Merhaba bayanlar bir arkadaşımın ağzından yazıyorum ismim Havin bir sorunum var ve bu benim için büyük sıkıntı oluşturuyor.
2019 tarihinde bir oğlum oldu o zamana kadar herşey gayet normal gidiyorken onun doğumundan sonra bir anda temizlik sorunum oluşmaya başladı ilk başlarda geçici bir durum olarak gördüğüm zamanla geçer , küçük çocuğum var normaldir, biraz büyüsün üstesinden gelirim dediğim temizlik sorunu zamanla devleşmeye başladı sonrasında 1 yaş 8 aylıkken oğluma atipik otizm tanısı aldık dünyam başıma yıkıldı eğitime falan başladık derken özel eğitim aldır derken her gün onunla okula gidiyorum eskiden yaptığım işlerin çeyreğini bile yapmıyorum eski halimi düşünüyorum yalın ayak fayansa, betona açık olan hiç bir yere basamıyordum ayağım tozlanır diye şimdi ise ciddi bir pasaklılık problemi ile başbaşayım iki çocuğum var 3 üncü ye 6 aylık hamileyim niye böyleyim bilmiyorum ama bu durumdan kurtulmak istiyorum evi bok Götürüyor resmen ama bendeki rahatlık koltukta yok sanki o bokun içnde oturan ben değilim de başkasıymış gibi umursamıyorum dünyanın videosunu izledim temizlik vlogları temiz olmak için motivasyonlar temiz olma tüyoları ama nafile haaa hiç yapmıyor muyum tabiki yapıyorum mesela hafta da 1 ocağı siliyorum 20 günde bir dip Bucak 10,15 günde bir normal evi temizliyorum bazılarına 10 günde bir temizlik normal geliyor fakat 2 çocuklu bir ev için normal değil malesef ve bunun bilincinde olmak daha çok yoruyor beni her şeyin farkındayım fakat kendim için hiç bir şey yapamıyorum malesef bu konu hakkında neler yapabilirim sizce bu bir psikolojik sorun mudur ? Psikiyatriye görünmelimiyim? Neler yapmalıyım temiz olmak için ? Ve bunu süreklilik haline getirebilmek için önerilerinize ihtiyacım var..
Lütfen kınamayın bende eskiden normal bir insanın 3 katı temizdim ama şuanda bir şeyler önüne geçiyor ve hiçbirşey yapamıyorum.
Buradan sonrasını arkadaşım ağzından değilde kendi düşğncelerim olarak söylemek istiyorum
Bu dostuma yardımcı olursak çok sevinirim asla misafir bile ağırlamyor. 5,6 ayda bir misafir ağırlıyor ben normal düzeyde temiz bir insanım benim evime gelince temizlik hastası bir insan görmüş gibi davranıyor ama normalde asla öyle değilim günlük işlerimi yapıyorum ama ona göre 24 saat temizlik yapıyorum düşünün kendisi asla ama asla temizlik yapmıyor örnek olarak verirsek YouTube dan aurikatariina yı izlerseniz tam olarak söylemek istediğim şeyi anlayacaksınız.
İlk başta çok temizlik hastasıymış
Şu anki haliyle aşırı salmış gözüküyor
Benim 1 kızım var inanın ki evi hep temiz tutmak için asla iş biriktirmiyorum
İş azken yapmak zorundayım çünkü birkaç iş üst üste binerse asla altından kalkamazsınız bu haldeyken
Örnek:
Çamaşır yıkandığı gibi kurutma varsa kurutmaya atılmalı yoksa hemen asılıp kuruduktan hemen sonra katlanmalı. (Bu çamaşır olayından nefret ederim ne yazık ki ama bu alışkanlığı muhakkak edinmek gerek.)
Ütülenecekleri ayırıp kızım uyurken hemen o gün yapıyorum çok rahatsız olsam bile. Ertelersem x2 iş olacak
Mutfak dolaplarımı sürekli yemek yaptıktan sonra az çamaşır sulu bezle siliyorum muhakkak bu sefer detaylı temizlik için zorlanmıyorum çünkü pislenmiyor
Dolabımın içinde her şeyin bir yeri var aldığımı yerine koyarım
Günlük dağılan kanepeleri filan anında toplarım, hiç fazla oyuncak getirmem salona kızımın en sevdiklerini getiririm birde motorunu filan. Sıkıldıkça oyuncakları değiştiriyorum hem ev dağılmıyor hem kızım oyuncaklarını unuttuğu için yeni aldım sanıyor
Bir de en önemlisi ufak şarjlı da olur dik fişli süpürge de olur el altında kırıntıyı vs çabucak çekebileceğin şekilde dursun. Çok pislenmesini beklemeden kırıntı olduğu anda yada pislendiği anda hemen süpürmek çok büyük temizlik yapmanı gerektirmez
Camları kapıları detaylı düzeni sağlamak için arada bir hanımefendi çağırabilirsiniz yardım etmesi için size
DİPNOT: psikoloğa gidin muhakkak ki o sizi yönlendirecek normal psikoloji içinde değilsiniz geçmiş olsun arkadaşım