- Konu Sahibi nyctophiliaa
-
hayatımda böyle biri vardı , yolladım.. iyiki de yollamışım.. Yol yakınken vazgeç, cimri erkek hiç çekilmez.Merhabalar, erkek arkadaşımla 1 yıla yakın birlikteyiz. Anlayışlı, iyi ve sevdiğini hissettiren biri. Ama beni rahatsız eden bi konu var, para mevzusu. Çok açık sözlü ve her konuda saka yapabilen biri belki ben yanlış anlıyorum ama bazen kendi kendimi yiyorum sinirden. Bi kaç olayı anlatıyım ipucu vermek adına siz yorum yapın.
İlişkimizin başlarında sohbet ederken okulumun bitmesine 3 sene var nasıl biticek ya dönmek istemiyorum hiç gibi bi cümle kurmuştum( şehir dısında universite okuyorum). tabiki dönücektim sadece söyleniyodum. Bu da saçmalama okulunu bitirceksin tabii ki sonra evlenince erkeğin eline bakma dedi. Bu cümleyi annem arkadasım vs kursa gayet mantıklı bi cümle ama kendini ilerdeki eşim olarak görüyosan bu cümleyi kuramazsın. Hani sanki ben öyle biriymişimde önceden ayar vermek ister gibi anladım.
Başka bi zaman evlilikle ilgili konuşuyoruz düğün vs. Dedi ki bazı adetler çok saçma ya kuaförde damat gelinin ve gelinin bi arkadasının saçını ödemek zorunda resmen damada giriyo dedi. Ben de evliliğin maddi boyutunu düşünüyorum toz pembe bakmıyorum ama daha 3-4 sene var senin kuaför masrafı nerden aklına geldi. Ve sonucta ikimiz evleniyoruz 'giren' ikimize giriyo seni beni mi kalmış. böyle biseyin olduğunu bile bilmiyodum bilsem de istemezdim yani nerden çıktı.
Bi de bi kaç bulusmamız öncesinde 'param yok, şu kadar param kaldı bu haftayı nasıl geçircem' gibi cümleler kurdu. Açıkcası çok rahatsız hissediyorum. Hesabı sürekli ona ödeten biri de değilim 2 kez o odediyse 1 kez ben öderim. Ama şöyle bişey var ben öğrenciyim o çalışıyo sehir dısında okurken ciddi zorluklar yasıyorum kentkartımda para olmadığı için okula gidemediğim günler oluyo ve ben bunu ona hiç bi zaman hissettirmedim kendini bana para vermek zorunda hisseder de mahçup olurum diye. Ya da internetten bi elbise beğenip fikrini almak istediğimde fiyatı ve alcagım internet sitesini keserim ki hediye almasını istiyomuşum gibi hissetmesin diye. Resmen diken üstündeyim onun bu hareketlerinden sonra. Ben böyle davranırken onun sürekli para lafı yapması beni cidden rahatsız ediyo.
Bi kez tatile gitmeye karar verdik ben dedim ki aşkım benim bursum bi hafta sonra yatıyo diğer hafta gidelim dedim o da saçmalama senin bursuna dokunmucaz bende var ki gidelim diyorum falan dedi. Ben de uzun zamandır bu konuyu açmak istediğim için 'kusura bakma ama olmaz sana bunun lafını yaptırmam dedim'. Nasıl yani falan dedi 3-4 sene sonraki gelin başının lafını yapabiliyosan bunun da yaparsın istemiyorum parana ihtiyacım yok dedim. Kıyamet koptu nasıl böyle düsünürmüsüm yazıklar olsunmuş para benim yanımda neymiş herşeyi ciddiye alıyomuşum falan iste sonra uzun bi konusma yaptı tamam dedim artık anlamıstır farklı davranır. Ama geçen buluştugumuzda tekrar işte bende şu kadar para var yetmezse üstünü tamamlar mısın falan dedi. Ya biliyorum gerçekten yanında parası yoktu ama birincisi ödemek zorunda değil 2.si o gün buluşmak zorunda değil ya da bira içceğimize kahve içeriz ne biliyim çay ocağına götürsün isterse yeter ki su muhabbeti sürekli duymıyım. Konusmaklada kavga etmekle de anlamıyo nasıl davranmam lazım sizce?
Sana tavsiye eğer parayı seven biri değilsen ayrıl gitsin!
Eşim parayı çok sever. Hep bir birikim yapayım. Para biriktireyim vs vs. Evleneli üç sene oldu ama ikinci (evlenmeden önce de bir tane almış toplam 3.Evi) aldı ama hala ev alacağım diye para biriktiriyor.
benim bazen şikayetim oluyor bazen olmuyor. İkimizin geliri aylık 10 bini buluyor ve ben gönlümce para harcayamıyorum. Bazen çıldırma noktasına geliyorum. Sinemaya bile gidemiyorum. Üstüme ihtiyaç harici bir şey alırken kırk kere düşünüyorum neden o kadar borca soktu ki beni gereksiz yere. Şimdi bişey alacağım desem borcumuz var der.
bunları yaşamak istemiyorsan ayrıl gitsin.
Valla belki lise düzeyinde bir hareket olarak gördünüz ama ben bu şekilde hiç sorun yaşamadım. Lisede de hiç yapmadım o samimiyet yoktu çünkü.Bunu lisedeki arkadaslarim yapiyordu. Kac paran var diyip ona gore plan yapiyorlarmis. Ortaya koyuyorlarmis harcliklari filan...
Lise ogrencisi degilse cok gereksiz bir hareket bence. Bir kafede oturmak, sinemaya gitmek icin kac paran var, senin kac paran var muhabbeti...
Tatil veya baska maliyetli aktiviteler için de senin ne kadar paran var diye sormadim hiç esime. Para var ki gidiliyor, yoksa gidilmez bu kadar basitti.
Evlendikten sonra tüm hesaplarini ben kontrol ediyorum gizli birsey yok zaten ama sevgili doneminde sadece maaşini biliyordum ve genel durumu hakkinda bilgim oluyordu zaten. Her ciktigimiz yerde yaninda kac para var bunu bilmek istemiyordum.
Valla belki lise düzeyinde bir hareket olarak gördünüz ama ben bu şekilde hiç sorun yaşamadım. Lisede de hiç yapmadım o samimiyet yoktu çünkü.
Benimde en sevmedigim konu ve surekli maruz kalıyorum..Para muhabbeti ilişkilerde konuşulduğunda midem bulanıyor ..
Sanırım ailemin hiç para konusu konuşmadığından küçüklükten kalma bişey sanırım annemle babam hep aralarında hallederlerdi ve hiç bir çocuğuna yok dememiştir ..
Şöyle bişey var, ben zaten okuyorum ve amacım mezun olup bi işe girmek. Diyelim ki bişeyler oldu ve işe giremedim, öyle bi durumda zorlasa da evlenmem. Evliliğin tek maaşla yürümeyeceğinin farkındayım. Sonuç olarak erkek eline bakma denilecek bi durum sergilemiyorum. Buna rağmen böyle bi cümle kurması iğrenç geliyo. Hani ne gerek var anlatabildim mi.Cok absürt bi bi durum goremedim ben. Hakli yani evlenince kocanin eline bakma oku demekte. Ne desin sen calisamazsin mi? Oyle dese sorun boyle dese sorun ne desin yani? Gelin başında arkadasin masrafinin odenmesi banada banada sacma gelmistir kiz kardeş olsa neyse. Parasi olmadığıni biliyosunuz tamamlar misin demis bu defada odemek zorunda degildi demissiniz napsin param az sen ode dese daha cok sorun ediceksiniz bunu bile ettiyseniz? Bana buluttan nem kapiyo gibi geldi niz.
evet ve asla kabul etmiyor. Hani param olmadıgı zaman annemden istiyorum doğal olarak dısarı cıkınca mahcup olmıyım diye. Beyefendi calısıyo parası da oluyo bittiğinde isteyemiyo gurur yapıyo ama benim annemin parasını yiyo aşırı saçmaSevgilin gayet de hesap yapan bir adam. Sen öğrencisin, bir gelirin yok. Ve sana hesap ödetiyor. Elbette arada ödersin ama adamın maaşı var yani.
Ve sana "ilerde erkek eline bakma" derken gayet mesaj vermiş. Maddi açıdan bana güvenme ,sen de çalış para kazan demiş. Ben bu fikri erkeğin dayatmasını sevmiyorum. Çalışma hususunda kadının isteği ön planda olmalı. Erkek ona illa ki çalış eve para getir dememeli. Çünkü kadının ev ve anne gibi iki zor görevi var. Maalesef bu modern kafalı erkekler evde tam bir klasik kafaya bürünüp pijama terlik televizyona terfi ediyor. Kadın hem dışarda hem evde çalışan bir köleye dönüyor. Kadının bu şekilde sömürülmesine karşıyım. Hayat müşterek diye bakan bir erkek her türlü sorumluşuğu paylaşıyor ,elini taşın altına koyuyorsa amenna. Ama kadın hem çalışıp para kazansın hem evin sorumluluğunu alsın, hem çocuklara baksın. Yazık yahu! Kadın da bir insan. Valla şu profili öyle çok görüyorum ki. Son söz olarak evleneceği kadını kendine yük gibi gören adamdan hayır gelmez.
Daha ortada bir şey yok, adam şimdiden kuför parasına takmış. Ne kadar ince düşünüyor. Bak bunlar ufak şeyler. Ama detaylar kişi hakkında önemli bilgiler verir.
Sevgilin arada da cömert gibi davranıyor ki üçün beşin hesabını yaptığını çakma diye. Son olayda zaten zeytinyağı misali üste çıkmış, sen ayıkma diye.
dis teknisyeniMesleği ne erkekli arkadaşının? Ona göre yorum yapıcam :)
Konu anlaşıldı...param olmadıgı zaman annemden istiyorum doğal olarak dısarı cıkınca mahcup olmıyım diye. Beyefendi calısıyo parası da oluyo bittiğinde isteyemiyo gurur yapıyo ama benim annemin parasını yiyo aşırı saçma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?