sen ve beklentilerinle ilgili bir durum.
benim icin evlilik=masraf degil kesinlikle. o yuzden maddi kaygilarsiz, masrafsiz bir yuva kurmayi düşünüyorum
bizde de evlenmeyi planladigim kişinin babasindan asla bir sey gelmez çünkü öyle bir adetleri yok, cocugu bir seneligine yanina tasininca kira alan bir kültürleri var. haliyle yetişkin yetiskindir, evlenecek diye para falan harcamaz
bizde de hibe edilecek aile evi yok. Iyice arastirarak hem tatli hem ucuz 1+1 bahceli bir ev bulduk kiralik, icine de cok masraf yapmadik, boyasini sivasini her seyini kendimiz yaptik. ne gerek var, ileride uzun yillar yasayacagimiz gercek evimize (dream house'a) yapariz her seyin en guzelini diye düşündük. bunun icin çoğu seyi ikinci el aldik, uygun fiyatlisini sectik, sevgilimin elinden is gelir o kendi kesti bicti yapti falan, bir gram maddi olarak zorlanmadan cok guzel tatliş bir evimiz oldu. onceden gereksiz şeyleri eve de doldurmadik, neye ihtiyacımız varsa o donem onu aldik. birkac ayda bir liste yapiyoruz o ayin sonuna kadar o eksikleri tamamliyoruz falan, hem keyifli oluyor - yetistirmeye calisirken egleniyoruz.
haliyle ailem de masraf etmeyecek çünkü aldik yani her seyimizi, eksiğimiz gedigimiz kalmadı.
taki vs vs de istemeyecegim tabii ki:) takmak isteyen aile üyesi taksın (zaten bizde erkek tarafi da yok, full benim taraf) . tutup da hayatimdaki insandan altin vs talep edecek biri de degilim.
sözü nişanı cekirdek ailece tuttugum airbnb evinde mangalli tatilli kutlamayi düşünüyorum, düğün yerine de 1 saatlik kokteyl.
oldu bitti yani :)
cok da dert edecek, masrafindan korkacak bir sey degil benim icin.
ama...
sizin hayallerinizde prenses model gelinlik giymek, güzel düğün salonlarinda evlenmek varsa, takilan takilardan size verilecek degeri biçecek akrabalariniz varsa, baskalarinin soylediklerini takiyorsaniz, arkadaslarinizin sunumlu kalabalik misafir agirlamalarina, yeni gelin evlerine ozeniyorsaniz vs bu yontem size uymaz.
haliyle size yakisani yapmak icin kredi ustune kredi ceker borçlanir, evlenince de onca borcun icinde kavga kiyamet yasarsiniz. haliyle mutlu olamazsiniz.
biraz da sizinle ve cevrenizle ilgili bi durum.
hevesleriniz varsa, ailenizin - cevrenizin sözü sizin icin onemliyse - eş ailesi yardim ederken yabanci ama sonra dibinizden ayrilmayacak insanlarsa bence yol yakinken donmek daha iyi:)