• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parasızlık parasızlık...

Ersag urunleri var avon vs gibi elden satiliyor. Temizlik urunleri kuzenim satiyor eline iyi para geciyor. Siparis verdikce hediye urun yolluyorlarmis hediye gelenleride satiyor. Komsulariniza akrabalariniza satabilirsiniz aklinizda olsun. Allah kolaylik versin
Teşekkür ederim suan cevremde o kadar cok kozmetik isi yapan varki benden alan olmaz.

biz karı koca calısıyoruz aylık kendıme 250 tl bıle kalmıyor.ben bile evıme iş almayı dusundum.hatta şeker hamur kurabıye kursuna katılıp evden yapıp internet uzerınden satmayı dusunuyorum...

17 yasından berı ceşıtlı holdinglerde stajdan ıtıbaren calıstım..yanı her cıns ınsanı da gordum.ama kesınlıkle sunu bılıyorum kı hayat cok acımasız ve dusene bı tekme de ben vurayım dıyen bı cok ınsan var.sana senden baska hayır yok...o yuzden degısık hobıler elde etmek gerek.kucuk yerde calısıyorsan eger hobı bulup onun uzerıne yogunlaş...inanılmaz derece de para var.ınstagram delısıyım her naneyı de bılırım bak :) mesela baby shower modası var gelen mısafirlere suslu hedıyeler verılıyor ..ıste onun yapımını ogrenıp yap ,malıyetı cok dusuk.sermayesı yok...ufak ufak başla.keçe kapı suslerı devaçta mesela..

ben şuan parasız olsam ve ıs bulamasam kesınlıkle temızlıge gıderdım..hıcde hafıfe alma derım.kadıköyde temızlıge gıdıp ogluna 70 bın tl sıfır araba alan kadın bılıyorum ayrıca evını bıle almış bu kadın..yanı gunde 150 tl tam gun temızlık yapıyor...c tesı pazar calısmıyor.bazen keyfi .3000 e yakın para alıyorum baze gecıyor dıyor ve bu kısı 2 yıllık uni mezunu..yaniii aslında kadın ısterse neler yapar neler.
Aklima yatiyor ben yaparim ama esim göndermez.

Peki normal bir işe girseniz?
Her gün netten bakın kendinize uygun bir iş. Çocuğa bakacak biri varsa anneniz falan, çocuğa baksın.
Emin olun size çok iyi gelecek. Kendinize güveniniz gelecek
Aslina bakarsaniz bu yuzdende ise girmek istiyorum ozguvenim pek yok bana iyi gelecek calismak a101 ve bime falan cv birakacam kpss den sonra.

Maalesef çalışmadan olmuyor hıcbırsey yorulunmayan hıcbır ıs yok maalesef ıster beyın olarak ıster bedenen olarak çalışın yorulacaksınız illaki ayakta duramam masa basında oturamam deme luksunuz yok maalesef paraya ıhtıyacınız var cunku.Yaşınız kaç bılemıyorum ama gençsınızdır ıllakı bayan yer arayan kasiyer vs. bır suru ilan var ıllakı kendınıze göre bır tane bulursunuz cocugunuzu ıse bır sure yakın bır tanıdıgınız bakabılır anane babane gıbı daha sonra ıse basladınızmı devlet tesvıklerı var 3 yasına kadar bakıcı parasını verıyor 3 yasından sonra kres yardımı yapıyor bu tıp destekler alabılırsınız ama öncelık bir an önce bahanelerı bırakıp iş bulmanız
Birakabilecgim tanidik yok malesef ama bir ay sonra marketlere cv birakicam.

Canım durum biraz ajite edilmiş..
1 tlye ekmek alamıyorsa şuan buraya yazdığı interneti kapattıracak o parayla ekmek alacak o zaman.

Ben oturduğu yerden parasızlık çekenlere üzülemiyorum. İnsanlar karnı burnunda, el kadar bebekleriyle işe gidiyor.. Konu sahibi hiçbir şeye tamam demiyorki.. İşe gir, ay çocuğum var. Evde şunu bunu yap, ay becerikli değilim. Yeni iş ara, ay bakınıyorum.. Böyle olmazkii.
Insnalarin durumlarini bilmeden neden onyargiyla yaklasiyorsunuz anlamiyorum sizin gibi insanlarıda anlamayacagim internet belki benim belki degil konu bu mu yani.Belki baskasinin evinden cekiyorum kullaniyorum bilmediginiz seyler hakkinda yorum yapmayin ama ben yinede aciklayayim evet internet benim ama faturalar vs ler bi sekilde odeniyor mesele elimizde nakit para kalmiyor yani siz konuyu anlamadiniz herhalde.

valla ben de borçtan çocuk yapamıyorum ev borcu, araba borcu, öğrenim kredisi borcu. Çalışmak zorundayım çünkü çocuğuma iyi bi gelecek sunmak zorundayım. Çocuğunu kreşe bırakıp çalışabirsin çocuğunun yaramaz olması sana engel olmamalı. Benim annem, teyzelerim ve hatta anneannem bile çalıştı.

istanbul daysanız
ismek in günü birlik makaron şeker hamuru kursları var
eğer elin mutafağa yatkınsa öğrenip satabilirsiniz
mesela yakında ki pastanelere vs.

Genel olarak yazayim sunuda soylemekte fayda var.Her is icin sermaye lazim maas ama alırsam alirim borclari dağıtmadan once ama alamazsam kalir siz firina gittiginizde 75 kurusunuz olsa size ekmek verirler mi vermezler.Parasiz bisey olmuyor o 25 kurusun 50 kurusun bile bi degeri var.Evet yeri geliyor param oluyor disarda yiyorum ama yeri geliyor evde yiyecek bisey olmuyir hergun ayni olmuyor hayatta.Ben sadece arada bi soylenirim bunuda buraya yazdim söylenmek herkesin hakki ve ben soylenmekten baska acaba ne yapabilirim diye burdan fikir de almak istedim insanlarin hayatlarini yasam kosullarini bilmeden yorum yapanlarida Allaha havale ediyorum.

valla ben de borçtan çocuk yapamıyorum ev borcu, araba borcu, öğrenim kredisi borcu. Çalışmak zorundayım çünkü çocuğuma iyi bi gelecek sunmak zorundayım. Çocuğunu kreşe bırakıp çalışabirsin çocuğunun yaramaz olması sana engel olmamalı. Benim annem, teyzelerim ve hatta anneannem bile çalıştı.
Kres arayisindayim ama bulundugum yerde benim oglum kadar kucuk bebekleri alan bi kres yok.

Benim bir komşum evimizin yakininda ilkokul var .annesi babasi calisan ilk okul cocuklarina ögle aradi evinde yemek veriyo aylik 150tl ya 10 cocukla anlasti 3 cesit yemek cikartiyo pasta tatli falan sadece ögle arasi ogleden sonrasi ona kaliyo hatta ogle arasi okulun ögretmenleri bizde mi yesek falan diyolarmis fikir olur belki
bu cok güzel ve cok sevap mantıklı bir iş tebrik ederim.bende evimde olsam bu tarz bişey yapmanın peşine düşerdim.temiz ve güzel ev yemegi yapıp tatlısına kadar doyururdum yavruları:))) harika fikir:KK52::sampiyon:

bu cok güzel ve cok sevap mantıklı bir iş tebrik ederim.bende evimde olsam bu tarz bişey yapmanın peşine düşerdim.temiz ve güzel ev yemegi yapıp tatlısına kadar doyururdum yavruları:))) harika fikir:KK52::sampiyon:
yemek arasında cocukları okuldan alıp eve geçirip kurulan masasya oturtup önce eller yıkanacak tabi yemeklerini bir güzel yedirip hop okula pıtı pıtı yollardım:)) valla tam benlik cok begendim

konu sahibi bende size yakın dertten muzdaribim fakat ben sanki sizden daha iyi gibiyim çok şükür.ama emin olun her insanın hayatında sizin gibi dönemler yaşanıyor.bazen isyan ediyoruz bazen sisteme bazen düzene lanet okuyoruz vs... vs..ama inanın kendiniz çabalayacaksınız ve bir işin ucundan vakit kaybetmeden baslaycaksınz çünkü zaman insan için önemli bakın kıs geliyor yakacak giyim vs.. masraf daha artıyor.sizin su an durumunuz zor su yönden çocuk küçük.ama emin olun bir sekilde büyüyecek o .bırakın gidin bir fabrikaya girin.ay dönüp elinize maas kalınca cok mutlu olup ihtiyaclarınızı alacaksınz.komsuya veya anne kayınvalidey bırakın biraz para verirsnz komsu bakarsa.hem evdeki stresten uzaklasırsınız hemde hayatınız için kazanc saglarsınz evde otur otur para yok pul yok ne pişirsem diye düşünmek daha zor .emin olun.bence su an yerinizden kalkın harekete gecin.

Vakıa suresini okumayı alışkanlık haline getiren kimseyi Allah rızıklandırır..
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki:

"Her kim her gece Vakıa Suresini okursa, ona asla fakirlik isabet etmez."

"Vakıa Suresi, zenginlik suresidir. Onu okuyunuz ve o sureyi kadınlarınıza ve çocuklarınıza da öğretiniz.

Vakıa suresi oldukça etkili ve kuvvetli bir suredir. İslam alimleri bu sure için sürekli okumayı alışkanlık eden kimselerin dünyada huzura ve rahat ereceği, dünya nimetlerinden faydalanacağından, Sabah ve akşam okunduğu taktirde kişinin açlık yada diğer sıkıntılardan uzak bir hayat süreceği bahsedilmektedir.

Cok sevindim ablanizin bulmasina Rabbim bi kapi acar elbet sabrediyorum bakiniyorum cevremede bakalim artik nasip.

Hastanelere ,kreşlere, kolejlere, falan temizlik görevlisi çok arıyorlar ya da ahçılık düşünürseniz onada bakabilirsiniz.Hastane ,kreş ilanlarına bakın derim.Çevrenizde hiç yokmu bir tanıdığınız bu tip yerlerde çalışan.

1 lira zor bulunup bir eve ekmek alınıyorsa 15 liraya 15 ekmek alacakken kadın nasıl kalkıp sonu olmayan geliri olup olmucagı belli olmayan bir işe para versin ? evet kadınlar olarak risk almalıyız ama şu durumda konu sahibinin normal bir iş bulup durumunu toparlayıp evde bır ıs yapmaya kalkısması daha ıyı size 15 lira kucuk bır para gıbı gozuksede bazı ınsanlar cogu zaman onu bıle bulamıyor.
Her neyse ben evde yapabilecegi bi is onerdim. Yani konu sahibinden cok sizin sesiniz cikiyo. Begenmiyosa begenmedim firini der zaten.OK ?

Back