İyi geceler arkadaş. Bugün canımı çok sıkan, hatta ağlamamak için kendimi zor tuttuğum bir konuda fikirlerimizi almak istiyorum.
2 ay önce doğum yaptım. Hatta bir çoğunuz biliyor 2 sene üst üste doğum yaptım. Bu sefer 2 çocukla gerçekten çok zorlanıyorum ama şikayetçi değilim. Bu günlerde geçecek biliyorum.
Konu şu ki benim bir kuzenim var. Benden 1 yaş büyük. Beraber büyüdük. Babalarımız ortaktı ama hayatları boyunca babamı küçük gördüler. Anneme karşı doldurdular. Ben rahmetli babamın fotograflarını zaman zaman paylaşırım asla beğenmez.
Bugün whatsapp’ta çocuğumun fotosunu paylaştım. Kuzenim yorum yapmış. Yazışmayı da yolluyorum ben mi alınganlık gösteriyorum diye. “Küçük kızın uslu mu?” dedi. Ben de “çok şükür gece 2 kere uyanıyor. Mamasını yiyor. Geri yatıyor” dedim. Bana “neden süt vermiyorsun” demiş. Bende “sütüm kesildi” dedim. Bunun üzerine “yazık bebişe inşallah direnci düşmez” demiş.
Şimdi soruyorum size. Lohusa kadına söylenilecek laf mı bu? Bende isterim süt vereyim ama kesildi ve elimden bir şey gelmiyor.
Sadece bu mesaj değil. Yazışmalardan da anlarsınız hiç bir şekilde empati kuramayan, espri yapmayan, herşeyin en iyisini kendinin bildiğini düşünen bir karakterde. Ben bu kuzenime karşı nasıl bir tavır alayım? Hayatımdan tamamen çıkarayım mı? Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.