Para ve yatırım konusunda tecrübeli bilgili birisinden yardım istiyorum

Kızlar bende bu konu üzerinden devam edip bir şey sormak istiyorum. Bizim bir evimiz var çok şükür, kira ödemiyoruz. Eşim arsa almak çok istiyor, Arnavutköyden istiyorduk, orada fiyatlar uçtu. Silivri tarafını düşünüyoruz. Çok fazla fiyatlı olmayan, sizin düşünceleriniz nelerdir? Böyle arsa alıpta ileriki yıllarda çok kar eden tanıdığınız, duyduğunuz var mı? ya da hangi bölgeleri önerirsiniz?

tamamen şans arsa işi hele istanbul gibi yerde..ama nerde bataklık var onu al değerleniyor :)

Merhabalar öncelikle sorum bu aralar Euro düşmüşken ve altın çıkmışken altın bozup Euro almak mantıklı mı? Başka sorularımda olacak yardımcı olur musunuz

para ile ne kadar çok oynarsan o kadar zarar edersin
alış kuru ile satış kurları arasındaki farklar sen bu işlemi yapmaya niyetlendiğin an
zaten seni zarara sokacaktır
sana da kala kala kur artışındaki ufak dalgalanmalardan sana kalacak cuzi karlar olacaktır
işin açıkcası döviz yada altın bir yatırım aracı değil bir sigorta aracıdır
bu takım enstürmanlar yatırımdan ziyade kıtlık savaş yada bunalım dönemlerinde elde bulundurucak teminat olarak görülmelidir

uzun vadede hiçbirinden zarar etmesin
velhasıl
ondan ona diğerinden öbürüne çevirmek le yatırım yapmazsın
bırak altın kalsın bir kenarda
uzun vadede sigorta poliçen olarak dursun

t.ederim cevabın için. çok kararsızım. çok ta korkuyorum kazandırmayan bir yatırım olur paramız heba olur diye...

haklısın canım al bir tane ev ver kiraya o kadar para varsa..şuan zaten herkes akıllı arsaya yatırım yapıyor kredi çekip eve yatırım yapıyor yeni nesil zehir gibi akılllı :)

Kısa vadeli yatırım yapacaklar ölsün mü o zaman? :) Düğüne kadar olabildiğince para biriktirmeye çalışıyorum, zamanı geldiğinde çekeceğim. Kumbara misali bankaya para atıyorum, başka ne yapabilirim ki? Altın mı almamı tavsiye ediyorsunuz?
Düğüne kadar ne kız, insan bi süre verir bakalım kısa vadeye mi girio uzun vadeye mi

Ben kendi açımdan söyleyim. Geçen yaz elimde olan bir miktar altını bozdursaydım ve vadeliye yatırsaydım, altın iniş çıkışından daha fazla kar ederdim. Ha altın altın olarak durunca her daim para ediyor, maden sonuçta. Elimde ola az bir nakitide mecburen vadeliye koyuyorum akmasa da damlıyor diye. Yeterli param olsa başka şekilde değerlendirirdim, ne bileyim arsa alırdım yada araba alıp satardım vs...
Bankayı unutman için sana rahat 20 sebep söylerdim. Ama sen bu konuda sabitlenmiş durumdasın zihnen. Yapcak bişi yok.

O kadar yüklü miktar ise yükselmişken boz ve arsa al, ev değil ama değerlenebilecek bir arsa, her zaman en iyi yatırımdır
konuda yazdım ama; cevap alabilmek için sizden alıntı yaptım.
Kızlar bende bu konu üzerinden devam edip bir şey sormak istiyorum. Bizim bir evimiz var çok şükür, kira ödemiyoruz. Eşim arsa almak çok istiyor, Arnavutköyden istiyorduk, orada fiyatlar uçtu. Silivri tarafını düşünüyoruz. Çok fazla fiyatlı olmayan, sizin düşünceleriniz nelerdir? Böyle arsa alıpta ileriki yıllarda çok kar eden tanıdığınız, duyduğunuz var mı? ya da hangi bölgeleri önerirsiniz?

Bence en mantıklısı arsa.. Bende arsa almak istiyordum, eşimi ikna edememiştim. Malum ev alamıyoruz, bari arsa alalım diye.. Bundan 8-10 ay önce almayı istedim arsa 30-45 bin civarı değişiyordu. Şimdi ise o arsalar 80 bini bulmuş.. Eşimi ikna edip alsaydık arsayı şimdi kardaydık..

Bence en mantıklısı arsa.. Bende arsa almak istiyordum, eşimi ikna edememiştim. Malum ev alamıyoruz, bari arsa alalım diye.. Bundan 8-10 ay önce almayı istedim arsa 30-45 bin civarı değişiyordu. Şimdi ise o arsalar 80 bini bulmuş.. Eşimi ikna edip alsaydık arsayı şimdi kardaydık..

Katiliyorum.

Bes yilda aldigim fiyati yediye katladi. :KK14:

Bankayı unutman için sana rahat 20 sebep söylerdim. Ama sen bu konuda sabitlenmiş durumdasın zihnen. Yapcak bişi yok.

Bankayı unutmak mümkün değil ki... Bende çok memnun değilim ancak euro dolar alıp evde tutmakda yanlış, hesap üzerinden alsak yine banka kullanılmış oluyor... Evde altın tutma taraftarı değilim o yüzden kiralık kasa yine bankada... Eğer bir çözümü varsa paylaşın?

benimde soruma bir nevi cevap gibi olmuş yazınız. peki istanbuldaysanız hangi bölgelere bakmıştınız arsa için?

İstanbul da o fiyata arsa neredeyse imkansız. Ben İstanbul da yaşamıyorum. Ama Tekirdağ Çorlu taraflarında o fiyat civarların da bulabilirsiniz belki.. Araştırmak lazım..

Bankayı unutmak mümkün değil ki... Bende çok memnun değilim ancak euro dolar alıp evde tutmakda yanlış, hesap üzerinden alsak yine banka kullanılmış oluyor... Evde altın tutma taraftarı değilim o yüzden kiralık kasa yine bankada... Eğer bir çözümü varsa paylaşın?
altın miktarının yarısı kadarlık bi grup kur gün gurubu, sonra kuralar çekildiğinde deki :
ben şimdiden herkesin altınını vermek istiyorum
zaten hepsi atlıcak
riskte senden çıkıcak
altınında aynı değerini koruycak
onlarda senin altınlarını koruycklar gözleri gibi :KK62::KK62::KK62:

benimde soruma bir nevi cevap gibi olmuş yazınız. peki istanbuldaysanız hangi bölgelere bakmıştınız arsa için?
Eşim günlerce arsa baktı ümraniye, samandıra, yenidoğan, çekmeköy, sancaktepe...yok yok yok..öyle alalım ucuza arsalar var deniyorda işin içine girince bulunmuyor. Biryerde karar verdiler tam bulduk deneş ki ucuz da değildi adamlar bir haftada zam yaptılar alamadık..

1yıl önce gramı 81 den az miktar altın aldık yeni 97den bozdurduk. İyi oldu..

Neden bankaları önermiyorsunuz? Bankaya yatırımını biriktirmemek için, sebepler nelerdir? Bunu açıklarsan sevinirim..
- bankalar sizden topladıkları paralar ile yurtdışı döviz borsalarında her gece oynarlar
- bankalar sizden topladıkları paralar ile yurtdışına 1 saatlik girdi çıktı ile repo kazanırlar
- bankalar sizden topladıkları paralar ile yurtdışında repo kazanma yöntemleri olan döviz borsasına girerken garantili kar pozisyonu ile kabul edilirler. bu sayede döviz borsasına para yatıtıp oynayan sizin gibi milyonlarca küçük yatırımcının parasını tokyo londra newyork ta ki simsarlarla anlaşarak ve bilerek manipüle ve spekülasyon desteği ile İÇ EDERLER, ÇALARLAR GARİBANIN PARASINI.
- bankaların nerdeyse tümü siyonizme destek olmaktadırlar, keza dünya yı da amerikayıda hala 1920 den beri 3 tane banker ailesi yönetmekte.
- bankalar sigorta fonlarına ortak olurlar, amaç sizden alamadıkları birkaç lirayı da sigorta kasko yöntemleri ie başka el adı altında hizmet adı altında sizden ÇALARLAR.
- Bu sigorta fonlarının oluşturduğu havuzdaki paralar ile masum kanlarının dökülmesi için oluşturulmuş bazı derin oluşumlara kaynak sağlanır.
- dünyada bazı hastalıkların laboratuar ortamında bilinçli üretilip belli ülkelerde yayılmasında uzun dönem bu bankerler de işbirliği yaptılar. (şimdi tehlikenin farkına varıp eskisi gibi bu yöntemlere gidilmiyor fazla)

Daha sayım mi

Eşim günlerce arsa baktı ümraniye, samandıra, yenidoğan, çekmeköy, sancaktepe...yok yok yok..öyle alalım ucuza arsalar var deniyorda işin içine girince bulunmuyor. Biryerde karar verdiler tam bulduk deneş ki ucuz da değildi adamlar bir haftada zam yaptılar alamadık..
samadıra, sancaktepe tarafını gördüm güzel yerler. işin içine girince beğendiğiniz yerler pahalı oluyordur tahmin ediyorum. böyle bir konu görünce bende sormak istedim. hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

X