Para lafı yapan sevgili

Ya şimdi ben böyle yazıyorum ama benimki cidden hiçbir zaman benden üç beş lira alacak biri değil. Yani evet bazen gerçekten cimrilik söz konusu oluyor. Bir de bu şekilde deneyin bakalım ne olacak?
Evet artık ayrı ayrı ödemeyi teklif edicem her seferinde. Bu konuda aramıza bi resmiyet koymak sart oldu bunaldım cunki..

Yorumunuza katılıyorum +1
şimdi erkekler hayat müşterek çalışan hanım isterim diyor
tamam tek maaşla geçim zor amenna
ama eve gelince, evdeki işler kadının görevi oluverir!
Üstelik eşin ailesi bir de gelinlik beklerler, hizmet etmezsen vay kötü gelin!
Hatta bazı erkekler baştan şart koşuyor "annem hasta ona da baksın" ya da uzakta yaşıyorlarsa "kışın bizde kalsınlar"
Yani kadın ev hanımı da olsa, ev, çok ve aileler/sosyal hayatı idare etmek zorunda kalırken bir de çalışan kadın işte de yoruluyor ama erkeklere gelince, ben işte yoruldum uzat ayağı sonra "hanım açım ne zaman hazır edersin"!
Bir arkadaşım çocuk için tedavi gördü, hamile kaldı. Ama doğum izni bitince işe geri döndü sebebiyse eşinin araba hevesi varmış (!) onun kredisini ödediği için geçinemiyorlarmış (araba da son model ve sıfır!)
Bu arada adam ev işiyle alakası olmayan eve geldiğinde yemek hazır değil mi diyen bir tip.
Lafa geldi mi de hayat müşterek oluyor işte...

Bknz; Eski erkek arkadaşım. Herşeyin hesabını, kitabını yapardı. 5 yılda mide öz suyum ağzıma gelmişti artık. Örnekleri say say bitmez. Aynı sizin gibi böyle söylenir dururdu. Sonra oturdum, bir sakinlik çöktü içime artık bu ilişkiyi bitirmenin sonlandırmanın vakti gelmişti. Dedim ki;
“Yanıma gelir misin bir kaç günlüğüne konuşmak istiyorum” dedim. (Mesafe ilişkisi)
Ne dese beğenirsiniz?
“Otelin gecelik fiyatı şu kadarmış, kötü birşey varsa gelmeyim dedi.”

Oturdum, yazdım çizdim. Orda son noktayı koydum. Elbette bir kadın kendisini bir erkeğin eline bırakmamalı. Ama sağda solda her şeyde bu para konusu insanı indallah ettirir.

Bence sen haklısın.

Erkek eline bakmak elbette tercih edilen bir durum değil. Ama bunu onun sana izah etmesi normal değil .

Benim eşim bana çalış ya da çalışma derse bozulurum. her iki durumda da bana davranışları eşit olmalıdır. Ben kabulu olmalıyım her durumda.

Gelin ve arkadaşının hesabını damadın ödemesi adetini de ortaya sen atmış değilsin .bu konudaki oldukça kıymetli fikirlerini beyan etmese de olurdu. Sanki önceden size bunu yapmak istemediğini çaktırır gibi.

bu adamla olur mu?

Tekrar düşünmeye davet ediyorum sizi.

Kesinlikle katılıyorum tespit doğru bravo sevgili şimdiden alttan alttan işliyo gidişata göre bence bir değerlendirme yapmalısın

Gerçekten buz gibi oluyo insan saniyeler içinde

Bu çile şimdi çekilmiyor,nişan düğün hiç çekilmez.
Yol yakınken yol ver.
Para lafı eden adamdan hayır gelmez,hep bir pazarlık,hep bir stres.
Eş demek,eş adayı demek madden manen sana güven ve huzur veren demektir.

Ben adamda bi sorun göremedim. Para lafı yapacak olan tatili ben ödeyeyim d3mez. Normal sohbet konusu bence bunlar. Kaldı ki o güne kim ile kim kala.

Gerçekten buz gibi oluyo insan saniyeler içinde
Soğumak hafif kalır. Bizde tatile gitmiştik ilişkinin ilk senesi. Oteli o ödemişti bende tatil boyu yemesi içmesi-bileti ıvırı zıvırı ödedim. İlk başlarda böyle sorun yoktu konuşmazdı pek. Sonraki seneler kimliğini göstermeye başladı. Benim eli bol olduğumu çok iyi bilir.
-yok market alışverişi nasıl yapılır çok para
-otel şu kadar napsam
-düğünler aşırı gereksiz pahalı
-şurda şu kadarmış şurda şu kadarmış oraya mı gitsek..

vs vs bu şekilde. Bana artık böyle kusma geldi. Oturup kendisiyle konuşmadım bile bu durumu çünkü ömrüm boyunca bunu çekemezdim. İkililer arasında en nefret ettiğim konu para.

O kadar tanıdık geldiki... Benide bayagı bi uzaklastırdı bu konu ayrılmayı ciddi ciddi düsünüyorum

Ben adamda bi sorun göremedim. Para lafı yapacak olan tatili ben ödeyeyim d3mez. Normal sohbet konusu bence bunlar. Kaldı ki o güne kim ile kim kala.
hayır dicegimi bildiği için söylediğini düsünüyorum cünkü bu zamana kadar hic o tarz seyler kabul etmedim.Sürekli aynı konudan da edilmezki sohbet ama..

okulu bitir demiş, erkeğin eline hiçbi kadının muhtaç olmaması lazım doğru da orada zaten ciddi ciddi bırakacağını falan soylememişsin sadece anlık naz yapmışsın. Bunu anlamaması zekasının cok ta iyi olmadığını gösteriyor bana göre...Orada dayan canım az kaldı veya sen yaparsın demesi gerekirdi...Neyse buna takılmayalım

Gelin başı mevzusunu hadi anlık geçelim...saçma buluyorlar bazı seyleri ok..

Ama bulusmalardan önce adam resmen önlemini alıyor para harcamamak için...Çalışan bir adamın, öğrenci sevgilisine sürekli bakalım haftayı nasıl geçiricem, üsütün sen tamamla gibi konuşması cimriliğinin kanıtı...Sen de oyle zamanda paran yoksa buluşmayalım ya da paran olunca buluşalım diyeceksin kendinden harçlığından ödün vermek yerine...

Zaten cimri adamın her lafı paraya gelir...Her konunun ucu paraya çıkar sohbetlerde. Evli değil, neye para gidiyor ki bu haftayı nasıl cıkarıcam diyor...İnsanda heyecan bırakmaz...Dediğim gibi malesef bende de yok deyip bulusma parası oldugu zaman bulussun o zaman gorursun gercek yuzunu...Surekli fedakarlık yapmana gere kyok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…