Merhabalar, erkek arkadaşımla 1 yıla yakın birlikteyiz. Anlayışlı, iyi ve sevdiğini hissettiren biri. Ama beni rahatsız eden bi konu var, para mevzusu. Çok açık sözlü ve her konuda saka yapabilen biri belki ben yanlış anlıyorum ama bazen kendi kendimi yiyorum sinirden. Bi kaç olayı anlatıyım ipucu vermek adına siz yorum yapın.
İlişkimizin başlarında sohbet ederken okulumun bitmesine 3 sene var nasıl biticek ya dönmek istemiyorum hiç gibi bi cümle kurmuştum( şehir dısında universite okuyorum). tabiki dönücektim sadece söyleniyodum. Bu da saçmalama okulunu bitirceksin tabii ki sonra evlenince erkeğin eline bakma dedi. Bu cümleyi annem arkadasım vs kursa gayet mantıklı bi cümle ama kendini ilerdeki eşim olarak görüyosan bu cümleyi kuramazsın. Hani sanki ben öyle biriymişimde önceden ayar vermek ister gibi anladım.
Başka bi zaman evlilikle ilgili konuşuyoruz düğün vs. Dedi ki bazı adetler çok saçma ya kuaförde damat gelinin ve gelinin bi arkadasının saçını ödemek zorunda resmen damada giriyo dedi. Ben de evliliğin maddi boyutunu düşünüyorum toz pembe bakmıyorum ama daha 3-4 sene var senin kuaför masrafı nerden aklına geldi. Ve sonucta ikimiz evleniyoruz 'giren' ikimize giriyo seni beni mi kalmış. böyle biseyin olduğunu bile bilmiyodum bilsem de istemezdim yani nerden çıktı.
adam sinyalleri vermiş önceden şanslısın kimseye ayrıl demem kolay kolay ama sen kesınlıkle ayrıl içindekini dayanamayıp söylemiş saç konusunda vs.erkek kadın esıttır evet ama bu kadar da değil ya.butçesi ölcusunde kuaföre gıdersınız butcesı olcusunde cafe ye gıdersınız 2 o oderse 1 siz odersınız başka gun ama eşim bile ustunu sen tamamla diyemez bana ya ayıp.ben ıstedığım zaman yemekte ısmarlıyorum hediye de alıyorum emrıvakiler kötü nıyettı bu adam sızın gelırınızede göz koyar ılerde harcamanıza karışır evın gecımını de ustunuze yıkar akıllı olun daha gençsınız erkek mi kalmadı dünyada.erkekler kadınlaştı ıyıce gunumuzde adını da esıtlık koyup kandırıyorlar kadınları
Bi de bi kaç bulusmamız öncesinde 'param yok, şu kadar param kaldı bu haftayı nasıl geçircem' gibi cümleler kurdu. Açıkcası çok rahatsız hissediyorum. Hesabı sürekli ona ödeten biri de değilim 2 kez o odediyse 1 kez ben öderim. Ama şöyle bişey var ben öğrenciyim o çalışıyo sehir dısında okurken ciddi zorluklar yasıyorum kentkartımda para olmadığı için okula gidemediğim günler oluyo ve ben bunu ona hiç bi zaman hissettirmedim kendini bana para vermek zorunda hisseder de mahçup olurum diye. Ya da internetten bi elbise beğenip fikrini almak istediğimde fiyatı ve alcagım internet sitesini keserim ki hediye almasını istiyomuşum gibi hissetmesin diye. Resmen diken üstündeyim onun bu hareketlerinden sonra. Ben böyle davranırken onun sürekli para lafı yapması beni cidden rahatsız ediyo.
Bi kez tatile gitmeye karar verdik ben dedim ki aşkım benim bursum bi hafta sonra yatıyo diğer hafta gidelim dedim o da saçmalama senin bursuna dokunmucaz bende var ki gidelim diyorum falan dedi. Ben de uzun zamandır bu konuyu açmak istediğim için 'kusura bakma ama olmaz sana bunun lafını yaptırmam dedim'. Nasıl yani falan dedi 3-4 sene sonraki gelin başının lafını yapabiliyosan bunun da yaparsın istemiyorum parana ihtiyacım yok dedim. Kıyamet koptu nasıl böyle düsünürmüsüm yazıklar olsunmuş para benim yanımda neymiş herşeyi ciddiye alıyomuşum falan iste sonra uzun bi konusma yaptı tamam dedim artık anlamıstır farklı davranır. Ama geçen buluştugumuzda tekrar işte bende şu kadar para var yetmezse üstünü tamamlar mısın falan dedi. Ya biliyorum gerçekten yanında parası yoktu ama birincisi ödemek zorunda değil 2.si o gün buluşmak zorunda değil ya da bira içceğimize kahve içeriz ne biliyim çay ocağına götürsün isterse yeter ki su muhabbeti sürekli duymıyım. Konusmaklada kavga etmekle de anlamıyo nasıl davranmam lazım sizce?