• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parasızlık parasızlık...

Teyzesizsiniz
Neden küstü ki ilk başta? hep bu tv lerdeki filmler diziler bizim halkın gözünde temizliğe gitmeyi, kapıcı olmayı, çöpçü olmayı ya da buna benzer meslekleri küçük gösterdiler. Böyle bi algı yarattılar resmen. Holdingte ceo olmak çok havalıyken, kapıcı olmak çok ezik bi durummuş gibi bi algı yarattılar. Bu rollerin çocukları, anne babasının mesleğinden utandı ve sakladı her senaryoda.

Saçma sapan şeylere sansür koyacaklarına keşke bu tarz dizi ve filmlere yasak getirseler.

Halbuki ne saçma bi zihniyet bu meslekleri küçümsemek. Yahu bir ülkenin çöpçüye de ihtiyacı var, bunca insan çöplerini oraya buraya attığı halde o yollar her sabah nasıl bu kadar temiz olabiliyor? Oraları temizleyen bir insana ihtiyaç var.

Ya da çalışan evde oturamayan bir kadının evinin temizliğe ihtiyacı var. Temizliği iyi yapabilen birisinin bunu yapması ve karşılığında hakettiğini alması gerekir. Eğer herkes öyle düşünüp hiç kimse temizliğe gitmezse, evin sahibi el mecbur kendisi yapacak.

Ya da kalabalık bir apartmana kapıcı şart. O apartmanın temizliğiyle uğraşacak, kışın kaloriferini yakacak bir insana ihtiyacı var. Hiç kimse kapıcılık yapmazsa ne olacak? O apartmanda oturanlar sırayla bu işlerin hepsini yapmak zorunda kalacaklar. Bunların hepsine her yerde ihtiyaç var, neden bu algıyı oluşturdular anlamıyorum.

Benim paraya ihtiyacım varsa, bi işim de yoksa gayet de gidip para karşılığı temizlik yapabilirim, ya da para karşılığı bi apartmanın merdivenlerini yıkayabilirim. Bunda hiç utanılacak bi şey yok. Keşke insanları bu zihniyetten kurtarabilsekte kimse böyle işler yapmaktan utanmasa.
Co

Cook tebrik ediyorum halihazırda ilahiyat okuyan bi öğrenci aynı zamanda ev hanimi ustune ustluk anneyim ama paraya ihtiyacım olduğu içinde hiç de gocunmadan en iyi bildiğim işi yapmaya calisiyrm

Durumunuza gerçekten üzüldüm Allah yardımcınız olsun,bendende bir fikir gelsin evde ütü yapabilirsiniz mesela parça başı 2 TL gibi,yakın civarınızda üniversite yada öğrenci yurdu gibi yerler varsa oralara ilan yapıştırabilirsiniz hatta çamaşır yıkama ve ütüleme yapabilirsiniz
Bulunduğunuz civardaki sitelere ilan yapıştırabilirsiniz pasta,börek,sarma,mantı sipariş üzerine yapabilirsiniz.
Yakın civarınızda okul,banka,işyerleri falan varsa sabahları gözleme yapıp satış yapabilirsiniz .
Aklıma yine birşeyler gelirse yazarım :)

Sermaye dediğiniz 15 20 liralık malzeme. Evde oturup yapacağı her iste sermaye lazim o zaman . Örgü ormesi icin bile sermaye lazim 15 lira sermaye oluyosa.
Şeker hamuru , kalıpları , paketlemeler hiç ucuz degil. Ben eşime supriz yapayım dedim 20 liraya sadece tek kalıp alabiliyosunuz. Bide satış yapamayıp elinde patlarsa yazık olur

Allah yardımcınız olsun maddiyat gelip gider Allah ölüm ayrılığı , evlat acısı vermesin. Arasıra bende duygusal olup halimizden şikayet ediyorum ama açlıktan ölen çocukları düşündükçe utanıyorum. Kadınız nefsimiz var ama ya iyi şartlarda yaşamak için özveride bulunacaksın yada şükürcü olup yaşadıgın hayata katlanacaksın

Cok yakinim bir yil once sagligini kaybetti
Gun icinde sadece yemegini yapabilecek enerjisi var.
Temizlik ve utu yapacak biri onun icin o kdr buyuk nimetki
Dunyadaki herhangi bir meslekten daha kiymetli
ve aylardir birini bulamiyor onceki yardmcisida aniden hastalandi birakti
Bence hic birseyi kucumsemeyin.

Sermaye dediğiniz 15 20 liralık malzeme. Evde oturup yapacağı her iste sermaye lazim o zaman . Örgü ormesi icin bile sermaye lazim 15 lira sermaye oluyosa.
1 lira zor bulunup bir eve ekmek alınıyorsa 15 liraya 15 ekmek alacakken kadın nasıl kalkıp sonu olmayan geliri olup olmucagı belli olmayan bir işe para versin ? evet kadınlar olarak risk almalıyız ama şu durumda konu sahibinin normal bir iş bulup durumunu toparlayıp evde bır ıs yapmaya kalkısması daha ıyı size 15 lira kucuk bır para gıbı gozuksede bazı ınsanlar cogu zaman onu bıle bulamıyor.

1 lira zor bulunup bir eve ekmek alınıyorsa 15 liraya 15 ekmek alacakken kadın nasıl kalkıp sonu olmayan geliri olup olmucagı belli olmayan bir işe para versin ? evet kadınlar olarak risk almalıyız ama şu durumda konu sahibinin normal bir iş bulup durumunu toparlayıp evde bır ıs yapmaya kalkısması daha ıyı size 15 lira kucuk bır para gıbı gozuksede bazı ınsanlar cogu zaman onu bıle bulamıyor.

Canım durum biraz ajite edilmiş..
1 tlye ekmek alamıyorsa şuan buraya yazdığı interneti kapattıracak o parayla ekmek alacak o zaman.

Ben oturduğu yerden parasızlık çekenlere üzülemiyorum. İnsanlar karnı burnunda, el kadar bebekleriyle işe gidiyor.. Konu sahibi hiçbir şeye tamam demiyorki.. İşe gir, ay çocuğum var. Evde şunu bunu yap, ay becerikli değilim. Yeni iş ara, ay bakınıyorum.. Böyle olmazkii.

Nikah şekerini falan unutun. Benim görümcem ciddi bir sermayeyle girdi örnekler yaptı vs ama öyle çok kazanacak kadar tutulana kadar yıllar geçer.
El işi de çok kalmadı ama 3-5 lif vs belki satılabilir.
Bence en güzel kazanç temizlik işinde, yorucu ama en azından haftada 2 eve tam gün gidilse 300 tl, ayda 1200 bir şeyleri karşılar.

ben pek anlamadım konuyu. 2500 liranın 2 bini borca gidiyorsa siz de bi düzensiz harcama problemi var belli ki.
yani siz de çalışsanız o paranın hayrı olmayacak gibi. bir de çocuğunuzu bırakıp yorulduğunuzla kalırsınız.
herkes her istediğini alıyor diye bişey de yok. mesela biizm gelirimiz çok şükür 6.5 bini buluyor. ama hep birikim yapıyoruz. hiçbir borcumu aksatmamaya çalışıyorum. zira 1 lirayı aksatsam biliyorum ki katlana katlana sıkıntılar yaşayacağım. pijama alıcam aylardır kendime ama bir türlü alamadım. onu alırsam şurdan kısıcam bunu alırsam burdan kısıcam diye diye en sonunda dün aldım :D

öncelikle ödeme planı yapıverin. borçlarınız parça bölükse bütünleyin. kredi çekin mesela. borcu borçla kapatmak kötü farkındayım ama 2,5 bin liranın 2 bini borca gidiyorsa 500 lirayla geçinebilmek çok zor. yine borç olacak yine stres olacaksınız.

önce borçları bir elde topalın. sonra haftalık mutfak alışverişi yapın. atıyorum her hafta için 100 lira bırakın. bir de ekmek parası falan için 20 lira atıverin.
faturalara dikkat edin. madem ihtiyaç sahibisiniz 1 damla suyu bile hesap edin.. elektrik gaz da öyle. bana yazın tüm faturalar 100 lira gelir. kışın 250 lira falan.

çocuğun ihtiyaçlarını 2. el alabilirsiniz. zaten her yıl farklı beden giyiyorlar. o yüzden 2. eller çok da eski olmaz.
kendiniz içinde 2. el düşünebilirsiniz, olmadı sosyete pazarlarında çok güzel ürünler bulabilirsiniz. çocuk okula başlayınca da maaşlı bir işe girin derim. evden iş yapmak çok riskli. atıyorum malzeme alıp bir hevesle ürünler çıkarıp satamamak da olabilir. hem hevesiniz kaçar, hem emeğiniz çöp olur hem de maddi olarak zarara uğrayabilirsiniz.
bir de sosyal medya fotoğraflarına çok kanmayın. insanlar artık abartıp, suyunu çıkardılar.
Xle kahve içerken, Y ile alışverişte falan filan. hepsi bomboş şeyler.

Durumunuza gerçekten üzüldüm Allah yardımcınız olsun,bendende bir fikir gelsin evde ütü yapabilirsiniz mesela parça başı 2 TL gibi,yakın civarınızda üniversite yada öğrenci yurdu gibi yerler varsa oralara ilan yapıştırabilirsiniz hatta çamaşır yıkama ve ütüleme yapabilirsiniz
Bulunduğunuz civardaki sitelere ilan yapıştırabilirsiniz pasta,börek,sarma,mantı sipariş üzerine yapabilirsiniz.
Yakın civarınızda okul,banka,işyerleri falan varsa sabahları gözleme yapıp satış yapabilirsiniz .
Aklıma yine birşeyler gelirse yazarım :)
Tesekkur ederim sagolun aslinda olabilir.

Cok yakinim bir yil once sagligini kaybetti
Gun icinde sadece yemegini yapabilecek enerjisi var.
Temizlik ve utu yapacak biri onun icin o kdr buyuk nimetki
Dunyadaki herhangi bir meslekten daha kiymetli
ve aylardir birini bulamiyor onceki yardmcisida aniden hastalandi birakti
Bence hic birseyi kucumsemeyin.
Ben küçümsemedim ki nerden cikardiniz bunu?

ben pek anlamadım konuyu. 2500 liranın 2 bini borca gidiyorsa siz de bi düzensiz harcama problemi var belli ki.
yani siz de çalışsanız o paranın hayrı olmayacak gibi. bir de çocuğunuzu bırakıp yorulduğunuzla kalırsınız.
herkes her istediğini alıyor diye bişey de yok. mesela biizm gelirimiz çok şükür 6.5 bini buluyor. ama hep birikim yapıyoruz. hiçbir borcumu aksatmamaya çalışıyorum. zira 1 lirayı aksatsam biliyorum ki katlana katlana sıkıntılar yaşayacağım. pijama alıcam aylardır kendime ama bir türlü alamadım. onu alırsam şurdan kısıcam bunu alırsam burdan kısıcam diye diye en sonunda dün aldım :KK70:

öncelikle ödeme planı yapıverin. borçlarınız parça bölükse bütünleyin. kredi çekin mesela. borcu borçla kapatmak kötü farkındayım ama 2,5 bin liranın 2 bini borca gidiyorsa 500 lirayla geçinebilmek çok zor. yine borç olacak yine stres olacaksınız.

önce borçları bir elde topalın. sonra haftalık mutfak alışverişi yapın. atıyorum her hafta için 100 lira bırakın. bir de ekmek parası falan için 20 lira atıverin.
faturalara dikkat edin. madem ihtiyaç sahibisiniz 1 damla suyu bile hesap edin.. elektrik gaz da öyle. bana yazın tüm faturalar 100 lira gelir. kışın 250 lira falan.

çocuğun ihtiyaçlarını 2. el alabilirsiniz. zaten her yıl farklı beden giyiyorlar. o yüzden 2. eller çok da eski olmaz.
kendiniz içinde 2. el düşünebilirsiniz, olmadı sosyete pazarlarında çok güzel ürünler bulabilirsiniz. çocuk okula başlayınca da maaşlı bir işe girin derim. evden iş yapmak çok riskli. atıyorum malzeme alıp bir hevesle ürünler çıkarıp satamamak da olabilir. hem hevesiniz kaçar, hem emeğiniz çöp olur hem de maddi olarak zarara uğrayabilirsiniz.
bir de sosyal medya fotoğraflarına çok kanmayın. insanlar artık abartıp, suyunu çıkardılar.
Xle kahve içerken, Y ile alışverişte falan filan. hepsi bomboş şeyler.
Bakin bunlar ya ona ozendim buna ozendim meselesi degil zaten cevremden genelde oglumun kiyafetlerini temin ediyorum 2.el olarak kirk yilda bir kendim aliyorum ona.

Allah yardımcınız olsun maddiyat gelip gider Allah ölüm ayrılığı , evlat acısı vermesin. Arasıra bende duygusal olup halimizden şikayet ediyorum ama açlıktan ölen çocukları düşündükçe utanıyorum. Kadınız nefsimiz var ama ya iyi şartlarda yaşamak için özveride bulunacaksın yada şükürcü olup yaşadıgın hayata katlanacaksın
Tabiki arada sikayet ediyorum etmiyor degilim ama yeri geldiginde sukretmesini de bilirim cok sukur hamdolsun derim ama bende bi isin ucundan tutsam mi diye dusunuyorum.

Back