- 18 Şubat 2018
- 12.233
- 2
- 54.828
- 598
- 44
En komigi de bebegi olmayan insanin sanki bir bebegi varmis gibi cok bilip konusmasiAnnelik yarıştırma
Ben ilkokuldayken birkaç veli her gün okula gelir öğretmenlerle konuşur, bahçede kendi aralarında çocuklarının notlarını yarıştırırlardı. Yeni dönemin modası da annelik yarıştırmak
Herkes her şeyi biliyor, gluten verme, mama verme, şeker verme, o marka kıyafet kullanma, bu saatte uyutma, ekran izletme. E gel kendin bak madem
Ayy canım benim ya! Sen yorgun olduğun için böylelerine takilmissin. Sen izin verdiğin sürece bu yargılamaların sonu gelmez... Fitne insanlar ne yazık ki çok ne yaparsan yap hep bir şeyler bulurlar. Sen kapat kapını yüreğini dinle akışa bırak kendini ne demiş ünlü dusunur what can i do sometimes.Evet girlin doğru hatırlıyorsun. En yakın arkadaşım oyun halısı aldığımız gün “bu saatte uyanık mı bu bebek. Yazık acıyorum” demişti. Daha sonra o arkadaşımla arama mesafe koydum. Aramızda her hangi bir konuşma geçmedi. Artık anneliğim hakkında yorum yapmıyor.
Ne zaman ki biri anneliğime laf ediyor, beni yetersiz hissettiyor o zaman gerçekten kendimi çok çaresiz, zavallı hissediyorum.
Benimki duzeltilmis 9 kronolojik 12 aylik gece uyumadan mamasini iciyor misil misil uyuyor
Uyku egitimi de vermistim onun da etkisi var, ama gercekten tam anlamiyla doymayan bebek uyumuyor deneyimlendi..
Bebeginin saglam psikolojili bir anneye ihtiyaci var bunu unutma, sen iyi ol ki bebegin daha mutlu huzurlu olsunBiscuits motive edici mesajların için çok teşekkür ederim.Benim için şu an ne kadar anlam ifade ettiğini anlatamam.
CanımmNihal'ciğim bir çocuğu annesinden daha fazla kimse düşünemez.İnsanlar mamaya karşı neden bu kadar önyargılı bunu da hiç anlamıyorum.Ben ikisini de verdim ve çok şükür bağışıklıkları gayet kuvvetli.Lutfen bu tarz enerji emici insanlara karşı kulaklarını tıka ve haddini bildir.İster kuzenin olsun,ister baska biri oldun hic fark etmez.Sağlikla büyüsünler inşallah.
nooption ben o kadar açıklama yaptım sonrasında bir şey yazmadı. “Sağlık olsun. Sen kendine dikkat et. Stres yapma. Sütünde gelir” filan gibi. O söylemek istediğini söyledi. Kenara çekildi.niye açıklama yapıyorsun ki?
düşmez dertlenme sen gibi kısa bir cevap verip geçeydin.
Yatagina biraktiktan sonra bay bay yapip isiklari kapatip odadan cikarsaniz alisacaktir, ama rutin gerektiyor. Aglayacak hatta ilk gunler cok aglayacak ama gun gectikce rutini anliyorlar ve uyku vakti oldugunun farkina variyorlar. Bebekler sandigimizdan cok daha akilli.Uyku eğitimini de veremedim uykudan nefret ediyor Uyuyacağını anladığı anda gözleri kapanırken parmağını gözüne sokuyor uyandırıyor
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
Yatagina biraktiktan sonra bay bay yapip isiklari kapatip odadan cikarsaniz alisacaktir, ama rutin gerektiyor. Aglayacak hatta ilk gunler cok aglayacak ama gun gectikce rutini anliyorlar ve uyku vakti oldugunun farkina variyorlar. Bebekler sandigimizdan cok daha akilli.
Aglasa bile odaya girmemeniz gerekiyor o zaten illa ki uyuyacak. Ben odasini erken ayirmistim, boyle alisti su an 1 yasinda hic aramizda uyumadi. Yatagini biliyor ve orda kendi odasinda uyuyor boyle alisti cunku.
Alisinca zaten aglamiyordu benimki, 5 dk mirildanip uyuya kaliyordu artik.
Evet aslinda izin vermemek gerekiyor cunku cocuk karmasa yasiyor nerede uyumasi gerektigine dair fakat her ailenin kurallari rutinleri farkli her anne bebegi icin iyisini ister ve yapmaya calisir.Bizimki de 1 yaşından sonra aramızda yatmayı adet haline getirdi. Hareket kabiliyeti arttıkça kafamızın tepesinde falan uyumaya başladı. Anne yanı beşik kullandık hep. Yazın artık odasını ayıracağız. Uyku saatini biliyor o değişmiyor çok şükür.
Keşke deseydiniz.O heralde “Gögüslerim sarkmasın diye emzirmiyorum” filan diyeceğimi sandı. Çünkü aklı hep en kötüye çalışır. Karşısındakinin mağdur olacağını asla düşünmez.
Bu yorumu yapmak ona kalmamıs.İyi geceler arkadaş. Bugün canımı çok sıkan, hatta ağlamamak için kendimi zor tuttuğum bir konuda fikirlerimizi almak istiyorum.
2 ay önce doğum yaptım. Hatta bir çoğunuz biliyor 2 sene üst üste doğum yaptım. Bu sefer 2 çocukla gerçekten çok zorlanıyorum ama şikayetçi değilim. Bu günlerde geçecek biliyorum.
Konu şu ki benim bir kuzenim var. Benden 1 yaş büyük. Beraber büyüdük. Babalarımız ortaktı ama hayatları boyunca babamı küçük gördüler. Anneme karşı doldurdular. Ben rahmetli babamın fotograflarını zaman zaman paylaşırım asla beğenmez.
Bugün whatsapp’ta çocuğumun fotosunu paylaştım. Kuzenim yorum yapmış. Yazışmayı da yolluyorum ben mi alınganlık gösteriyorum diye. “Küçük kızın uslu mu?” dedi. Ben de “çok şükür gece 2 kere uyanıyor. Mamasını yiyor. Geri yatıyor” dedim. Bana “neden süt vermiyorsun” demiş. Bende “sütüm kesildi” dedim. Bunun üzerine “yazık bebişe inşallah direnci düşmez” demiş.
Şimdi soruyorum size. Lohusa kadına söylenilecek laf mı bu? Bende isterim süt vereyim ama kesildi ve elimden bir şey gelmiyor.
Sadece bu mesaj değil. Yazışmalardan da anlarsınız hiç bir şekilde empati kuramayan, espri yapmayan, herşeyin en iyisini kendinin bildiğini düşünen bir karakterde. Ben bu kuzenime karşı nasıl bir tavır alayım? Hayatımdan tamamen çıkarayım mı? Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?