Pasaklı olmak temiz olamamak

Ne var bunda kabullenemeyecek ki.her ilaç kullanan da depresyonun dibinde değil.neyse.bu arada çalışıyor musunuz bilmiyorum ama evde olan kişilerin bu durumda olması bana çok normal geliyor.ben de evdeyken tam da bu tarz oluyorum çünkü.evde olmanın, çalışmamanın insan doğasına uygun olduğunu düşünmüyorum.çoluk çocuk için mecburen evdeyiz diyorsanız da mecburen bir çözümünü bulacaksınız artık.yani bence bu tembellik değil, motivasyon yokluğu.çünkü dışarıdaki işleri tıkır tıkır yapıyorum ben.
İlac kullanmayi veya doktora gitmeyi ayip saymak degil benim yaptığım. Kendi icimde hasta olduğumu kabullenip kabullenememe, durumumu anlamdiramama, hastayim diyip kabullenip kendimi kaderime birakmama istegi, hayir hasta falan degilim ya azmedersem basaricam düşüncesi. Bunlar bana engel olan seyler. Gerçekten icimde yasadiklarim zor ve insanlara dışardan kolay gibi gelen seyleri halledemiykrum. Çalışmıyorum su an, ama konuda anlatilan kisi gibi salt tembellik oturup hicbirsey yapmamaktan kaynaklı da degil ki durumum. Ben hic durmuyorum da surekli bir seyler yapmaya çalışıyorum. Ama olmuyor olduramiyorum, yikiliyroum, saliyorum, vazgeciyorum. Egitim almaya kendimi gelistirmeye yeniden meslek sahibi olmaya ugrasiyorum. Baya cidden ugrasiyorum da vakit ayiriyorum. Ama ev islerinde oldugu gibi her seyde surekli asagi cekiliyorum

Çocuksuz ev, temiz titiz koca, haftada bir gelen abla ile başarıyorum ben hiç sil süpür yapmamayı 😂 şu an abla yok, yenisini bulamıyorum. Sinir krizinin eşiğindeyim 😂
Kudra bende 5.5 yaş bebesi var, sürekli oyuncak vs dağıtıyor. Kocam işten gelsin banyoyu havuza çeviriyor çünkü sürekli yıkanma, el yüz yıkama takıntısı var. En kotu su ve sabun lekesi oluyor yani. Yemek yapsam mutfak toplanmak zorunda, yerler kırıntı oluyor robot süpürge bir yere kadar. Çok zengin olsaydım keşke 😢

Kudra bende 5.5 yaş bebesi var, sürekli oyuncak vs dağıtıyor. Kocam işten gelsin banyoyu havuza çeviriyor çünkü sürekli yıkanma, el yüz yıkama takıntısı var. En kotu su ve sabun lekesi oluyor yani. Yemek yapsam mutfak toplanmak zorunda, yerler kırıntı oluyor robot süpürge bir yere kadar. Çok zengin olsaydım keşke 😢
İşte temiz titiz kocadan kastım bu 😂 benim bey işten gelir duşunu alır banyoyu temizler çıkar. Benim dağıttıklarımı da toplar ben ciddi dağınık bir insanım çünkü. Çocuk da olmayınca ev kirlenmiyor. Yazın çok toz oluyordu mesela mecburen süpürüp siliyordum her gün. Şimdi camlar kapandı o kadar toz da olmuyor.
Bulaşık tencere tava dahil her şey makineye giriyor bizde. 10 dkda halloluyor ama yemek yapmayı mutfak işini seviyorum zaten. O kısımda sorun yok.

Bence mümkün olduğunca sadelessin ne kadar az eşya o kadar az dağınıklık.
Kanepelerin kırlentleri çoksa kaldirabilir zira çocuklu evde o kirlentler hep havada gezer.
Maddi durumu yettiğince hayatını kolaylaştıracak makinler alsın robot süpürge kurutma gibi.
Ve en önemlisi kurallar lazım çocuklara, benimde 2 çocuğun bişey sadece mutfakta yenir. Oyuncak sadece odalarında oynanır.
Acele iş yaparken temizlik mendilleri çok kurtarıcı ben solo kullanıyorum öneririm
Hergun her oda supurulmese bile mutfak zorunlu, kirintiya basilmaz zaten.
Kıyafetleri de az ve basic secerseniz camasir yükünden de biraz kurtulursunuz

Haklısınız eşi kendisinin dediğine göre asla onunla ilgilenmiyorum ne isterse alıyormuş o kadar peki hiç evin pisliğinden rahatsız olmuyor mu diyorum hayır olmuyor ne temizlerim nede karışırım diyormuş ilginçç
Nesi ilginç? Biri ekstra ilgi isteyen iki küçük çocuk var evde, karısı hamile üstelik. Bu durumda karışıp rahatsız mı olacak eşi? Sizin arkadaşınızın "derdiyle" bu kadar dertlenme sebebiniz nedir?

Haklısınız eşi kendisinin dediğine göre asla onunla ilgilenmiyorum ne isterse alıyormuş o kadar peki hiç evin pisliğinden rahatsız olmuyor mu diyorum hayır olmuyor ne temizlerim nede karışırım diyormuş ilginçç
Adam temizlik yapmadığı için sorun çıkarsa mutlu olacaksınız gibi. Cidden siz neden bu kadar ilgileniyorsunuz bu konuyla?

Çocukların sağlığını düşünmek de mi motive etmiyor. Kolera olur o pisliğin içinde üç çocuk.

Benim 1 çocuğum olsa nasıl eski düzenimle devam ederim diye düşünüyorum kaldı ki 3 çocuk cinnetlik olurdu heralde. İlginç yaşamlar

Bu konuda haklısınız bu öneriyi bende yaptım ve kendisi son derece dikkate aldığını ve düşünmediğini söyledi bu 3 üncüyü doğurma amacı ise kız çocuk doğurabilmekti bir kızım olsun istiyorum diyordu henüz cinsiyeti belli olmadığından kız olursa bundan sonra tüplerini kapattıracakmış olmazsa geçici sprey

😀😀 Hepimiz yeri geliyor üstesinden gelemiyoruz ama 1 ay boyunca temizlik yapmadığımızda olmuyor yani 😀😀
Yoo, oluyor.
Temizlikten kasıt herkese göre değişen bir şey.
Misal evi silip süpürüp toz almak koltukları süpürmek falan mı temizlik dediğimiz?

Günümüzün elektronik cihazlarıyla değil 1 ay, aylarca yapmasanız oluyor çünkü onlar her gün çalışıyor zaten.
Toz dediğiniz temizlik mendilleri el altında, hop hop silince aynı şey değil mi, illa dip bucak mı gireceğiz?

Şunu merak ettim,arkadaşınız ev temizlemiyor,peki yemek yapıyor mu, ya da çocukların öz bakımını,kendi öz bakımını yapıyor mu? Birde çocuklarıyla ilgileniyor mu yoksa onlara TV tablet açıp bir köşede kendi yatıp kalıyor mu?

Biri özel iki çocuğu varmış,üstüne hamile. Kadıncağız temizlik yapsa şaşırırdım ben.
Ama tabii zor bir durum. Yardımcı hanım bulsun bir tane. Çocuklara yazık.

Tövbe daha neler okucaz burda ya
Bile bile altına işemek nedir Allah aşkına
Ruh hastanın ötesi
Bu insanlar nerde yaşıyor nerde yetişiyor ben anlamadım
Çevremde nede başka yerde böyle birşey ne gördüm ne duydum
Temizlik imandan gelir herşeyden önce ondandamı haberleri yok
Bile bile evimde altında işeyen kaynanayı değil evime sokmak oğlu ile birlikte hayatımdan def ederim
Kimse beni öyle bir annenin yetiştirdiği birinin çok farklı olduğuna inandıramaz.

İlac kullanmayi veya doktora gitmeyi ayip saymak degil benim yaptığım. Kendi icimde hasta olduğumu kabullenip kabullenememe, durumumu anlamdiramama, hastayim diyip kabullenip kendimi kaderime birakmama istegi, hayir hasta falan degilim ya azmedersem basaricam düşüncesi. Bunlar bana engel olan seyler. Gerçekten icimde yasadiklarim zor ve insanlara dışardan kolay gibi gelen seyleri halledemiykrum. Çalışmıyorum su an, ama konuda anlatilan kisi gibi salt tembellik oturup hicbirsey yapmamaktan kaynaklı da degil ki durumum. Ben hic durmuyorum da surekli bir seyler yapmaya çalışıyorum. Ama olmuyor olduramiyorum, yikiliyroum, saliyorum, vazgeciyorum. Egitim almaya kendimi gelistirmeye yeniden meslek sahibi olmaya ugrasiyorum. Baya cidden ugrasiyorum da vakit ayiriyorum. Ama ev islerinde oldugu gibi her seyde surekli asagi cekiliyorum
Bu yazdıklarınız depresyon tedavisi için bünyenizin size uydurdugu bahaneler. Sizi eleştirmiyorum yanlış anlamayın ama ufaktan terapiye ve vitamin takviyelerine başlasanız iyi olur. Depresyon veya motivasyon eksikliği katiyyen aynı şeyler değil azmederseniz de aşamazsınız . Azmedince kanser yeniliyor mu veya azmedince b12 değerleri düzeliyor mu ? O durumlarda nasıl bilimsel ilaç kullanmak zorunlu ise bundada ilaç veya terapi zorunlu. Görünmeyen soyut birşey oldugu için insanlar kendi kendine atlatacaklarını zannediyorlar .

Son düzenleme:

Siz de yardıma ihtiyacınız olduğunu kabul edemiyorsunuz neden? Mükemmeliyetçilik mıdır? Kendinize neden bu kadar yukleniyorsunuz? Hastayım diyip kadere terk etmekten kastıniz nedir? Hastaysaniz çözümü belli doktora gidersiniz tedavi olursunuz geçer. Kendiniz için adım atmaktan korkmak niye? Kendinize neden bu kadar yüklenip kötü davraniyorsunuz? Kimse mükemmel değildir, kimse %100 sağlıklı değildir, kendinizden bu imkansızı beklemek niye kibirli misiniz? İçten içe ustün mu goruyorsunuz kendinizi herkesten mesela?

Sorularım eleştirel değil, bana cevap yazın diye değil, kendinize sorun diye yazdım, farkındalığınız azıcık açılırsa zaten kendinize haksızlık ettiğinizi, terapiye ihtiyacınız ve hakkınız olduğunu belki anlamanıza yardımcı olabilir.

Bu konuda haklısınız bu öneriyi bende yaptım ve kendisi son derece dikkate aldığını ve düşünmediğini söyledi bu 3 üncüyü doğurma amacı ise kız çocuk doğurabilmekti bir kızım olsun istiyorum diyordu henüz cinsiyeti belli olmadığından kız olursa bundan sonra tüplerini kapattıracakmış olmazsa geçici sprey
Üçüncü de erkek olursa, o pislik eve ve ilgisiz bakımsız üç tane abinin içine mi doğuracak dördüncü çocuk olan kızı?
Ne hakkı var ya buna?
Kendi arkasını toplayamayan biri nasıl buna cüret edebilir?
Hizmetçi istiyorlar, kendilerine, doğurduklarına baktıracak, arkalarını toplattıracak hizmetçi arıyorlar. İçinde bir gram çocuk sevgisi olsa, ilk doğurduğu çocuğa gösterirdi bütün ilgi ve sevgisini. Zaten özel ilgiye muhtaç bir çocuk. Tavşan gibi yavrulamak şu zorlu süreçte ciddi bir akıl tutulmasıdır.

Merhaba bayanlar bir arkadaşımın ağzından yazıyorum ismim Havin bir sorunum var ve bu benim için büyük sıkıntı oluşturuyor.
2019 tarihinde bir oğlum oldu o zamana kadar herşey gayet normal gidiyorken onun doğumundan sonra bir anda temizlik sorunum oluşmaya başladı ilk başlarda geçici bir durum olarak gördüğüm zamanla geçer , küçük çocuğum var normaldir, biraz büyüsün üstesinden gelirim dediğim temizlik sorunu zamanla devleşmeye başladı sonrasında 1 yaş 8 aylıkken oğluma atipik otizm tanısı aldık dünyam başıma yıkıldı eğitime falan başladık derken özel eğitim aldır derken her gün onunla okula gidiyorum eskiden yaptığım işlerin çeyreğini bile yapmıyorum eski halimi düşünüyorum yalın ayak fayansa, betona açık olan hiç bir yere basamıyordum ayağım tozlanır diye şimdi ise ciddi bir pasaklılık problemi ile başbaşayım iki çocuğum var 3 üncü ye 6 aylık hamileyim niye böyleyim bilmiyorum ama bu durumdan kurtulmak istiyorum evi bok Götürüyor resmen ama bendeki rahatlık koltukta yok sanki o bokun içnde oturan ben değilim de başkasıymış gibi umursamıyorum dünyanın videosunu izledim temizlik vlogları temiz olmak için motivasyonlar temiz olma tüyoları ama nafile haaa hiç yapmıyor muyum tabiki yapıyorum mesela hafta da 1 ocağı siliyorum 20 günde bir dip Bucak 10,15 günde bir normal evi temizliyorum bazılarına 10 günde bir temizlik normal geliyor fakat 2 çocuklu bir ev için normal değil malesef ve bunun bilincinde olmak daha çok yoruyor beni her şeyin farkındayım fakat kendim için hiç bir şey yapamıyorum malesef bu konu hakkında neler yapabilirim sizce bu bir psikolojik sorun mudur ? Psikiyatriye görünmelimiyim? Neler yapmalıyım temiz olmak için ? Ve bunu süreklilik haline getirebilmek için önerilerinize ihtiyacım var..
Lütfen kınamayın bende eskiden normal bir insanın 3 katı temizdim ama şuanda bir şeyler önüne geçiyor ve hiçbirşey yapamıyorum.
Buradan sonrasını arkadaşım ağzından değilde kendi düşğncelerim olarak söylemek istiyorum
Bu dostuma yardımcı olursak çok sevinirim asla misafir bile ağırlamyor. 5,6 ayda bir misafir ağırlıyor ben normal düzeyde temiz bir insanım benim evime gelince temizlik hastası bir insan görmüş gibi davranıyor ama normalde asla öyle değilim günlük işlerimi yapıyorum ama ona göre 24 saat temizlik yapıyorum düşünün kendisi asla ama asla temizlik yapmıyor örnek olarak verirsek YouTube dan aurikatariina yı izlerseniz tam olarak söylemek istediğim şeyi anlayacaksınız.
yapmak istese bile çoçuktan fırsat bulamaz ki,

Arkadaşınızdan çok size dert olmuş gibi kadının evinin temizliği. Siz yapıverin 3-4 günde bir 😂
Kendi evi kendi pisliği, kimseyi ilgilendirmez valla bence. Canı isterse yapar istemezse çöp ev olur. Kime ne.
Kendine ne değilmiş işte.rahatsız oluyormuş.hem de çok.
Çok güzel anlatmışsın valla.üsengeçlik ve tembellik ancak bu kadar şiirsel anlatılabilirdi 😂 şaka bir yana benim gibisin aynı.bem gittim hafif bir antidepresan yazdırdım.şimdi daha iyiyim.yine yapana kadar çok zorlanıyorum ama eskisinden daha iyi yine de.bazen ben yaşamaya üşeniyorum resmen.eğlenmeye, gezmeye gitmeye bile üşeniyorum.evden çıkmaya üşeniyorum, evde de hiçbir şey yapmıyorum.ne olacak hâlim bilmem.seneden seneye de daha kötü oluyor.hayattan mı bıktık nedir ?

X