Pasaklı olmak temiz olamamak

Haklısınız zor evet kabul ediyorum fakat 15 günde bir elektrikli süpürge atmak da zaten kirli olan bir evi hiç temiz yapmaz bende ona hak veriyorum zaten özel çocuğu var çok mümkün değil ama 2,3 günde bir ortalığı üstten bile hallederse bu kadar birikmez ve bunalıma girmez
Temizliğe birini almasinı söyleyin ,maddi anlamda bunu yapamıyorsa,annesi,kardeşi,eşi hatta yakın arkadaşıysanız siz destek olun. En basitinden gidip çocukları ile ilgilenseniz kadın bir işin ucundan tutabilir. Benim de 2 çocuğum var,işimin bölünmesinden nefret ettiğim için, hevesle başladığım işi gerilerek bitiriyorum,illaki çocuklar bölüyor. Halbuki eşim onları alıp dışarı çıktığında temizliğimi kolayca,hiç bölünmeden yapıyorum,yada okulda olduklarında. Bu boşa kürek çekme hissini iyi bilirim,silersiniz kurumadan daha basar üzerine çocuklar yada birşey dökülür vs.
Biri karnında 2 de çocuğu var halihazırda ki birinin de özel gereksinimi varken,zaten evi bal dök yala olsa tuhaf olurdu. Sadece desteğe ihtiyacı var arkadaşınızın.
Temizlik konusunda ipin ucu kaçınca insanın yapası gelmiyor zaten. Biraz toparlansa evi,kendisi daha sık temizleyebilir çok kirlenmeden.

Arkadaşınızın da böyle bir durumda olanlarin da öncelikle yardıma ihtiyacı olduğunu ve yardım istemekten çekinmemesi gerektirgini kabullenmesi lazım. Bahsettiğim yardım hem eş desteği hem temizlikçi hem de psikolojik.

Öz bakımını ve günlük işlerini aksatmanin altında her zaman psikolojik bir neden vardır. Ayrıca öncelikle insanlar kendi kendilerine en acımasız eleştirileri yapar malesef ve bu da ister istemez kendinizden nefrete vs yol açar. Mükemmeliyetçilik de ertelemelerin, aman boşver demelerin önünde ciddi sebeplerden biri. Kesinlikle önce eşinizle konuşun edebildigi yardımı etsin anlamiyorsa siz kendi yolunuzu çizin ve terapiye başlayın hele ki özel durumda olan bir çocuğa bakım veriyor olmak zaten başlı başına psikolog desteği gerektiren birşey. Önce kendi ruhunuzu temizlemelisiniz ki bu durum disiniza da yansisin. Hormon ve kandaki vitamin mineral durumunu da ihmal etmeyin.

Naçizane kendinize de yüklenmeyin, her sorunun bir çözümü elbet vardır. 🍀❤️

Yani ne desme bilemedim belli ki çocuk sahibi olduktan sonra depresyona kapılmış, 2 çocuk daha üretmek niye :KK51: 1 çocukla ev işleriyle başa çıkamıyorsan 3 çocukla hiç hiç yapamazsın, 2 çocuk daha niye yan gerçekten anlayamadım Türkiyede depresyona çare doktora başvurmak yerine nedne üremekte aranıyor:KK51:

Bence toplumca en büyük sorunumuz olmuş bitmişle uğraşmak. Bu saatten sonra konu sahibine ya da benzer durumda olanlara neden diye sormanin bir faydasi olmayacaktır. Tabiiki keşke öncesinde onlemler alinsaymis ancak herkes aynı bilinçte ya da aynı ileri goruste malesef olamıyor işte, bazılarımız da yaşayınca ogreniyor. Madem bu gün yardım için bir yol arayışında olabildiğince çözüm önerisi sunmak sanırım en iyi şey. Eminim sorunu yaşayan kişiler her ne sorunsa neden neden diye en çok kendi kendini yiyip bitiriyordur.

Ne desem bilemedim ilk çocukta zaten düzen şaşmış çocuğun özel eğitimi,ev ,iş derken ipin ucu kaçmış.Ama önlem almak,çözüm bulmak yerine sürekli doğurmayı dert üstüne dert eklemeyi seçmiş.Oturup istediği kadar aglayabilir,kendini bu hale getiren yine kendisi.Biz anca yardımcı tut,git tüpleri bağlat ya da depresyon varsa tedavi ol deriz.Arkadaşınız kız olana kadar doğurur sonra tüm sorumluluğu ilerde kızın üstüne yığar başka depresyonlara yelken açar......

Merhaba bayanlar bir arkadaşımın ağzından yazıyorum ismim Havin bir sorunum var ve bu benim için büyük sıkıntı oluşturuyor.
2019 tarihinde bir oğlum oldu o zamana kadar herşey gayet normal gidiyorken onun doğumundan sonra bir anda temizlik sorunum oluşmaya başladı ilk başlarda geçici bir durum olarak gördüğüm zamanla geçer , küçük çocuğum var normaldir, biraz büyüsün üstesinden gelirim dediğim temizlik sorunu zamanla devleşmeye başladı sonrasında 1 yaş 8 aylıkken oğluma atipik otizm tanısı aldık dünyam başıma yıkıldı eğitime falan başladık derken özel eğitim aldır derken her gün onunla okula gidiyorum eskiden yaptığım işlerin çeyreğini bile yapmıyorum eski halimi düşünüyorum yalın ayak fayansa, betona açık olan hiç bir yere basamıyordum ayağım tozlanır diye şimdi ise ciddi bir pasaklılık problemi ile başbaşayım iki çocuğum var 3 üncü ye 6 aylık hamileyim niye böyleyim bilmiyorum ama bu durumdan kurtulmak istiyorum evi bok Götürüyor resmen ama bendeki rahatlık koltukta yok sanki o bokun içnde oturan ben değilim de başkasıymış gibi umursamıyorum dünyanın videosunu izledim temizlik vlogları temiz olmak için motivasyonlar temiz olma tüyoları ama nafile haaa hiç yapmıyor muyum tabiki yapıyorum mesela hafta da 1 ocağı siliyorum 20 günde bir dip Bucak 10,15 günde bir normal evi temizliyorum bazılarına 10 günde bir temizlik normal geliyor fakat 2 çocuklu bir ev için normal değil malesef ve bunun bilincinde olmak daha çok yoruyor beni her şeyin farkındayım fakat kendim için hiç bir şey yapamıyorum malesef bu konu hakkında neler yapabilirim sizce bu bir psikolojik sorun mudur ? Psikiyatriye görünmelimiyim? Neler yapmalıyım temiz olmak için ? Ve bunu süreklilik haline getirebilmek için önerilerinize ihtiyacım var..
Lütfen kınamayın bende eskiden normal bir insanın 3 katı temizdim ama şuanda bir şeyler önüne geçiyor ve hiçbirşey yapamıyorum.
Buradan sonrasını arkadaşım ağzından değilde kendi düşğncelerim olarak söylemek istiyorum
Bu dostuma yardımcı olursak çok sevinirim asla misafir bile ağırlamyor. 5,6 ayda bir misafir ağırlıyor ben normal düzeyde temiz bir insanım benim evime gelince temizlik hastası bir insan görmüş gibi davranıyor ama normalde asla öyle değilim günlük işlerimi yapıyorum ama ona göre 24 saat temizlik yapıyorum düşünün kendisi asla ama asla temizlik yapmıyor örnek olarak verirsek YouTube dan aurikatariina yı izlerseniz tam olarak söylemek istediğim şeyi anlayacaksınız.

kendisi asla ama asla temizlik yapmıyor örnek olarak verirsek YouTube dan aurikatariina yı izlerseniz tam olarak söylemek istediğim şeyi anlayacaksınız.

Bu konuyu açmanızı arkadaşınız mı istedi ? Konuyu arkadaşınız yazmadıysa ve sizden bu yönde bir talebi olmadıysa; arkadaşınızın ağzından konuyu anlatmanız çok çirkin olmuş.

YouT.ubetaki kadına niye bakın dediniz ? Video görsellerindeki imaj çöp ev ve yıllarca temizlenmemiş ocak vb temalı. Arkadaşınızın evinin o ayarda olduğunu mu düşünüyorsunuz ?

Arkadaşının hem doktor hem de eş desteğine ihtiyacı var
Üç çocuk yapan babayiğit erkek evin içinde olanlara da dahil olsun bi zahmet
Eşinin bariz sıkıntıları var, doktora götürsün, ev işlerinde alışverişte destek olsun, eşiyle ilgilensin, öyle sadece çocuk yapmakla olmuyor
Haklısınız eşi kendisinin dediğine göre asla onunla ilgilenmiyorum ne isterse alıyormuş o kadar peki hiç evin pisliğinden rahatsız olmuyor mu diyorum hayır olmuyor ne temizlerim nede karışırım diyormuş ilginçç

Hanımefendide gizli depresyon olabilir. Pasaklılık ve dağınıklılık-özellikle özbakımsızlık varsa bir depresyon alametidir. Kan değerlerine mutlaka baktırsın kansızlık o kadar yok artık dediğimiz sorunlara gebe ki. Detaylı bir check up yaptırsın. Ardarda dogurmak vucuttaki tüm vitaminleri yok etmiştir, kaldiki cocuklardan biri otizmli hanımefendi kaygısını içinde yaşıyor olabilir. Bir süre eve haftada 2 gün bir yardımcı hanım alsınlar. Kocası ne halt yiyor afedersiniz?? 3 tane doğurtmayı biliyor. Bir zahmet tutsun eve yardımcı
Evet malesef 3 çocuk doğurtmakla olmuyor ne. İstiyorsa yapıyormuş istersen temizlikçiye tutarım diyormuş fakat gerisine karışmıyormuş ben yapmam sanada yap demem diyor resmen Allah yardımcısı olsun bu dediklerinizi bizzat kendim ona yaptıracağım kansızlık sorunu ve demir eksikliği vardı ama konunun buraya geleceğini düşünmemiştim duyunca bende şaşırdım doğrusu

Bu konuda haklısınız bu öneriyi bende yaptım ve kendisi son derece dikkate aldığını ve düşünmediğini söyledi bu 3 üncüyü doğurma amacı ise kız çocuk doğurabilmekti bir kızım olsun istiyorum diyordu henüz cinsiyeti belli olmadığından kız olursa bundan sonra tüplerini kapattıracakmış olmazsa geçici sprey

😀😀 Hepimiz yeri geliyor üstesinden gelemiyoruz ama 1 ay boyunca temizlik yapmadığımızda olmuyor yani 😀😀
Bilmem bana yardım eden olmasa yemek de temizlik de yapamam sanırım.

Onları yaparsam da çocuk bakamam.

Evet malesef 3 çocuk doğurtmakla olmuyor ne. İstiyorsa yapıyormuş istersen temizlikçiye tutarım diyormuş fakat gerisine karışmıyormuş ben yapmam sanada yap demem diyor resmen Allah yardımcısı olsun bu dediklerinizi bizzat kendim ona yaptıracağım kansızlık sorunu ve demir eksikliği vardı ama konunun buraya geleceğini düşünmemiştim duyunca bende şaşırdım doğrusu
cok şaşırdım hanımefendi neden bir yardımcıya yanaşmıyor?? Mesela bu bile psikolojisinini iyi olmadıgını gösterir. Mutlaka cok detaylı tam teşekküllü bir tahlil yaptırsın. Birde spirulina sirkesi öneriyorum. Kan değerlerini çok güzel topluyor. Ama hanımefendi depresyon muhtemelen en azından fiziki vitamin ve ilaçlarını aksatmasın ruhsal olarakta artık biraz toparlandıktan sonra devam eder. Bu şekilde devam ederse ne kendine ne cocuklarına hayrı dokunacak depresyon dipsiz bir kuyu bir noktadan sonra dönüşüde yok.

Merhaba bayanlar bir arkadaşımın ağzından yazıyorum ismim Havin bir sorunum var ve bu benim için büyük sıkıntı oluşturuyor.
2019 tarihinde bir oğlum oldu o zamana kadar herşey gayet normal gidiyorken onun doğumundan sonra bir anda temizlik sorunum oluşmaya başladı ilk başlarda geçici bir durum olarak gördüğüm zamanla geçer , küçük çocuğum var normaldir, biraz büyüsün üstesinden gelirim dediğim temizlik sorunu zamanla devleşmeye başladı sonrasında 1 yaş 8 aylıkken oğluma atipik otizm tanısı aldık dünyam başıma yıkıldı eğitime falan başladık derken özel eğitim aldır derken her gün onunla okula gidiyorum eskiden yaptığım işlerin çeyreğini bile yapmıyorum eski halimi düşünüyorum yalın ayak fayansa, betona açık olan hiç bir yere basamıyordum ayağım tozlanır diye şimdi ise ciddi bir pasaklılık problemi ile başbaşayım iki çocuğum var 3 üncü ye 6 aylık hamileyim niye böyleyim bilmiyorum ama bu durumdan kurtulmak istiyorum evi bok Götürüyor resmen ama bendeki rahatlık koltukta yok sanki o bokun içnde oturan ben değilim de başkasıymış gibi umursamıyorum dünyanın videosunu izledim temizlik vlogları temiz olmak için motivasyonlar temiz olma tüyoları ama nafile haaa hiç yapmıyor muyum tabiki yapıyorum mesela hafta da 1 ocağı siliyorum 20 günde bir dip Bucak 10,15 günde bir normal evi temizliyorum bazılarına 10 günde bir temizlik normal geliyor fakat 2 çocuklu bir ev için normal değil malesef ve bunun bilincinde olmak daha çok yoruyor beni her şeyin farkındayım fakat kendim için hiç bir şey yapamıyorum malesef bu konu hakkında neler yapabilirim sizce bu bir psikolojik sorun mudur ? Psikiyatriye görünmelimiyim? Neler yapmalıyım temiz olmak için ? Ve bunu süreklilik haline getirebilmek için önerilerinize ihtiyacım var..
Lütfen kınamayın bende eskiden normal bir insanın 3 katı temizdim ama şuanda bir şeyler önüne geçiyor ve hiçbirşey yapamıyorum.
Buradan sonrasını arkadaşım ağzından değilde kendi düşğncelerim olarak söylemek istiyorum
Bu dostuma yardımcı olursak çok sevinirim asla misafir bile ağırlamyor. 5,6 ayda bir misafir ağırlıyor ben normal düzeyde temiz bir insanım benim evime gelince temizlik hastası bir insan görmüş gibi davranıyor ama normalde asla öyle değilim günlük işlerimi yapıyorum ama ona göre 24 saat temizlik yapıyorum düşünün kendisi asla ama asla temizlik yapmıyor örnek olarak verirsek YouTube dan aurikatariina yı izlerseniz tam olarak söylemek istediğim şeyi anlayacaksınız.
Çocuklara dağıttıklarını toplamayı öğretsin..yere atılmaz cöpe atılır gibi keskin kurallar koysun ihlal edemesinper. Çamasırlar yere değil kirliye atılacak vs gibi. Ev dag8nıksa hadi hep beraber ev toluyoruz desin..kendisi mutfag8 tolarken kocası ve çocuklar salonu odaları toplasın.

Eşya azaltsın bol bol dolap gibi saklama yerlerini genişletin.

Eve kesinlikle iyisinden robot süpürge alsın . Çocuğu okula götürürken çalıştırsı. Geldiğinde silinip süpürülmüş bir ev olur

Ev dağ8n8kken uyumasın illa ev toplansın öyle uyumaya gitsin yatağa. Çocuklar8n uyku saati dokuz ise sekizle dokuz arası ev toplama saati olsun.

Banyo yapmaya girdikçe banyoyu genel bı yıkayıp girsin.

Eşi de yapsın tabi bunu.

Mutfak esyası kap kaçak çoksa azaltsın. Kullandıkları kalsın ortada.

Kıyafet ve oyuncak olayına net kural koysun. Çocuklar katlamayı bile öğreniyor. Köle değil kadınlar. Bir evde herkes kendi işini yapacak bir zahmet. Maddi imkan varsa iki haftaya bir temizlik için birini alın.

Arada perdeleri atsın makinaya eşi assın.
Emir verecek arkadasınız gerekirse eşine. Şunu yap şunu yap diye. Hazır hamileyken de mecburen yardım edecek kocası. İyice alıştırsın.

Büyüğü 4 yaşında iki çocuk ve 6 aylık hamilelik. Bu şartlarda nasil düzenli bir evi, hayati olur insanın?
Madem eşi yardımcı konusunda falan olumlu, niye almıyor?
Onu kurtaracak 15 günde bir gelecek yardımcı. Evi müsaitse robot süpürge alabilir. Tuvalet, banyo, mutfak temiz oldu mu gerisi çok önemli değil. Bu kadar küçük çocuklu ve hamile kadının evine misafir de gitmesin zaten. En son dert edilecek şey.

Ben de hayatımda temizlik yapmadım, bekarken de evliyken de. Düzenli yardımcım geliyor o yapıyor. İmkanı varsa yardımcı tutsun. Ha ben temizliği çok severim. O yüzden haftada bir kaç gün düzenli biri gelmeli yoksa pis evde yapamam.
Ama bir yerde okumuştum yetişkin dehbli olanların evi hep dağınık ve pismiş.
Düzenli yardımcı alabilmek büyük şans gerçekten. Lütfen yanlış anlamayin ama çok merak ettim, hayatınız boyunca hiç temizlik yapmamak nasıl oluyor, evde hizmetçiniz mi var? Aksi durumda ev her gün temizlenmek zorunda, en kötü yerler süpürge ister. Yani ben annem çalıştığı için çocukluğumdan beri ev işi yapıyorum. Öğrenciyken odamı temizlerdim, 40 yaşına geldim sayılır her gün yine temizlik. Tüyo almak istiyorum ☺️

Büyüğü 4 yaşında iki çocuk ve 6 aylık hamilelik. Bu şartlarda nasil düzenli bir evi, hayati olur insanın?
Madem eşi yardımcı konusunda falan olumlu, niye almıyor?
Onu kurtaracak 15 günde bir gelecek yardımcı. Evi müsaitse robot süpürge alabilir. Tuvalet, banyo, mutfak temiz oldu mu gerisi çok önemli değil. Bu kadar küçük çocuklu ve hamile kadının evine misafir de gitmesin zaten. En son dert edilecek şey.
Misafir konusunu konu sahibi dert ediyor gibi kadının pek derdi yok sanki bununla ilgili.

"Kendi tabiriyle söylüyorum, kendine faydası yok!" ama dünyaya dinlene dinlene çocuk getirmekten de çekinmiyor, pes! :işsiz:

Düzenli yardımcı alabilmek büyük şans gerçekten. Lütfen yanlış anlamayin ama çok merak ettim, hayatınız boyunca hiç temizlik yapmamak nasıl oluyor, evde hizmetçiniz mi var? Aksi durumda ev her gün temizlenmek zorunda, en kötü yerler süpürge ister. Yani ben annem çalıştığı için çocukluğumdan beri ev işi yapıyorum. Öğrenciyken odamı temizlerdim, 40 yaşına geldim sayılır her gün yine temizlik. Tüyo almak istiyorum ☺️
Çocuksuz ev, temiz titiz koca, haftada bir gelen abla ile başarıyorum ben hiç sil süpür yapmamayı 😂 şu an abla yok, yenisini bulamıyorum. Sinir krizinin eşiğindeyim 😂

Bir kere büyük temizlik yaptırsın bence, sonra ertelemeden hep temizlik rutini oluşturup ona göre evini toplasın. Ben öyle yapıyorum. Bir de minimalist olmalı kesinlikle ev ve eşya konusunda. Çok alengirli yemek yapmasın, çocuklar büyüyene kadar misafire gerek yok. Darlamayın kadını.

X