• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para yoksa evlenmemeli miyiz?

merhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler, o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??
Canım benim ailen hakli sen ondan kıs bundan kıs eee herşey içinde kalacak burda öyle çok konu var az şey istedim mutlu olalim diye ezilen deger gormeyen gelin oldum diye kaç yuz sayfa var istersen kıymetli olursun

İstanbul’da bir öğretmen nasıl işsiz kalır anlayamıyorum. Çok zengin değilsen İstanbul’da yaşamanın mantığı iş imkanları değil mi?

Benim öğretmenlik mezunu olmayan İngiliz dil edebiyatı mezunu arkadaşım bile dershanelerde öğretmenlik yapıyor. Siz isteseniz yarın bir iş bulursunuz. Dershane olmaz kolej olur, kolej olmaz özel ders olur. Ama illaki bir şey olur. Sevgiliniz çalışıyor zaten siz de işe girseniz bu kaygılara hiç gerek kalmadan sade bir şekilde evlenirsiniz.

İstanbul’da bir öğretmen nasıl işsiz kalır anlayamıyorum. Çok zengin değilsen İstanbul’da yaşamanın mantığı iş imkanları değil mi?

Benim öğretmenlik mezunu olmayan İngiliz dil edebiyatı mezunu arkadaşım bile dershanelerde öğretmenlik yapıyor. Siz isteseniz yarın bir iş bulursunuz. Dershane olmaz kolej olur, kolej olmaz özel ders olur. Ama illaki bir şey olur. Sevgiliniz çalışıyor zaten siz de işe girseniz bu kaygılara hiç gerek kalmadan sade bir şekilde evlenirsiniz.
Yakın zamanda ödeme yapılmadığı için bir dershaneden ayrılmak zorunda kaldım. Şimdi hak yemeyen bir özel okul arayışındayım. Özel sektör insanı yıpratıyor maalesef...

Eşyalı kiralık evler oluyor.onlara yerleşebilirsiniz.niye illa kendi eşyalarını almaya çalışıyorlar hiç anlamıyorum.oldurursan olur yani.neticede belediyeye başvurup imza atacaksınız.düğün, nişan cart curt şart değil.sen iş bulsan yeter.ben de çok abartılı buluyorum şu parasızlıktan evlenemiyoruz muhabbetlerini.gençlik geçip gidiyor.saçma sapan şeyler için senelerce beklemeye gerek yok.ohh sevdiğin adamın, kadının kollarında doya doya seks yaparsın.ben mi dünyaya uyum sağlayamiyorum anlamadım ki?
Böyle çok üstünkörü bakmak oluyor ama bu dediğiniz cicim ayları kaç ay sürer?
Hayatım bir de ekonomik gerçekleri var
Çocuk yapmayacaklarsa ev araba hiçbir şey almayacaklarsa okey

Ev alacak para varmış demek ki , böyle yardım edemeyiz diyenlerde sonra tarla , altın çıkıyor haberiniz olsun. Sevgiliniz size açıkça söyledi mi ailem yardımcı olamayacak diye , maaşı hakkında bir bilginiz var mı?
Yada aman gelin tarafı birşey talep etmesin etliye sütlüye bizi sokup masraf ettirmesinler diye yalandan sallıyorlar ki genelde böyle oluyor

Düğün altın olmadan sade nikah 1+1 eve evlenilir adamda hakedip sevgisini sadakatini gösteriyorsa ama adam ailesinjn evinin parasına yardım ediyormuş bu durum evlendikten sonra da böyle devam eder kendini evi gecindirirken bile bulabilirsin. Bir gün boşanma durumunda onun ve ailesinin evi seninse hiç birseyin olmaz giden emeklerin dışında.

merhaba uzun zamandir biriyle gorusuyorum, karakterinden çok memnunum seviyorum onu. ama isler ciddilesmeye basladikca ailem tarafindan duyduklarim cok modumu dusurdu. ailesinin durumu iyi degil evlenirken bize yardım edemeyecekler, o da cok yüksek bir maas almiyor ben de is arama surecindeyim. Hemen evlenmeyi dusunmuyoruz yavas yavas ilerleyecegiz , ben de calisinca zorlansak da el ele verince her seyi hallederiz dusuncesindeyim oyle fazla istegim de yok uygunundan hallederiz nikah olur nişan olmaz vs kafasındayım ama ailemin ev yok, kiralar cok, ev kurmak kolay degil, takisi var yuzugu var demeleri daha yolun basinda gucumu kiriyor. zor bu devirde ev kurmak ama boyle diye de hic mi yuva kurmayalım??

Öncelikle ailelere güvenip sakın evlenmeye kalmayın. Bugün hadi düğüne destek oldular ev geçindirmek öyle kolay değil. Evlendikten sonra çocuk isteyeceksiniz hep bir destek beklentisine gireceksiniz.

Güzel bir işe girersiniz kenara biraz para atarsınız
Eş adayınızda aynı şekilde o zaman kimse size evlenmeyin de demez.

Maaşı çok yüksek değil, siz çalışmıyorsunuz nasıl olacak bir düşünün? Aileniz haklı şu durumda. En basit ev eşyası bile olmuş kaç para. Borç harçla o eve girip, eziyet çekmeye değmez bu sefer o destek olmadı bu destek olmadı diye tartışmalarınız başlar.

Aceleniz niye.. kenara atın paranızı biriktirin sonra evinizi de tutun, nikahınızı da yapın.

Şuan devir eskisi gibi değil, tek kişinin çalışmasıyle hele ki maaş düşükse geçinmek imkansız.
Para bitince aşk meşk hikaye kalır benden söylemesi

Şuan o kadar duygusal bakıyorsun kı.
Ev yok araba yok düğün masrafı yapmıyor.
Siz calısmıyorsunuz..
İstanbul zaten pahalı sehır.
Evlenince gezmek ısteyeceksın yemek içmek herşey para..
Balayı yapmak ısteyeceksın bır çay içmeye goturmuyor dıye sızlanmaya başlarsın.
Hersey borç içinde.
Bundan bır on yıl önce olsa neyse.
Şuan adım başı hersey para.

Öncelikle bir işe girin ve sonrasında oturup birlikte evinize girecek gelir miktarına göre hesaplama yapın.
Kendimizden örnek verecek olursam; bizim ev kendimize ait kira giderimiz yok fakat şuan kiralar 15-20 bin arasında.
İki kişiyiz ona rağmen mutfak masrafımız 10 binin altına düşmüyor.
Faturalar, telefon faturaları vs. 5000 civarı.
Ekstralar oluyor mesela bizim bebeğimiz olmuyor bu sebeple tedavi görüyoruz her ay 10 bin doktora veriyorum takviyeler ilaçlar vs. derken belkide 10 bini geçiyordur.
Hani nerede benzin parası, sosyalleşme giderleri?
Yani gelir-gider hesabı yapmadan acele karar vermeyin. Evliliğin ilk zamanları mobilya-düğün borcu oluyor birde.

Şuan o kadar duygusal bakıyorsun kı.
Ev yok araba yok düğün masrafı yapmıyor.
Siz calısmıyorsunuz..
İstanbul zaten pahalı sehır.
Evlenince gezmek ısteyeceksın yemek içmek herşey para..
Balayı yapmak ısteyeceksın bır çay içmeye goturmuyor dıye sızlanmaya başlarsın.
Hersey borç içinde.
Bundan bır on yıl önce olsa neyse.
Şuan adım başı hersey para.
Hemen evlenmek değil de çalışıp kenara para koyup evlenmek için ne dersiniz? Ev, araba yine olmayacak ama en azından yalnızca kira borcu olur...

Öncelikle bir işe girin ve sonrasında oturup birlikte evinize girecek gelir miktarına göre hesaplama yapın.
Kendimizden örnek verecek olursam; bizim ev kendimize ait kira giderimiz yok fakat şuan kiralar 15-20 bin arasında.
İki kişiyiz ona rağmen mutfak masrafımız 10 binin altına düşmüyor.
Faturalar, telefon faturaları vs. 5000 civarı.
Ekstralar oluyor mesela bizim bebeğimiz olmuyor bu sebeple tedavi görüyoruz her ay 10 bin doktora veriyorum takviyeler ilaçlar vs. derken belkide 10 bini geçiyordur.
Hani nerede benzin parası, sosyalleşme giderleri?
Yani gelir-gider hesabı yapmadan acele karar vermeyin. Evliliğin ilk zamanları mobilya-düğün borcu oluyor birde.
Bir hesap yapmak gerekiyor evet haklısınız

QUOTE="oylesinebir, post: 79117462, member: 1170000"]
Hemen evlenmek değil de çalışıp kenara para koyup evlenmek için ne dersiniz? Ev, araba yine olmayacak ama en azından yalnızca kira borcu olur...
[/QUOTE]
Şuan kaç maaş alıyor sevgılınız?
Kenara ne kadar koyabılırsınıZ?
En azından düğün borcunu çıkarmanız lazım.
İstanbul'da kiralar yuksek.
Borcsuz evlensenız ve en az bır memur maası olmalı ve ucuz bır ev bulmanız lazım.
Kıralar ısı zorlaştırıyor.
İstanbul'da ben bu adamla şu şartlarda bu rıske gırmezdım.

sen ve beklentilerinle ilgili bir durum.
benim icin evlilik=masraf degil kesinlikle. o yuzden maddi kaygilarsiz, masrafsiz bir yuva kurmayi düşünüyorum

bizde de evlenmeyi planladigim kişinin babasindan asla bir sey gelmez çünkü öyle bir adetleri yok, cocugu bir seneligine yanina tasininca kira alan bir kültürleri var. haliyle yetişkin yetiskindir, evlenecek diye para falan harcamaz

bizde de hibe edilecek aile evi yok. Iyice arastirarak hem tatli hem ucuz 1+1 bahceli bir ev bulduk kiralik, icine de cok masraf yapmadik, boyasini sivasini her seyini kendimiz yaptik. ne gerek var, ileride uzun yillar yasayacagimiz gercek evimize (dream house'a) yapariz her seyin en guzelini diye düşündük. bunun icin çoğu seyi ikinci el aldik, uygun fiyatlisini sectik, sevgilimin elinden is gelir o kendi kesti bicti yapti falan, bir gram maddi olarak zorlanmadan cok guzel tatliş bir evimiz oldu. onceden gereksiz şeyleri eve de doldurmadik, neye ihtiyacımız varsa o donem onu aldik. birkac ayda bir liste yapiyoruz o ayin sonuna kadar o eksikleri tamamliyoruz falan, hem keyifli oluyor - yetistirmeye calisirken egleniyoruz.
haliyle ailem de masraf etmeyecek çünkü aldik yani her seyimizi, eksiğimiz gedigimiz kalmadı.

taki vs vs de istemeyecegim tabii ki:) takmak isteyen aile üyesi taksın (zaten bizde erkek tarafi da yok, full benim taraf) . tutup da hayatimdaki insandan altin vs talep edecek biri de degilim.
sözü nişanı cekirdek ailece tuttugum airbnb evinde mangalli tatilli kutlamayi düşünüyorum, düğün yerine de 1 saatlik kokteyl.
oldu bitti yani :)
cok da dert edecek, masrafindan korkacak bir sey degil benim icin.
ama...
sizin hayallerinizde prenses model gelinlik giymek, güzel düğün salonlarinda evlenmek varsa, takilan takilardan size verilecek degeri biçecek akrabalariniz varsa, baskalarinin soylediklerini takiyorsaniz, arkadaslarinizin sunumlu kalabalik misafir agirlamalarina, yeni gelin evlerine ozeniyorsaniz vs bu yontem size uymaz.
haliyle size yakisani yapmak icin kredi ustune kredi ceker borçlanir, evlenince de onca borcun icinde kavga kiyamet yasarsiniz. haliyle mutlu olamazsiniz.
biraz da sizinle ve cevrenizle ilgili bi durum.
hevesleriniz varsa, ailenizin - cevrenizin sözü sizin icin onemliyse - eş ailesi yardim ederken yabanci ama sonra dibinizden ayrilmayacak insanlarsa bence yol yakinken donmek daha iyi:)
pofff Yengenç, iyi de senin eş adayın AB pasaportlu oldu da sen işsiz kaldın, bebek yaptın işe geri dönemedin veya döndün kiranız 50 bin lira oldu
en kötü ihtimalle çektirip gidebilirsin, çocuğna vatandaşlık da alabilirsin vs.

bu kızın işi yok eşi fabrikada çalışıyor herhangi bir B planları var mı?

pofff Yengenç, iyi de senin eş adayın AB pasaportlu oldu da sen işsiz kaldın, bebek yaptın işe geri dönemedin veya döndün kiranız 50 bin lira oldu
en kötü ihtimalle çektirip gidebilirsin, çocuğna vatandaşlık da alabilirsin vs.

bu kızın işi yok eşi fabrikada çalışıyor herhangi bir B planları var mı?
es adayi 45bin aliyormus. asgari ucret 22 yani konu sahibinde 30luk bir ise girse kucuk sehirde orta halli bir hayat yasamaya yetmeyecek bir rakam degil.
oyle acliktan olmezler yani. benim cevremdeki cogu insanin evine benzer rakamlar giriyor gayet de yasiyorlar.
bu arada istanbulun en nezih mahallelerinden birinde metroya yakin eve 14bin ödüyoruz (yeni kiraciyim)
durumun yoksa durumu olmayan biri gibi yasamak lazim. konu sahibi ev ararken kriterlerini düşük tutar - ici biraz masrafli oldugu icin ucuz bir ev bulup 1 ay ona masraf yaparsa gayet uyguna da ev bulabilir. ya da asansorlu olsun, 3+1 olsun, ne bileyim konsol alayim icine 108 parca yemek takimimi koyayim falan filan demezse ev tasima sureci o kadar da masrafli olmaz.
tanidigimiz uyduruk yerde dugun yapti - sezonu da degil ustelik 250bin odemis. yani konu sahibi boyle bir düğün yapmazsa, uygun bir ev tutarsa, esyalarinda "en iyisi simdi olsun" demezse bence yasarlar :)
alt tarafi evlilik, cok da buyutmeye gerek yok. yeni gelin olacağım gibi degil de sevgilimle eve cikacagim gibi dusunse - hevesini sonraki evlerinde almak uzere plan yapsa bence kredi bile cekmeden hallederler.

Evet evlenmek ciddi bir maliyet ama aslına bakarsanız biraz da z kuşağı bunu konfor alanından çıkmamaya bahane ediyor gibi. Evet ekonomi çok kötü, gençliklerini yaşayamıyorlar diye ben de üzülüyorum ama Türkiye de hiçbir zaman refah ülkesi olmadı şimdi.

Flört de bir maliyet. Hatta daha maliyetli olduğunu iddia edenler bile var. Ayrıca maaşlarımız evlenmeye yetmiyor diye yetişkin insanlar olarak aile evinde kalıp onların gelirlerine yük olmak ne kadar doğru?

Düğün olmadan, şu kadar takı isteriz demeden,
küçük ev aletleri illa smeg olsun demeden, gösteriş yapmadan evlenilebilir.
evlenemediği gibi
babasının evinden de çıkamıyor ki

burada bile yorumlarda şey deniyor "babanın evinde rahat rahat oturmak varken"

babanın evi mi????

25 30 yaşında insanların babasının evinde ne işi var arkadaşlar?
bu insanların ne zaman yetişkin hayatı olacak ben gerçekten bilmiyorum. hiç ergenliğini tamamlayamayan milyonlarla yaşayacağız biz herhalde bundan sonra.

sonra da şey deniyor "tanımamışım, böyle olacağını bilemezdim"

e bilemezsin tabii yetişkin bir hayatın hiç olmamış ki senin, sen daha kendini, kendi sorumluluklarını, sınırlarını, önceliklerini biliyor musun ki?

Valla zor biz evlendiğimiz zaman eşya masrafı yapmadık 2019du zaten beraber yaşıyorduk evimizi düzmüştük 1+1 evdi. Yaşımız küçüktü ben 22 o 24. Aileler sonuna kadar destek oldu bizde altın düğün onlardaydı. Ama sonra pandemi girdi eşim işsiz kaldı. Ben yeni mezun asgari alıyorum yemek param var onun işsizlik maaşı var. Geçindik gittik bi şekilde. Ve ben el bebek gül bebek büyümüşüm zorluk görmedim her istediğim alınıyordu. Arkadaşlarım pandemide işsizlik var dedi evde yattı tatil yaptı ben ağlaya ağlaya çalıştım o kadar zor geldi ki. Sonra şükür toparlandık. Ama bizim geleceğimiz vardı yani. Mesela evlenirken 550 gramdan fazla altınımız oldu 150 çeyrek vardı para vs vardı. Önümüz de açıktı. En kötü ikimizde de araba vardı bakcak ailemiz yoktu. Başımız sıkışsa kirayı ödeyecek aileler vardı. Buna rağmen zorlandık. İlerde eşinin kardeşi evlenirken şartları düzelir dert edinirsin belki. Ve istanbulda yaşayıp işsiz nasıl kalıyorsun. Her yerde iş var. En kötü gidip her ay 10 gram alsın koysun kenara. Beyaz eşya alsın ödesin

Back