- Konu Sahibi nyctophiliaa
-
Emin olun geleneklerle en fazla dalga geçen benimdir. Erkek arkadasıma düğünden nefret ettiğimi sade bi nikah istediğimi söyledim kaç kez. Ama bana ve benim tarafıma 'giricek' diye değil. İkimiz gereksiz yere zorlanmayalım diye. Ben bu kadar hassas davranırken bana sanki ben şöyle gösterişli şöyle pahalı şeyler istiyorum gibi şeyler söylüyomuşum gibi paramı yeme mesajı vermeye çalışmasndan ve yapılan sen ben algısından rahatsız oldum.Adama hak verdim. Çocuk insan gibi sohbet etmiş, her şeyi kendine çekmiş, her şeye bir alınganlık yapmışsın. Balik burcu falan misin?
Kuaför parası cidden çok saçma, dalga geçilmek için konu edilmesi normal. Biz de hep dalgasını geçeriz . Daha geçen hafta bir arkadaşın düğününe gittim şehir dışına, sırf şehir dışından geldim diye damat benim ve benim gibi uzaktan gelenlerin de saç makyaj parasını ödedi :))
Bunu duymamis olman seni çok elit, parayla işi olmayan bir insan yapmıyor çünkü bu bir kültür yozlaşması, adeta bir gelenek. Bunu bilmiyor olman sadece yakınlarında senin de aktif olarak katıldığın bir düğün olmamasını gösterir.
Bence gülünüp konuşulacak bir mesele. İnsan sevgilisiyle her şeyi on kere düşünüp konuşmaz ya, sabah o konu hakkında bir Instagram girdisi falan görmüştür, gecen hafta arkadaşlarıyla muhabbetini yapmıştır , öylesine seninle de konuşmak istemiştir...
"Param yok" geyiği yapması da normal. Buluşmamak için bahane bulacagina esas nedeni söylemesi daha iyi. Ben de erkek arkadaşlarımla böyle konuları çok rahat konuşurum. Benim elim parlaksa ona gönderirim,ya da sadece destek olurum. İkimizin de parası azsa mesela Beşiktaş'a kahvaltiya gitmeyiz de evden termosa çay doldurur bir tepeye çıkar piknik yaparız. O dönem az harcamalik planlar yapariz falan...
Son olarak sizin çıkarttıginiz kavga tam bir nankörlük örneği olmuş. Ben erkek arkadaşınizin yerinde olsam kalbim çok kirilirdi.
Bence ayıp eden sizsiniz
Az önce söylediğim gibi ben istisnasız 1 yıldır her seferinde hesabı ödemeyi teklif ettim ısrarla. Param var dese de yok dese de. Ama şöyle bişey var ben çalışmıyorum ve devletten çok az bi miktar para geliyo her ay. Onun haftalık kazandığı paranın bile altında baya benim aylık gelirim. Ve cidden param olmuyo ama ben mahcup olmamak için 10 lira da olsa annemden istiyorum. O da ödese ben de ödesem ben ödücekmişim gibi çıkıyorum evden anlıcagınız. Bana defalarca annemden para istemek çok koyuyo falan gibi cümleler ediyo. Bana da koyuyo herkes gibi ama annesinden alacagı 20 lirayı diğer hafta yerine koyabilir ben koyamam. Benim kazancımın annem oldugunuda biliyo bu kadar hassas bi insan rahat rahat benim annemden aldığım parayı nasıl harcatıyo o anne değil mi? Ya kendisiyle çelişmesin ya da annemden para isteyemem çok ağır geliyo muhabbetlerine girmesin. Annesinden para istemek koyuyo ama sevgilisine benim dolmuş paramı öde demek koymuyo mu. Demek istediğim tamam parası olmayabilir ama param yok dediğin kişi senden çok daha kötü durumdaysa ve mahcup olmamak yanlıs anlasılmamak için bunu dile getirmiyosa senin yaptığın düsüncesizliktir.Konu anlaşıldı...
3 hesaptan birini es kaza sen ödediğin zaman adam ANNENİN PARASİNİ YİYOR diye düşünüp içten içe bileniyorsun. Belki sevgilin de senin gibi biridir 3 hesaptan ikisini ona kitledin diye 'bu da benim paramı yiyor' diye düşünüp rahatsız oluyordur.
Bu bakış açısına öyle bir erkek mustehak!
Ataerkil demişsiniz ama ben bi kız arkadaşımla da böyle muhabbetlere girmek istemem. Çalışıyo olsam ve öğrenci olan bi kız arkadasımla buluşsam ona hesap ödetmem. Ki durum tam tersi kötü durumda olan benim ona rağmen ödetmiyorum. Bişeyler yediysek ve o ödediyse tamam o zaman kahve içmeye gidiyoruz bu da benden diyorum altta kalmak istemediğimden. Kimse kimseden üstün değil ama nezaket diye bişey vardır 5 bulusmanızın 1inde param biticek napıcam demezsin hele ki karsındaki insanın aylık gelirinin senin haftalık gelirinden bile daha az olduğunu bildiğinde.Anlattığın kadarıyla erkek arkadaşın gayet normal bir insan. Sen biraz ataerkil düşünen bir insansın sana biraz daha ben erkeğim senin üstünüm, kadınların yanında para mevzusu açılmaz tarzında biri gerek anladığım kadarıyla.
Benim sevgilimle (karşılıklı) yaptığım para konularını duysan şaşkınlıktan ölürsün galiba
Birbirimize zorla yemek ısmarlatmaya çalışmak,zorla hediye aldırtmaya çalışmak,10 lira borcum varsa bile alır benden aynı şekilde ben de
Ben farklı gelir grubundan kimse arkadaslık etmesin demedimki. Şey gibi düşünün eşiniz iş hayatına atıldığında ve dışarı çıktığınızda atıyorum cebimde 20 liram var nasıl geçcek bu hafta desin, siz de hemen atılın saçmalama ben öderim diye. Bu bi 10-15 kez tekrlansın. Bu arada eşiniz tatilini gezmesini ihmal etmesin, siz 3 yıldır arkadaslarınızla yaptığınız tatil planını iptal etmek zorunda kalın. Anneniz kendisine bluz alamıyo olsun, siz eşinize mahcup olmamak için annenizden isteyip dışarı çıkın, çıktığınızda eşiniz 4 gün içinde 1 tane tatil beldesine gitmek yetmeyip 2 tanesine gidip çok para harcadığı için tekrar param gidiyo of falan desin, bunu 6 tllik kahve için yapsın. Ve siz o para muhabbeti olsa da olmasada hesabı ödemeyi zaten her bulusmada teklif eden biri olun buna rağmen sürekli bu konunun dönmesi. Sıkılmaz mısınız? Bu arada o askere gittiğinde ben de destek oldum o hafta ona para gönderebilmek için dısarı cıkmadım. Askerden döndü işe başladı yine aynı konular. Umarım anlatabilmişimdiriyi de o zaman farklı gelir gruplarından kimse arkadaşlık etmesin, kimse sevgili olmasın. Ne saçma. O senin hesabını ödemek zorunda değil tamam da ödemese birlikte takılamazsınız yani.
eşim benden bir sene evvel iş hayatına atıldı, o bir yıl birlikte yaptığımız aktivitelerin tamamını o karşıladı. sonra o askere gitti, ben de ona o dönem destek oldum, para gönderdim, geri geldi işe girme sürecinde falan bir kaç ay destekledim yine. bunların hiç biri olurken aramızda resmi bir durum yoktu, gönüller birdi :)
Ben farklı gelir grubundan kimse arkadaslık etmesin demedimki. Şey gibi düşünün eşiniz iş hayatına atıldığında ve dışarı çıktığınızda atıyorum cebimde 20 liram var nasıl geçcek bu hafta desin, siz de hemen atılın saçmalama ben öderim diye. Bu bi 10-15 kez tekrlansın. Bu arada eşiniz tatilini gezmesini ihmal etmesin, siz 3 yıldır arkadaslarınızla yaptığınız tatil planını iptal etmek zorunda kalın. Anneniz kendisine bluz alamıyo olsun, siz eşinize mahcup olmamak için annenizden isteyip dışarı çıkın, çıktığınızda eşiniz 4 gün içinde 1 tane tatil beldesine gitmek yetmeyip 2 tanesine gidip çok para harcadığı için tekrar param gidiyo of falan desin, bunu 6 tllik kahve için yapsın. Ve siz o para muhabbeti olsa da olmasada hesabı ödemeyi zaten her bulusmada teklif eden biri olun buna rağmen sürekli bu konunun dönmesi. Sıkılmaz mısınız? Bu arada o askere gittiğinde ben de destek oldum o hafta ona para gönderebilmek için dısarı cıkmadım. Askerden döndü işe başladı yine aynı konular. Umarım anlatabilmişimdir
Ya normalde sevdiğim insanlar söz konusu olunca para vs önem vermiyorum cevremdeki insanlar da böyleydi yakın arkadasımdan borc aldığımda o parayı naparsam yapıyım geri almaz mesela ben de gider o böyle yapınca hediye alırım böyle ufak tefek fedakarlık yaparız birbirimize. Ama bu arkadasın 3ün 5in hesabını yapan biri oldugunu görünce dehsete kapıldım.. Bundan sonra sevmesemde herseyi ayrı ayrı ödemeyi teklif edicem aramıza bi resmiyet koyucak ama kafam rahat olcak en azından su muhabbetler yüzünden diken üstünde hissetmem belki artık..Yok ben hesabi odemek zorunda degil gorusu icin yaxdim mesajimi. Sizin rahatsiz olmaniza hak veriyorum. Arkadasinizin soylediklerinde cok bir sey olmasa bile bir ogrenci karsinda edilecek laflar degil bana gore. Ayrica bu kadar da neden kendinizden fedakarlik ettinix ki? Biraz da alistirmissiniz sanki.
Şimdi şöyle: bazı insanların istekleri hesaplanamaz ölçüde olabiliyor. Çok arkadaşım var aynı sorundan yakınan. Kız misal masraflı bir aktivite yapmak istiyor erkeğin cebinde karşılayacak para yok. Ama kıza bunu söyleyemiyor. Ve bunu aşamadıkları için tartışma ortamı olabiliyor. Hem ben çocuk gibi hadi paramızı çıkaralım ne kadar var olayını kastetmedim. Eşim nişanlıyken yanıma gelirdi ve ben 500 lirayla geldiğini bilirdim şu nedenle: erkekler hesabını bilmez. 500’le gelmesi demek cebinde 400 var demektir çünkü dönüşteki yol parasını da hesaba katmak gerekir. Buna ek olarak başka harcama yapması gereken bir şey olup olmadığını da bilmem gerekir çünkü bu sefer ödemesi varsa benim yüzümden erteler ve sonradan gerilir. İşte bu nedenlerle ona hep “önümüzdeki iki gün için ortalama ne kadar ayırdın ona göre plan yapacağım” derdim. (İstanbul’da olan bendim o yüzden planları bana bırakırdı) Kendim de ona göre ayarlardım ve duruma göre sinemeya, restorana, kahvaltıya ve alışverişe gidecek paramız ayarlanmış olurdu. Kafamız rahat olurdu. Bazen bana derdi ki hatun 600 lirayla geldim ama 200 bana lazım ona göre bize güzel bir plan yap. Ben de onun cebindeki 400’ü harcamak yerine 250’sini harcatır üzerine kendim eklerdim. Böyle olduğunda hep ortalama planımız belli olurdu. Bazen sadece eve pizza söyleyecek kadar paramız olduğunu bilirdim, bazen de Nusret’e rahatlıkla gidecek paramız olurdu. Bu mental olarak aşırı rahatlatan bir şey. Benim kastettiğim buydu aslında. Bir kez bile canım sıkılmadı bu mevzudan dolayı.Nebiliyim karsidaki calisiyorsa veya iki tarafta calisiyorsa en azindan bir yemek, bir kafe, sinema gibi seyler icin ortaya para toplamak veya karsidakine cebindekini sormak hic hoş gelmiyor bana.
Siz ve birlikte oldugunuz kisilere samimi gelmiş ama bir cok kisiye de rahatsiz edici gelebilecek bisey aslinda.
Su kadar param var sunu yapalim demesine gerek yok bana birinin. Sunu yapalim diyorsa parasi vardir zaten. Ben diyorsam benim vardir. Genelde kimse benim cebimi hesaba katmadi biseyler yaparken. Yeterli para varsa gidiliyor, yapiliyor işte. Mevzu da olmadi, ben de hic sorun yasamadim bu sekilde. Ilginccc geldi. Para konusulunca degil de konusulmazda mevzu olmaz bence
Ek olarak: Esimle sevgiliyken calismiyordum (suan da calismiyorum) yiyici dediklerinizden oluyorum galiba ama neyse hicbirzaman para muhabbeti duymadim. 4 yillik evliyiz evlenince de duymadim. Bu konu sahibi kizcagiz elindeki bursunu bile harciyormus ortak hesap vs odemek icin. Yani bence adam cok yersiz ve itici konusmalar yapmis.
Siz aranızda bisey oturtmussunuz bu güzel bisey özellikle sehir dısına cıkıldıgında daha planlı olması gerekiyo. Ama benimki 20-30 liranın hesabını yapıyo. Ben de sehir dısında okuyorum yanıma geldi bi kaç kez ve bunların bazılarında dönüş biletini ben aldım. Vermeyi teklif etti almadım ama o 2 bucuk liralık dolmus paramı odediğinde ben verdim ve o da aldı. Yani durum biraz farklı böyle olunca her dısarı cıktıgımızda diken üstünde oluyorum biraz rahatsız edici..Şimdi şöyle: bazı insanların istekleri hesaplanamaz ölçüde olabiliyor. Çok arkadaşım var aynı sorundan yakınan. Kız misal masraflı bir aktivite yapmak istiyor erkeğin cebinde karşılayacak para yok. Ama kıza bunu söyleyemiyor. Ve bunu aşamadıkları için tartışma ortamı olabiliyor. Hem ben çocuk gibi hadi paramızı çıkaralım ne kadar var olayını kastetmedim. Eşim nişanlıyken yanıma gelirdi ve ben 500 lirayla geldiğini bilirdim şu nedenle: erkekler hesabını bilmez. 500’le gelmesi demek cebinde 400 var demektir çünkü dönüşteki yol parasını da hesaba katmak gerekir. Buna ek olarak başka harcama yapması gereken bir şey olup olmadığını da bilmem gerekir çünkü bu sefer ödemesi varsa benim yüzümden erteler ve sonradan gerilir. İşte bu nedenlerle ona hep “önümüzdeki iki gün için ortalama ne kadar ayırdın ona göre plan yapacağım” derdim. (İstanbul’da olan bendim o yüzden planları bana bırakırdı) Kendim de ona göre ayarlardım ve duruma göre sinemeya, restorana, kahvaltıya ve alışverişe gidecek paramız ayarlanmış olurdu. Kafamız rahat olurdu. Bazen bana derdi ki hatun 600 lirayla geldim ama 200 bana lazım ona göre bize güzel bir plan yap. Ben de onun cebindeki 400’ü harcamak yerine 250’sini harcatır üzerine kendim eklerdim. Böyle olduğunda hep ortalama planımız belli olurdu. Bazen sadece eve pizza söyleyecek kadar paramız olduğunu bilirdim, bazen de Nusret’e rahatlıkla gidecek paramız olurdu. Bu mental olarak aşırı rahatlatan bir şey. Benim kastettiğim buydu aslında. Bir kez bile canım sıkılmadı bu mevzudan dolayı.
Evet çok sinir oldum düğün istemiyodum normalde simdi inadına arkadaslarımı toplayıp kuafor masrafını ödeticem... Bilmiyorum biraz kırıldım bi sekilde ders vermek istiyorumİlerde çok üzülcen herşeye maddi olarak bakan bir adam düğünün senin saçının özel Bi gün olması önemli değil para gidiyor çünkü şimdi katlansanda ilerde katlanmayacaksın batacak
Gerçekten nefret ediyorum bu zihniyetten. Bunların bu zihniyette yetismesini sağlayan annelerden. İki of okuldan sıkıldım gidesim yok lafı ettim diye ödü koptu yok koca eline bakma falan. Ama facebookta geçen bişey paylaşmış yok kadınlar ev islerini bahane edip kendilerine bakmıyolarmıs kocaları neseli enerjik bi sekilde karsılamıyolarmıs böyle bunun gibi espri yaptıgını sanan birinin yazdıgı yazılar.. Sen de benim elime bakma bi isin ucundan tut benimde enerjim kalsın madem..Ben çevremdeki örnekleri, gerek kendi yaşamımdan tecrübe ettiklerimden dolayı erkeklerin her zaman bir adım önde olması taraftarıyım. Evet kadın her daim ayakları üzerinde durmalı, çalışmalı orası ayrı. Sizin sevgiliniz için söylemiyorum genel yorumda bulunuyorum.
Şimdikiler sadece işine geldiği konularda '' hayat müşterek '' deyip geçiyor kenara, sende çalışırsan yaparız, ederiz yok sana güvendim demeler ki bir erkeğin karısına güvenmesi.... İlginç geliyor bana, çocuk büyüt, ev idare et, çalış eve katkıda bulun. Kadın bunca şeyi yapabilirken erkek sadece işine gidip gelmiş oluyor çok fazla değil mi bu kadına güven meselesi?
Hani gelinin yakınlarının parasının damattan alınması saçma, damat tıraşını gelin mi karşılıyor ki denmiş ya? Her şeyde böyle eşitlikçi, müşterekçi olsa ya pek sevgili erkekler..
Eşim oğlumla çok ilgilenir her zaman, cumartesi ben çalışıyorum o evde, bakıyor ama sadece bakar yani koyduğumu kaldırayım demez. Bezini değiştirir salonun ortasında bırakır, yapar yedirir kendi de yer ama tezgahta kirliler, yemeğe yardım eder, bulaşık ben, temizlik, evi toplama, çamaşır ben ütü ben, zaten bir dağıtıyorlar evi 3 saatte sadece topluyorum geçen günde dedi ki; tatilde her gün ben önce kalktım bir kere de ben yatsaydım da kahvaltıya çağırsaydın. İstersen hemen işten çıkabilirim dedim?
Sabah 8,5 akşam 7, cumartesi 1' e kadar çalışıyorum o sabah 9 akşam 6 cumartesi tatil, çayı kahvesi önüne ben ofisi de temizliyorum, çay kahve servisi de yapıyorum bulaşıkta yıkıyorum ama aslında sadece muhasebeciyim. Ben bunları göze almışsam şikayet etmeden, sende şikayet etmeyeceksin bir zahmet..
Bir yakınım 5 sene zor bir işte çalıştı, kadın ayakta ölü gibiydi, kaldıramıyor bariz belli hafta sonu yok, bayramı, tatili yok sırf eşi izin vermediği için işten çıkamadı. Kaldı ki kuruşuna kadar eve verirdi, kendine hiç bir şey almaz ama kocası öyle değildi. Baksanız çok iyiler her şarta kendini uydurmuş, kabul etmiş, kendini feda etmiş bir kadın varsa ortada anlaşamayacak ne kalıyor ki ortada?
Gerçekten nefret ediyorum bu zihniyetten. Bunların bu zihniyette yetismesini sağlayan annelerden. İki of okuldan sıkıldım gidesim yok lafı ettim diye ödü koptu yok koca eline bakma falan. Ama facebookta geçen bişey paylaşmış yok kadınlar ev islerini bahane edip kendilerine bakmıyolarmıs kocaları neseli enerjik bi sekilde karsılamıyolarmıs böyle bunun gibi espri yaptıgını sanan birinin yazdıgı yazılar.. Sen de benim elime bakma bi isin ucundan tut benimde enerjim kalsın madem..
artık herseyi yarı yarıya ödemeyi teklif ettim bide öyle bakıcam..Söyledikleri anormal değil konu sahibi.Beni neden öyle görüyor diye sormuşsunuz kimse kimseye güvenemez ki bu konuda,size mesajı veriyor işte,ben çalışan biriyle birlikte olmak istiyorum diyor.Bazı kadınlar evlendikten sonra bırakıyor çalışmayı vs. adam bunu istemiyor demek ki size de onun mesajını vermiş.
Sürekli para para demesi itici ama evet.Bu kadar rahatsız oluyorsanız vakit kaybetmeyin bence.
Ya şimdi ben böyle yazıyorum ama benimki cidden hiçbir zaman benden üç beş lira alacak biri değil. Yani evet bazen gerçekten cimrilik söz konusu oluyor. Bir de bu şekilde deneyin bakalım ne olacak?Siz aranızda bisey oturtmussunuz bu güzel bisey özellikle sehir dısına cıkıldıgında daha planlı olması gerekiyo. Ama benimki 20-30 liranın hesabını yapıyo. Ben de sehir dısında okuyorum yanıma geldi bi kaç kez ve bunların bazılarında dönüş biletini ben aldım. Vermeyi teklif etti almadım ama o 2 bucuk liralık dolmus paramı odediğinde ben verdim ve o da aldı. Yani durum biraz farklı böyle olunca her dısarı cıktıgımızda diken üstünde oluyorum biraz rahatsız edici..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?