Ben çevremdeki örnekleri, gerek kendi yaşamımdan tecrübe ettiklerimden dolayı erkeklerin her zaman bir adım önde olması taraftarıyım. Evet kadın her daim ayakları üzerinde durmalı, çalışmalı orası ayrı. Sizin sevgiliniz için söylemiyorum genel yorumda bulunuyorum.
Şimdikiler sadece işine geldiği konularda '' hayat müşterek '' deyip geçiyor kenara, sende çalışırsan yaparız, ederiz yok sana güvendim demeler ki bir erkeğin karısına güvenmesi.... İlginç geliyor bana, çocuk büyüt, ev idare et, çalış eve katkıda bulun. Kadın bunca şeyi yapabilirken erkek sadece işine gidip gelmiş oluyor çok fazla değil mi bu kadına güven meselesi?
Hani gelinin yakınlarının parasının damattan alınması saçma, damat tıraşını gelin mi karşılıyor ki denmiş ya? Her şeyde böyle eşitlikçi, müşterekçi olsa ya pek sevgili erkekler..
Eşim oğlumla çok ilgilenir her zaman, cumartesi ben çalışıyorum o evde, bakıyor ama sadece bakar yani koyduğumu kaldırayım demez. Bezini değiştirir salonun ortasında bırakır, yapar yedirir kendi de yer ama tezgahta kirliler, yemeğe yardım eder, bulaşık ben, temizlik, evi toplama, çamaşır ben ütü ben, zaten bir dağıtıyorlar evi 3 saatte sadece topluyorum geçen günde dedi ki; tatilde her gün ben önce kalktım bir kere de ben yatsaydım da kahvaltıya çağırsaydın. İstersen hemen işten çıkabilirim dedim?
Sabah 8,5 akşam 7, cumartesi 1' e kadar çalışıyorum o sabah 9 akşam 6 cumartesi tatil, çayı kahvesi önüne ben ofisi de temizliyorum, çay kahve servisi de yapıyorum bulaşıkta yıkıyorum ama aslında sadece muhasebeciyim. Ben bunları göze almışsam şikayet etmeden, sende şikayet etmeyeceksin bir zahmet..
Bir yakınım 5 sene zor bir işte çalıştı, kadın ayakta ölü gibiydi, kaldıramıyor bariz belli hafta sonu yok, bayramı, tatili yok sırf eşi izin vermediği için işten çıkamadı. Kaldı ki kuruşuna kadar eve verirdi, kendine hiç bir şey almaz ama kocası öyle değildi. Baksanız çok iyiler her şarta kendini uydurmuş, kabul etmiş, kendini feda etmiş bir kadın varsa ortada anlaşamayacak ne kalıyor ki ortada?