinin payini vermezsen bos gevrek konusmalarina durmaksizin devam edip senin kendini sorgulamana sebep olurlar, bu da seni dibe ceker.
Kendini iyi hissettirecek seyler yap bebisin de guclu mutlu huzurlu annesinin o guzel enerjisini alsin.🫶🏻

Ben böyle tiplerle konuşurken joker gibi davranıyorum genelde. Her seferinde başka bi yalan sallıyorum agzima o an ne gelirse. Kafasi karisip daha da bisey soruyosa cevap vermiyorum ya da isim var deyip gidiyorum.

Niye emzirmiyorsun? Emziriyorum aslında mamayi da tatli niyetine yiyor üstüne :p

Ciddiye alip da kendini aciklamaya çalışma nolur.

Nihal'ciğim bir çocuğu annesinden daha fazla kimse düşünemez.İnsanlar mamaya karşı neden bu kadar önyargılı bunu da hiç anlamıyorum.Ben ikisini de verdim ve çok şükür bağışıklıkları gayet kuvvetli.Lutfen bu tarz enerji emici insanlara karşı kulaklarını tıka ve haddini bildir.İster kuzenin olsun,ister baska biri oldun hic fark etmez.Sağlikla büyüsünler inşallah🙏.
Canımm ❤️ Amin. Allah cümlemizin çocuğunu korusun. 🙏🏻Tartışabileceğimi sanmıyorum ama en iyisi numarasını filan sileyim. Durumlarımı göremez. İnstagramdan da sileyim. Anlar bir sorun olduğunu.
niye açıklama yapıyorsun ki?
düşmez dertlenme sen gibi kısa bir cevap verip geçeydin.
nooption ben o kadar açıklama yaptım sonrasında bir şey yazmadı. “Sağlık olsun. Sen kendine dikkat et. Stres yapma. Sütünde gelir” filan gibi. O söylemek istediğini söyledi. Kenara çekildi.

Uyku eğitimini de veremedim uykudan nefret ediyor Uyuyacağını anladığı anda gözleri kapanırken parmağını gözüne sokuyor uyandırıyor 🙈🥺
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 💞
Yatagina biraktiktan sonra bay bay yapip isiklari kapatip odadan cikarsaniz alisacaktir, ama rutin gerektiyor. Aglayacak hatta ilk gunler cok aglayacak ama gun gectikce rutini anliyorlar ve uyku vakti oldugunun farkina variyorlar. Bebekler sandigimizdan cok daha akilli.
Aglasa bile odaya girmemeniz gerekiyor o zaten illa ki uyuyacak. Ben odasini erken ayirmistim, boyle alisti su an 1 yasinda hic aramizda uyumadi. Yatagini biliyor ve orda kendi odasinda uyuyor boyle alisti cunku.
Alisinca zaten aglamiyordu benimki, 5 dk mirildanip uyuya kaliyordu artik.😆

Yatagina biraktiktan sonra bay bay yapip isiklari kapatip odadan cikarsaniz alisacaktir, ama rutin gerektiyor. Aglayacak hatta ilk gunler cok aglayacak ama gun gectikce rutini anliyorlar ve uyku vakti oldugunun farkina variyorlar. Bebekler sandigimizdan cok daha akilli.
Aglasa bile odaya girmemeniz gerekiyor o zaten illa ki uyuyacak. Ben odasini erken ayirmistim, boyle alisti su an 1 yasinda hic aramizda uyumadi. Yatagini biliyor ve orda kendi odasinda uyuyor boyle alisti cunku.
Alisinca zaten aglamiyordu benimki, 5 dk mirildanip uyuya kaliyordu artik.😆

Bizimki de 1 yaşından sonra aramızda yatmayı adet haline getirdi. Hareket kabiliyeti arttıkça kafamızın tepesinde falan uyumaya başladı. Anne yanı beşik kullandık hep. Yazın artık odasını ayıracağız. Uyku saatini biliyor o değişmiyor çok şükür.

Benim de biri 3 yaş diğeri 5 aylık 2 küçük çocuğum var ve çok zorlanıyorum zaten yetemediğimi düşünüyorum. biri bu konuda ufak bi şey söylese zaten o duygum da var ya normalde hiç etkilenmeyecek bi şey de olsa kötü oluyorum. bulunduğunuz durumu ancak yaşayan biri anlayıp empati yapabilir diğerleri anlamıyorlar. ama siz gereğinden fazla hassas yorgun ve alıngansınızdır bu dönemde. çok takılmamaya çalışın.

Bizimki de 1 yaşından sonra aramızda yatmayı adet haline getirdi. Hareket kabiliyeti arttıkça kafamızın tepesinde falan uyumaya başladı. Anne yanı beşik kullandık hep. Yazın artık odasını ayıracağız. Uyku saatini biliyor o değişmiyor çok şükür.
Evet aslinda izin vermemek gerekiyor cunku cocuk karmasa yasiyor nerede uyumasi gerektigine dair fakat her ailenin kurallari rutinleri farkli her anne bebegi icin iyisini ister ve yapmaya calisir.
Umarim siz de bu sureci guzelce atlatirsiniz bebeginizi saglikla buyutun insallah🌸

O heralde “Gögüslerim sarkmasın diye emzirmiyorum” filan diyeceğimi sandı. Çünkü aklı hep en kötüye çalışır. Karşısındakinin mağdur olacağını asla düşünmez.
Keşke deseydiniz. 😂
"Aslında bende memitolarım bozulsun istemiyorum, bu arada süt anne arıyorduk bizde sen gönüllü olsana" der kahkahayı patlatırdım.
Dalga geçtiğinizi düşünüp iyice sinir olurdu 😂
Açıklama yaptığınız için kendini bişey zanneden tiplerden kuzeniniz. Sağlıcakla büyütün bebişinizi ağzı olan konuşur ciddiye almayın keyfinize bakın. 😍 ❤️

Ah canım, senin hassas psikolojini ve durumunu anlaması gerekirdi. Gıcık oluyorum şu emzirme muhabbetine. Sorarsın, hayır cevabı aldığında, ay neden, yazık ona tarzı cevaplar ne kadar gereksiz ya. Ben olsam tamamen hayatımdan çıkarmak yerine soğuk yapardım. Mesafemi korurdum, anlamalı.

Ben bir kadının anneliği asla sorgulanamaz kısmına katılmıyorum. Önemli ve ciddi konularla ilgili tavsiye verilebilir ama bu öyle bir şey değil ki yahu. İnsanlar zaten emziriyor imkanlar uygunsa. Değilse de bebek maması sektörü gerçekten çok gelişti. Benim kendi kusağımda bile sadece mama yiyerek bağışıklığı cok güçlü olan bir sürü insan var. Şu anki mamalar eskilerine göre teknoloji olarak çok daha iyi ayrıca. Sen hiç kafana takma bu meseleyi.

Valla panpa hi rasyonel jibar falan cevaba gerek yok çocuğun annesi değilsin babası değilsin sana ne girip ç..kıyor derim sonra da güle oynayaaaaaaaaa engellerim.

Ne güzel 2 çocuğun var artık, enerjini vaktini onlara vermelisin, hayatında hiçbir fonksiyonu olmayan insanlara değil.

edit: Yukardaki mesajı yeni gördüm cnm ben bebeği düşünüyordum mıy mıy mıy bir şeyler yazmış, bu durumda yine aynı cevap çocuğun annesi benim düşünmek sana mı kaldı yazarım engellerim :sampiyon:

Boş yere kendinizi hiç üzmeyin, ne güzel peş peşe sağlıklı iki bebeğiniz olmuş. Bakın konum var, ben bebeğimi yeni kaybettim.

Önemli olan sağlıklı bebeğin, annesinin sevgisiyle, tok bir şekilde büyümesi. Mamaymış, sütmüş, uykuymuş bunların hepsi hallolur. Kendinizi hiç yetersiz hissetmeyin.

Doğuma hazırlanırken, yok süt yapıcı çaylar, damlalar, meme ucum yara olacak diye kremler hazırlıyordum. En büyük dert sütümün olması olacak gibi geliyordu. Öyle boş ki. Bırak sütü, iki mememi kesseler de bebeğimi verseler şimdi güle oynaya bakarım. Bunu da üzülün ya da bana sempati gösterin diye değil, sizi saçma sapan şeylerle bu en mutlu günlerinizde geren insanların gereksizliğini anlayın diye söylüyorum.

Bebek bakmak eminim çok zordur, ama çok da büyük bir şans sağlıklı çocuğa kavuşmak. Böyle insanlarla diyalogu kesin bence. Bebeğinize odaklanın, sarılın öpün. Mama yiyen de büyüyor, anne sütü içen de. O tatlı yanaklı günler başka türlü gelmiyor.

Bence bu konularda hic bilgisi yok. bilincli olarak emzirmek istemedigini sutum kesildi diye de laf olsun diye soyledigini, istesen bu sorunu cozebilecegini ama emzirmek istemedigin icin cozmedigini dusunuyor. Sut kesilmesi konusunda bilgin var mi diye sorabilirsin. Bilmiyorsa bu konuda onu aydinlatabilirsin. Cocuk dogurmamis kadinlarin neredeyse hepsi bu konuda cahil ve sut vermeyen annelerin cocugu emzirmek istemedigi icin sutum kesildi diye yalan soyledigini dusunuyorlar. Kuzenin sadece patavatsiz oldugu icin dusundugunu direkt soylemis.

İyi geceler arkadaş. Bugün canımı çok sıkan, hatta ağlamamak için kendimi zor tuttuğum bir konuda fikirlerimizi almak istiyorum.
2 ay önce doğum yaptım. Hatta bir çoğunuz biliyor 2 sene üst üste doğum yaptım. Bu sefer 2 çocukla gerçekten çok zorlanıyorum ama şikayetçi değilim. Bu günlerde geçecek biliyorum.
Konu şu ki benim bir kuzenim var. Benden 1 yaş büyük. Beraber büyüdük. Babalarımız ortaktı ama hayatları boyunca babamı küçük gördüler. Anneme karşı doldurdular. Ben rahmetli babamın fotograflarını zaman zaman paylaşırım asla beğenmez.
Bugün whatsapp’ta çocuğumun fotosunu paylaştım. Kuzenim yorum yapmış. Yazışmayı da yolluyorum ben mi alınganlık gösteriyorum diye. “Küçük kızın uslu mu?” dedi. Ben de “çok şükür gece 2 kere uyanıyor. Mamasını yiyor. Geri yatıyor” dedim. Bana “neden süt vermiyorsun” demiş. Bende “sütüm kesildi” dedim. Bunun üzerine “yazık bebişe inşallah direnci düşmez” demiş.
Şimdi soruyorum size. Lohusa kadına söylenilecek laf mı bu? Bende isterim süt vereyim ama kesildi ve elimden bir şey gelmiyor. 🙁
Sadece bu mesaj değil. Yazışmalardan da anlarsınız hiç bir şekilde empati kuramayan, espri yapmayan, herşeyin en iyisini kendinin bildiğini düşünen bir karakterde. Ben bu kuzenime karşı nasıl bir tavır alayım? Hayatımdan tamamen çıkarayım mı? Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim. 🙏🏻
Bu yorumu yapmak ona kalmamıs.

valla ben bir ay bile emmemişim annemi, çevremdeki çoğu insandan daha az hasta oluyorum. hasta olmanın anne sütü ve mamadan daha çok mikroba ve soğuğa karşı dirençsizlikten olduğunu düşünüyorum. kuzenim çocuğuna 3 yaşında memeyi zorla bıraktırdı, hep emmek istiyordu ama iki çocuğuna da hasta olurlar korkusuyla bir yudum soğuk bir şey vermediği için şu an 16 yaşında içtiği azıcık soğuk sudan 5 gün hasta yatıyor, kendisi de öyle. daha bugün bir arkadaşımla bu konuyu konuştuk, kızın üzüntüden sütü kesildi. bebeği 9 aylık oldu maşallahı var, hala emzirmedi diye eş ailesi bir dünya şey söylüyormuş. insanların bu kadar yargılayıcı olmasını anlayamıyorum. sonuçta senin çocuğun, hasta da olsa sen uğraşacaksın kime ne.

Back