- 5 Eylül 2015
- 1.139
- 488
-
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
Bence bir kliniğe yatmalı babanızDerdim babam ve kendisinde ciddi derecede paranoyaklık var bunu sinirden söylemiyorum gerçekten ailesinden gelme hatta babaannesi bu durumdan ötürü intihar bile etmiş nasıl bi çevrede oluştuğunu ister istemez anlamışsınızdır.
Gelgelelim kendisinin yaptıklarına paranoyaklığın yanında herkesin işine Karışma ve sinirlendiği zaman birisini durduk yere bile döverek rahatlama özelliği var mesela yaptıklarına kısa kısa örnekler verecek olursak:
-Kahvaltıdayız hepimize neler yediğimizi soruyor masadaki tüm yiyeceklerden kaçar tane yediğimizi soruyor en sonunda dayanamadım biz sana sorsak hoş olur mu dedim bana dediği şey ben böyle rahat ediyorum ama kızlar sırf bu bahane yüzünden oturuşumuza bile karışıyor diğer koltuğa geçsene şöyle otursana çünkü beyefendi biz öyle oturunca rahat ediyormuş Hayır desek bile biz oturana kadar söylüyor.
-Şimdi gelelim paranoyaklık kısmına neden bilmiyorum ama bize güveni 0 ve çok şüpheci mesela annemin telefonuna mesaj geldi izinsiz bakmış mesaj da kandil mesajı atan kişiye sen kimsin neden mesaj attın diye cevap yazmış aynı şekilde annemin facesi var ama oyun oynuyor sadece bunu bilmesine rağmen birden içeri girdi sen napıyosun burda dedi annemi bilgisayardan kaldırıp isteklere baktı biriyle mesajlaşmış mı diye mesajlara baktı bişi bulana kadar kontrol etti bulamadı bişi demedi gitti.
-Şimdi sıra geldi bana aynı şeyleri yaptı ama daha fazlasını mesela hattım kendisine bağlı bu yüzden kim ne mesaj atmış sonra kim ne zaman aramış kaç dk konuşmuşum işte internette neleri aramışım hepsine bakıyor adam kontrol ediyor bilgisayarda yazı yazıyordum birden sen nabıyon burda diye girdi geçmişe bakmalar vs mesela denk geliyor o girdiğinde baktığım şeyle işim bitiyor kapatıyorum neden kapattın neye bakıyorsun diyo anlatıyorum yalan söyleme diyo bak geçmişe diyorum bakıyo bişi bulamıyor gidiyor
-Geceleri sürekli odama geliyor sebebi uyuma bahanesiyle telefonla mı uğraşıyorum acaba diye yorganı açıyor yastığı kaldırıyor telefon arıyor mesela aynı şekilde o odadan geçerken yatma pozisyonunu değiştirsen bile şüphelenir yine telefonu aramaya kalkar.
-telefona mesaj gelsin kim attı der arkadaşım diyorum zorla elimden aldı baktı mesaja mesela bikeresinde de beni dışarda görmüş eve gelirken takip etmiş yine bişiler bulma peşinde.
Mesela Dün sırf eşyasını aynı dolabın üst rafında bulamadı alt rafında buldu diye benim eşyalarıma dokunmayın diye bağırdı el kaldırdı bide gelmiş diyor ki benim yerimde başkası olsa neler yapardı bana şükredin kısaca böle basit şeyleri bile çok büyütüyor sinirleniyor. Bize küçükken ettiği küfürleri vs saymıyorum bile annem boşanamıyor çünkü rahat bırakmaz normal zamanda böyle olan birisi nöbetciyken bile eve gelip evi saatte 1 arayan kişi rahat bırakmaz ki boşanınca annemi arayacak sürekli rahatsız edecek
Sizden istediğim bu adamla daha kolay yaşamak için nasıl davranmalıyız bizi bilerek sinir etmeye çalışan ve bizi üzmek için aklına gelen herşeyi söyleyen biri bizi o an Üzgün gözler dolu görünce siniri yatışıyor adamın bide annemi nasıl kırtaracağımı bilmiyorum lütfen bu adamla daha kolay yaşanmak için neler yapabiliriz söyleyin
Hayır gitmedi ama annem onu toparladı biraz önceden yolda yürüyen insanların bile hep ona baktığını düşünüyordu şimdi de çekilmez ama eskiye göre sesi daha az çıkıyorDoktora götürdünüz mü?
Valla babaannemde de aynı durum var o daha da berbat hap alıyor ama işe yaramıyor büyük ihtimal babam da hap alsa bile olmazBabanız psikolojik vaka nasıl davransanız boş en kısa sürede yardım alması için uğraşın bence.
En çok ona üzülüyorum annem farkında ekonomik özgürlüğü de var ama cesaret edemiyor boşanınca da her bahaneyle arayacağını biliyor ben seneye sınava giricem işte kardeşim de lise için çalışıyor şimdilik böke kurtulmayı düşünüyoruzAnneniz kurtulmak istemiyorsa sizin yapacak bir şeyiniz yok. Siz kendinizi kurtarmaya bakın. Bu ruh haliyle sizde paranoyak olursunuz.
Adamla daha kolay yaşamak için ot gibi olmalısınız. O ne derse tamam o ne yaparsa tamam diyeceksiniz. Başka yolu yok tedavi olmazsa.
Ama annenizin de psikolojisi bozulur böyle.Allah korusun.Tedavi gerekiyo babanıza böyle yaşanır mı? Aklıma bi rahatsızlık geliyo ama inşaallah değildir..Hayır gitmedi ama annem onu toparladı biraz önceden yolda yürüyen insanların bile hep ona baktığını düşünüyordu şimdi de çekilmez ama eskiye göre sesi daha az çıkıyor
Hasta olduğunun farkındayız ama dediğim gibi babaannem de hap aldı ama beyin uyuşturmaktan başka bişi yapmadı bide normal söylediğimiz laftan bile çok saçma şeyler çıkarıyor tedavi ol desek neler neler yaparöncelikle babanızın hasta olduğunu kabullenin.. hayatı size zindan etse de elinde olan bir şey değil..tedaviye ikna edin.. psikiyatriste götürmeniz gerekiyor..
Valla annem iyi şükür ama tabi uyuz olmuyor değil paranoyaklık var onun dışında Şizofreni tarzı şeyleri yokAma annenizin de psikolojisi bozulur böyle.Allah korusun.Tedavi gerekiyo babanıza böyle yaşanır mı? Aklıma bi rahatsızlık geliyo ama inşaallah değildir..
Ya mesela geçen kardeşime konuşuyorum geldi ne konuşuyonuz dedi bende havadan sudan dedim işte internetten sem neler beğendin falan dedim bana dediği şey sana daha fazla şey alındı niye soruyorsun dedimki o amaçla neden sorayım dedim başka ne için sorcan dedi dedimki laf lafı açtım öylesine konuştuk be var bunda dedim bide kafasını falan çeviriyor yalan söylediğimizi düşünüyor ya daha da uyuz oluyorumBence bir kliniğe yatmalı babanız
Hayır hastahane de çalışıyor bu durumun sebebi ailesi çünkü aile daha beter bende kardeşim de yok ama çocuklarımda çıkar diye çok korkuyorumBabanız polis mi?
Bu hastalığı polis arkadaşlarımda çok görüyorum.
Mutlaka destek almalı
Canım benim, hastalık bu yapacak tek şey tedavi ettirmek. ..Ya mesela geçen kardeşime konuşuyorum geldi ne konuşuyonuz dedi bende havadan sudan dedim işte internetten sem neler beğendin falan dedim bana dediği şey sana daha fazla şey alındı niye soruyorsun dedimki o amaçla neden sorayım dedim başka ne için sorcan dedi dedimki laf lafı açtım öylesine konuştuk be var bunda dedim bide kafasını falan çeviriyor yalan söylediğimizi düşünüyor ya daha da uyuz oluyorum