• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patavatsız kuzenime karşı nasıl bir tavır sergilemeliyim?

Sanane ulan deseydin :27:
Ayar oluyorum şu süt konusunda mal mal konusanlara.
4. Ayda uyku atağında uykusuzluktan sütüm azaldı, mama takviyesine başladım. Depremden sonra komple gitti. Her duyan aaa ah yazık ayaklarına başlıyor. Tabi ben - siz salak mısınız sütüm yok diye çocuk aç mı kalıyor zannediyorsunuz demiyorum- :27:
Senden benden iyi besleniyor diyorum.

Ek gıda, keçi sütü, mis gibi de büyüyor kuzucuğum ve böyle daha mutlu. Süt olmayan memeye asıldığında böyle mutlu değildi.
Kısacası kuzenin boş yapmış. Hiç canını sıkma. İki küçük çocuğa bakmak kolay değil. Yorgunluktan bile sütün olmayabilir çok normal. Mama da zehir değil. Bu kadar basit
♥️♥️

Kuzeniniz problemli. Ama suç sizde hala açıklama yapıp onu muhatap alıyorsunuz. Bu saatten sonra ben sizin yerinizde olsam cevap dahi yazmam mesajlarına. Sorun mama veya emzirme değil sorun çevremizdeki dengesiz insanlarda ve onları kale alan bizlerde.

Asla kimseye evleniyor musun, çocuk yapmıyor musun, emzirmiyor musun vs.
gibi bir dünya gereksiz sorulardan sormadım sormamda. Banane kimene. Bu soruları sorup sadece sizin vericeğiniz cevaplardan beslenen kişiler net kötü niyetli insanlar oluyor zaten. O yüzden bu ruh emicilerden uzak duruyoruz.
Bence onun temel sorunu mutlu olan herkesi kıskanıyor. Aslında benimde başımdan kötü bir evlilik geçti. Ama ben boşanma cesareti gösterdim ve kendime yeni bir hayat kurdum. O kötü olan evliliğini ısrarla sürdürüyor. Eşi sadakatsiz, toplum içinde onu küçük düşüren, görgüsüz bir adam. Neymiş “Mercedes almıyormuş, dağ bayır gezdiği için Volkswagen alıyormuş” Allah’ını seversen Mercedes ve Volkswagen aynı segmentte mi? Düşündükçe aslında ne kadar ayrı dünyaların insanı olduğumuz, konuşmamızında hiç gereği olmadığı kanısına vardım. Bana bir şey katmıyor. Aksine götürüyor.

İlahi Margaret. Dünden beri ilk defa tebessüm ettim. 🙂 Çok yaşa sen emi.
Böylesine açıklama yapmamak lazım. Kesinlikle patavatsızlık değil, dümdüz kötü niyet bu. İki aylık bebekte hangi usluluktan bahsediyoruz? Küçük beyniyle önce öyle bir girizgâh yapmış kendince, sonra da lafını sokup zehrini salmış. Nefret ediyorum şu tiplerden. Annem beni hiç emzirememiş, ben iki sene emzirdim oğlumu. Hiçbir yerim eksilmedi, oğlum da emmeyebilirdi, nasip meselesi bu.

Boş yere kendinizi hiç üzmeyin, ne güzel peş peşe sağlıklı iki bebeğiniz olmuş. Bakın konum var, ben bebeğimi yeni kaybettim.

Önemli olan sağlıklı bebeğin, annesinin sevgisiyle, tok bir şekilde büyümesi. Mamaymış, sütmüş, uykuymuş bunların hepsi hallolur. Kendinizi hiç yetersiz hissetmeyin.

Doğuma hazırlanırken, yok süt yapıcı çaylar, damlalar, meme ucum yara olacak diye kremler hazırlıyordum. En büyük dert sütümün olması olacak gibi geliyordu. Öyle boş ki. Bırak sütü, iki mememi kesseler de bebeğimi verseler şimdi güle oynaya bakarım. Bunu da üzülün ya da bana sempati gösterin diye değil, sizi saçma sapan şeylerle bu en mutlu günlerinizde geren insanların gereksizliğini anlayın diye söylüyorum.

Bebek bakmak eminim çok zordur, ama çok da büyük bir şans sağlıklı çocuğa kavuşmak. Böyle insanlarla diyalogu kesin bence. Bebeğinize odaklanın, sarılın öpün. Mama yiyen de büyüyor, anne sütü içen de. O tatlı yanaklı günler başka türlü gelmiyor.
Kaybınız için çok üzüldüm. 🙁Allah sabır versin size 🙏🏻 Rabbim en hayırlı vakitte size yeniden anneliği tattırır ve sağlıkla evladınızı dünyaya getirmeyi nasip eder inşAllah. 🤲🏻Bende bu günlerin bir daha geri gelmeyeceğini düşünüp, ne kadarda zorlansam çocuklarıma kendim bakmaya karar verdim. Kendim yatılı bakıcı da tutabilirim ama biliyorum ki hiç kimse ben kadar iyi bakamaz evlatlarıma. O yüzden yeri geliyor duş almaya vaktim olmuyor ama katiyen mutsuz değilim. Rabbim isteyen herkese de anne olma duygusunu yaşatır inşAllah 🙏🏻
Bence bu konularda hic bilgisi yok. bilincli olarak emzirmek istemedigini sutum kesildi diye de laf olsun diye soyledigini, istesen bu sorunu cozebilecegini ama emzirmek istemedigin icin cozmedigini dusunuyor. Sut kesilmesi konusunda bilgin var mi diye sorabilirsin. Bilmiyorsa bu konuda onu aydinlatabilirsin. Cocuk dogurmamis kadinlarin neredeyse hepsi bu konuda cahil ve sut vermeyen annelerin cocugu emzirmek istemedigi icin sutum kesildi diye yalan soyledigini dusunuyorlar. Kuzenin sadece patavatsiz oldugu icin dusundugunu direkt soylemis.
Spinoza bende çok bilmiyorum ama sütüm geldiği halde bilinçli olarak vermesen mastit olmaz mıydım? İlk kızımı 4 ay emzirdim. İkinciye kazara hamile kalınca sütüm kesildi. 2.kızımı da anca 15 gün emzirebildim. Gögüslerime dokunuyorum sönük. İçi dolu değil. 🙁

İyi geceler arkadaş. Bugün canımı çok sıkan, hatta ağlamamak için kendimi zor tuttuğum bir konuda fikirlerimizi almak istiyorum.
2 ay önce doğum yaptım. Hatta bir çoğunuz biliyor 2 sene üst üste doğum yaptım. Bu sefer 2 çocukla gerçekten çok zorlanıyorum ama şikayetçi değilim. Bu günlerde geçecek biliyorum.
Konu şu ki benim bir kuzenim var. Benden 1 yaş büyük. Beraber büyüdük. Babalarımız ortaktı ama hayatları boyunca babamı küçük gördüler. Anneme karşı doldurdular. Ben rahmetli babamın fotograflarını zaman zaman paylaşırım asla beğenmez.
Bugün whatsapp’ta çocuğumun fotosunu paylaştım. Kuzenim yorum yapmış. Yazışmayı da yolluyorum ben mi alınganlık gösteriyorum diye. “Küçük kızın uslu mu?” dedi. Ben de “çok şükür gece 2 kere uyanıyor. Mamasını yiyor. Geri yatıyor” dedim. Bana “neden süt vermiyorsun” demiş. Bende “sütüm kesildi” dedim. Bunun üzerine “yazık bebişe inşallah direnci düşmez” demiş.
Şimdi soruyorum size. Lohusa kadına söylenilecek laf mı bu? Bende isterim süt vereyim ama kesildi ve elimden bir şey gelmiyor. 🙁
Sadece bu mesaj değil. Yazışmalardan da anlarsınız hiç bir şekilde empati kuramayan, espri yapmayan, herşeyin en iyisini kendinin bildiğini düşünen bir karakterde. Ben bu kuzenime karşı nasıl bir tavır alayım? Hayatımdan tamamen çıkarayım mı? Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim. 🙏🏻
Niyeyini bilmiyorum siz de baya alttan almissıniz o garip olmuş. Ek olarak sutu gelmeyen anneye teskin edici seyler soylenir zira en dert eden annedir zaten. Ah vah diyene sinir oluyorum. Bir arkadasımin gelmesi sütü hic cok çok üzuldü. Canim.npasip dedim rızik meselesi. Mama yesin en azindan mama var eskiden un su vs. Verirlermiş dedim. Haklisim dedi sevindi garibim ne kadar toplumdan ah tuh duyduysa

valla ben bir ay bile emmemişim annemi, çevremdeki çoğu insandan daha az hasta oluyorum. hasta olmanın anne sütü ve mamadan daha çok mikroba ve soğuğa karşı dirençsizlikten olduğunu düşünüyorum. kuzenim çocuğuna 3 yaşında memeyi zorla bıraktırdı, hep emmek istiyordu ama iki çocuğuna da hasta olurlar korkusuyla bir yudum soğuk bir şey vermediği için şu an 16 yaşında içtiği azıcık soğuk sudan 5 gün hasta yatıyor, kendisi de öyle. daha bugün bir arkadaşımla bu konuyu konuştuk, kızın üzüntüden sütü kesildi. bebeği 9 aylık oldu maşallahı var, hala emzirmedi diye eş ailesi bir dünya şey söylüyormuş. insanların bu kadar yargılayıcı olmasını anlayamıyorum. sonuçta senin çocuğun, hasta da olsa sen uğraşacaksın kime ne.
Ben Antalya’da yaşıyorum. Burdaki Ruslar bizim montla gezdiğimiz havada şortla dolaşıyorlar. Yurtdışında da bebekleri soğuğa karşı bağışıklık kazansın diye dışarı çıkarttıklarını duydum. Belki de doğru olan odur. Bilmiyorum.
Bokum ya, vitaminsize bak. Hayatim insanlara hakettigi cevabi vereceksin. Sana ne mesela ? Sonra kendilerini bir halt saniyor bu insanlar.

Bana da süt sorusu Cok geldi hele Ilk dogumdan sonra . Size ne arkadasim mememden Benim. Ayrica emzirmek zorunda miyim? Ilk üc gün zaten travma. Sütüm gelmedigine kimseyi inandiramadim kizim uc gun ac gezdi olmayan memeden süt emmeye calisti. Kocam ve annem dahil kizginligim yeni yeni geciyor. Sütüm olsun diye bir tek takla atmadigim kaldi. Olmuyorsa olmuyor yapacak bisey yok.

Ben Anne sütü ile kardesim mama ile buyudu. Ben 160 o 185 boyunda :)))

Saglicakla büyüt yavrularini melegim 🌸💖
Canımm Allah’a çok şükür benim eşim bebeklerin bakımı hakkında bana olumsuz bir yorum yapmıyor. Kendi tek çocuk olduğu için yeğen filanda görmemiş. Kucağına aldığı ilk bebek kendi çocuklarımız. Zaten herhangi bir fikri de yok bebek nasıl büyütülür diye. Annemde bizi çok zorluklarla büyüttüğü için benim modumu düşürecek bir yorum yapmıyor. Hatta karı-koca hayatımızı çocuklarımızı büyütmeye adadığımız için çok takdir ediyor bizi. Çocuklarım Kendilerini ifade edecek yaşa gelene kadar ben çalışmayı düşünmüyorum. Kreşte ya da bakıcı biri bir şey yapar. Dilleri yok ki bu çocuklar ifade edebilsin. Benim kardeşim yeğenlerimi kreşe verdiğinde kamera ile izleyebiliyordu. Şimdi yasaklamışlar çocukların kisisel haklarını ihlal ediyor diye.

Ben Antalya’da yaşıyorum. Burdaki Ruslar bizim montla gezdiğimiz havada şortla dolaşıyorlar. Yurtdışında da bebekleri soğuğa karşı bağışıklık kazansın diye dışarı çıkarttıklarını duydum. Belki de doğru olan odur. Bilmiyorum.

Canımm Allah’a çok şükür benim eşim bebeklerin bakımı hakkında bana olumsuz bir yorum yapmıyor. Kendi tek çocuk olduğu için yeğen filanda görmemiş. Kucağına aldığı ilk bebek kendi çocuklarımız. Zaten herhangi bir fikri de yok bebek nasıl büyütülür diye. Annemde bizi çok zorluklarla büyüttüğü için benim modumu düşürecek bir yorum yapmıyor. Hatta karı-koca hayatımızı çocuklarımızı büyütmeye adadığımız için çok takdir ediyor bizi. Çocuklarım Kendilerini ifade edecek yaşa gelene kadar ben çalışmayı düşünmüyorum. Kreşte ya da bakıcı biri bir şey yapar. Dilleri yok ki bu çocuklar ifade edebilsin. Benim kardeşim yeğenlerimi kreşe verdiğinde kamera ile izleyebiliyordu. Şimdi yasaklamışlar çocukların kisisel haklarını ihlal ediyor diye.
Bende Antalya da yaşıyorum bebeklerinizi sağlıkla büyütün inş.
Bu fesat kuzen ve akrabalar çok fazla emin ol.
En güzeli sınır koymak ve uzaklaşmak negatif enerjilerden.

Annemlerin bi komşusu var karı koca uyuzluk akan tipler, kadın hamileyken annemle diğer bir komşu arasında geçen “pazar da bu hafta zamlanmış “ temalı konuşmaya “biz çocuklarımıza böyle pazardan almıyoruz manavdan organik alıyoruzz” diye laf atmıştı. Aynı kadın pöfür pöfür paket paket apartman boşluğunda hamilelik dahil sigarayı elinden düşürmedi
Sigarayı da organik buluyorsa demek 🤔

herkese her detayı anlatmayın çok geç anladım üstünkörü gece uğraşıyoruz bebek işte vs cevap verin sizde haklısınız kuzeniniz çok yakın görüyorsunuz ama önceden bazı ipuçları gördüyseniz buna göre artık muhabbetleriniz olsun
Haklısınız. Pek çok kez haddini aşan yorumlar yaptı ama işte sineye çektim ben. Sadece ben değil etrafındaki herkes böyle. O aklına gelen ilk şeyi hiçbir süzgeçten geçirmeden dan dan söyler, bizde öyle kabul ederiz. Bugün kardeşiyle konuştum. Kendisi de ablasıyla uzun zamandır konuşmadığını söyledi. Ev alma meselesi yüzünden tartışmışlar. Aynı fiyatta olmasına rağmen kendisine daire, kardeşine müstakil ev alındığı için kıyameti koparmış.
Bende Antalya da yaşıyorum bebeklerinizi sağlıkla büyütün inş.
Bu fesat kuzen ve akrabalar çok fazla emin ol.
En güzeli sınır koymak ve uzaklaşmak negatif enerjilerden.
Selamlar toystory. Tespitim yanlış mı? Burdaki Ruslar hep ince giyiniyor. Kuvvetle muhtemel bağışıklık sistemleri bizden daha güçlü. Bazı akrabalar gerçekten tam bir mikser 😡

Size tavsiyem şu ...mamadan önce 15 dk bir memeyi 15 dk diğer memeyi emzirin sonra mama verin 3 gün devam edin sütünüzün gelmeye başlayacağına inanıyorum

Emzirince bebekler hasta olmaz diye bir şey yok büyük oglumu emzirdim hiç mama vermedim gören herkes mama mi veriyorsun derlerdi o kadar tombul bir bebrkti kreşe başladı en çok hastalanan benim oğlumda hatta doktoru bile suphelrndi bu kadar hasta olması normal değil diyordu tahlil falan yapıldı şükür birsey çıkmadı şimdi ki bebegimde emiyor oda çok tombul ve kac gündür hasta emzirince hasta olmaz diye birsey yok

Sağlıkla büyütün bebeklerinizi.
Kimseye de kulak asmayın. 2 çocuğum var kızımı 2 yaşına kadar emzirdim,minyon,huysuz cok ağlayan ve sürekli hastalanan bir bebek/çocuktu. 6 yaşına kadar böyleydi her sene kışın 2-3 defa serum taktıracak hale geliyorduk. Antibiyotik zaten saymıyorum bile kac şişe kullandık,vitaminler,bağışıklık güçlendiriciler,ateş düşürücüler vs gırla. Her ay doktora giderdik.
Oğlum 3 ay emdi ,sarılık olmuştu mama +meme devam ederken,memeyi reddetti 3 ay sonunda mama ile devam ettik. 4.5 yaşında maşallah diyim henüz antibiyotik kullanmadım. Evde ates düşürücü bile bulundurmam öyle sorunsuz büyüyor. Tek verdiğim takviye probiyotik.
Düşse benim oglumun düşerdi bağışıklığı.
Demem o ki,tabi ki anne sütü çok kiymetli ama mama'da zehir değil. Bebekler icin üretilmiş bir ürün bu da,anne sütü yoksa mama.
Kimseye bu konuda laf ettirmeyin. Iyi anne/kötü anne olmakla da ilgisi yok bunun. Kim ister gece memesini açip yanında yatan bebeği kolayca beslemek varken ,kalkıp sıcak yatağından mama hazırlamayı. Kolaylık değil yani tembellik desem hic değil. Kızımla sokağa çıkarken sadece kendimi ve yedek bez,kiyafet alırken,oğlumda bunlara ek olarak,termos,biberon,ölçülü kapta mama,yedek biberon taşıyordum. Bu bile zorlayıcı anne açısından. Ayrica maliyetli birşey mama. Ben en son ikiyüz küsür liralarda bıraktım mama almayı,şu an kimbilir ne kadar oldu.
Herşeyi geçtim emzirmek istemediniz,silikonunuz var yada canınız acıyor ne bileyim fiziksel açıdan uygun görmüyorsunuz vs vs kimi ne ilgilendirir ki bu. Kime ne? Benim arkadaşım sarkma olmasın diye emzirmedi 2 çocuğunu da. Kime ne kadinin kendi cocuğu,kendi bedeni,kendi kararı yani.
Açıklama falan yapmayın böylesine, tersleyin gitsin. Nerede duracağını,haddini bilsin.

Size tavsiyem şu ...mamadan önce 15 dk bir memeyi 15 dk diğer memeyi emzirin sonra mama verin 3 gün devam edin sütünüzün gelmeye başlayacağına inanıyorum
Cocuksun yapıyorum onu. Aslında bebeğim memeyi alıyor hala. Ama süt gelmeyince bir süre sonra çırpınıyor ve çok ağlıyor. 🙁
Emzirince bebekler hasta olmaz diye bir şey yok büyük oglumu emzirdim hiç mama vermedim gören herkes mama mi veriyorsun derlerdi o kadar tombul bir bebrkti kreşe başladı en çok hastalanan benim oğlumda hatta doktoru bile suphelrndi bu kadar hasta olması normal değil diyordu tahlil falan yapıldı şükür birsey çıkmadı şimdi ki bebegimde emiyor oda çok tombul ve kac gündür hasta emzirince hasta olmaz diye birsey yok
Siz de büyük geçmiş olsun dipsiz. Bana da mama obez yapar demişlerdi. Seninkiler anne sütüyle nasıl o kadar kilo aldı? MaşAllah 🧿
Hadsize bak. Hic iyi niyet falan sezmedim, ici fesatlik dolu ve yüzüne bakinca bile anlasilan tiplerdendir eminim😂
Hic uzulme, ne aglayacaksin bu tip icin?
Love ben önceden kötü evliliği yüzünden psikolojik sorunları var diye düşünüyordum ama şöyle bir zamanda bile benim modumu düşürecek kadar düşüncesiz olması bana da fesatlık geliyor.

Sanane ulan deseydin :KK53:
Ayar oluyorum şu süt konusunda mal mal konusanlara.
4. Ayda uyku atağında uykusuzluktan sütüm azaldı, mama takviyesine başladım. Depremden sonra komple gitti. Her duyan aaa ah yazık ayaklarına başlıyor. Tabi ben - siz salak mısınız sütüm yok diye çocuk aç mı kalıyor zannediyorsunuz demiyorum- :KK53:
Senden benden iyi besleniyor diyorum.

Ek gıda, keçi sütü, mis gibi de büyüyor kuzucuğum ve böyle daha mutlu. Süt olmayan memeye asıldığında böyle mutlu değildi.
Kısacası kuzenin boş yapmış. Hiç canını sıkma. İki küçük çocuğa bakmak kolay değil. Yorgunluktan bile sütün olmayabilir çok normal. Mama da zehir değil. Bu kadar basit
♥️♥️
Yis yiri bende sütümün kesilmesini çok yorulmama ve depreme bağlıyorum. Depremden sonra herkes için çok farklı kaygılar oluşmaya başladı. İnan bizde de aynı şey geçerli. Ben 2 senedir yemeği sıcak yiyemiyorum. Çoğu zaman alel acele alıştırıyorum. Şu an evde 3 farklı mama var. Biri keçi sütlü, birinin içinde probiyotik var. Çocuklarımı doğdu doğalı özel doktora götürüyorum. Yeri geliyor kendimden kısıyorum, onları hiçbir şeyden mahrum etmemek için. Bunları tabii ki kimsenin takdirini kazanmak için yapmıyorum. Ama el insaf. Beni ne hakla bu kadar çaresiz, zavallı hissettiriyor. 🙁

Selamlar toystory. Tespitim yanlış mı? Burdaki Ruslar hep ince giyiniyor. Kuvvetle muhtemel bağışıklık sistemleri bizden daha güçlü. Bazı akrabalar gerçekten tam bir mikser 😡

Gayet doğru. Almanlar çok küçük bebekleri bile hava soğuk olsa da temiz havaya çıkarıyor. Burda soğuk havada herkes giyiniyor, öyle dışarı çıkıyor ama çıkıyor. Almanlar outdoor ve temiz hava seven insanlar:) Kışın jogging yapan insan çok. Ben giyinip çıkıyorum jogginge ama kışın ortasında tek kat kıyafetle koşan çok, hatta şortla gelenler bile oluyor :olamaz: Onun dışında evet soğukta kala kala takmıyorsun gerçekten.

Şöyle bir şey anlatayım burda spa, sauna türü yerler genelde nude oluyor mayosuz takılıyorsun yani. Bu kış bir günlüğüne şehire yakınca bir yere gittim. Dışarda hava buz tabi, havuzlar içerde ama dışarda ufak bir sauna köyü var, havuzların olduğun binanın yanında çeşit çeşit sauna evcikleri var, işte kristalli olan mentollü olan çeşit çeşit ... bu Almanlar saç ıslak, üst ıslak hatta çoğu anadan üryan, üstüne ayakları da çıplak çıkıyor havuz binasından sauna binacıklarına kadar yürüyor. Hava buz ötesi, hatta yağmur da yapıyor ama kimsenin umru deği,l adamlar alışkın. Havluları da elinde havluya sarılan bile yok. Neyse ben malum Türküm öyle saçım ıslak dışarı çıkamam:) ama Romadayken madem Romalı olacaksın Cherry dedim ben de çıktım ıslak mayoyla. Valla üşümedim. Girdim saunalara takıldım geri geldim sonra havuza. velhasıl soğuk hava işi bence de abartılıyor, alışırsan çok da takmıyorsun.

Gayet doğru. Almanlar çok küçük bebekleri bile hava soğuk olsa da temiz havaya çıkarıyor. Burda soğuk havada herkes giyiniyor, öyle dışarı çıkıyor ama çıkıyor. Almanlar outdoor ve temiz hava seven insanlar:) Kışın jogging yapan insan çok. Ben giyinip çıkıyorum jogginge ama kışın ortasında tek kat kıyafetle koşan çok, hatta şortla gelenler bile oluyor :olamaz: Onun dışında evet soğukta kala kala takmıyorsun gerçekten.

Şöyle bir şey anlatayım burda spa, sauna türü yerler genelde nude oluyor mayosuz takılıyorsun yani. Bu kış bir günlüğüne şehire yakınca bir yere gittim. Dışarda hava buz tabi, havuzlar içerde ama dışarda ufak bir sauna köyü var, havuzların olduğun binanın yanında çeşit çeşit sauna evcikleri var, işte kristalli olan mentollü olan çeşit çeşit ... bu Almanlar saç ıslak, üst ıslak hatta çoğu anadan üryan, üstüne ayakları da çıplak çıkıyor havuz binasından sauna binacıklarına kadar yürüyor. Hava buz ötesi, hatta yağmur da yapıyor ama kimsenin umru deği,l adamlar alışkın. Havluları da elinde havluya sarılan bile yok. Neyse ben malum Türküm öyle saçım ıslak dışarı çıkamam:) ama Romadayken madem Romalı olacaksın Cherry dedim ben de çıktım ıslak mayoyla. Valla üşümedim. Girdim saunalara takıldım geri geldim sonra havuza. velhasıl soğuk hava işi bence de abartılıyor, alışırsan çok da takmıyorsun.
Cherry benim gördüğüm haber buydu. Danimarka’da ebeveynler cafeye gittiklerinde bebeklerini dışarıda bırakıyormuş. Hem kapalı alanlar daha çok mikrop barındırıyor diye hem bağışıklıkları kuvvetlensin diye hem de daha kaliteli uyku uyuyabilsinler diye. Bu bebekleri soğukta uyutma geleneği Sovyetler Birliği zamanından beri süre gelen bir gelenekmiş bazı ülkelerde. Ayrıca ne kadar medeni ve güvenli bir ülke ki, bebeklerin kaçırılma korkuları yok. Biz burda çocuğumuzu sokağa çıkarmaya korkuyoruz.

Eklentiler

• 87FC4BE4-D487-4D8C-85EC-24F1E8FDB9EE.jpeg
    87FC4BE4-D487-4D8C-85EC-24F1E8FDB9EE.jpeg
    67,6 KB · Görüntüleme: 35
  • C3080A88-A3A1-4B82-A786-3A4868685F82.jpeg
    C3080A88-A3A1-4B82-A786-3A4868685F82.jpeg
    60,1 KB · Görüntüleme: 31
  • EF99D275-4EB7-4FD4-9BB6-8B1E9AFA36E9.jpeg
    EF99D275-4EB7-4FD4-9BB6-8B1E9AFA36E9.jpeg
    52,7 KB · Görüntüleme: 43
Cherry benim gördüğüm haber buydu. Danimarka’da ebeveynler cafeye gittiklerinde bebeklerini dışarıda bırakıyormuş. Hem kapalı alanlar daha çok mikrop barındırıyor diye hem bağışıklıkları kuvvetlensin diye hem de daha kaliteli uyku uyuyabilsinler diye. Bu bebekleri soğukta uyutma geleneği Sovyetler Birliği zamanından beri süre gelen bir gelenekmiş bazı ülkelerde. Ayrıca ne kadar medeni ve güvenli bir ülke ki, bebeklerin kaçırılma korkuları yok. Biz burda çocuğumuzu sokağa çıkarmaya korkuyoruz.

Bir miktar soğuk o kadar da korkunç değilmiş panpa, o gün o spada ben bunu anladım mesela, bu konuda önyargı kafamızda. Çocukları açık havaya çıkarmayı gayet doğru buluyorum ben de, öbür türlü evden hiç çıkmayınca okula 0 bağışıklık sistemiyle başlıyorlar. Antalya'da yasiyormussun zaten ee orda soguk olmuyor ki :KK51: Ben yilbasinda gittim baktim tum turistler bikiniyle gunesliyor ben de gectim havuz kenarina guneslendim saat 4e kadar hem de:KK59:

Son düzenleme:
Arkadasim 3 yasina kadar emmis, su an surekli hastalanan bir kadin..
kucukken de surekli hasta oluyormus, annesi anlatti. Emzirirsen cocuk hic hastalanmazmis, mama icen cocuk bagisikligi dusuk olup buyumezmis blah blah blah :KK53: :KK70:
Bende öyleyim malesef, 3,5 yaşına kadar emmişim annem zor ayırmış memeden: dilerimin üzerine çöküp ağlarmışım .
Ama çocukken de dol hasta olurmuşum şimdi de öyle . Her kış , kreşe yeni başlayan çocuklar gibi öksürük grip hiç gitmez benden . Hastalıklar peşimi bırakmaz . Allah beterinden korusun .
Hasta olmakla emzirmenin alakası yok , eskilerin saçmalıkları bence

Bende öyleyim malesef, 3,5 yaşına kadar emmişim annem zor ayırmış memeden: dilerimin üzerine çöküp ağlarmışım .
Ama çocukken de dol hasta olurmuşum şimdi de öyle . Her kış , kreşe yeni başlayan çocuklar gibi öksürük grip hiç gitmez benden . Hastalıklar peşimi bırakmaz . Allah beterinden korusun .
Hasta olmakla emzirmenin alakası yok , eskilerin saçmalıkları bence
Emen cocukta mama icen cocukta hasta olur zaten normali bu, benim anlamadigim emen cocugun mama icen cocuga gore daha az hastalandiginin sanilmasi😂
Cocugun yeteri kadar mikropla karsilasmasi gerekir ki bagisikligi olusup kuvvetlensin, bunun icin de bebegi her hava kosulunda disariya cikarmak gerekir.
Umarim hastaliklar pesinizi en kisa surede birakir.:KK66:

Back