Paranoyak Birisiyle Yaşam

En çok ona üzülüyorum annem farkında ekonomik özgürlüğü de var ama cesaret edemiyor boşanınca da her bahaneyle arayacağını biliyor ben seneye sınava giricem işte kardeşim de lise için çalışıyor şimdilik böke kurtulmayı düşünüyoruz

Maalesef böyle hasta insanların etrafındaki insanlarda normal kalamıyor. Bence babanız gitmese dahi annenizi destek alma konusunda ikna edin. Belki fikri değişir.
Aksi halde her koyun kendi bacağından asılır diyerek ardınıza bakmayacaksınız.

okuyup meslek sahibi olacaksın. ve başka ile gidip alakanı keseceksin. başka çözüm yok. isterse annen de yanına gelir
Öyle de tam kurtulamayacağım çünkü bursa veya izmiri kazanırsam yanıma taşınmak istiyorlar ev farklı ama şehir aynı olacak sırf bu yüzden izmir yerine izmir çevresini istiyorum annemi yanıma almayı düşündüm ama bu sefer dediğim gibi rahat bırakmayacak eğer biraz daha yaşandığı zaman bu durum artarsa ciddi ciddi onu doktora götürmeyi veya düzenli kalacağı biyere bırakmayı düşünüyorum

Maalesef böyle hasta insanların etrafındaki insanlarda normal kalamıyor. Bence babanız gitmese dahi annenizi destek alma konusunda ikna edin. Belki fikri değişir.
Aksi halde her koyun kendi bacağından asılır diyerek ardınıza bakmayacaksınız.
İlerde annemi ondan uzak tutup tatile cs götürmek istiyorum kafası dağılır hem iyi gelir sağolun tavsiyeniz için

Senin için üzüldüm ya.
Bu sekilde sizin de psikolojinizi bozmustur.
Kaç yasindasiniz?
Çok ileriye gitmiş bi yerden sonra okuyamadim

Ben iyiyim gerçekten paranoyaklığım yok aksine olayların hep iyi yanını düşünmeye çalışanlardanım
Yanlış anlaşılma oldu sanırım. Ben paranoyaksınız veya başka bir şeyiniz var demek istemedim.
Sonuçta babanız size normal davranmayarak sizin ruhunuzu sıkıntıya sokuyor. Rahatlarsınız ve uzman birinden daha doğru tavsiyeler alırsınız.

Büyük ihtimalle şizofren çünkü babannende de varmış. Genetik bir hastalıktır bu. Dereceleri var ayrıca.
Allah korusun tedavi olmazsa daha da ilerler.
Bu tedavi olmuş hali zaten annem vaktinde kendi de düzeltti vs eski paranoyaklığı gitti hala var ama azaldı işte kıskançlık da aynı şekilde zaman ilerledikçe bide biraz da biz karşılık verdikçe azalıyor mesela bu telefon karıştmayı bıraktı ama hala bilg dan şüpheleniyor biraz annemë dedim Şizofreni mi ki diye o da Hayır artsaydı öle olurdu diyince bıraktım öle düşünmeyi

evde telefon kullanmayacaksınız..kapatın kapının önüne bir sepet koyun atın içine...
sofraya oturmadan, nasıl oturmamızı istersin diye bir sorun illaki utanacaktır..
heleki kocası madem paranoyak anneniz babanız evdeyken bilgisayara yaklaşmasın..

bunlar hayatı kolaylaştırma sebepleri.

Yanlış anlaşılma oldu sanırım. Ben paranoyaksınız veya başka bir şeyiniz var demek istemedim.
Sonuçta babanız size normal davranmayarak sizin ruhunuzu sıkıntıya sokuyor. Rahatlarsınız ve uzman birinden daha doğru tavsiyeler alırsınız.
Eğer azalması devam etmezse hatta artarsa düşünüyorum çünkü dediğiniz gibi bizde bıktık artık tek dayanağım sınavlar onlara odaklanmaya çalışıyorum

babanız doktorluk maalsefo_O
Allah size sabır versin

birde kocaman kız hattını kendi adına değişttir (gerçi baban buna da laf eder)

Yanıldığınız nokta kendi kendine düzeleceğine inanmanız ve öyle olduğunu ummanız.
Eğer şizofren ise geçmez, beyin hücreleri ile alakalı bir durum sonuçta. Sadece kontrol altına alınabilir.
Arkadaşımın babasında da benzer şikayetler vardı sadece takık, paranoyak olduğunu düşünüp geçiyorlardı. Zaman zaman iyi, zaman zaman kötü ama hiç bitmeyen bir şüphe varmış onda da. En son eşini hastanelik edecek kadar dövünce doktora gidip teşhisi almışlar. Daha beter sonucu da olup "keşke" diyebilirlerdi.
Azaldı diye geçiştirmenin umarım zararı dokunmaz ve umarım böyle ciddi bir şey değildir.

X