• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patavatsız kuzenime karşı nasıl bir tavır sergilemeliyim?

Süt konusunda ahkam kesenlere uyuz oluyorum. Senin ki gene iyi bana ne dediler bir bilsen.

Büyük abimin eşi sezaryan yapan ANNE değil demişti. Sanki isteyerek oldum. Dr zoruyla sezaryan olmuştum. Neyse ne demek istiyorsun, ben ne zorlukla ameliyat oldum, 3 gün ayağa kalkamadım. Sonra kırkım çıkana kadar ne acılar çektim dedim.

O da bana sana demedim, eltim için dedim, dedi. Keza orda eltisi yoktu ben vardım bir tek.

Herneyse Allah'ın tokadı yok. Bu yengem dördüncüye hamile kaldı. Ve sezaryan olmak zorunda kaldı. Dediğini yalamış oldu.

Ben sende 3 kere annesin o zaman demek isterdim ama muhatap alıp bunu demedim.

Yani millet laf sokayim da nerden sokarsam sokayim diyor.

Böyle kisilere taviz verme. Sok lafı otursun aşağıya.

bence bukadr detay vermenize bile gerek yok. Iyiyz bebegim tabi ki uslu deyip gecin. Aciklama felan gerek yok

Ama ben bu süt meselesini cidden anlayamiyorum bende durum tam tersiydi. Cok severek emzirdim tam 2.5 sene boyu hic zorlanmadan , her yerde her an. Cok güzel anlardi benim icin. Fakat yakin bi tanidigim emzirmedigi icin ( zor geldigini söyledi kendisi istemedi) her an görüsünce, hazir mamanin nekadar daha saglikli oldugunu, cocuklarin anneyd bagimli büyümedigini daha iyi uyku düzenine sahip olduklarini felan anlatir. Nwdenn???? Neden yapar bi insn bunu? Ister emzir ister mama ver. Niye insan gidip kendi yapmadigini veya yapamadigini kötümser ki?
Neddn hep " annelik emzirmekle bitmiyo" diye yorumlar felan yapilir ki genel olarak??? Evet bitmiyo , ama bi masallah de gec. Emzirmiyosada bi anne yorum yapma. Anlamiyorum insanları🙂

Gayet doğru. Almanlar çok küçük bebekleri bile hava soğuk olsa da temiz havaya çıkarıyor. Burda soğuk havada herkes giyiniyor, öyle dışarı çıkıyor ama çıkıyor. Almanlar outdoor ve temiz hava seven insanlar:) Kışın jogging yapan insan çok. Ben giyinip çıkıyorum jogginge ama kışın ortasında tek kat kıyafetle koşan çok, hatta şortla gelenler bile oluyor :olamaz: Onun dışında evet soğukta kala kala takmıyorsun gerçekten.

Şöyle bir şey anlatayım burda spa, sauna türü yerler genelde nude oluyor mayosuz takılıyorsun yani. Bu kış bir günlüğüne şehire yakınca bir yere gittim. Dışarda hava buz tabi, havuzlar içerde ama dışarda ufak bir sauna köyü var, havuzların olduğun binanın yanında çeşit çeşit sauna evcikleri var, işte kristalli olan mentollü olan çeşit çeşit ... bu Almanlar saç ıslak, üst ıslak hatta çoğu anadan üryan, üstüne ayakları da çıplak çıkıyor havuz binasından sauna binacıklarına kadar yürüyor. Hava buz ötesi, hatta yağmur da yapıyor ama kimsenin umru deği,l adamlar alışkın. Havluları da elinde havluya sarılan bile yok. Neyse ben malum Türküm öyle saçım ıslak dışarı çıkamam:) ama Romadayken madem Romalı olacaksın Cherry dedim ben de çıktım ıslak mayoyla. Valla üşümedim. Girdim saunalara takıldım geri geldim sonra havuza. velhasıl soğuk hava işi bence de abartılıyor, alışırsan çok da takmıyorsun.
Balayındayken saunaya gitmiştim nude yaşlı bi Alman ve benim tazecik hayallerim şokkkkk :) kimseye diyemedim ahfjkkk

bence bukadr detay vermenize bile gerek yok. Iyiyz bebegim tabi ki uslu deyip gecin. Aciklama felan gerek yok

Ama ben bu süt meselesini cidden anlayamiyorum bende durum tam tersiydi. Cok severek emzirdim tam 2.5 sene boyu hic zorlanmadan , her yerde her an. Cok güzel anlardi benim icin. Fakat yakin bi tanidigim emzirmedigi icin ( zor geldigini söyledi kendisi istemedi) her an görüsünce, hazir mamanin nekadar daha saglikli oldugunu, cocuklarin anneyd bagimli büyümedigini daha iyi uyku düzenine sahip olduklarini felan anlatir. Nwdenn???? Neden yapar bi insn bunu? Ister emzir ister mama ver. Niye insan gidip kendi yapmadigini veya yapamadigini kötümser ki?
Neddn hep " annelik emzirmekle bitmiyo" diye yorumlar felan yapilir ki genel olarak??? Evet bitmiyo , ama bi masallah de gec. Emzirmiyosada bi anne yorum yapma. Anlamiyorum insanları🙂
Bu bakış açısına da karşıyım anne sütü çok önemli benim için. Ama annem bu kadar takıntım için annesi ölen çocuklar aç mı kalıyor ? onlar nasıl büyüyor demişti sonuçta öyle yada böyle bir şekilde büyüyecekler yeter ki sağlıklı olsunlar

Hata sizde valla, neden emzirmiyorsun diye soran insan iyi niyetli değildir.yani bu sorunun yanıtı ne gelecek diye bekliyor, ya sütünüz az, ya yara var, ya çocuk meme reddi yaptı. İnsan bunu dusunur haddini bilir. Böyle bişi sormaz.mama veriyorsa öyle gerekmiştir. Siz de insan gibi yanıt vermeye dert yanmaya devam etmişsiniz. O kişi zaten belli sizin huzursuzlugunuzdan, mutsuzlugunuzdan beslenecek. Yer arıyor. Vermeyin su insanlara pirim. Bir dahaki yanıtınız net ve kısa olabilir.
-sanane
- sen sor diyeydi şükür sordun artık emzirebilirim. Gibi

Bugünkü konu benim bam teli olduğu için çok dokundu. Mesela güzel bir anımızı anlatırız. Kuzenim der ki “kilo almışsın sen” Annem geçen fotografını koymuş. Mesaj attı. “Teyzeme gidin kıyafet alın. Antalya’nın sıcağında giydiği şeyler olmuş mu?” Ya bir sor teyzen alışverişe çıkıyor mu? Kadın 40 senelik kocasını kaybetti. Yaşama sevinci kaldı mı? Kendinde herkese karşı istediğini söyleme hakkını görüyor.
Bu arkadaşa fazla yüz veriyorsunuz.Niye kendinizi uzun uzun acikliyorsunuz? Yok deprem oldu yok söyle oldu gibi.
Niye emzirmiyorsun yazdığında çünkü ben öyle uygun gördüm deyip bı emoji koyun geçin.
Kıyafet mi alın dedi trendyoldan link atın bak şunu beğendi sen aliver sevabına deyin bı gülücük patlatin.
Yani sürekli bu insana kendinizi niye acikliyorsunuz?
Yok bunları yazamam diyorsanız kısa kısa yazın geçin.
Mesela küçük kızın uslu mu evet uslu.
Evet hayır şeklinde cevaplar verin sohbet eder gibi cevap vermeyin.

Negatif enerji aldığınız insanlara karşı kendinizi açıklama ihtiyacı hissetmeyin ve yapmayın. Hayatta aklıma gelmez kuzenim çocuğunu emziriyor mu mama mı veriyor diye düşünmek sormak. Millet ne değişik.

Negatif enerji aldığınız insanlara karşı kendinizi açıklama ihtiyacı hissetmeyin ve yapmayın. Hayatta aklıma gelmez kuzenim çocuğunu emziriyor mu mama mı veriyor diye düşünmek sormak. Millet ne değişik.
Evet belki de onu tanımayacak en doğru sıfat “değişik” üzerine vazife olmayan her konuda bilmiş bilmiş yorum yapar sanki kendi hayatı 4’4 lükmüş gibi.
Hata sizde valla, neden emzirmiyorsun diye soran insan iyi niyetli değildir.yani bu sorunun yanıtı ne gelecek diye bekliyor, ya sütünüz az, ya yara var, ya çocuk meme reddi yaptı. İnsan bunu dusunur haddini bilir. Böyle bişi sormaz.mama veriyorsa öyle gerekmiştir. Siz de insan gibi yanıt vermeye dert yanmaya devam etmişsiniz. O kişi zaten belli sizin huzursuzlugunuzdan, mutsuzlugunuzdan beslenecek. Yer arıyor. Vermeyin su insanlara pirim. Bir dahaki yanıtınız net ve kısa olabilir.
-sanane
- sen sor diyeydi şükür sordun artık emzirebilirim. Gibi
bende Salı gününden beri hatayı kendimde buluyorum. Bu zamana kadar pek yersiz yorumu vardı. Niye göz yumdum. Bu insanı ben 43 senedir tanıyorum. 1 günde bu karaktere sahip olmadı. Ben o darılmasın diye laflarıma dikkat ederken o benim en hassas olabileceğim zamanda neden bu kadar düşüncesiz davranıyor. Demek ki pek çok arkadaşın dediği gibi fesat, sinsi ve başkasının mutsuzluğundan beslenen bir insan. Ben konduramadım ama gerçek bu demek ki.

Bu arkadaşa fazla yüz veriyorsunuz.Niye kendinizi uzun uzun acikliyorsunuz? Yok deprem oldu yok söyle oldu gibi.
Niye emzirmiyorsun yazdığında çünkü ben öyle uygun gördüm deyip bı emoji koyun geçin.
Kıyafet mi alın dedi trendyoldan link atın bak şunu beğendi sen aliver sevabına deyin bı gülücük patlatin.
Yani sürekli bu insana kendinizi niye acikliyorsunuz?
Yok bunları yazamam diyorsanız kısa kısa yazın geçin.
Mesela küçük kızın uslu mu evet uslu.
Evet hayır şeklinde cevaplar verin sohbet eder gibi cevap vermeyin.
Artık kısa cevap vermeme de gerek kalmadı. Annem teyzeme konuyu anlatmış. Teyzem artık nasıl aktardıysa kuzenim beni her yerden engellemiş. “Bir daha bana mesaj atmasın. Benle muhattap olmasın” demiş. Böyle bir konuda bile en ufak bir mahcubiyet hissetmiyor, hala kendini haklı görüyor. 🤷🏻‍♀️ Neyse aslında daha iyi oldu. Hayatımdan tamamen çıkmış oldu.

İyi geceler arkadaş. Bugün canımı çok sıkan, hatta ağlamamak için kendimi zor tuttuğum bir konuda fikirlerimizi almak istiyorum.
2 ay önce doğum yaptım. Hatta bir çoğunuz biliyor 2 sene üst üste doğum yaptım. Bu sefer 2 çocukla gerçekten çok zorlanıyorum ama şikayetçi değilim. Bu günlerde geçecek biliyorum.
Konu şu ki benim bir kuzenim var. Benden 1 yaş büyük. Beraber büyüdük. Babalarımız ortaktı ama hayatları boyunca babamı küçük gördüler. Anneme karşı doldurdular. Ben rahmetli babamın fotograflarını zaman zaman paylaşırım asla beğenmez.
Bugün whatsapp’ta çocuğumun fotosunu paylaştım. Kuzenim yorum yapmış. Yazışmayı da yolluyorum ben mi alınganlık gösteriyorum diye. “Küçük kızın uslu mu?” dedi. Ben de “çok şükür gece 2 kere uyanıyor. Mamasını yiyor. Geri yatıyor” dedim. Bana “neden süt vermiyorsun” demiş. Bende “sütüm kesildi” dedim. Bunun üzerine “yazık bebişe inşallah direnci düşmez” demiş.
Şimdi soruyorum size. Lohusa kadına söylenilecek laf mı bu? Bende isterim süt vereyim ama kesildi ve elimden bir şey gelmiyor. 🙁
Sadece bu mesaj değil. Yazışmalardan da anlarsınız hiç bir şekilde empati kuramayan, espri yapmayan, herşeyin en iyisini kendinin bildiğini düşünen bir karakterde. Ben bu kuzenime karşı nasıl bir tavır alayım? Hayatımdan tamamen çıkarayım mı? Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim. 🙏🏻
Üff ne haddine senin neden emzir miyorsun? Diye sormak. Süt olsa emzirirsin zaten. Mesafenizi koyun direkt, iyi niyetli fln gormuyorum ben bu tarz davranışları. Saflıktqn, patavatsızliktan fln yapmiyor bu tarz insanlar kötülüklerinden yapıyorlar çünkü bundan besleniyorlar...

Artık kısa cevap vermeme de gerek kalmadı. Annem teyzeme konuyu anlatmış. Teyzem artık nasıl aktardıysa kuzenim beni her yerden engellemiş. “Bir daha bana mesaj atmasın. Benle muhattap olmasın” demiş. Böyle bir konuda bile en ufak bir mahcubiyet hissetmiyor, hala kendini haklı görüyor. 🤷🏻‍♀️ Neyse aslında daha iyi oldu. Hayatımdan tamamen çıkmış oldu.
Isabet olmuş. Defolsun 🤣

Sağlıkla büyütün bebeklerinizi.
Kimseye de kulak asmayın. 2 çocuğum var kızımı 2 yaşına kadar emzirdim,minyon,huysuz cok ağlayan ve sürekli hastalanan bir bebek/çocuktu. 6 yaşına kadar böyleydi her sene kışın 2-3 defa serum taktıracak hale geliyorduk. Antibiyotik zaten saymıyorum bile kac şişe kullandık,vitaminler,bağışıklık güçlendiriciler,ateş düşürücüler vs gırla. Her ay doktora giderdik.
Oğlum 3 ay emdi ,sarılık olmuştu mama +meme devam ederken,memeyi reddetti 3 ay sonunda mama ile devam ettik. 4.5 yaşında maşallah diyim henüz antibiyotik kullanmadım. Evde ates düşürücü bile bulundurmam öyle sorunsuz büyüyor. Tek verdiğim takviye probiyotik.
Düşse benim oglumun düşerdi bağışıklığı.
Demem o ki,tabi ki anne sütü çok kiymetli ama mama'da zehir değil. Bebekler icin üretilmiş bir ürün bu da,anne sütü yoksa mama.
Kimseye bu konuda laf ettirmeyin. Iyi anne/kötü anne olmakla da ilgisi yok bunun. Kim ister gece memesini açip yanında yatan bebeği kolayca beslemek varken ,kalkıp sıcak yatağından mama hazırlamayı. Kolaylık değil yani tembellik desem hic değil. Kızımla sokağa çıkarken sadece kendimi ve yedek bez,kiyafet alırken,oğlumda bunlara ek olarak,termos,biberon,ölçülü kapta mama,yedek biberon taşıyordum. Bu bile zorlayıcı anne açısından. Ayrica maliyetli birşey mama. Ben en son ikiyüz küsür liralarda bıraktım mama almayı,şu an kimbilir ne kadar oldu.
Herşeyi geçtim emzirmek istemediniz,silikonunuz var yada canınız acıyor ne bileyim fiziksel açıdan uygun görmüyorsunuz vs vs kimi ne ilgilendirir ki bu. Kime ne? Benim arkadaşım sarkma olmasın diye emzirmedi 2 çocuğunu da. Kime ne kadinin kendi cocuğu,kendi bedeni,kendi kararı yani.
Açıklama falan yapmayın böylesine, tersleyin gitsin. Nerede duracağını,haddini bilsin.
Ben genç kızlığımdan beri yediğime içtiğime dikkat ederim. Akrabalar arasında gün yapılırdı. Kısırlar, poğaçalar ben yemezdim. Ama sonuçta aklını fiziğiyle bozmuş biri de değilim. 2 hamileliğimde toplam 20 kg aldım. Şu an 10 kg fazlalığım var. Biraz rahatlayınca diyet ve sporla vermeyi düşünüyorum. Gögüslerim içinde bir kaygım olsaydı en kötü silikon yaptırırdım. El kadar sabi sübyan bebeleri anne sütünden bilinçli mahrum edecek kadar bencil bir kadın değilim ki 🙁
Mama benim aldığım 400 gr 220 tl. Eczaneden probiyotikli mama alıyorum. 3 gün yetiyor bize. Bim’de 110 tl satılan mamada var.
Neyse zaten sorun kökünden çözüldü 🙂 Ben ona nasıl mesafe koyarım diye düşürken o beni heryerden engellemiş. 🤷🏻‍♀️ Böylesi daha iyi oldu.

Haklısınız. Pek çok kez haddini aşan yorumlar yaptı ama işte sineye çektim ben. Sadece ben değil etrafındaki herkes böyle. O aklına gelen ilk şeyi hiçbir süzgeçten geçirmeden dan dan söyler, bizde öyle kabul ederiz. Bugün kardeşiyle konuştum. Kendisi de ablasıyla uzun zamandır konuşmadığını söyledi. Ev alma meselesi yüzünden tartışmışlar. Aynı fiyatta olmasına rağmen kendisine daire, kardeşine müstakil ev alındığı için kıyameti koparmış.

Selamlar toystory. Tespitim yanlış mı? Burdaki Ruslar hep ince giyiniyor. Kuvvetle muhtemel bağışıklık sistemleri bizden daha güçlü. Bazı akrabalar gerçekten tam bir mikser 😡
Selamlar kesinlikle çok doğru tespit çok ince giyiniyorlar ve asla üşümüyorlar hayret ediyorum bende:)

Dünden beri düşündüm. Bende de hata var. Arkadaşlarında yazdığı gibi uzun uzun niye açıklıyorsun. Uslu mu diye sordu. “Uslu” de geç. Ya da en başından beri eklemeseydim. Bayramdan bayrama görüşüyoruz zaten. Babam öldü. Bana baş sağlığı dilemedi bana. Ben çok alttan aldım.Duracağı yeri bilemedi.

Ben teyzem için sineye çektim. Öyle bir annenin nasıl bu kadar kötü kalpli bir kızı olabiliyor anlamıyor. Ben geç yaşta(42) anne olabildim. Teyzem benim ilk kızım doğunca adak adamış kurban kesti. Ama artık gerçekten benim enerjimi emiyor kuzenim. Başlığı açtım. Acaba ben mi alınganlık yapıyorum diye ama pek çok yorum konunun hassas olduğunu, benim bu dönemde daha hassas olabileceğimi yazmış. Hayatımdan tamamen çıkartamam ama mesafe koymayı planlıyorum.

Benim kuzen sizinkinden daha fena galiba:)mesafeli durmanızda iyi.kk anne,kardeş konuları var:( dahada üzücü

Bebeğinizle mutlu bol kahkahalı günler:)

Sakin üzülmeyin yeğenim zorunlu erken sezaryen ile doğdu 2.5 kg civari idi o kdrcik çocuk nasıl emsin de süt gelsin ztn erken doğum bir kaç ay az az aldı ama mama ile büyüdü 3 günlük hastahanede kaldı dr sarılık değerini sevmedim daha çok erken demişti onunda kv mama vetdirmiyordu kardeşim evden gönderdi karıştırmadi
Yeğenim 9 aylık yürüdü yaklaşık 1.5 yaşında kendi bezi bıraktı 1 yaşında derdini anlatıyordu 1.5 yaşında muhabbet edecek seviyede idik 2 yaşında ilk kez grip nezle tarzı bir hastalığı oldu ne aşı ne dis zorladı su an 3.5 yaşında kelime dağarcığı çok geniş gayet uyumlu bir çocuk
Her çocuk kendine özeldir anne manyak değilse ztn en iyisini düşünür. Kimse karışmamali fayda yoksa gölge bari etmemeli
Mutluluk ile büyütün böyle şeylere takilmayin

Bazi insanlara hic biseyi begendiremezsin. Her halti elestirme ve burnunu sokma haddini kendilerinde görürler. Kizim 5 aylikken emmeyi birakti, hala sütüm geliyor ne zaman kesilir diye laf arasinda 2 dogum yapmis birine sorunca Emzirsene o zaman dedi. Gidip em diyeyeyim bakalim ne yapacak dedim. Hata bende tabi niye soruyosam. Asla ama asla cocuk bakimiyla ilgili kimseyle konusmamak lazim. Mamasi, gazi, sutu herseyine karisiyorlar. Terslemek lazim bunlari. Düğmesi var da ben mi kapattim süt gelmesini diyeceksiniz, susup kalacak. Bu konularda hic alttan almayin, lafınızı esirgemeyin. Anneler zaten surekli acaba eksik bisey yaptığını dusunerek hirpalaniyor, baskasinin sizi hirpalamasina izin vermeyin
Bu arada saglikla buyusun bebisleriniz 🙏

Bazi insanlara hic biseyi begendiremezsin. Her halti elestirme ve burnunu sokma haddini kendilerinde görürler. Kizim 5 aylikken emmeyi birakti, hala sütüm geliyor ne zaman kesilir diye laf arasinda 2 dogum yapmis birine sorunca Emzirsene o zaman dedi. Gidip em diyeyeyim bakalim ne yapacak dedim. Hata bende tabi niye soruyosam. Asla ama asla cocuk bakimiyla ilgili kimseyle konusmamak lazim. Mamasi, gazi, sutu herseyine karisiyorlar. Terslemek lazim bunlari. Düğmesi var da ben mi kapattim süt gelmesini diyeceksiniz, susup kalacak. Bu konularda hic alttan almayin, lafınızı esirgemeyin. Anneler zaten surekli acaba eksik bisey yaptığını dusunerek hirpalaniyor, baskasinin sizi hirpalamasina izin vermeyin
Bu arada saglikla buyusun bebisleriniz 🙏

Amma iç dökmüşüm 😂 kendime yapılmış gibi sinirlendim valla

Ohhh iyi olmuş.

Back