- 23 Ağustos 2010
- 1.662
- 276
-
- Konu Sahibi VuslataDair
Kızlar bende bu konu üzerinden devam edip bir şey sormak istiyorum. Bizim bir evimiz var çok şükür, kira ödemiyoruz. Eşim arsa almak çok istiyor, Arnavutköyden istiyorduk, orada fiyatlar uçtu. Silivri tarafını düşünüyoruz. Çok fazla fiyatlı olmayan, sizin düşünceleriniz nelerdir? Böyle arsa alıpta ileriki yıllarda çok kar eden tanıdığınız, duyduğunuz var mı? ya da hangi bölgeleri önerirsiniz?
t.ederim cevabın için. çok kararsızım. çok ta korkuyorum kazandırmayan bir yatırım olur paramız heba olur diye...tamamen şans arsa işi hele istanbul gibi yerde..ama nerde bataklık var onu al değerleniyor :)
Merhabalar öncelikle sorum bu aralar Euro düşmüşken ve altın çıkmışken altın bozup Euro almak mantıklı mı? Başka sorularımda olacak yardımcı olur musunuz
t.ederim cevabın için. çok kararsızım. çok ta korkuyorum kazandırmayan bir yatırım olur paramız heba olur diye...
yok canım o kadar paramız yok.haklısın canım al bir tane ev ver kiraya o kadar para varsa..şuan zaten herkes akıllı arsaya yatırım yapıyor kredi çekip eve yatırım yapıyor yeni nesil zehir gibi akılllı :)
Düğüne kadar ne kız, insan bi süre verir bakalım kısa vadeye mi girio uzun vadeye miKısa vadeli yatırım yapacaklar ölsün mü o zaman? :) Düğüne kadar olabildiğince para biriktirmeye çalışıyorum, zamanı geldiğinde çekeceğim. Kumbara misali bankaya para atıyorum, başka ne yapabilirim ki? Altın mı almamı tavsiye ediyorsunuz?
Bankayı unutman için sana rahat 20 sebep söylerdim. Ama sen bu konuda sabitlenmiş durumdasın zihnen. Yapcak bişi yok.Ben kendi açımdan söyleyim. Geçen yaz elimde olan bir miktar altını bozdursaydım ve vadeliye yatırsaydım, altın iniş çıkışından daha fazla kar ederdim. Ha altın altın olarak durunca her daim para ediyor, maden sonuçta. Elimde ola az bir nakitide mecburen vadeliye koyuyorum akmasa da damlıyor diye. Yeterli param olsa başka şekilde değerlendirirdim, ne bileyim arsa alırdım yada araba alıp satardım vs...
konuda yazdım ama; cevap alabilmek için sizden alıntı yaptım.O kadar yüklü miktar ise yükselmişken boz ve arsa al, ev değil ama değerlenebilecek bir arsa, her zaman en iyi yatırımdır
Neden bankaları önermiyorsunuz? Bankaya yatırımını biriktirmemek için, sebepler nelerdir? Bunu açıklarsan sevinirim..Bankayı unutman için sana rahat 20 sebep söylerdim. Ama sen bu konuda sabitlenmiş durumdasın zihnen. Yapcak bişi yok.
Bence en mantıklısı arsa.. Bende arsa almak istiyordum, eşimi ikna edememiştim. Malum ev alamıyoruz, bari arsa alalım diye.. Bundan 8-10 ay önce almayı istedim arsa 30-45 bin civarı değişiyordu. Şimdi ise o arsalar 80 bini bulmuş.. Eşimi ikna edip alsaydık arsayı şimdi kardaydık..
Bankayı unutman için sana rahat 20 sebep söylerdim. Ama sen bu konuda sabitlenmiş durumdasın zihnen. Yapcak bişi yok.
benimde soruma bir nevi cevap gibi olmuş yazınız. peki istanbuldaysanız hangi bölgelere bakmıştınız arsa için?Bence en mantıklısı arsa.. Bende arsa almak istiyordum, eşimi ikna edememiştim. Malum ev alamıyoruz, bari arsa alalım diye.. Bundan 8-10 ay önce almayı istedim arsa 30-45 bin civarı değişiyordu. Şimdi ise o arsalar 80 bini bulmuş.. Eşimi ikna edip alsaydık arsayı şimdi kardaydık..
siz hangi bölgeden aldınız arsanızı?Katiliyorum.
Bes yilda aldigim fiyati yediye katladi.
altın miktarının yarısı kadarlık bi grup kur gün gurubu, sonra kuralar çekildiğinde deki :Bankayı unutmak mümkün değil ki... Bende çok memnun değilim ancak euro dolar alıp evde tutmakda yanlış, hesap üzerinden alsak yine banka kullanılmış oluyor... Evde altın tutma taraftarı değilim o yüzden kiralık kasa yine bankada... Eğer bir çözümü varsa paylaşın?
Eşim günlerce arsa baktı ümraniye, samandıra, yenidoğan, çekmeköy, sancaktepe...yok yok yok..öyle alalım ucuza arsalar var deniyorda işin içine girince bulunmuyor. Biryerde karar verdiler tam bulduk deneş ki ucuz da değildi adamlar bir haftada zam yaptılar alamadık..benimde soruma bir nevi cevap gibi olmuş yazınız. peki istanbuldaysanız hangi bölgelere bakmıştınız arsa için?
- bankalar sizden topladıkları paralar ile yurtdışı döviz borsalarında her gece oynarlarNeden bankaları önermiyorsunuz? Bankaya yatırımını biriktirmemek için, sebepler nelerdir? Bunu açıklarsan sevinirim..
samadıra, sancaktepe tarafını gördüm güzel yerler. işin içine girince beğendiğiniz yerler pahalı oluyordur tahmin ediyorum. böyle bir konu görünce bende sormak istedim. hepimizin hakkında hayırlısı olsun.Eşim günlerce arsa baktı ümraniye, samandıra, yenidoğan, çekmeköy, sancaktepe...yok yok yok..öyle alalım ucuza arsalar var deniyorda işin içine girince bulunmuyor. Biryerde karar verdiler tam bulduk deneş ki ucuz da değildi adamlar bir haftada zam yaptılar alamadık..