Pasta Malzemeleri satan magaza ariyorum

bunlarda benim yaptiklarim

Eklentiler

• $copie_de_dscn0815_1253974550.jpg
    10,3 KB · Görüntüleme: 87
  • $img_0403_1254167326.jpg
    7,6 KB · Görüntüleme: 121
  • $Photos-0052.jpg
    9,8 KB · Görüntüleme: 105
  • $141020091104_1255557393.jpg
    13,9 KB · Görüntüleme: 113
  • $231020091105_1256303090.jpg
    12,4 KB · Görüntüleme: 96
oy masallah kizlar burasi dolmus pastalarla
ben bazen pate d'amande kullaniyorum ,bunun sadece pembe yesil beyaz rengi oluyo
ben daha denemedim ama lokumlu olani yapmayi dusunuyorum

leylos canim sen nasil yapiyosun seker hamurunu
seninkide cok guzel hele turk bayrakli olana bayildim ,cok guzel yapmisin marifetlisin baya

1KG EXTRA INCE PUDRA SEKERI
60ML SU
1 YEMEK KASIGI SAF JELATIN TOZU (AGAR AGAR)
170GR GLUKOZ
YARIM YEMEK KASIGI GLISERIN ECZANDEN ALINIR
Toz jelatini bir tasa koyun ve ustune 1/4 kap yani 60 ml suyu koyun ve karistirin ve bir kenara birakin.En az 5 dakika oylece kalsin.Kalin bir tabaka gibi sisecektir jelatin ve hic su kalmaz.
Sonra ben maride baska bir kapta isinan suyun ,kaynayan suyun ustunde,baska ikinci bir kapta jelatini isitin- seffaf bir renk alacak ve tamamen eriyecektir.Kaynatmayin asla ama iyice isinmalidir-cok sicak olmalidir!
Simdi atesten alin; icine misir surubu+gliserini koyun ve ben maride mumkun oldugunca isitmaga devam edin-asla kaynatmayin ama cok cok sicak olmalidir.Ocak ustunde direkt kaynatmayin asla. Jelatinin ozelligi kaybolur.
Eleyin pudra sekerinin tamamini ve ortada bir kuyucuk acin elle. Bu kuyuya jelatin ve gliserinli siviyi gezdirin,dokun.
Cok temiz ellerinizle bu karisimi karistirin,yogurun.Her iki elinizi de kullanin.
Yogurun-ta ki duzgun ve yumusak ve sekil verilebilir,merdane ile acilabilir kivama gelinceye kadar.Plastik sarana sarin dikkatlice, iki-3 kat sarin ve hic hava almayacak sekilde en az 8 saat oda isisinda bekletin . Ideali en az 24 saat bekletilen kaplama-dekoratif fondantdir. Sonra ihtiyac olunca az az parcalarla veya ikiye bolerek calisin gerektigi gibi."

Benim de eklemek istediğim bazı şeyler var. Her pudra şekeri şeker hamurunda güzel sonuç vermiyor. Pastaneler için üretilen, un gibi, nişasta gibi incelikte pudra şekeri gerekiyor. Benim aldığım pudra şekeri özel amaçla üretilmiş bir pudra şekeri. Glikoz ve jelatin tozunu ise pasta malzemeleri satan toptancılardan alabilirsiniz. Benim aldığım ve duyduğum dört yer var bunun için. Kadıköy Beysa, Bilko, Eminönü Nüans ve Fermo. Ayrıca bazı aktarlarda da mevcut oluyor, sormanız lazım. Bir de pudra şekeri markalarından Bağdat marka olan ile fena olmuyormuş. Belki denemeye değerdir.
HAMURA RENK VERMEK ICIN GIDA BOYASI KULLANIYORUM TOZ OLANINDAN AMA BUYUK MAZALARDA SIVI GIDA BOYALARIDA VAR

leylos canim ben camiliyle sepetliye bayildim :)) cok guzel masallah beceriklisin baya..

çok guzel olmus ama bu saf toz jelatinleri haram olmasin sakin? saf jelatinler domuz kemiginden ve derisinden uretiliyor hatta videosunu izlemistim canim

çok guzel olmus ama bu saf toz jelatinleri haram olmasin sakin? saf jelatinler domuz kemiginden ve derisinden uretiliyor hatta videosunu izlemistim canim
hayir canim domuzla alakasi yok benim kullandiklarim vejetal deniz yosunundan elde edilio fransada mazalarda yok zaten ben turkiyeden getittirdim fransada kucukbi magazada gordum vardi oda deniz yosunundan yapilior adi agar agar bu marka jelatini ic raharligiyla alabilirsin agar agar toz jelatin

leylos bu son gonderdiklerinde guzel olmus ,bende cok yapmak istiyorum tabi bazen yapiyorumda iste seker hamurunu yapmak mesela

bende burda tor geatin yani agar agar aliyorum ,bu vegetal deniz yosunu domuz katkisi hic yok
ama canim senin yaptigin seker hamuru bana biraz ugrastirici geldi
ben lokumlu olani denemeyi dusunuyorum ama tabi nasil olur onu biliyorum

bide fransizca isimleri ne simdi kullandigin malzemelerin
mesela glikoz gliserin isim olarak ayni oluyo dimi ,burda bio magaza var oraya baksam bulurmuyum cunku agar agarida ordan aliyorum ,baya cesit cok buyuk magaza

tesekkur ederim canim camii pastayi caminin kermesi vardi orasi icin yaptim acik arttirmayla 2200€ya satildi sepet pastayida kendi dogum gunumde yaptim kendi kendime hediye ettim :)))))

2200€ ya mi sattin :1shok::1shok:kafamçokkarıştı
tabi sanirim parasi cami icin falanmi gitti
bende pasta yapicaktim uzerine kutlu dogum haftasi yazicaktim ,ama onceden gidecegimiz belli degildi biranda karar verilince kalmisti

2200€ ya mi sattin :1shok::1shok:kafamçokkarıştı
tabi sanirim parasi cami icin falanmi gitti
bende pasta yapicaktim uzerine kutlu dogum haftasi yazicaktim ,ama onceden gidecegimiz belli degildi biranda karar verilince kalmisti

kutlu dogum icin olan pastada var yukarda resimlerde oda 1000€ ya satildi tabi bunlar hep camii icin hayrima allah rizasi icin yapiorum benimde camiyee bi katkim olsun die
malzemelerin frce ismini sormussun
glukoz glukoz oluo bunu turk exportlarinda yada buyuk mazalarda bulabilirsin a base de miele yazio rengi bal gibi bal reyonuna bak mazaya gittiginde
gliserin gliserin oluo bunuda eczaneye gitcen gliserin almak istiorum diycen sana ilac sisesine doldurup veriolar ne yapacaksin derlerse pasta de veriolar zaten sorun cikarmadan
gida boyasini buyuk mazalarda bulabilirsin oda colorant alimentair olarak gecio ama burdakiler toz degil likid sivi yani bu seker hamuru ugrastirici degil yarim satte yapiosun

hmm simdi anladiom ben hiç bilmiyordum boyle birsey oldugunu çok sevindim ya
iyiki bu basligi açmisim. gerçekten çok aradim domuz katkili olmayan maddeler bulmayi strasbourg'ta bulabilirmiyim bu agar agar'i?

asagidaki resim mi?

birde a basé de miel'in resmini koyarmisin

ya canim seker hamurunu yaparken ya fotografini çeksen yada videosunu çekip koysan buraya olmaz mi? gerçekten çok istiyorum ogrenmeyi? seninkiler kurumuyor sanirim benim hamurum kurumustu hemen

Son düzenleme:
normalde bulabilirsin ben bu agar agar i bi fransiz exportundan buldum ama fransiz exportunda turk arap her yerin malzemelerinden satiliodu yada internet uzerinden alabilirsin arastirirsan bulursun
seker hamurunun yapilisini bidahaki yaptigimda ya videoya cekerim yada asama asama
resmini ceker koyarim
glocose a base de miel in resimleri
Eki Görüntüle 44139

Eki Görüntüle 44140

Son düzenleme:
kizlar bu agar agar genelde bio magazalarinda oluyo ,ben once bi yer vardi oraya gidip alirdim
ama suan kendi is yerimizin yanina koskoca bi magaza aildi tum bio malzemeler orda dolu valla kucukleri buyukleri fazlada pahali degil
base de miel de bio marketlede kesin vardir

canim sen strasbourg'taydin dimi? neresi? o agar agari gorursen o magazanin adini verirmisin bana ve adresini

yok canim ben paristeyim ama mutlaka bio imagazalari vardir ,kucuk dukkanlarda bile oluyo
strassbourg taki bio magazalari
VITANA
Tél. : 03 88 32 30 08
rue Orfèvres 67000 Strasbourg (France)
Flor'Alsace‎20 Rue des Serruriers, 67000 Strasbourg03 88 32 87 38
‎Can'art‎ 40 Rue de Zurich, 67000 Strasbourg03 88 35 37 18‎
La Centaurée‎86 Route de La Wantzenau, 67000Strasbourg
03 88 31 78 23
‎L'Aubépine‎32 Avenue Léon Dacheux, 67000 Strasbourg 03 88 84 47 17‎

ADIM ADIM SEKER HAMURU YAPIMI
7,5 su bardağı ince çekilmiş ve elenmiş pudra şekeri
1 yemek kaşığı toz jelatin (silme)
Çeyrek su bardağı oda sıcaklığında su
Yarım su bardağı glikoz
1 yemek kaşığı gliserin (silme)

1-Pudra şekerinizi eleyin. 5 su bardağı kadar kısmını yoğurma kabınıza koyun.

Mikrodalgaya dayanıklı bir tabağınıza toz jelatini koyun.

3-Toz jelatinin üzerine, çeyrek su bardağı suyu serpin. 1 dakika kadar bekleyin, jelatin suyu çekip, şişsin.

4-Şişen jelatini, mikrodalganın ısıtma ayarında 10 saniye ısıtın. Çok ısınmaması önemli. Sadece eriyecek kadar mikrodalgada kalmalı.

5-Daha sonra eriyen, toz jelatinli suya, gliserin ve 20 saniye mikrodalgada ısıttığınız glikozu da ekleyin. İyice karıştırın. Glikozun tam dağılmadığını düşünüyorsanız 5 saniye kadar daha, karışımın tamamını mikrodalgaya koyun, ısıtın.

6-Bu karşımı, yoğurma kabınızdaki pudra şekerinin ortasına döküp, yoğurmaya başlayın. Bir süre sonra kabın içinde yoğurmak zorlaşacaktır. Ayırdığınız 2,5 bardak pudra şekerinden bir miktar tezgaha döküp, hamurunuzu tezgahta yoğurmaya devam edin. Çok sert bir hamur olduğundan, oldukça kol kuvvetine ihtiyacınız olacak.
Azar azar ayırdığınız pudra şekerinden ekleyip, elastik ama sertçe bir hamur yoğurun. Pudra şekerinin miktarını kesin söylemek mümkün değildir. Ortamın, hatta elinizin sıcaklığı bile miktarı değiştirecektir. Benim, 7,5 bardak pudra şekerinin tamamını kullandığım hiç olmadı, ama siz bu miktarı hazır bulundurun.

7-Hamurunuz hazır olduktan sonra, kullanıncaya kadar, streç filme sarıp, hava almayan bir kapta ve oda sıcaklığında saklamalısınız. Hava ile temas ettiğinde hamurunuz kuruyacaktır. Buz dolabına koyarsanız da, renklendirdiyseniz, renkleri akacak ve hamurunuz terleyecektir.
Bir süre beklemiş hamurunuzu kullanmadan önce, tekrardan iyice yoğurmanız ve katılaşmışsa birkaç saniye mikrodalgada ısıtmanız gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…