• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parasızlık parasızlık...

Şükreden biri bu kadar isyankar yazmaz kusura bakma sert yorum yazdığım yok.Herşeyi kendiniz almışsınız taksit ödüyormuşsunuz ne zamandan beri evlisiniz 2000 lira taksit akıllara zarar
Niye benimde soylenmeye hakkim yok mu anlamiyorum gercekten sizi ayrica 2000 lira taksit demedim tüm yorumlari okumadiniz sanirim.

Kreste temizlik gorevlisi olsaniz hem cocugunuz egitim alir yaninizda olur hemde para kazanirsiniz.market slisverisi icin uygun yerleri tercih edin.ornegin sekeri eve 1er kilo almaktansa 5kilo almak daha ucuz oluyo.un vs. Gidalardada öyle.Rabbim yardim etsin.ya rezzak cekin rizik icin.

Allah yardımcınız olsun, benim çok yakından tanıdığım bir bayan var kadın evde oturmaktan sıkılıp bigün çalışmaya karar veriyor, bir şirkette çaycı olarak girdi işe girdi patronlar calışanlar tarafından çok seviliyor cay götürmekten başka bir işte yapmıyor yorulmuyor ve maaşı çok iyi, düşünün ev aldılar para bırıktırıp, arabalarını yenilediler. Allahtan ümit kesilmez siz çalışmak istedikten ve araştırma yaptıktan sonra herşey çözülür rahat iş bulursunuz.

Kreste temizlik gorevlisi olsaniz hem cocugunuz egitim alir yaninizda olur hemde para kazanirsiniz.market slisverisi icin uygun yerleri tercih edin.ornegin sekeri eve 1er kilo almaktansa 5kilo almak daha ucuz oluyo.un vs. Gidalardada öyle.Rabbim yardim etsin.ya rezzak cekin rizik icin.
Amin cok tesekkur ederim aslinda cok guzeli bir fikir bi arastirmak lazim.

Allah yardımcınız olsun, benim çok yakından tanıdığım bir bayan var kadın evde oturmaktan sıkılıp bigün çalışmaya karar veriyor, bir şirkette çaycı olarak girdi işe girdi patronlar calışanlar tarafından çok seviliyor cay götürmekten başka bir işte yapmıyor yorulmuyor ve maaşı çok iyi, düşünün ev aldılar para bırıktırıp, arabalarını yenilediler. Allahtan ümit kesilmez siz çalışmak istedikten ve araştırma yaptıktan sonra herşey çözülür rahat iş bulursunuz.
Aslinda bulsam gocunmam ben oyle calisirim evde durmakda bana gore degil calismak psikolojik olarakda bana iyi gelecek eminim.

Neden küstü ki ilk başta? hep bu tv lerdeki filmler diziler bizim halkın gözünde temizliğe gitmeyi, kapıcı olmayı, çöpçü olmayı ya da buna benzer meslekleri küçük gösterdiler. Böyle bi algı yarattılar resmen. Holdingte ceo olmak çok havalıyken, kapıcı olmak çok ezik bi durummuş gibi bi algı yarattılar. Bu rollerin çocukları, anne babasının mesleğinden utandı ve sakladı her senaryoda.

Saçma sapan şeylere sansür koyacaklarına keşke bu tarz dizi ve filmlere yasak getirseler.

Halbuki ne saçma bi zihniyet bu meslekleri küçümsemek. Yahu bir ülkenin çöpçüye de ihtiyacı var, bunca insan çöplerini oraya buraya attığı halde o yollar her sabah nasıl bu kadar temiz olabiliyor? Oraları temizleyen bir insana ihtiyaç var.

Ya da çalışan evde oturamayan bir kadının evinin temizliğe ihtiyacı var. Temizliği iyi yapabilen birisinin bunu yapması ve karşılığında hakettiğini alması gerekir. Eğer herkes öyle düşünüp hiç kimse temizliğe gitmezse, evin sahibi el mecbur kendisi yapacak.

Ya da kalabalık bir apartmana kapıcı şart. O apartmanın temizliğiyle uğraşacak, kışın kaloriferini yakacak bir insana ihtiyacı var. Hiç kimse kapıcılık yapmazsa ne olacak? O apartmanda oturanlar sırayla bu işlerin hepsini yapmak zorunda kalacaklar. Bunların hepsine her yerde ihtiyaç var, neden bu algıyı oluşturdular anlamıyorum.

Benim paraya ihtiyacım varsa, bi işim de yoksa gayet de gidip para karşılığı temizlik yapabilirim, ya da para karşılığı bi apartmanın merdivenlerini yıkayabilirim. Bunda hiç utanılacak bi şey yok. Keşke insanları bu zihniyetten kurtarabilsekte kimse böyle işler yapmaktan utanmasa.
Yurtdışında yaşıyorum. İnsanlar ek kazanç olarak temizlik yapıyor. Hemşire falan bu kişiler. O kadar takdir ediyorum ki bu insanları. Benim de iş sıkıntım olsa hiç gocunmam seve seve giderim. Alın teri,helal para. Var mı dahası

Aslinda bulsam gocunmam ben oyle calisirim evde durmakda bana gore degil calismak psikolojik olarakda bana iyi gelecek eminim.
Part time ofis temizliği,çay işi falan çıkmaz mı acaba? Bi soruştursanız.
Benim ablam da sizinle aynı durumdaydı bir zamanlar. Sürekli denedi biyerlerde,çoğu da kötü çıktı işyerinin. Günlük temizliğe falan gitti. Sonra Allah yüzüne güldü çok şükür. Şimdi çok rahat bir kurumda temizlik görevlisi olarak çalışıyor. İnşallah size de kısmet olur böyle temiz bir iş

Nasil başlayayım bilmiyorum dun gidecektik carsiya ve neyse olaylar derken bugun gittik ogluma biseyler aldim kendime sadece bakmakla yetindim cogu kıyafete oyle uzaktan baktim.(Evete cok sukur ogluma alabildim az da olsa) ama cok sıkıldım bu durumdan bunaldim artik oyle kiyafetlere uzaktan bakmak cok zoruma gidiyor ya.Napayim nasil para kazanayim ne iste calisayim diye hergun dusunuyorum oglum cok yaramaz bakici cok zorlanacak ve cok para isteyecek bakiciya mi para verecem kendi istediklerimimi alacagim bilmiyorum kafam allak bullak

Ya siz nasil yapiyorsunuz nasil basariyorsunuz parasiz kalmaktan bıktım Allah bundan kotu etmesin.Ama cok sıkıldım artik ya.

Evde tuvalet kagidi bile yoktu kac haftadir daha bugun aldim buna bile sevinir oldum.

200 lira market alışverişi yaptik ama ortada hic yiyecek bisey yok yiyecek almaya para kalmadi cebimde 3 kurus para kaldi napacagimi sasirdim artik.

Niye ya bende istedigimi almayayim biye bende en azindan zaruri ihtiyaclarimi almayayim.

Yetmiyor yetmiyor yetmiyor.Para bize yetmiyor borc boyumuzu aştı.Girtlaga dayandi.

Kafayi yiycem artik ya bana akil verin lutfen ne is yapabilirim evden de olabilir.Cevrem yok elim biseye yatkin degildir ama ugrasirsam yaparim diye dusunuyorum.Bel fitigim var ayakta durulacak isler pek bana gore degil.

Ne yapsam bilemedim ya.Artik istedigim gibi alisveris yapmak istiyorum kocam konusamasin istiyorum.Allahim ya cok bunaldim yine.

Zaten bu günlerde bisey var ustumde agliyorum surekli ve surekli sinirleniyorum.Ortada asiri sinirlenecek bisey yoksa bile ben sinirleniyorum nedenini bilmiyorum.
Canim sana moral olsun diye anlayatim. Eviniz kira mi degil mi bilmiyorum ama sizinse arti 1.
Bizim kira ve faturalar 1000 tl tutuyor. Geriye 300 500 ne kalirsa gida ve oglana kiyafet bez vs.
Yani senin boyle bi durumda kendine kiyafet dusunmen abest. Hakkindir ama yoksa napcaksin..
Ama calismakda lazim coguna bos durmak olmuyor.
Ama calismakda lazim coguna bos durmak olmuyor.
Lazim tabi ki.. Ama sartlar elvermiyorsa napilir.. Sizin yavrunuzu birakacak biri var mi.. Sanirim sizinde yok olsa calisirdiniz..
Buarada tuvalet kagidi yerine 1 tl pecete alin idarelik.
Kusura bakmayin bu yoklukta kiyafeti dert etmeniz bana abest geldi. Bnde bunaliyorum ama kiyafetim yok diye degil. Ogluma nasil bi gelicek vericem buyudukce ihtiyaclari articak. Hicbiseyden mahrum kalsin istemiyorum. Bunlari dusunuyorum. Ustum ciplak degil bu yetiyor simdilik.. Daha da yillarca giyerim yani elimdekileri.
Kis geliyor oglum cabuk buyuyor ona kiyafet almak lazim asil. Bunlari dusunuyorum..
Sut veriyorum su cok iciyorum cabuk bitiyor bunu dusunuyorum..
Calisma imkanim yok kendim ekmegimi yapiyorum.. Gibi gibi.. Esim ise soguk geciren bi ayakkabiyla gidiyor. Onu dusunuyorum..
Kendime yeni kiyafet almayi degil..

Part time ofis temizliği,çay işi falan çıkmaz mı acaba? Bi soruştursanız.
Benim ablam da sizinle aynı durumdaydı bir zamanlar. Sürekli denedi biyerlerde,çoğu da kötü çıktı işyerinin. Günlük temizliğe falan gitti. Sonra Allah yüzüne güldü çok şükür. Şimdi çok rahat bir kurumda temizlik görevlisi olarak çalışıyor. İnşallah size de kısmet olur böyle temiz bir iş
Cok sevindim ablanizin bulmasina Rabbim bi kapi acar elbet sabrediyorum bakiniyorum cevremede bakalim artik nasip.

Belliki cok bunalmissin.haklisinda isteklerin cok insani ve luks sayilmaz.
umarim ferraha cikarsin.bu gunlerin geride kalir.
Esiniz is seciciligi yapiyorsa bilemedim evden biseyler yaparak kazanabilirsiniz.
Allah gecim bollugu versin

Canim sana moral olsun diye anlayatim. Eviniz kira mi degil mi bilmiyorum ama sizinse arti 1.
Bizim kira ve faturalar 1000 tl tutuyor. Geriye 300 500 ne kalirsa gida ve oglana kiyafet bez vs.
Yani senin boyle bi durumda kendine kiyafet dusunmen abest. Hakkindir ama yoksa napcaksin..

Lazim tabi ki.. Ama sartlar elvermiyorsa napilir.. Sizin yavrunuzu birakacak biri var mi.. Sanirim sizinde yok olsa calisirdiniz..
Kusura bakmayin bu yoklukta kiyafeti dert etmeniz bana abest geldi. Bnde bunaliyorum ama kiyafetim yok diye degil. Ogluma nasil bi gelicek vericem buyudukce ihtiyaclari articak. Hicbiseyden mahrum kalsin istemiyorum. Bunlari dusunuyorum. Ustum ciplak degil bu yetiyor simdilik.. Daha da yillarca giyerim yani elimdekileri.
Kis geliyor oglum cabuk buyuyor ona kiyafet almak lazim asil. Bunlari dusunuyorum..
Calisma imkanim yok kendim ekmegimi yapiyorum.. Gibi gibi.. Esim ise soguk geciren bi ayakkabiyla gidiyor. Onu dusunuyorum..
Herkesin kendi dusuncesi saygi duyarım ev bizim degil kira.Kendime kiyafet dusuncem emin olun olmadigi icin olupta bana yetmedigi icin degil.Kis geliyor bir mont bir bot lazim ama onlarda yok olmadigi icin zaten bu sitemim evet benimde dusuncelerim var ogluma nasil bir gelecek verecegim diye ama Allah buyuk Rabbim bir kapi acar elbet ve daha buyumesine zaman var elbet.Yani zaruri ihtiyac derdindeyim bol bol ortalığa para sacayim derdinde degilim.

Belliki cok bunalmissin.haklisinda isteklerin cok insani ve luks sayilmaz.
umarim ferraha cikarsin.bu gunlerin geride kalir.
Esiniz is seciciligi yapiyorsa bilemedim evden biseyler yaparak kazanabilirsiniz.
Allah gecim bollugu versin
Amin cok tesekkur ederim beni her ise göndermes o konuda biraz sıkıntı yasiyorum cok asiri kıskanç.

Allah yardımcınız olsun.Sizde feraha çıkın inşallah :KK61:

Herkesin kendi dusuncesi saygi duyarım ev bizim degil kira.Kendime kiyafet dusuncem emin olun olmadigi icin olupta bana yetmedigi icin degil.Kis geliyor bir mont bir bot lazim ama onlarda yok olmadigi icin zaten bu sitemim evet benimde dusuncelerim var ogluma nasil bir gelecek verecegim diye ama Allah buyuk Rabbim bir kapi acar elbet ve daha buyumesine zaman var elbet.Yani zaruri ihtiyac derdindeyim bol bol ortalığa para sacayim derdinde degilim.
Anladim canimm.. Allah hepimizin yardimcisi olsun. İnsallah onlar buyuyene kadar Rabbim yuzumuze guler.. Bende cok kilo aldim montum yok yani varda bana gelmiyor.. Cocukla pek bi yere ciktigimda yok esiminkini giyerim en kotu :halay:
Amann bosver yaa Allah saglik versin de gec.. Tenceren kaynadi mi karnin doydu mu tamam. Da iste cocuklarin gelecegi dusunduruyor insani..
Sikma canini saglik olsun de dua et..
Ben aylarca icinden corabim gorunen ayakkabiyla gittim ise.
Ama zenginligi de gordumm cok gezdik yedik ictik de.. Belki de o yuzden onemsemiyorum. Gun geliyo oyle gun geliyo boyle oluyo.. Hayat ne getirirse onu yasiyoruz.
Ben ogluma hamile kaldigimda aylik en az 5 bin gelirimiz vardi. Sonra islerimiz batti.. Seneye nasil olucaz kimbilir..

Back