Para ve yatırım konusunda tecrübeli bilgili birisinden yardım istiyorum

siz hangi bölgeden aldınız arsanızı?

Daha evvel burada uyeligim oldugunu bilen bir arkadas izimi surup bulmus beni.

Bu kez dikkatli olacagim ketum davranacagim.

Ama Marmara disinda arsa aliyorum.

Son aldigim da iki yilda ancak ikiye katladi mesela.

Cok iyi arastirmak ve nerelerin iyi prim yaptigini bilmek gerekiyor.

Zaten birkac taneden sonra ettiginiz kar kendinize daha da guvenmenizi sagliyor.

Ve maddi manevi daha kazancli oluyorsunuz.

tam yer verseydiniz çok memnun olucaktım; ya da öneride bulunsaydınız, yine de cevabınız için çok teşekkür ediyorum.
birşey daha sorsam bu konularla ilgileniyorsanız; silivri tarafı hakkında bilgi sahibi misiniz acaba, ya da önerir misiniz?

O taraflar konusunda bilgim yok.

Ama arsa alirken alacaginiz yerin hisseli olup olmamasi, imar durumu, kac kata kadar bina insa edilebilecegi vs konularini cok iyi arastirmanizi oneririm.

Ornegin hisse sahibi devletse ihale usulu ilgili kismi almaniz gerekiyor...

Ki sonradan bina insa edilmesi durumunda puruz cikmasin.

İyice sorup sorusturduktan ve kar ettikten sonra 'iyi ki almisiz' diyeceksiniz.

Simdiden hayirli olsun...

Hiç bu açıdan düşünmemiştim. Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..

İsterseniz ben size bir kaç küçük öneride bulunabilirim.. Sanırım 0-50 bin civarı yatırım yapmayı düşünüyorsanız, İstanbul dışı da düşünebilirsiniz.. Ege Akdeniz bölgesin de sahil bölgelerin de arsa bakabilirsiniz.. Batı her zaman prim yapar.. Tekirdağ, Kırklar eli bölgesin de ya da herhangi bir Anadolu şehrin de şehir merkezine yakın yerlerden bakabilirsiniz.. Mahalleler den alabilirsin..

Yaw kardeş ben ve esime de öğretin su isleri. Yemin ederim kenarda bir liramiz bile yok :)

Yaw kardeş ben ve esime de öğretin su isleri. Yemin ederim kenarda bir liramiz bile yok :)

İkiniz de calisiyorsaniz her ikinizin maasinin dortte birini kenara koysaniz...

Daha fazlasi icin imkaniniz varsa onu da ekleyerek altin gibi bir yatirim aracina yonelseniz...

Gerekli arastirmalari yaptiktan sonra degerini katlayacak bir arsanin en az dortte bir pesinatini biriktirseniz...

Ustune kredi dahi cekseniz arsanizin primiyle kar edersiniz.

Arsaniz daire ya da dukkandan farkli olarak durdugu yerde eskimeden, bozulmadan deger kazansa...

Size 'yatirim araci icin kredi mi cekilir, deli misin' diyen cevreniz cektiginiz krediden kac kat daha fazla kar ettiginizi gorunce...

'Akillilik ettin valla, bize de bir yer bakalim beraber, paramiz deger kazansin' deseler...

Siz de esinizle kahvenizi icerken 'hayatim ne iyi ettik su arsayi almakla' deseniz.

(Yazar burada ilk arsasini alma oykusunu paylasmistir )

aynen trakya tafında bende arsa almak istiyorum marmara ereglisi cok uygn 30 40 bindne baslıyo ne kadarlık bi bütceniz var bide ona göre mesela 30 bine yazlık willa imarlı arsalar var kı 300 mekre kara yani cok iyi mesela yan yana 2 tane alsam 60 bin 10 sene sonra orası bayan degerlenir cünkü istanbule cok yakın

yer olarak neresiydi

Araştırmalarım sonucu altın bozmamaya karar verdim Türk parası olan birikimimle Euro aldım inşallah Rabbim bereketini verir

ben düğünde takılan bileziklerimi bankada altın hesabına yatırdım.en karlısı bu bence.geçen gün bozdurdum bir kısmını..1 lira aşağısına bozuyor.2500 tl karım oldu.
böylesi hem daha cok kar getiriyor hemde güvenli oluyor.şuan ev almak için birikim yapıyoruz.altın düşünce tekrar alacağız inşaallah.
uzun vadade altın bozulmaz diye düşünürseniz yerinizde sayarsınız.al sat yapıp toplam gr ını artırmaya bak.

Seçenekler güzel. Tabi sizin düşüncelere pek uygun bir tavsiyem olmayacak ama bir de yatırımın hisse senetleri, yatırım piyasaları gibi kısımları var. Örnek olarak not bırakayım tıklayın. Bu tür yatırımları merak eden veya öğrenme aşamasında olanlar için iyi bir yazı. Yönlendirme değil, bilgi verdiği için paylaştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…