- 12 Ocak 2017
- 3.302
- 4.632
- 133
- Konu Sahibi bayandegilkadindiyeceksin
Paran mı var derdin var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Siz bu evlilikte rolleri degismissiniz sanki sen koca olmuşsun resmen bukdr fazla kullandırma kendini bukdr çok kazaniyosan söz sahibi de olmalısın..çalışırken böyleyse çalışmadığın zamanlar esy halineherkese selamlar, ben de koca mağduru biri olarak üye olup derdimi paylaşmak istedim. Fikirleriniz benim için önemli, o yüzden esirgemeden yazarsanız sevinirim. Kızmak, sinirlenmek, kızım sen deli misin enayi misin demek, beni her türlü gömmek serbest.
Arkadaşlar 1 yıllık evliyim, öncesinde de nişanlılık dahil 1 yıllık bir geçmişimiz var. Eşimle evlenmeden önce her şey çok güzeldi, birbirimizi çok severdik (aslında ben öyle sanıyordum evlilik öncesine geri dönecrğim yazımda) ancak evlendikten sonra eşimin korkunç bir huyu ortaya çıktı artık adına ne derseniz ben paragözlük diyorum. Her ay maaşımız yatınca maaşımı ona göndermemi istiyor. Ve istiyor ki neredeyse hiç para harcamayayım, birşey alacak olursam ondan izin alayım. İkimiz de iyi bir mesleğe sahibiz ve gelirlerimiz iyi, paraya ihtiyacımız yok, borcumuz harcımız yok. (Benim gelirim eşimden daha iyi bu arada yuvarlak söyleyecek olursam onun 4 bin civarı iken benim 8 9 bin arasında değişiyor.) Buna rağmen her maaş günü beynimi yiyor. İlk başlarda para biriktirelim diye konuşuyorduk ama kesin bir yol haritası belirlememiştik ama emrivakilerle parayı kendinde toplamayı beceriyor her seferinde.
Daha ayrıntılı anlatacak olursam Mesela en son maaşımız yattığı zaman artık nereye kadar yüzsüzlük yapacağını merak ederek oyun yaptım kndisine, önce gündüz telefonda göndermemi istedi geçiştirdim, akşam eve gelince hatırlattı geçiştirdim, ertesi gün oldu benim bir şeye moralim bozuktu dertleşiyorduk, ona rapmen laf arasında parayı bana gönderdin mi diye sordu, yine göndermedim sonrasında 2 defa daha sordu en sonunda gönderdim bu sefer de hesabına girip kontrol etti ve neden eksik gönderdin dedi ben de yaptığım harcamaları tek tek söyledim sustu.
Her ayımız böyle geçiyor, diyorum ki benim hesabımda da para olsun lazım olur, ne olacak benden alırsın diyor. Hep senden mi alacağım diyorum, yabancıdan mı alıyorsun diyor. Böyle diye diye 1000 tl bırak gerisini gönder demeye başladı benim zorumla. Ancak yine de ne zaman üst baş, makyaj malzemesi alsam laf ediyor. Batırdın beni batırdın diyor espriye vurarak. Benden izin al bişey alırken diyor. Çok kıyafetin var neden alıyorsun çok harcıyorsun diyor. Abartılı harcadığım da yok bu arada. Para biriktirip araba, arsa alma planları yapıyor, benim harcamalarımı gereksiz görüyor. Ancak ben harcamak istiyorum, durumumuz müsait olmasa anlarım da ben kadın olarak eve zaten katkı yspıyorum, kendime para ayırmak en doğal hakkım. Resmen ekonomik şiddet uyguluyor bana.
Bunlar haricinde eşimle nişanlıyken yaptıklarını salak gibi görmezden gelmişim ancak nasıl bir adam olduğunu şimdi görüyorum malesef düşündükçe. Eşime nişan öncesi bir defa borç verecektim, kartımı verdim kendisine çekmesi için, çekti ama kartım onda kaldı ne ben istedim ne o verdi. (Çok zaman beraber vakit geçiriyoruz benden bir masraf çıkacaksa falan direk ordan ödemesini söylerim diye düşünmüştüm) Nişan zamanı gelince ona ailemin de benim de bilezik vs isteğimiz olmadığını söylememe rağmen 2 adet bilezik taktılar (ailesinin durumu yok kendisi alırsa alacaktı) ve nişandan sonra tesadüfen bi baktım ki hesap özetimde 3000 tl çekmiş ve bana öncesinde de sonrasında da hiç söylemedi, birikmişim vardı fark etmem diye düşündü muhtemelen ve ben yüzlemedim o dönem salak gibi bilmezden geldim. Sonralarında da bir gün bana gelip ailesine yardım edeceğini, hayvan alacaklarını söyledi (köyde yaşıyorlar çiftçilik yapıyorlar) et tabi dedim, sonra babama senden alacağımı söyledim dedi ben şok. O emrivakiyle kabul ettim 10.000 tl gönderdik benden borç olduğunu evlendikten sonra ödeyeceklerini söyledi, evlendikten sonra tabii ki almasak olur mu diyerek babasına hibe etti.
Evlendikten sonra kız kardeşinin düğünü olacaktı bizim düğünden tek bir bileziğim kalmıştı onu yanıma almamı söyledi açıkçası biz takarız diye düşündüm ama oraya gittiğimizde düğün sabahı babasına vermek istedi kızına taksın diye ben itiraz ettim ama öyle bir baskı yaptı ki vermek zorunda kaldım.
Ve geçtiğimiz günlerde akrabalarım bize gelmişti. Konu konuyu açtı hepsinin içinde eşimin maaş kartı bende diyerek çıkarıp gösterdi hava attı bununla. Bu olaydan birkaç gün sonra bi arkadaşımızla dışarıda otururken internet bank. girmesi gerekiordu girdi ve arkadaşa hesabını gösterdi (ben maaşımı yeni atmıştım ona) bak bütün para bende gibisinden yine hava attı.
Bir gün de kavga etmemiz üzerine cebinden kartımı aldım çantama koydum sonraki günlerde bir gün dışarı çıkarken çantamı açmış izinsiz kartı almış öyle çıkmış olduğunu gördüm.
Böyle örnekler anlat anlat bitmez arkadaşlar, düğün zamanı da her şeyi ortak aldık ailesinin hiç desteği olmadı öyle ki kendi gelirimi ortaya koyduğum halde eşim hep bişeylerden kısmaya çalıştı hep sanki benim param yok sadece onun parası var gibi muamele ediyor ve ben bu adamdan soğudum artık biliyorum geç bile kaldım soğumakla. Daha ailesine aralarda gönderdiği paraları anlatmadım bile sizlere.
Çok uzun oldu hakkınızı helal edin. Aklıma gelen örnekleri yazdım. Ben bu adamın para için benle evlendiğini düşünmeye başladım ve artık ayrılmak istiyorum. Sömürülmek istemiyorum artık. Fikirlerinizi bekliyorum.
Akşam gelince aç banka hesabını ne kadar para birikmiş tek tek kontrol Edicem her ay gönderiyorum o parayı takip etmiyorum benim de yatırım fikirlerim var ve bu kesinlikle araba değil de. Çekilip harcanan tutarları sor eger kafana yatmayan mantıksız cevaplar verirse arrık kontrol bende işine gelirse canım dersin.Malesef. İşin en iğrenç taraflarından biri de bu zaten. İlk önce parayı bana gönderirsin her ay, kartımı sana veririm, internet bank. şifremi sana veririm, hesabı sen tutarsın diyordu. Harcayacağımız kadarı senin hesabında kalır harcarız diyordu. Parayı aldıktansonra kartı da şifreyi de vermedi. Vermeyeceğini biliyordum zten de inanın ben de artık bugünlerde sadece nereye kadar alçalacak, daha ne pislikler yapacak diye kendimi rölantiye aldım ve izliyorum. Son 2 aydır böyleyim. Dediklerini de yapıyorum ve yarın öbür gün ayrılırken hepsini yüzüne vuracağım. O da yetmeyecek ailesine de anlatacağım.
bence de biriken parayı almanızın en iyi yolu araba alıp pesinati o paradan vererek arabayi ustunuze yapmak. bari bunu yapın da öyle ayrılın yoksa sizin gönderdiğiniz paralarla kasasını doldurup o sizden ayrılacakAraba benim üstüme olursa neden olmasın de.
Neden diye ben de soruyorum kendime ama artık neden diye geçmişi kurcalamak yerine geleceğe yatırım yapmalıyım sanırım. Ah biz kadınlar... Tabi herkes benim gibi saflık yapmıyor ama inan ben de bunları yapacak biri değildim, insan başına gelince farklı oluyormuş ve bir musibet bin nasihatten iyiymiş.Yazdıklarının hepsini okudum. Adam resmen seni kullanıyor. Biriktirdiği paralarla bir şey aldınız mı? Neden son kalan bileziğini kayınpederine verip görümcene taktırıyorsun? Ayrıca nişanlıyken 10 bin lira borç niye verdiniz? Bence zararın neresinden dönülse kârdır. Artık kartınızı alın ve iş yerindede kilitli dolabınız vardır. Orda tutun. Enayi değilsiniz. Artık para vermiyorsunuz diye de sizi boşayacaksa boşasın bu adamla aldığınız her nefes zarar.
Ben ilk başlarda zaten bu kafadaydım, eşler arasında para lafı olmaz diyordum ancak bu durum karşındaki adamsa geçerli oluyor. Karşıdakini tanıyıp emin olmadan bu denli her şeyini paylaşmamak lazım.Ay okurken sinirden başıma ağrı girdi resmen. Tamam karı koca arasında paranın lafı olmaz ama sizinki çok başka bişey. Bencede ayrılın adamı ve ailesini besleyeceğinize hayatınızı yaşarsınız valla
Yetiştirilişi böyle bile olsa insan sevdiğini iddia ettiği kişiyi bu denli huzursuz eder mi? Hadi ataerkil kafa yapısına sahip ve paraları kendinde toplamak istiyor, karısının istediklerini alması batar mı? Kaldı ki nasıl bir hayat tarzından geldiğimi biliyor, bile bile evlendi, birikim yapacaksa bile hiç olmazsa ayda mesela 500 tl kendine ayır der bence seven bir erkek. Hadi diylim başlarda anlayamadı bunu, ben bana da biraz para kalsın diye bas bas bağırıyorum aylardır, insan sevdiğini kırar mı ya?? Kırıcı olmamak için hep üstü kapalı ve kibar bir şekilde ifade etmeye çalışıyorum kendimi ama anlamazdan geliyor ve aynı şekilde davranmaya decam ediyor. Anladığı bal gibi ortada beni. İnan canım ailesine göndermeyeceğini bilsem, paramla hava atmayan biri olsa ve ayda atıyorum 1000 tl bana ayırsa, kısacası normal dürüst güvenilir gururlu bir erkek olsa paramız onun hesabında bile birikse rahatsız olmazdım.Bence önce bi rest çek. Belki yetiştirilişi böyle. Bilmiyorum adam olur mu ama. Bu saatten sonra tek kuruş verme. Arkadaşın dediği gibi de çocuk falan yapma. Baktın para mevzusu yine gündeme geliyo. Güle güle dersin.
Ayrılırken ben de açıkçası kartını gizlice alıp parayı kendime yollamayı düşünüyorum eğer vermeye yanaşmazsa. Belki hoş değil ama kendisinden öğrendim bu tarz hareketleri. Bişeyler yapacağım inşallah sağol canım yorum içinAyrılmadan önce o biriktirdiğiniz paralarla mutlaka ev araba vs aldır, yoksa buhar olacaklar. Çok çok eminim ki kendi hesabında biriktirmiyor. Hatta imkanın varsa kontrol et, paralar oradaysa hepsini kendine yolla, sonra da annene falan yollarsın. Mesele kimin maaşının yüksek olduğundan ziyade tutumda zaten. Adam neresinden ne kadar yolsam kardır demiş, evlenmiş. Aylık 6000 alsa senden, yılda 72.000 yapar, üç yıl evli kalsanız en temizinden ev parası çıkar. Bir de araba aldırır. Sonra da kayıplara karışır. Millet yolunacak tavuğa hasret, sense tavuk olmaya...
Yok canım ne ömrü valla fırsat kolluyorum kendimi hazır hissedeceğim anı bekliyorum, belki yarın söylerim pat diye ayrılacağımı belki 10 gün sonra ama uzatmayacağım inşallah. İllallah ettim artık. Nerden buldum başıma sardım ben de lanet olsun diyorum malesef. Ay ne heveslerle seviyoruz maddi manevi her şeyimizi yollarına seriyoruz böyle pisliklerin sonu hayal kırıklığı oluyor. Acı ama yapacak bişey yok. Hayat devam ediyor. Valla sadece maddi değil manevi emeklerime de acıyorum. Şu para konusunda hırbonun gurursuzun teki olsa da daha başka konularda çok eğittim emek verdim fedakarlık yaptım yazık valla. Sadece maddi değil manevi hakkımı da haram ediyorum.Yasadiginiz memlekette erken soyuna kiran mi girdi de boyle bi cins buldunuz?
Gercekten al boyle adami bi kasik suda bog.
Bu nedir gercekten bu adamla omur gecireceginizi dusunuyor musunuz?
Biliyorum canım malesef farkındayım. İnşallah kı.ına tekmeyi basar müjdeli haberi veririm sizlere deAy ben bu adami boğarim.
Sizinle paranız için birlikte. Sizi sömürüyor
Parayı gönderdi mi 1000 tl yi ?Yok canım ne ömrü valla fırsat kolluyorum kendimi hazır hissedeceğim anı bekliyorum, belki yarın söylerim pat diye ayrılacağımı belki 10 gün sonra ama uzatmayacağım inşallah. İllallah ettim artık. Nerden buldum başıma sardım ben de lanet olsun diyorum malesef. Ay ne heveslerle seviyoruz maddi manevi her şeyimizi yollarına seriyoruz böyle pisliklerin sonu hayal kırıklığı oluyor. Acı ama yapacak bişey yok. Hayat devam ediyor. Valla sadece maddi değil manevi emeklerime de acıyorum. Şu para konusunda hırbonun gurursuzun teki olsa da daha başka konularda çok eğittim emek verdim fedakarlık yaptım yazık valla. Sadece maddi değil manevi hakkımı da haram ediyorum.
Para hesabında onu biliyorum. İnşallah alacağım bir şekilde. Adamın özelliği şu gizli para harcamıyor, ailesine de gizli göndermiyor ama katekullilerle mesela borç veriyoruz deyip gerialmaması gibi şeyler yapıyor. Ben birkaç defa para konusunu açınca bana güvenmiyor musun deyip hesap özetini açıp tek tek yaptığı işlemleri göstermişliği var ama köprüyü geçene kadar güven sağlayana kadar da yapıyor olbilir.Bi de bosansalar en iyi ihtimalle her şeyin yarisina ortak bu adam.
Tabii başkasının üzerine birikim yapmamissa
Ah ah biliyorum canım ne deseniz haklısınızYa hepsini okuyamadım,gerçekten tam bir enayisiniz
Yoo seninki normal olan canım. Maşallah size nazar değmesin. Sağol yorumun içinBöyle okudukca bende mi bi gariplik var diyorum.. ben hiç böyle her söyleneni yapabilen bi insan olamadım.. ben çalışmıyorum ama benim kendi ailemden gelirlerim var çalışsam kazanamam o paraları bir kere bile eşimden böyle şeyler duymadım. Ailesi paramın hesabını çok tuttu sürekli istediler ettiler ama eşim bir kere bile istemedi sadece bi sosyal sorumluluk projesine katılalım mı seninle sen de bende doğuda birer kız çocuğu okutalım dedi her ay belli bi miktar o da ben de oraya gönderiyoruz o kadar.. onun dışında benim paramla hiç hayal kurmamıştır. Zaten istese de vermem biliyodur belki ondan. Sizde ben ce eşiniz kendini ikiye de ayırsa değil bin kere milyon kere istese de vermeyin madem biriktirmek istiyo o ayrı siz ayrı biriktirim yatırım yaparken birleştirirsiniz.. ya sizler çok sabırlısınız ya ben sabırsızın tekiyim hiç tahammül edemiyorum bana ait olana el uzatılmasına..