Paris Paylasim Alani (Tanisma)

merhaba scarabe bende konyada yaşıyorum şu an nişanlıyım fransaya gidicem inşallah..
profilinde evli olduğun yazıyor
nikahınız falan nasıl oldu, dil öğrenmen gerekti mi?
biz henüz hiçbir işlem yapmadığımız için merak ediyorum gitmek için neler gerekli.

Meraba NeslihaN. Benim 2 ay önce nikahım kıyıldı işlemler için nikah şart demişlerdi bize pasaport-vize işlemleri için yani. Düğünüm daha olmadı 11 temmuz 2009 ta düğünümüz olcak. Eşim frandsada şuan ben konyadayım ve ankaradan randevu aldık biz, vize işlemleri için 30 ekimde de vizeyi alıp fransaya gidicem. Ee insan yaşıyacağı yeri görmeli demi :)
Canım işlemler şöle oldu bizde ankaradan vize için randevu aldık 2 ay sonraya randevu verdiler. Tabi bir sürü evrak istiyorlar. Eğer detaylı evrak listesini istersen sana verebilirim hatta benim tandığım bi tercüman var benim işlemlerimi o halletti sanada bu konuda yardımcı olabiliz. ben şuan fransızca ve ehliyet kursuna gidiyorum. bana söyledikleri en önemli şey ehliyetini almadan fransaya gitme demeleriydi.
Senin düğünün ne zaman canım. nişanlın orda yaşıyorsa bu konuların nasıl olduğunu az çok bilmesi lazım aslında ama merak ettiğin bişey varsa sor söleyim canım.

Benim düğünüm bu yaz olacak inşallah.. nişanlım geçtiğimiz hafta telefon açmış ankara konsolosluğa ve bu haftaya nikah için randevu vermişler.. düğün yaza olacağı için şu an erken olduğunu söylemiş ayrıca okulu var ve gelmesi mümkün olamazdı.. şimdilik mart ayına almayı düşünüyoruz. yazın hep fransızca kurslarını araştırdık uygun bir kurs bulamadık bir de önce konsoloslukta nikah kıyılırsa dil öğrenme yada sertifika alma zorunluğu olmadığını söylemişler o nedenle kursa gitmiyorum. ehliyetimi geçtiğimiz ocak ayında almıştım çok şükür.. sen hangi kurslara gidiyorsun?
fransızca kursu ne zaman başladı ücret v.s nasıl ve memnun musun şartlarından, eğitiminden?

canım ben kendi isteğimle alıyorum fransızca kursunu düğünden önce gidiceğim için fransızcayı biraz öğrenmek istedim çünkü çok zor bi dil. Ben burda sadece temelini almak istedim orada zorluk çekmeme açısından. Zaten düğünden sonra fransada 500 saatlik bi kurs almam gerekiyormuş sonrada sınavı varmış galiba oturum izni için. bunu bana hem eşim hemde fransızca hocam söledi.
Ben fransızca kursunu özel alıyorum 1=1 ders oluyor saati 30 ytl istediğin kadar alabiliyorsun ben 20 saatlik alıyorum kursu şimdilik bana yeter. rampalı çarşıda master tercüme var canım ordaki fransız tercüman veriyor bana kursu vize işlemlerimizide o hazırlıyor. ben şahsen çok memnunum.

merhaba arkadaslar ben rosny siteye yeni uye oldum 93 te oturuyorum 4 bucuk yildir burdayim.tanisip arkadaslik etmek isteyen varsa ben burdayim.turkiyedeki arkadasliklari cok ozluyorum umarim sizlelede tanisip guzel arkadaslikliar kurariz.bu arada beatrice oturumun olmadigi icin kursa gidemedigini okudum benim suan devam ettigim kurs boyle bisart kosmuyor istersen bir dusun.hoscakalin

mrb canim bende 93 de oturuyorum benimde yaklasik dort bucuk yil oluyor geleli.tam olarak nerde oturuyosun hangi kursa gidiyosun maison pour tous mu

merhaba muratemel rosny sous bois'dayim sen nerdesin devam ettigim kurs bilirsin sende centre socioculturel kurslari her bolgede var benim bulundugum bolgede uc tane var benim bu ikinci yilim cok faydasini gordum sanada oneririm.ehliyetini degistirmis olan arkadaslardan bilgi isteyecektim.Ehliyetimi turkiyede aldim buraya geldigimde hemen degistirmek istedim fakat uc yil brada ikametgah etmek gerektigini soylediler gecen yil verdim degismesi icin ama hala bekliyorum gerci oturdugum yer yabancilar bakimindan bayagi zengin yani dosya yogunluyu var sizce bu surec normal mi birde yakin zamanda degistirmis olan arkadaslardan hangi belgeleri gonderdiklerini ogrenebilirmiyim.

ben noisy champ dayim.bende ehliyetimi turkiyeden almistim burda gelirgelmez basvurup degistirdik ama eski ehliyeti verince hemen yenisi alinmiyo tabi.yaklasik bir sene surmustu gerekli belgeleri tam hatirlamiyorum.insallah kisa zamanda sende halledersin canim

tesekkur muratemel ehliyet burda dilden sonra en onemli ihtiyac sen ne guzel degistirmissin darisi benim gibi alamayanlarin basina dil kursuna gidiyomusun sende neler yapiyorsun tanismak isterim yazisirz ok bye

bende dil kursuna gidiyorum canim bu ucuncu senem.ve ogrensemde iyice devam etmeyi dusunuyorum herzaman.yasin kacti canim bu arada ben 25 yasindayim iki oglum var buyuk uc bucuk yasinda kucuk oglum birbucuk yasinda.senin varmi cocuk falan

merhaba muratemel masallah Allah bagislasin evlatlarini, bende 25 yasindayim bir kizim var iki bucuk yasinda benimde kurstaki ikinci yilim ama soyledigin gibi daha ogrenecek cok sey var eksikleri tamamlamak uzun zaman alacak.sen hangi kursa gidiyorsun kucuk oglun daha okula gitmiyor kursta bakiyorlardir herhalde seninkinede.memnun musun sen kursundan marie nin mi yok sa baska mi ben baska kurs arayisi icindeyimde hadi bye canim

sagol canim allah seninkinide bagislasin.ben maison pour tousunkine gidiyorum bizim burda bana yakin ve cocuklari gardoriye birakiyorum.buyuk oglum yarim gun gidiyo okula tum gun almadilar calismadigim icin.okuldan aldiktan sonra ikisini kursa giderken birakip ordan kursa geciyorum.bizim kurs ogleden sonra.sabahta var aslinda ben simdiye kadar sabah gitmistim ama cocuklari hazirlayip cikmak zor oluyodu sabahlari.saat ikide basliyor dorde kadar haftada dort gun.bu kendi secimimiz bir turk arkadas daha var.isteyen haftada iki gun gidiyo.canim eger yakinsan gel kursa ogretmenle gorusun cunki sonradan giren cok kisi oluyo surekli yeni birileri geliyo aliyolar yani.cocuklada gelen var birakacak yerin yoksa.noisy champ gari yakinsa size o garin yukarisinda kurs yeri zaten.dusun canim sen gorusmek uzere

sagol canim ilgin icin tesekkurler benim kurstada bakiyorlar kizima ama kurs hocasinin bazi saglik sorunlari var gelmeyince kurs iptal ben aslinda hem mesleki formasyon hemde dil egitimi veren bir yer ariyorum sizdin kursta boyle bi hizmet varmi belki busene olsama bile seneye kizim okula basladiginda olur insallah benim devam ettigim kurs haftada uc gun apres-midi 13 ile16 arasi sizin orasi uzak bana ehliyette olmayinca bakalim kismet nereyse.sen Turkiyede veya burda calistinmi meslegin varmi,ben calismadim daha once bebekte olunca firsat olmadi bundan sonrasina bakicaz artik gorusmek uzere

selam herkeze iyi bayramlar arasira pparise geliyorum ben92 bolgesinde yakinim var bir iki tane de aarkadasim olsa pariste fenami olur kizlar ben ramazanda tesaduf uzeri uye olmustum kk ne buralari fazla girmiyodum anlamiyodum bide pek ustune bide karistiriyodum sayfalari falan eeee biraz ogrendim artik ugrarim burayida hep tanisiriz demi kizlar hadi simdilik hoscakalin bakalim gorusuruz

aramiza hosgeldin zenan25 bende 93 teyim sen yazmaya devam et konusuruz ok tanistik bile

aramiza hosgeldin zenan25 bende 93 teyim sen yazmaya devam et konusuruz ok tanistik bile
hosbulduk canim ben buraya hergun ugruyorum bakiyorum bazen gunduz gelemesemde geceleri illa soyle bir bakip cikiyorum mesajlari okuyorumiyi geldi burasi bana be ne guzel ya artik her seyi paylasiriz sagolun canim ya hadi yazisiriz artik:1hug:

ok canim bende senin gibi daha yeniyim yani yeni uyeyim eee 92 de nerdesin neler yapiyosun ben dil kursuna gidiyorum bir tane kizim var onunla ilgileniyorum zaten burda konusulanlar genelde cocuklar dil egitimi birde ehliyet herkesin ortak sorunu bilgi alis verisinde bulunuyoruz ben mesela devam ettigim kurstan pek memnun degilim baska biryer ariyorum mesleki egitimde veren bir yer bakicagiz ilk etapta boyle iste hadi gorusuruz bye

ok canim bende senin gibi daha yeniyim yani yeni uyeyim eee 92 de nerdesin neler yapiyosun ben dil kursuna gidiyorum bir tane kizim var onunla ilgileniyorum zaten burda konusulanlar genelde cocuklar dil egitimi birde ehliyet herkesin ortak sorunu bilgi alis verisinde bulunuyoruz ben mesela devam ettigim kurstan pek memnun degilim baska biryer ariyorum mesleki egitimde veren bir yer bakicagiz ilk etapta boyle iste hadi gorusuruz bye
canim ben fransaya geleli 12 yil oldu ilk3 sene hic biryere gitmedim sonra iki sezon dil kursuna gittim ama benimle beraber iki uc turk vardi gerisi yani 20 kisi kadarida arap bayanlar vardi birde hepsi yasli baya emeklilik yasina yaklasmis kisilerdi butun sezon boyunca alfabe ve okunuslarini gosterdi dil hocasi sirf o arap kadinlar icin e bizde baska ogretmen istedik dedilerki size ogretmen gelmesi icin en az 10 kisi kadar olmalisiniz iki uc kisiye ogretmen vermezler dediler birdaha gidemedim cocuklar dogdu zaten birde biz su an sehre 17 km uzaklikta bir koyden ev aldik simdi hic bir tere gidemiyorum ehliyet yok anliyacagin berbat bir durum ama dilimi cocuklardan gelistirdim kendimde calisiyorum bazen kitaplar dan boyle isteburasida olmasa dellenirim:bbo: burda heralde

demekki azmin elinden hic birsey kurtulmuyor bak ne guzel calisiyormussun senbende buraya geleli dort bucuk sene oldu ilk iki sene bende bir yere gidemedim ikinci sene kizim oldu ilk sene gidebilirddim kursa ama malesef burdakilerin mantalitesi bunu kaldirmiyor neyse bu ikinci senem kurstaki dedigim gibi formasyon yapip bende calisicam insallah sen ne is yapiyorsun eger turkiyeden ehliyetin varsa burda degistir yoksada bizim turklerin ehliyet kurslari var biliyorsundur sende ne de olsa benden uzun zamandir burdasin gorusmek uzere

X